ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Μακαριότατε κ.κ.Ιερώνυμε, σεβαστοί μου Αρχιερείς , σεβαστοί πατέρες και εν Χριστό αδελφοί μου.

Ονομάζομαι πάτερ Θεόφιλος. Με την Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού πριν από είκοσι χρονιά ο Επίσκοπος μας με χειροτόνησε ιερέα και από τότε μέχρι και σήμερα εφημερεύω και διακονώ σε ένα μικρό χωρίο του νομού Μαγνησίας στο Αϊδίνιο του Αλμυρού. Ο ναός που εφημερεύω είναι αφιερωμένος στον Άγιο Χαράλαμπο. Αυτά που γράφω παρακάτω τα γράφω εκφράζοντας την προσωπική μου γνώμη και άποψή. Δεν καθοδηγούμε από κανέναν. Θα τα γράψω απλά και χωριάτικα γιατί εγώ είμαι ένας αγράμματος ιερέας  και δεν ξέρω να στολίζω τις λέξεις .

 

Μετά από όλα συμβαίνουν στην Ελλαδική μας Εκκλησία θέλησα να τυπώσω σε μία σελίδα την θλίψη μου, την πικρία μου, την αγωνία μου και την απογοήτευση, που μου δημιούργησαν, όχι οι άνθρωποι της εξουσίας του κράτους, άλλα κάποιοι άνθρωποι της εξουσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η κυβέρνηση είναι δηλωμένη άθεη και δικαίωμα της είναι να πολεμά εδώ και χρονιά την ορθοδοξία και τον κλήρο. Άλλωστε αναμενόμενο και ήταν και είναι αυτό. Το περιμέναμε. Αυτό όμως δεν με τρομάζει καθόλου. Δεν με τρομάζει γιατί είμαι έτοιμος να πουληθώ, να προδοθώ και να σκοτωθώ ακόμη για το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τόσοι Άγιοι δώσανε το αίμα τους για την ορθοδοξία και την πατρίδα μας. Μαζί με αυτούς κι εγώ.

 

Αυτό που μου δημιουργεί την μεγάλη θλίψη  και την μεγάλη απογοήτευση, είναι ότι δεν φανταζόμουνα ποτέ και δεν το περίμενα, η κεφαλή της Εκκλησίας και κάποιοι Αρχιερείς, να ταχθούν και να συμπράξουν με τους πολέμιους της Εκκλησίας. Να συμπράξουν με ποίους;

Με αυτούς που αμφισβητούν τον ίδιο τον Θεό. Με αυτούς που ψηφίζουν και εφαρμόζουν νομούς αντίθετους με τους νομούς του Θεού.

Μακαριότατε και σεβαστοί μου Αρχιερείς.

Εδώ και πολύ καιρό, οι πιστοί μας, εάν δεν το γνωρίζετε σας το λέω εγώ, γιατί εμείς οι κληρικοί ερχόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο, διαμαρτύρονται που είναι η Εκκλησία μπροστά σε όλα αυτά που γίνονται και δεν δίνω απάντηση. Ξέρετε γιατί δεν δίνω απάντηση; Όχι γιατί φοβάμαι άλλα γιατί ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.

Μακαριότατε  και σεβαστοί μου Αρχιερείς.

Εσείς  που στηρίζετε αυτό που Θέλει να κάνει αυτό που Θέλει η κυβέρνηση, πρέπει να καταλάβετε ότι απέναντι σας θα βρείτε κλήρο και λαό άλλα το χειρότερο για εσάς, θα βρείτε τον Ίδιο Τον Ιησού Χριστό και θα σας πει. Όπως με πρόδωσε ο Ιούδας για τα τριάκοντα αργύρια, έτσι κι εσείς προδώσατε τον λαό μου άλλα και τους κληρικούς μου.

 

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο σκοπός και ο στόχος του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα είναι να γίνει πάλι πρωθυπουργός. Μπροστά σε αυτό το σκοπό δεν διστάζει να απολύσει δέκα χιλιάδες κληρικούς για να προσλάβει δέκα χιλιάδες δημοσίους υπάλληλους. Και σας ρωτώ Μακαριότατε. Οι κληρικοί πτωχεύσαν την Ελλάδα; Οι κληρικοί φέρανε την ανεργία; Οι κληρικοί οδηγήσανε τους ανθρώπους στους κάδους; Οι κληρικοί οδηγήσανε τους ανθρώπους στα ψυχιατρεία; Οι κληρικοί οδηγήσανε τους ανθρώπους στην αυτοκτονία;

ΟΧΙ…ΟΧΙ…ΟΧΙ…

 

Τους οδηγήσανε όλοι αυτοί που εσείς σήμερα Θέλετε να συμμαχήσετε μαζί τους.

Ξέρω πολύ καλά ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και λέει ψέματα για τους δικούς τους σκοπούς. Εάν χρειαστεί να θυσιαστώ εγώ και η οικογένεια μου για να σωθεί μία άλλη οικογένεια να το κάνω. Δεν θα δεχτώ όμως να με θυσιάσουν, να με σκοτώσουν ψυχικά και να με εξευτελίζουν για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους όλοι αυτοί οι καιροσκοπεί που Θεός τους έχουν το χρήμα.

Αλήθεια Μακαριότατε και σεβαστοί μου Αρχιερείς. Τι θα πείτε στους κληρικούς που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα σας;

Θα τους βγάλετε έξω από την ομπρέλα σας και θα τους αφήσετε στην βροχή;

Τι θα τους πείτε? Βγείτε από το σαλόνι μου και ενώ εσείς μέσα στο σαλόνι σας έχετε αναμένω το τζάκι σας, θα  τους πετάξετε έξω στο κρύο και στον χιονιά;

 

Τι θα πείτε στις πρεσβυτέρες, στα παιδιά και τα εγγόνια των κληρικών της μητροπόλεως σας; Θα έχετε το θάρρος να τους κοιτάξετε στα μάτια;

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχετε το θάρρος να τους κοιτάξετε στα μάτια γιατί το θάρρος το έχουν οι ήρωες και όχι οι προδότες.

Εγώ προσωπικά θέλω για επίσκοπο έναν ήρωα εάν με ρωτήσετε. Ένα επίσκοπο που θα αγκαλιάσει τα παιδιά του. Θα τα ζεστάνει και δεν θα τα εγκαταλείψει στην βροχή και στον χιονιά και να τους φάνε τα αρπακτικά.

Αλήθεια. Εάν συμπράξετε με τον πρωθυπουργό πιστεύετε ότι ο λαός μας θα σας έχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση; Ούτε εμπιστοσύνη θα σας έχει ούτε σε εκτίμηση γιατί θα πουν. Εσείς προδώσατε και πουλήσατε τους κληρικούς σας και δεν θα πουλήσετε και δεν θα προδώσετε και εμάς;

Κλείνοντας με κραυγαλέα φωνή Θέλω να φωνάξω….

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

 

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

 

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

 

Καλούμε τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας . Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Πριν λοιπόν πάρετε την τελική σας απόφαση αναλογιστείτε και σκεφθείτε τι πάτε να κάνετε και τι ευθύνη θα κουβαλάτε στις πλάτες σας. Όχι μονό σε αυτήν την μικρή ζωή, άλλα και στην αιωνία ζωή.

Εύχομαι ολόψυχα ο Άγιος Θεός μας να σας ευλογήσει να σας αγιάσει και να σας φωτίσει για να πάρετε την σωστή απόφαση. Μία απόφαση που θα κρίνει και εσάς και εμάς όχι μονό ο λαός άλλα και ο ίδιος Θεός. Αμήν

Πάτερ Θεόφιλος.

Εφημέριος ιερού ναού Άγιου Χαραλάμπους Αϊδινίου.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε