ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

αναρτήθηκε σε: ΘΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ | 0

 

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη, αυτό του μήνυμα που διαβάζεις δεν το έγραψα  για να σε εντυπωσιάσω και να μου κάνεις λάϊκ η να μου κάνεις όμορφα σχόλια. Αυτό το μήνυμα το έγραψα με πόνο ψυχής και αγάπης, βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν.

Δημιούργησα αυτήν την ιστοσελίδα από αγάπη και πίστη στον Ιησού Χριστό μας, θέλοντας  με αυτόν τον τρόπο να διαδώσω τον Θειο Λόγο  και μέσα από όλη αυτήν την διαδικασία, όλοι μας να  μάθουμε και να γνωρίσουμε την ορθοδοξία.

Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Χριστό είναι πλέον γεγονός. Η πίστη του ανθρώπου προς τον Ιησού Χριστό εξαλείφεται,  γιατί  ο άνθρωπος εγκατέλειψε τον Θεό και βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει για τα καλά ο πονηρός και να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του.

Δυο είναι τα λάθη που κάνει ο άνθρωπος και έχει έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Το πρώτο λάθος είναι ότι δικαιολογεί την ολιγοπιστία του μεταφέροντας τις ευθύνες αλλού και ο δεύτερος είναι ότι δεν  ενδιαφέρεται να  γνωρίσει τον Ιησού Χριστό.

Άλλο ένα λάθος που κάνει ο άνθρωπος, είναι ότι προσπαθεί στο μυαλό του να δημιουργήσει έναν Θεό όπως τον βολεύει. Σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα. Δηλαδή ο κάθε άνθρωπος  να έχει τον δικό του Θεό. Αυτό όμως είναι αδύνατον, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί θεοί. Ένας είναι ο Θεός και ξεχάσαμε το πιο σημαντικό. Ο θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τον Θεό.

Δεν κάνω τον άγιο ούτε τον άνθρωπο  που δεν έχει ελαττώματα και πάθη.

Είμαι κι εγώ ένας αμαρτωλός με  τα δικά μου λάθη. Με τα δικά μου ελαττώματα και πάθη.

Ανήκω κι εγώ στους ανθρώπους που πέφτουν. Το κακό όμως δεν είναι να πέσεις. Το κακό είναι να μην σηκωθείς. Γι αυτό ήρθε ο Ιησούς Χριστός στην γη. Για να σηκώσει εσένα κι έμενα. Τώρα εάν δεν θέλουμε να σηκωθούμε δεν φταίει ο Χριστός,  αλλά ο διάβολος, γιατί τον αφήνουμε να μας νικήσει.

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν  να χρησιμοποιήσω το διαδίκτυο, που όπως πολλοί λένε είναι εργαλείο του διαβόλου, εγώ να το κάνω εργαλείο του Θεού.

Όπως προανέφερα, δεν το κάνω αυτό γιατί είμαι άγιος. Όχι. Το κάνω από φιλότιμο, γιατί μέσα στην διαδρομή της ζωής μου μέχρι και σήμερα, κατάλαβα  και διαπίστωσα ότι αυτό που έκανε ο Χριστός για μένα δεν το έχει κάνει κανένας.

Σήκωσε στου ώμους Του τον σταυρό του μαρτυρίου και έδωσε το αίμα Του για μένα.

Αυτό όμως δεν το έκανε μόνο για μένα. Το έκανε και για σένα, το έκανε για τον κάθε άνθρωπο. Και εδώ είναι η μεγάλη αχαριστία. Αντί ο άνθρωπος να τον ευγνωμονεί και να τον ευχαριστεί του γύρισε την πλάτη. Έγινε από ευγνώμων αγνώμων.

Δεν θα σε κουράσω άλλο.

Θέλω να σου κάνω μια πρόταση.

Ο Ιησούς Χριστός  κάλεσε κοντά Του ανθρώπους αγράμματους. Ανθρώπους που τους είπε να γίνουν ψαράδες ανθρώπων.

Σε καλώ εάν το επιθυμείς να γίνεις κι εσύ ένας ψαράς ανθρώπων. Να γίνεις κι εσύ ένας μικρός απόστολος διαδίδοντας τον Θειο Λόγο

Να γίνεις κι εσύ αυτός  ο άνθρωπος που θα προσελκύσεις  ανθρώπους να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό.

Τώρα θα μου πεις πως θα γίνει αυτό?

Πρώτα πρέπει να Τον γνωρίσουμε εμείς  και μετά θα είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να πείσουμε άλλους ανθρώπους να Τον γνωρίσουν. Αυτό θα γίνει μελετώντας την Αγία Γραφή. Την Καινή Διαθήκη.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά με τον Ιησού Χριστό  οδηγό μας και συνοδοιπόρο,  να είσαι σίγουρος ότι στο τέλος θα γευτούμε και την δική μας ανάσταση. ΑΜΗΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επιθυμείς μπορείς από κάτω μπορείς  να γράψεις το δικό σου σχόλιο αλλά και ονόματα που θέλεις να διαβάζονται κατά την ώρα της προσκομιδής.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ