Πάτερ Θεόφιλος : Γι αυτό σας αγαπώ  

Κάνοντας σήμερα μιαν αναδρομή στο παρελθόν , βλέπω την ζωή μου σαν κινηματογραφική ταινία να ξετυλίγεται μπροστά μου. Και νοιώθω να πλημμυρίζει η ψυχή μου   από ατελείωτη ευγνωμοσύνη προς Τον Δημιουργό μου , που μου χάρισε το Δώρο της Ζωής.

 

Κάποιες φορές βλέπουμε πάνω σε κάποιους κορμούς δέντρων κάποιες χαρακιές , που έχουν γίνει από πολύ παλιά , κι΄όμως με το πέρασμα του χρόνου όχι μόνο δεν φεύγουν , μα βαθαίνουν περισσότερο και γίνονται ένα σώμα με το ίδιο το δέντρο.

Είναι κάποιες πληγές , που πλήγωσαν και πόνεσαν τον κορμό του δέντρου , και που παρόλο που επουλώθηκαν , θα μείνουν πάντα εκεί , χαρακιές αναλλοίωτες.

Παρόμοιες χαρακιές συναντάμε και στις καρδιές μας.

Κάποιες χαρακιές που μας έχουν σημαδέψει , που έχουν χαρακτεί βαθειά στης καρδιάς μας τα τοιχώματα , και που θα κουβαλάμε σ΄όλη μας τη ζωή.

 

Μακάρι να τις κουβαλάμε όσο ανώδυνα και αγόγγυστα μπορούμε , γιατί θα έχουμε πάντα κάποιον  να φροντίζει για την άνθιση και την καρποφορία μας , και γιατί αυτές οι χαρακιές δεν θα εμποδίζουν την πορεία μας.

 

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω σε όλους εσάς, τους καλούς κι΄ αγαπημένους φίλους , τους γνωστούς και άγνωστους ,σε όλους εσάς που σας συνάντησα στον δρόμο της ζωής μου, έστω και διαδικτυακά, σε όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με βάλατε μέσα στο σπίτι σας μέσα από έναν υπολογιστή, θέλω να σας πω ένα μεγάλο ” Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ ! ” .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας , την καλοσύνη σας , την κατανόηση , και όλα όσα μου διδάξατε.

Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να ζητήσω από όλους σας  μια μεγάλη και ειλικρινή ” Σ υ γ ν ώ μ η ” , αν για κάποιο λόγο σας στεναχώρησα , σας πίκρανα ή ανθρώπινα και άθελά μου σας απογοήτευσα.

Δυστυχώς , οι ατέλειές μου είναι τόσες πολλές , και τα ελαττώματά μου τόσο αμέτρητα ,  γι΄ αυτό δεχθείτε την ειλικρινή αυτή συγνώμη μου .

 

Και τέλος θέλω να σας πω , πως έχω διδαχθεί τόσα πολλά από όλους εσάς, μέσα απ΄ αυτές τις όμορφες διαδικτυακές διαδρομές . Έχω μάθει πως πάντα δίπλα μας και γύρω μας συμβαίνουν πολύ σοβαρότερα πράγματα , και πιο αβάστακτα απ΄ τα δικά μας .

Πως τελικά το φορτίο στους δικούς μας ώμους είναι απλά το πιο ελαφρύ φορτίο το οποίο μπορούμε να βαστάξουμε . Έχω καταλάβει μέσα από τις καθημερινές μας διαδρομές , πως όλοι είμαστε φτιαγμένοι για όλους , και ο καθένας για τον κάθε διπλανό του .

 

Γι΄ αυτό καλοί μου φίλοι ,  είστε για μένα δάσκαλοι που με μάθατε πως το καθετί στη ζωή που συμβαίνει έχει το λόγο του , και τίποτα δεν γίνεται τυχαία . Όλα μαζί , μας ωριμάζουν , και συμβάλουν στην πνευματική μας ολοκλήρωση .

 

Γι΄ αυτό σας  Α γ α π ώ  μέσ΄ από την καρδιά μου και  ταξιδεύω μαζί σας στα μυστικά και όμορφα μονοπάτια της προσευχής ,  που τόσες φορές ανταμώνουμε με ψυχές ευγενικές κι΄αγαπημένες ,   και που οι ψυχές μας  πλημμυρίζουν από Το Θείο Φως Του Αγαπημένου !

 

” Τίποτα , μα τίποτα , δεν μπορεί να μας χωρίσει από Την Αγάπη Του ! ”

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλους εσάς, στο κάθε φίλο και στην κάθε φίλη προσωπικά, καλή και ευλογημένη πορεία στην ζωή σας και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, να σας ευλογεί και να σας αγιάζει.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε