ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ

 

Για να διαλέξουμε το σίγουρο και το σωστό δρόμο στη ζωή μας, είναι απαραίτητο να έχουμε έναν προορισμό. Ποιος πρέπει να είναι αυτός ο προορισμός όμως στη ζωή μας; Οι απόψεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και από κοινωνία σε κοινωνία, γι’ αυτό γίνονται συγκρούσεις και πόλεμοι. Στους αιώνες που πέρασαν οι πολιτισμένες κοινωνίες είχαν σχηματίσει διάφορες απόψεις για τον προορισμό της ζωής, δηλαδή για το δρόμο που πρέπει να βαδίζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους.

 

Σήμερα, στις τελευταίες δεκαετίες βλέπουμε τον άνθρωπο ως καταναλωτή. Η οικονομία και η ανάπτυξη τώρα είναι πάνω από ΟΛΑ! Τα συναισθήματα παραμερίζονται, αφού δεν αγοράζονται. Η αγάπη για την πατρίδα, η πίστη στο Θεό, ακόμα και ο πανάρχαιος θεσμός της οικογένειας, θεωρούνται… δευτερεύοντα και ως ιδέες ξεπερασμένες, που δε βοηθάνε την οικονομία!

 

«Πες μου πόσα ευρώ βγάζεις το μήνα, να σου πω ποιος είσαι». Αυτός είναι ο προορισμός και ο στόχος της ζωής σήμερα των πολιτισμένων, δηλαδή το γρήγορο και το εύκολο κέρδος. Έτσι όμως χάθηκε το χαμόγελο τώρα με την οικονομική κρίση, αφού λιγόστεψε το χρήμα στην τσέπη μας.

 

Βασίζουμε δηλαδή την ευτυχία μας ΜΟΝΟ στα λεφτά και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Απόδειξη; Όλοι έχουμε γνωρίσει φτωχούς χαρούμενους και ευτυχισμένους ανθρώπους και «λεφτάδες» δυστυχισμένους.

 

Άμα η καρδιά σου είναι γεμάτη χαρά, ας είναι άδειες οι τσέπες σου. Το αντίθετο είναι τραγικό.

 

Η πορεία στη ζωή μας, πρέπει να είναι ανηφορική, γιατί ανηφορικός και ίσιος είναι ο δρόμος του Θεού. Καπετάνιος σ’ αυτή την ανάβαση είναι ο χαρακτήρας μας, που πρέπει να συνθέτει τη δύναμη με την ανθρωπιά, τη δράση με τη λογική και την ελευθερία με την ευθύνη.

 

Ο λαός μας πάντοτε τιμά όσους ξεπερνούν τη λογική με το συναίσθημα, γι’ αυτό γίνονται ήρωες και άγιοι. Αυτό είναι σωστό, αφού πρέπει να τιμούμε τις αξίες και τους άξιους.

 

Ο ΣΩΣΤΟΣ και ο ΙΣΙΟΣ δρόμος στη ζωή μας είναι ο ανηφορικός προς το ΓΟΛΓΟΘΑ, γιατί χωρίς Γολγοθά, δεν υπάρχει Ανάσταση.

Μην τα παρατάς και μην παραδίδεσαι.

 

Από το να τα παρατήσεις και να σταθείς στα σκοτάδια τους, εγώ λέω να κοιτάξεις ψηλά.

Αν δεν μπορείς σπρώχνοντας να γκρεμίσεις τους τοίχους που οι συνθήκες, οι άνθρωποι, οι καταστάσεις, ύψωσαν μπροστά σου, απλά σκαρφάλωσε.

Το κάθε εμπόδιο φτάνει μέχρι ένα σημείο. Είναι στο χέρι σου να το ξεπεράσεις και να συνεχίσεις. Πήδα το, το αναθεματισμένο και συνέχισε τη ζωή σου.

Δε θα είναι εύκολη η ανάβαση. Δεν είναι πίστα αρχαρίων τα αδιέξοδα της ζωής. Θα ζοριστείς, θα πέσεις, θα γρατζουνιστείς, θα ματώσεις.

Αλλά θα έρθει η στιγμή που θα τα καταφέρεις. Αρκεί να το πιστέψεις.

Σε δοκιμάζει η ζωή και σπέρνει στο δρόμο σου εμπόδια. Αδιέξοδα τα λες αλλά πάντα μα πάντα υπάρχει διέξοδος. Άνοιξε τα μάτια σου, την καρδιά και το μυαλό σου κι αντιμετώπισέ τα. Μη φοβάσαι τίποτα. Μόνο πίστεψε σε σένα κι έχε τις δυνάμεις σου σε ετοιμότητα. Όλα μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να το θελήσεις.

Κι εσύ το θέλεις, έτσι δεν είναι;

Στην ζωή μου για τίποτε δεν είμαι βέβαιος παρά μόνο για ένα.  Ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος. Ποτέ ο κατήφορος, ποτέ ο δρόμος ο στρωτός, ο ανήφορος μονάχα.

Πολλοί μιλάμε για προσευχή χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι η προσευχή. Η προσευχή σήμερα λέγεται πράξη. Να ασκητεύεις σήμερα θα πει να ζεις με τους ανθρώπους και να ανεβαίνεις κάθε μέρα, κάθε μέρα και όχι μονάχα τη Μεγάλη Παρασκευή με το Χριστό στο Γολγοθά. Και να σταυρώνεσαι.

Θέλεις να μάθεις κάτι πραγματικά χρήσιμο και αποτελεσματικό; Μάθε να προσεύχεσαι στον αληθινό Θεό με πίστη και αγάπη για το θέλημά Του. Θα δεις θαύματα!

 

Δεν γίνεται να ακούσεις με κλειστά αυτιά, ούτε να δεις με κλειστά μάτια. Δεν γίνεται να μάθεις το θέλημα του Θεού χωρίς καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής.

 

Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και θα ξανάρθει στη γη μας Βασιλιάς, να μας παραλάβει να συμβασιλεύσουμε. Το πιστεύεις αυτό;

 

Η πίστη στον Ιησού Χριστό, κάνει πιστευτά τα απίστευτα!

 

 

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε