ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι είναι η Ευρώπη;

Είναι η επιθυμία και ο πόθος της εξουσίας και της ηδονής, και η γνώση. Αμφότερα ανθρώπινα: η ανθρώπινη επιθυμία και πόθος, και η ανθρώπινη γνώση.

Η σημερινή Ευρώπη είναι πλέον υπεράνω και έκτος τούτων.

Δεν αισθάνεται την ουράνιο ευωδία. Δεν βλέπει στον ύπνο της τους Αγγέλους και τους Αγίους. Για την Θεοτόκο δεν θέλει να ακούσει.

Οι φίλαρχοι και υπερήφανοι λαοί της Ευρώπης δεν αναγνωρίζουν ποτέ το σφάλμα τους. Έχουν χάσει την έννοια της αμαρτίας και της μετανοίας. Για κάθε κακό στον κόσμο την ευθύνη έχει άλλος, αυτοί ποτέ.

Πως θα μπορούσαν αυτοί να διαπράξουν αμαρτία, αφού κάθισαν πάνω στο θρόνο του Θεού και ανακήρυξαν τους εαυτούς τους αλάθητους θεούς?

 Και το κακό προχώρησε και στα μικρά παιδιά, τα οποία απασχολούνται με παιγνίδια γεμάτα τέρατα και μάγους, πνεύματα του κακού κλπ. Παρ’ όλα αυτά πολλοί γονείς δήθεν δεν θέλουν να ενημερώνονται για την επικυνδινότητα όλων αυτών, για να μην χάσουν την ηρεμία τους!! Συνεχίζουν όμως να δίνουν στα παιδιά τους αυτά τα σατανικά παιγνίδια! Τι θα γίνει όταν τα παιδιά μεγαλώσουν; Μα πρώτα με τους γονιούς τους θα τα βάλλουν!

Γέροντας Παίσιος: “Σήμερα νομίζει η νεολαία ότι απολαμβάνει κάτι. Μοιάζει πολύ με τα παιδιά της πείνας που βρίσκανε αυτά που πετούσανε οι στρατιώτες της κατοχής και τα γλύφανε και νόμιζαν ότι απολάμβαναν κάτι, ενώ ήταν σάπιο”.

Ο Θεός δεν έπαψε να μας προειδοποιεί να επιστρέψουμε σε Αυτόν και να συμφιλιωθούμε μαζί Του και αναμεταξύ μας. Ο Χριστός συνεχώς παρακαλεί την εκκλησία Του να συμφιλιωθεί και να ενωθεί.  Ο κόσμος όλος βρίσκεται σε παρακμή από την ανηθικότητά του και την αποστασία του, παραβαίνοντας όχι μόνο το νόμο του Θεού αλλά και κάθε τι Άγιο, προσβάλλοντας ασταμάτητα το Θεό. Γιατί, λοιπόν, ξαφνιάζεται κανείς όταν η Χάρη του Αγίου Πνεύματος αυξάνει στους σκοτεινούς αυτούς καιρούς για να μας βοηθήσει; Κι όμως, το σκοτάδι καταδιώκει γι’ άλλη μια φορά το Φως. Εμπόδια, διώξεις, κατηγορίες, χλευασμοί, δυσφήμιση, απαγορεύσεις και συκοφαντίες εκστομίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια από πολλούς ανθρώπους, καθώς εγώ προσπαθούσα να δώσω μαρτυρία και να μεταδώσω στον κόσμο το θείο Λόγο, κάνοντας την αποστολή αυτή εξαιρετικά δύσκολη. Κι όμως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πίστευαν ότι επιτελούσαν ιερό καθήκον απέναντι στο Θεό…

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Κύριος προσπάθησε να ξυπνήσει μέσα μας μια πραγματική κατανόηση στέλνοντας επανειλημμένα υπομνήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι ειπώθηκε στο παρελθόν από τους άγιους προφήτες και τις δικές Του εντολές. Τα καλέσματά Του, καθώς και της Αγίας μας Μητέρας, μας καλούσαν σε μετάνοια, ειρήνη, αγάπη, ενότητα και σε μια ζωή προσευχής. Ο Κύριός μας ήρθε και συνεχίζει να έρχεται στον κόσμο με τον τρόπο αυτό, για να φωτίσει όλους αυτούς που απομακρύνθηκαν αλλά μέχρι σήμερα, πολύ λίγοι αναγνώρισαν τη γεμάτη χάρη παρουσία Του κι ακόμα λιγότεροι δέχθηκαν το κάλεσμά Του. Δεν παρέλειψε να έρθει πρώτα στον δικό Του τόπο, ανάμεσα στους δικούς Του αλλά οι άνθρωποι, με την σκληροκαρδία και τη δυσπιστία τους, απέρριψαν γι’ άλλη μια φορά την Αγάπη. Μέχρι σήμερα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δέχθηκαν ολότελα το σπλαχνικό Του κάλεσμα σε μετάνοια κι έτσι όχι μόνο υποτίμησαν το Έλεός Του αλλά και το απέρριψαν, χωρίς να Του επιτρέψουν να γίνει ο Κύριος της καρδιάς τους.

Ο κόσμος, σήμερα, έχει μια στάση απόρριψης, όπως εκείνη του Φαραώ, με το πείσμα και τη δυσπιστία του απέναντι σε ότι είναι Άγιο. Για άλλους, ο Κύριός μας λέει ότι η συμπεριφορά τους είναι χειρότερη από εκείνη των Σοδόμων και Γομόρρων.

Ο Χριστός μας δείχνει ότι Τον προσβάλλουμε όταν εορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν απλές διακοπές χωρίς το Άγιο Όνομά Του και χωρίς να θυμόμαστε την πραγματική αιτία: τη Γέννηση του Χριστού.

Τα Χριστούγεννα, κάθε χριστιανός καλείται να εορτάσει με χαρά τη γέννηση του Χριστού πηγαίνοντας στην Εκκλησία και τιμώντας το Άγιο Όνομα του Σωτήρος μας. Πολύς κόσμος, εξ αιτίας της αποστασίας του, εορτάζει και τιμά, αντίθετα, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ανταλλάσσοντας δώρα, τρώγοντας μέχρι αηδίας και διασκεδάζοντας τρελά.

Ο Κύριος μας προειδοποιεί ότι εξαιτίας της αποστασίας μας, θέτουμε σε κίνδυνο το σύμπαν – όχι μόνο τη γη αλλά ολόκληρο το σύμπαν, προκαλώντας τη φύση να ξεσηκωθεί εναντίον μας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο Κύριος μας προειδοποιεί ότι θα έρθουν χειρότερα γεγονότα αν δεν αλλάξουμε τις καρδιές μας και δεν επιστρέψουμε στο Θεό. Ο Κύριος λέει:

Μας δίνεται χρόνος ακόμη μια φορά για να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε ζωή, προτού ξεσπάσει πάνω μας η θεϊκή οργή.  «Γιατί ο Θεός που είναι τόσο στοργικός, να το κάνει αυτό σε εμάς;» θα πουν μερικοί . «Αν πεθαίνετε είναι εξαιτίας της αποστασίας σας». Ναι, η αποστασία μας προκαλεί την θεία Δικαιοσύνη, και παρ’ όλο που μας δίνεται χρόνος, ο Ιησούς είπε μια μέρα, «ο Πατέρας θα φωνάξει: «Αρκετά!»

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ