ΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

Ασχολήθηκα με το τι κάνει ο αντίχριστος και αυτοί που τον ακολουθούν.

Ασχολήθηκα μαζί του όχι γιατί Θέλω να τον ακολουθήσω, άλλα να γνωρίσω πως σκέφτεται και πως ενεργεί για να μπορέσω να τον πολεμήσω. Το πρώτο που επιδιώκουν είναι ότι προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει διάβολος.

Ένας οπαδός του αντίχριστου λέει ψέματα, είναι κλέφτης, είναι συκοφάντης, έχει κακία μέσα του, είναι εγωιστής, είναι λασπολόγος, είναι υποχθόνιος, είναι υποκριτής, πολέμα την αλήθεια, προσπαθεί να σκοτώσει ψίχες με πολλούς και διάφορους τρόπους, είναι αλαζόνας, ζηλεύει, διπρόσωπος, έχει υπερηφάνεια, έπαρση, προσπαθεί να διαβάλλει ανθρώπους, και εδώ θα γράψω τις εντολές του.

 

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Πες ψέματα. – Πήγαινε να κλέψεις. –  Συκοφάντησε και κατάστρεψε ανθρώπους. – Σε Θέλω εγωιστή και ισχυρογνώμων. – Πήγαινε και με άλλες γυναίκες η με άλλους άντρες. – Σε Θέλω υπερήφανο. –  Να είσαι υποκριτής, να κάνεις τον καλό και τον άγιο για να ξεγελάς ανθρώπους. – Δώσε μίσος. –  Πήγαινε να ψευδομαρτυρήσεις. -– Φέρε μου οπαδούς.

 

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΕΩΣΦΟΡΟΣ : Προέρχεται από το «έως»= αυγή και το «φέρω», δηλαδή ο αυγερινός, παραπέμπει στην προπτωτική κατάσταση  και σήμερα προσδιορίζει τον διάβολο.

ΔΙΑΒΟΛΟΣ : Δηλαδή αυτός που διαβάλει.

ΣΑΤΑΝΑΣ : Σημαίνει «αντικείμενος», ο αντίθετος.

ΔΑΙΜΟΝΑΣ :  Προέρχεται από το ρήμα «δαίω»= καίω δηλαδή ο «εξολοθρευτής’

ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ : Από το εβραϊκό «Βαάλ – ζεβούλ» που σημαίνει «Κύριος των κακοποιών πνευμάτων».

ΒΕΛΙΑΛ : Από το εβραϊκό «Βελί – γιαάλ» που σημαίνει «ανωφελής », «άχρηστος , «αποστάτης», «ασεβής», « παράνομος».

ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ και ΠΕΙΡΑΖΩΝ : Από το έργο που επιτελεί.

ΠΟΝΗΡΟΣ και ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΝΗΡΙΑΣ

«ΔΡΑΚΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ , ΟΦΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ» : Από την αποκάλυψη (12:9).

«ΑΝΤΙΔΙΚΟΣ» και «ΛΕΟΝΤΑ ΩΡΥΟΜΕΝΟΣ» :  Έτσι τον αναφέρει ο Απόστολος Πέτρος  (Α Πετρ 5:8).

«ΨΕΥΣΤΗ» και «ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ» αλλά και «ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ»  :  Όπως τον ονομάζει ο Χριστός (Ιω 8:44).

«ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ» και «ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥ » : Τον ονομάζει ο Παύλος  (Εφ 2-2).

Ο διάβολος γεννά το κακό και κάνει το καταστροφικό του έργο από τη στιγμή που εμφανίσθηκε η Εκκλησία.

Ο διάβολος στον οποίο υπάρχει μόνο η άρνηση και ο οποίος καταστρέφει και νεκρώνει τα πάντα, είναι πνεύμα νεκρότητας κατ’ αποβολήν της όντως ζωής.

Ο διάβολος είναι μια συγκεκριμένη οντότητα, μια συγκεκριμένη ύπαρξη. Εισέρχεται με την ύβρη, την οίηση και την πλάνη στην ιστορία, ως θεοκτόνος και ανθρωποκτόνος, σαν η απάτη και το ψέμα του μηδενός, σαν το παράσιτο που παρωδεί και περιπαίζει τη δημιουργία και τον άνθρωπο. Η αμαρτία, τα πάθη, ο θάνατος είναι το κακό που εκείνος γεννά με τη διαστροφή και το μίσος του και πάνω στο οποίο ασκεί την εξουσία και κυριαρχία του.

 

Ο διάβολος προήλθε από τη βούληση και ενέργεια του Θεού. Οι δαίμονες δεν δημιουργήθηκαν δαίμονες από το Θεό εξ αρχής, γιατί ο Θεός δεν δημιούργησε το κακό, αφού τα πάντα εποίησε καλά λίαν. Δημιουργήθηκαν, άκακοι, ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και αυτεξούσιοι κατά τη θέληση και επιθυμία τους, όπως ακριβώς συνέβη με τους αγγέλους. Μετά δε την οικειοθελή πτώση τους από την αλαζονεία τους και τον εγωισμό τους, τα λεπτά, αερώδη και άχραντα σώματά τους μετεβλήθησαν σε ζοφώδη και άμαυρα, ένυλα και εμπαθή.

Η δύναμη του διαβόλου δεν είναι αναγκαστική, αλλά εξαρτάται πάντοτε από την ελευθερία μας. Το να υποκύψουμε στους πειρασμούς είναι υπόθεση ιδική μας. Ή το να κάνει κράτος και να ασκεί εξουσία ο Σατανάς, αυτό συνδέεται με την ενεργό απόφαση του ανθρώπου, που διαστρέφοντας την ελευθερία του, λέει όχι στο Θεό και ναι στο διάβολο.

 

Λένε πολλοί ότι δεν υπάρχει ούτε Θεός, ούτε διάβολος. Αλλά η άρνηση των δαιμόνων ισοδυναμεί με την απόρριψη της Θείας Οικονομίας της Αγίας Τριάδος.

Άλλοι λένε ότι υπάρχει Θεός αλλά δεν υπάρχει διάβολος.

Όταν αρνείσαι την ύπαρξη του διαβόλου αυτομάτως αρνείσαι την ύπαρξη του Θεού, με αποτέλεσμα  να επικρατήσει ο διάβολος και αυτό γίνεται  γιατί το επιτρέπει ο άνθρωπος.

Το έργο του διαβόλου είναι καταστρεπτικό. Μισεί υπερβολικά τον άνθρωπο και όλη τη δημιουργία. Διακατέχεται από υπερβολική θανατηφόρο μισανθρωπία. Εμπνέει σκέψεις εναντίον του Θεού και του συνανθρώπου, επηρεάζει την βούληση του ανθρώπου, ενεργεί στη φύση οντολογικά.

Ο σατανάς κατόρθωσε με απάτη και δόλο να υποδουλώσει στα πάθη και την αμαρτία τον άνθρωπο.

Η προσβολή και η προσπάθεια του διαβόλου, να παρασύρει τον άνθρωπο στα πάθη, μπορεί πολλές φορές, να γίνεται σταδιακά.

 

ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ

Ο Σατανάς έγινε ο κυβερνήτης αυτού του κόσμου που λειτουργεί μακριά από τον Θεό, και ο πρίγκιπας των πονηρών δυνάμεων του. Είναι ένας κατήγορος, ένας απατεώνας . Το όνομά του σημαίνει αντίπαλος ή «αυτός που είναι αντίθετος». Ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιείται για τον Σατανά, ο διάβολος, σημαίνει «συκοφάντης».

Το κακό σήμερα είναι ότι η παιδεία και όλος μας ο πολιτισμός αγνοεί αυτή την πραγματικότητα. Όχι μόνο δεν τα αντιμετωπίζει, αλλά ούτε μιλάει για το διάβολο και την αμαρτία. Γι’ αυτό μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, ότι αφήνουμε τον άνθρωπο αλύτρωτο, ανίσχυρο και αδύνατο.

 

 

Και μείς με την σειρά μας λησμονήσαμε σαν ορθόδοξοι ότι ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού και εισερχόμεθα σ’ αυτήν όχι για να επιτελέσουμε ένα τυπικό καθήκον και να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας, αλλά για να θεραπευθούμε. Γιατί η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο, νοσοκομείο μέσα στο οποίο εισέρχεται ο άνθρωπος για να θεραπεύσει τον εσωτερικό του κόσμο και να απαλλαγεί από τα πάθη του και όχι για να ξεχωρίσει τον καλό του εαυτό. Από την άλλη πλευρά η κένωση των εκκλησιαστικών μυστηρίων είναι το πιο αποκαρδιωτικό φαινόμενο της εκκλησιαστικής μας ζωής. Γιατί ενώ τα μυστήρια δόθηκαν στην Εκκλησία για τη σωτηρία του ανθρώπου, να εξορκίζει, να πολεμά και να νικά το Σατανά, εμείς τα μετατρέψαμε σε ευκαιρίες ατομικής κενοδοξίας και κοινωνικής ματαιοδοξίας. Λησμονήσαμε φαίνεται “ότι όπου δεν είναι ο Χριστός, είναι οι δαίμονες, και εκεί που είναι οι δαίμονες οι ορθοί λογισμοί διαφθείρονται και διαστρέφονται”.

Παρ` όλο που διώχτηκε από τον ουρανό, ακόμα ψάχνει να υψώσει τον θρόνο του πάνω από τον Θεό. Αντιγράφει όλα όσα κάνει ο Θεός, ελπίζοντας να κερδίσει τη λατρεία του κόσμου και υποδαυλίζοντας αντίσταση κατά της Βασιλείας του Θεού. Ο Σατανάς είναι η βασική αιτία πίσω από κάθε εσφαλμένη (αιρετική) λατρεία και θρησκεία στον κόσμο. Ο Σατανάς θα κάνει οτιδήποτε είναι στις δυνατότητές του για να καταπολεμήσει τον Θεό, και αυτούς που Τον ακολουθούν. Ωστόσο, το μέλλον του Σατανά έχει σφραγιστεί ,μια αιωνιότητα στη λίμνη του πυρός (Αποκάλυψη 20:10).

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Όλοι γνωρίζουμε τον μεγάλο πόλεμο, που κάνει ο σατανάς στον άνθρωπο. Έχει όμως δύναμη ο σατανάς; Μπορεί να κάνη κακό στον άνθρωπο; Και πότε μπορεί; ΟΧΙ. Εάν φορέσετε σαν μεγάλη ασπίδα, που θα σας σκεπάζει ολόκληρους, την πίστη, με την οποία θα μπορέσετε να σβήσετε όλους τους καυστικούς πειρασμούς του πονηρού, που μοιάζουν με πύρινα βέλη.

 

Αναμφίβολα οι χριστιανοί άνθρωποι δέχονται μεγάλο πόλεμο από τον διάβολο, γιατί  ο κοσμοκράτωρ του σκότους του αιώνος τούτου θέλει τους ανθρώπους μακριά από τον Θεό. Και οι τρόποι με τους οποίους πολεμά ο σατανάς τον άνθρωπο είναι πάμπολλοι. Κατ’αρχάς στέλνει πονηρούς λογισμούς προς τους ανθρώπους προκειμένου να τους κάνει ξένους προς το Χριστό. Και οι λογισμοί αυτοί δημιουργούν πειρασμούς ακάθαρτους οδηγώντας τους πιστούς στην απιστία και αμαρτωλή ζωή.

 

Ο διάβολος επίσης δοκιμάζει τους ανθρώπους οδηγώντας τους σε άνομες ,πονηρές και κακές σκέψεις και πολλοί από εμάς  κάνουμε τις σκέψεις πράξεις. Τι θα κάνουμε τότε; Εκείνο που πρέπει να κάνουμε όσοι επιθυμούμε τη σωτηρία των ψυχών μας είναι να καθοδηγούμε τη ζωή μας στην οδό της μετανοίας και ταπεινοφροσύνης. Οφείλουμε, δηλαδή, να ζούμε ως χριστιανοί άνθρωποι παλεύοντας με τον διάβολο έχοντας ως πανίσχυρο σύμμαχό μας το Χριστό. Ο Χριστός άλλωστε δεν είπε ότι χωρίς αυτού τίποτα καλό δεν μπορούμε να κάνουμε; Γι’ αυτό εύχομαι να έχουμε πάντα την Ορθόδοξη πίστη που διδάσκει την μόνη ζωντανή αλήθεια για να έχουμε και το Χριστό στη καρδιά μας και στη ζωή μας, ούτως ώστε και η κοινωνική μας κατάσταση να διέπεται από πραγματική ευτυχία.

 

Όπως είναι φυσικό ο αγώνας αυτός κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι. θα είναι πολύ δύσκολος. Θα είναι ένας αγώνας  που θα πρέπει να ματώσει η ψυχή μας και από τα μάτια μας να βγει πολύ δάκρυ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ  ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

 

Όταν κάθε ελπίδα φαίνεται σχεδόν χαμένη για τα ανθρώπινα όρια υπάρχει πάντα το Σχέδιο του Θεού που θα μας οδηγήσει στο ξέφωτο που αναζητούμε, αρκεί εμείς από την πλευρά μας να προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε με θέληση και θάρρος τον δικό μας πνευματικό φάρο που θα μας οδηγήσει στην λύτρωση.

Κάθε χριστιανός έχει ένα και μοναδικό όπλο να προσεύχεται καθημερινά και αδιαλείπτως και λέγοντας με πίστη το «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με» λαμβάνοντας το δώρο της ψυχικής αγαλλίασης και της γαλήνης μέσα του. H προσευχή αποτελεί τον γόρδιο δεσμό ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο.

Όλα ο Κύριος εν σοφία εποίησε, όλα είναι μέρος ενός κύκλου ζωής που αρχίζει, τελειώνει και ξαναγεννιέται. Αναλογισθείτε τα Θεία πάθη του Χριστού μας και τις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια των Αγίων μας, που υπέμειναν με παρρησία προσευχόμενοι να αντικρίσουν την Ουράνια Βασίλεια Του.

 

Εμπιστευτείτε ότι ο Θεός είναι σε θέση να μας κρατήσει πάνω από τα αφρισμένα κύματα σε όσες δοκιμασίες και αν τύχουν. Μόνο ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός έχει τη δύναμη να μας θεραπεύσει από τα δεινά και τις αμαρτίες που περιβάλλουν τη ζωή μας.

 

Ας κάνουμε υπομονή αγαπητοί μου χριστιανοί γιατί σε κάθε καταιγίδα που κατακλύζει τη θνητή ζωή μας υπάρχει πάντα ένα ουράνιο τόξο. Ο Κύριος είναι εκείνος που φέρνει την παλίρροια στη ζωή μας, φέρνει τον άνεμο και τη βροχή και ο ήλιος ανατέλλει σύμφωνα με τας εντολάς του. Ο σκοπός Του είναι να μας τελειοποιήσει, ας τον εμπιστευθούμε «ψυχή τε και σώματι».

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ