ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

 

Ο κόσμος μας πλέον έχει γίνει τόσο χαοτικός και τόσο τεράστιος που οι ανάγκες πλέον για αναζητήσεις και η περιέργεια για κάθε τι καινούριο μας οδηγεί στο άγνωστο . Κάποτε ένας απλός άνθρωπος γνώριζε 100 με 200 ανθρώπους . Σήμερα ένας μέσος άνθρωπος γνωρίζει γύρω στους 700 . Πόσο τεραστία αυτή η αύξηση και τι αντίκτυπο έχει στην ζωή μας ;

Κάποτε γνωρίζαμε μόνο αυτά που μας αφορούσαν και αυτά που ήταν γύρω μας σε μια κλειστή κοινωνία. Σήμερα μας αφορούν όλα και όχι μόνο όσα γίνονται γύρω μας αλλά όσα γίνονται παντού .

Έχουμε άποψη για όλα και γνωρίζουμε τα πάντα . Σαφώς και η τεχνολογία έχει συμβάλει αρκετά σε αυτό αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος πιστεύω ότι έχει κάνει τρομερά λάθη και παρασύρεται σε έναν δρόμο ο οποίος δεν είναι δικός του .

Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν πιστεύω ότι όλο αυτό συμβάλει στην αποχάβλωση των Αξιών της ζωής και στην άγνοια των νέων καταστάσεων . Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε χίλια θέματα και να είμαστε σε όλα καλοί. Αυτό συμβαίνει σήμερα .

Οποίον και να ρωτήσεις ότι και να τον ρωτήσεις έχει ο καθένας άποψη για τα πάντα και γνωρίζει για τα πάντα .

Και εδώ αρχίζουμε να μπαίνουμε στα ξένα μονοπάτια που έλεγα και μη γνωρίζοντας τα μονοπάτια αυτά αναγκαζόμαστε να προσπαθούμε να επιζήσουμε μέσα στην κοινωνία αυτή με διάφορα μέσα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε .

Τα μέσα αυτά τις πιο πολλές φορές είναι ανεπιθύμητα αλλά μπροστά στο άγνωστο και την επιθυμία για επιβίωση αυτό είναι λογικό .

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ψέμα ως μέσο επικοινωνίας σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία του ανθρώπου ;

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μια υγιής και αληθινή σχέση ανάμεσα σε δυο πρόσωπα και η σχέση αυτή υποθάλπεται από ψέμα και τεραστία κενά;

Πόσοι άνθρωποι πληγώνονται σήμερα από το ψέμα αυτό που αναπαράγουμε καθημερινά με περίσσια ευκολία; Πόσες καρδιές ανθρώπων πληγώνονται καθημερινά από το ψέμα αυτό ?? Τι είναι αυτό που μας οδηγεί σε όλη αυτή την κατάσταση ??

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ας δούμε σιγά σιγά τι πραγματικά φταίει και ποίοι οι λόγοι που μας οδηγούν σε κάτι τέτοιο .

Πρώτα από όλα πιστεύω ότι η έλλειψη γνώσης σε κάποιο θέμα μας οδηγεί στην αμηχανία του ‘’δεν ξέρω’’ . Δύσκολο να ακούσεις σήμερα αυτήν την λέξη . Κάποιος που θα πει δεν ξέρω νομίζει ότι θα προσπεραστεί και θα μείνει με ένα σημάδι του άσχετου .Μπροστά σε αυτόν τον φόβο προτιμά να ξέρει κάτι και ας είναι αυτό που αναπαράγει αυθαίρετο η ψέμα .

Επειδή όπως είπα και παραπάνω ο κόσμος μας πλέον έχει γίνει πολύ χαοτικός τα μεγέθη τεράστια και τα νούμερα και οι ειδήσεις που μας κατακλύζουν ασύλληπτα , όλο αυτό μας φαίνεται τεράστιο και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε . Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο αυτόν στα μέτρα μας .Ακόμη και για συζητήσεις που δεν έχουν νόημα εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και ας είναι αυτό το απόλυτο μηδέν .

Οι άνθρωποι επίσης κάνουν στην ζωή τους κάποιες συναισθηματικές επιλογές . Από αυτές τις επιλογές επιλέγουν και ξεχωρίζουν αυτά που θέλουν οι ίδιοι αφήνοντας τα υπόλοιπα κομμάτια στην άκρη .Έτσι διαστρεβλώνετε η αλήθεια όμως και στο τέλος κάτι δεν μας βγαίνει σωστά και αναρωτιόμαστε γιατί .

Άλλος σημαντικός παράγοντας  είναι ο φόβος. Ο φόβος μαζί με την απόγνωση είναι από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα στον άνθρωπο και αυτό τους οδηγεί πολλές φορές στο ψέμα . Στον φόβο και στην απόγνωση βασίζονται εξάλλου όλα αυτά που υποκινούν τον κόσμο μας σήμερα όπως  πολιτική , θρησκεία , και όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι που εκμεταλλεύονται αυτές μας τις αδυναμίες .

Ο άνθρωπος θα αγκαλιάσει οτιδήποτε του χαϊδεύει τα αυτιά είτε αληθινό είτε ψεύτικο . Θα αγκαλιάσει οτιδήποτε τον ανακουφίζει και οτιδήποτε τον καθησυχάζει . Έτσι λοιπόν πάνω στις ανθρώπινες αδυναμίες έρχονται αυτοί οι ανεγκέφαλοι και ισοπεδώνουν όλο σου το είναι λέγοντας σου αυτά που θες να ακούσεις και δείχνοντας σου αυτά που θέλεις να δεις . Το τρως πάλι το ψέμα γιατί είσαι αδύναμος φίλε μου .

Πόσο ορθολογιστές είμαστε τελικά με πράγματα που πιστεύουμε αλλά στην ουσία μας είναι άχρηστα η δεν ισχύουν;

Πρέπει φίλε ανθρωπάκο να μάθεις μέσα από τα λάθη σου να μπορέσεις να βάλεις σε τάξη όλα τα παραπάνω για το δικό σου καλό .Για να μην πληγώνεσαι ξανά και ξανά.

Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα . Να μάθεις να ζεις με την αλήθεια και όχι με αυτά που σε βολεύουν . Όλο αυτό θέλει αγώνα και μεγάλη προσπάθεια για να γίνει . Χρειάζεται η καλλιέργεια που όμως δυστυχώς την αποφεύγουμε και προτιμάμε τις εύκολες καταστάσεις.

Σαν Έλληνες είμαστε ένας λαός με περισσεύματα πάθους που όμως μας λείπει λιγάκι η σύνεση . Σαν άνθρωποι δεν θέλουμε να ζορίσουμε τον εαυτό μας με τίποτα και επιλέγουμε το εύκολο μονοπάτι . Όταν όμως το διαβείς φίλε μου θα αναγκαστείς να επιβιώσεις . Και όταν θα το φας το παραμύθι τότε θα αναρωτιέσαι γιατί .

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη που έχουμε σαν άνθρωποι για όλα αυτά τα συναισθήματα που απέχουν από εμάς . Κάποιος που θέλει να τα ζήσει θα πρέπει να τα επιδιώξει . Μην αρκείστε στα απλά δεδομένα και στα έτοιμα. Κάνε την αναζήτηση σου φίλε ανθρωπάκο με γνώμονα πάντα την αλήθεια .

Εσύ διαλέγεις φίλε μου …..Αλήθεια η ψέμα ;;;;;;;;;;;;;;

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε