ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ?

αναρτήθηκε σε: ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ | 0

 

 

Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν διαβάζει ο λαός μας, και ιδιαίτερα οι ορθόδοξοι χριστιανοί την αγία Γραφή; Μια είναι η απάντηση: διότι δεν θέλουνε να αλλάξουν την “ζωή” τους, διότι δεν θέλουνε να ζήσουν σύμφωνα με το λόγο του Θεού.

 

Η αγία Γραφή αγαπητοί μου είναι και “…προς επανόρθωσιν” (δηλαδή, για να διορθώνει αυτούς που αμαρτάνουν). Ο σημερινός άνθρωπος, δεν θέλει να ζήσει, με κανόνες,με περιορισμούς,με απαγορεύσεις, με… θέλει να ζήσει “ελεύθερος” ,  μόνο που ξεχνάει πως ο πραγματικός ελεύθερος άνθρωπος (η πραγματική ελευθερία) είναι εκείνος ο οποίος έχει τον Χριστό και ζεί σύμφωνα με τον λόγο Του.

Μερικές φορές σκέφτεσαι και αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να διαβάζουν Άγια Γραφή ή ακόμα και ιερά βιβλία;

 

Η απάντηση, προφανώς, είναι στα λόγια του Ιησού Χριστού:

«Το φως ήρθε στον κόσμο, οι άνθρωποι όμως αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι παρά το φως, γιατί οι πράξεις τους ήταν πονηρές. Κάθε άνθρωπος που πράττει έργα φαύλα μισεί το φως και δεν έρχεται στο φως, γιατί φοβάται μήπως αποκαλυφθούν τα έργα του και κριθούν.( ΙΩΑΝ. 3, 19-20)»

 

Ένας μικρός σκαλίζοντας στο σπίτι του, βρήκε σε μία γωνία παραπεταμένο ένα καλοδεμένο μαύρο βιβλίο.

 

Ήταν γεμάτο σκόνη. Με λαχτάρα έτρεξε να ρωτήσει και να μάθει τι βιβλίο ήταν αυτό.

 

Η μητέρα έδωσε σύντομα την απάντηση:

 

– Είναι παιδί μου, «το βιβλίο του Θεού» και να το αφήσεις εκεί που το βρήκες.

 

Τότε ο μικρός γεμάτος απορία, γιατί το βιβλίο του Θεού ήταν τόσο περιφρονημένο, λέει στη μητέρα του: – Αφού είναι έτσι μαμά, τότε γιατί δεν το στέλνουμε πίσω στον καλό Θεό να το δώσει σε κανέναν άλλο που να το διαβάζει;

 

Και η μητέρα κοκκίνισε. Δεν ήξερε τι να απαντήσει. Ένιωσε την ενοχή…

 

Λίγοι έχουν το βιβλίο της Αγίας Γραφής στα σπίτια τους. Κι απ’ αυτούς, πόσοι άνθρωποι αλήθεια, δεν το έχουν ξεχασμένο, σκονισμένο και παραπεταμένο σε κάποιο Εικονοστάσι ή σε κάποιο ντουλαπάκι…

 

Το βιβλίο του Θεού όμως, έχουμε χρέος όλοι μας να το διαβάζουμε και να το έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά κυρίως να το έχουμε μέσα στην καρδιά μας.

 

 

 

Η Αγία Γραφή είναι κατά κάποιον τρόπο η βιογραφία του Θεού στον κόσμο αυτό. Και μάλιστα από την Αγία Γραφή η Καινή Διαθήκη είναι η βιογραφία του σαρκωθέντος Θεού σ’ αυτόν τον κόσμο.

Μέσα σ’ αυτήν περιγράφεται πώς ο Θεός, για να δείξει τον Εαυτό Του στους ανθρώπους, έστειλε τον Θεό Λόγο, ο οποίος σαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος, και σαν άνθρωπος είπε στους ανθρώπους όλα όσα ο Θεός έχει, όλα όσα ο Θεός επιθυμεί για τον κόσμο αυτόν και για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν. Αποκάλυψε ο Θεός Λόγος το σχέδιο του Θεού προς τον κόσμο.

 

 

Στην Αγία Γραφή ο Θεός έδειξε:

Τί είναι ο κόσμος, από πού προέρχεται, για ποιο λόγο υπάρχει, προς τα πού πορεύεται, πού θα καταλήξει.

Τί είναι ο άνθρωπος, από πού έρχεται, που πηγαίνει, ποια είναι η ουσία του, για ποιο λόγο υπάρχει, πώς θα τελειωθεί.

Τί είναι τα ζώα, τί είναι τα φυτά, για ποιο λόγο υπάρχουν, τί εξυπηρετεί η ύπαρξή τους, τί προσφέρουν.

Τί είναι το καλό, από πού προέρχεται, πού οδηγεί, για ποιο λόγο υπάρχει, πώς αποκτάται.

Τί είναι το κακό, από πού προέρχεται, πώς υπάρχει, για ποιό λόγο υπάρχει, πώς θα τελειώσει.

Τί είναι δίκαιοι και τί αμαρτωλοί, πώς από έναν αμαρτωλό βγαίνει δίκαιος και πώς ένας επηρμένος δίκαιος μπορεί να καταντήσει αμαρτωλός. πώς ο άνθρωπος υπηρετεί τον Θεό και πώς τον διάβολο. ολόκληρος ο δρόμος από το αγαθό ως το κακό, από τον Θεό ως τον διάβολο.

Όλα, από την αρχή ως το τέλος, ολόκληρος ο δρόμος του ανθρώπου από την σάρκα ως το Θεό, από τη σύλληψή του μέχρι την εκ νεκρών ανάστασή του.

 

 

Σήμερα ίσως το βιβλίο αυτό είναι ξεπερασμένο, σωστά;  Λάθος.  Σήμερα, 3.500 χρόνια από τότε που γράφτηκαν οι πρώτες γραμμές της Αγία Γραφής και σχεδόν 2.000 χρόνια από τότε που γράφτηκαν οι τελευταίες, η Αγία Γραφή παραμένει ένα βιβλίο που το διαβάζουν με συνέπεια οι άνθρωποι που αναζητούν κάτι καλύτερο.

 

 

Η Αγία Γραφή είναι το βιβλίο επιλογής των ανθρώπων που ξέρουν τι ζητούν.  Αυτών που ζητούν κάτι καλύτερο στη ζωή.  Για χιλιάδες χρόνια αποτελεί το απόλυτο μπεστ σέλερ.  Εσύ την έχεις διαβάσει;  Έχεις βρει στις σελίδες της αυτό που βρήκαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο;   Αν ναι, αλληλούια, συνέχισε να μελετάς.  Αν όχι, δεν είναι αργά.  Και αν δεν έχεις Αγία Γραφή, στείλε μας μήνυμα και θα φροντίσουμε να σου στείλουμε μια.

 

Ο Θεός να σε ευλογεί!

 

 

 

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε