ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ξέρεις. Όλοι λένε ότι η ζωή δεν είναι εύκολη.  Φυσικά! Ποιος είπε το αντίθετο; Ποιος είπε ότι είναι στρωμένη με ροδοπέταλα; Ποιος είπε άνθρωπε ότι δεν πονάς; Ότι δεν υποφέρεις; Δεν σκέφτηκε κανείς, ωστόσο, να πει και κυρίως να εννοεί, ότι κάθε φορά που υψώνεται μπροστά σου ακόμα ένα εμπόδιο, ένα αγκάθι, μια κοινωνικο-πολιτική αντιξοότητα, κάθε φορά που εξαντλείς όλα τα αποθέματα της ψυχικής σου δύναμης και αντοχής, τότε, λοιπόν, δεν έχεις παρά ν’ ανοίξεις διάπλατα την πόρτα στον έρωτα και την ψυχή.

Τόσο απλό, μα και τόσο σύνθετο, δυστυχώς, αφού τα θηρία της καθημερινότητας, που ονομάζονται άγχος, φτώχεια, βία, πολιτική, κρίση, καραδοκούν να σε κατασπαράξουν.

Μην υποκύψεις.

Κλείσε αυτές τις κρύες και σκοτεινές πόρτες και άνοιξε τις άλλες, τις φωτεινές, τις μεγάλες.

Τις πόρτες των πανανθρώπινων αξιών, των γνώσεων, των ιδεών.  Τις πόρτες που οδηγούν στην  αληθινή δύναμη!

Γίνομαι μήπως πολύ ρομαντικός; Δεν πειράζει! Καλύτερα.

Ξέρεις κάτι; Αποφάσισα να ακολουθήσω έναν δρόμο μοναχικό και αυτόν ακολουθώ.

Θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο γιατί πλέον η κοινωνία με τρομάζει κι αυτός ο κόσμος με τρομάζει! Γεμίσαμε μυαλά ξύλινα, μυαλά φυλακές, συνειδήσεις νεκρές, έναν λαό μάζα να ακολουθεί χωρίς να καταλαβαίνει και να μασάει την τροφή που του πετάνε!

Όλοι να μιλάνε για την αγάπη, μα είναι μια αγάπη ψεύτικη κι αυτό είναι που με αγχώνει. Γεμίσαμε από αγάπες βουτηγμένες στο συμφέρον και την απληστία, αδιαφορώντας για τους άλλους γύρω μας. Έγινε ο κόσμος μας αισχρός.

 

 

Μα κοίτα, ακόμη προλαβαίνουμε! Μπορούμε να τον αλλάξουμε κάνοντας ένα βήμα τη φορά! Αλήθεια σου λέω. Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να κάνουμε την αξιολόγησή μας. Να κάνουμε τελικά την αυτοκριτική μας και να δει ο καθένας μέσα του, να αναρωτηθεί ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει.

Ο κόσμος μας, μπορεί να γίνει πιο όμορφος και μια πράξη καλοσύνης είναι αρκετή. Φτάσαμε να παρεξηγούμε την καλοσύνη ή όση από αυτή έχει μείνει στον κόσμο και έτσι απλά χανόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μια πράξη μόνο αρκεί, δώσε λίγη αγάπη αληθινή χωρίς να περιμένεις κάτι και θα δεις…

Προλαβαίνουμε. Αλήθεια!

Θα προλάβουμε εάν αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας.

Να αγαπάς την ευθύνη, να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω. Ποιο δρόμο να πάρεις;  Τον πιο κακοτράχαλο ανήφορο. Μην καταδέχεσαι να ρωτάς.  Θα νικήσουμε;  Θα νικηθούμε;  Πολέμα! Πολεμούμε χωρίς βεβαιότητα.

 

 

Μάθε να ζεις ελεύθερος. Tι θα πει ελεύθερος; Αυτός που δεν φοβάται το θάνατο.

Δεν πρέπει ποτέ να έχεις μια αντίληψη για τη ζωή που να σου επιτρέπει ελπίδες και ανταμοιβές. Είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όχι μισθοφόρος. Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, «αυτό» είναι η αληθινή ελευθερία.

Ε, κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις. Το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πια πολύ αργά.

Δεν τον φοβάμαι το Θεό, Αυτός καταλαβαίνει και συγχωράει. Τους ανθρώπους φοβάμαι. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δε συγχωρούν.

Κλείνοντας θέλω να σου πω ότι σε έχω φίλο και σε αγαπώ.

Μην προσπαθείς να ζήσεις μια ζωή χωρίς Χριστό γιατί ο Χριστός είναι η ζωή.

Μία είναι η ζωή, κι αν ζούμε κατά το θέλημα του Θεού εδώ στη γη, θα μας φανερώσει πως θα είμαστε μετά θάνατο.

 

Θέλω να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ πολύ.  Όχι όπως θέλεις εσύ.  Όπως μου βγαίνει εμένα. Πιο πολύ όμως, αγαπώ τον εαυτό μου. Έχουμε μια βασική διαφορά εμείς οι δυο. Εσύ αγαπάς τη ζωή, αλλά δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Είναι σαν να θέλεις να τον τιμωρείς.

Δεν ξέρω το γιατί. Δεν είμαι ψυχαναλυτής. Παππάς  είμαι. Μοιάζει σαν να στέλνεις στη ζωή ανώνυμα ερωτικά γράμματα.  Κι αυτή, αφού δεν βάζεις αποστολέα, δεν ξέρει ποτέ πού να σε βρει. Πήγαινε να συναντήσεις τη ζωή σου.. Να της συστηθείς.  Και αφού γνωριστείς με την ζωή σου, μάζεψε τα κουράγια σου και κάνε μια καινούρια αρχή.

Κάνε μια καινούρια αρχή για να έχει και ένα όμορφο τέλος. Εάν το καταφέρεις αυτό, τότε σίγουρα θα έχεις ένα καλό τέλος γιατί ανάμεσα στην αρχή  και το τέλος της ζωής βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ