ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΑΞΗ

 

Και διάβολος υπάρχει και όλα όπως τα γράφει η Γραφή υπάρχουνε. Και διάβολος και κόλαση και όλα.

 

Ο άνθρωπος έχει φτιάξει πολλούς θεούς, και οι θεοί είναι πάρα πολλοί. Ακόμη και αυτοί οι άσωτοι, οι άθεοι πιστεύουνε στον Θεό, όχι στον αληθινό, αλλά εις την σάρκα, εις τα πάθη, στην ύλη…, όλοι κάτι λατρεύουνε…

Σ’ αυτό που λατρεύει κανείς σ’ αυτό δουλεύει. Δηλαδή είσαι πόρνος, είσαι άνθρωπος της σαρκός, δουλεύεις για την σάρκα, για την ύλη… Η αλήθεια είναι στην Ορθοδοξία… Υπάρχουν πολλά φώτα, που βλέπει κανείς και εντυπωσιάζεται, μα ένα είναι το φως το αληθινόν… αξίζει να λατρέψει κανείς τον μόνον αληθινόν Θεόν, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν… Οι αλήθειες του Θεού, όπως τις έχει πει, από την αρχή, αυτές είναι. Δεν υπάρχουνε άλλες αλήθειες, νέες, επειδή ο κόσμος προόδεψε και η επιστήμη και οι άνθρωποι πήγανε στα άστρα…

 

Μόνο η Θρησκεία του Χριστού ενώνει και όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να έρθουνε σ’ αυτή. Έτσι θα γίνει ένωσις, όχι με το να πιστεύεις ότι όλοι είμαστε το ίδιο και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο… προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση η Θρησκεία, η Ορθοδοξία μας, με άλλες θρησκείες.

Η τυφλή πίστη δεν έχει καμία αξία.

 

Ο άνθρωπος πρέπει να πιστεύει, αλλά δεν πρέπει να πιστεύει τυφλά. Οφείλει να πάρει νοητικά θέση απέναντι στο καθετί που του ζητούν να πιστέψει, και τότε να αφήσει την καρδιά του να αποφασίσει αν θα το απορρίψει ή θα το αποδεχθεί. Αυτό είναι το μόνο που απαιτώ από τον άνθρωπο, αλλά δεν Με ικανοποιεί μια τυφλή πίστη. Γιατί το να απαιτεί κανείς τυφλή πίστη, σημαίνει άσκηση βίας και εξαναγκασμού πάνω στη θέληση του ανθρώπου, ενώ Εγώ την έχω αφήσει απόλυτα ελεύθερη.

Αρκεί να σκέφθεσθε πάντοτε την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και τότε θα αναγνωρίζετε αμέσως αν μία διδασκαλία προέρχεται από Εμένα.

Γιατί Εγώ σας έχω δώσει πλήρη ελευθερία. Δεν σας έδωσα καμία εντολή, εκτός από τις δύο εντολές της Αγάπης. Αλλά και η εκπλήρωση αυτών των εντολών προϋποθέτουν την ελευθερία της θέλησης.

Η μόνη Μου επιθυμία είναι να σας οδηγήσω στη μακαριότητα, γι’ αυτό σας προσφέρω επανειλημμένα το Λόγο Μου. Σας διδάσκω και σας κάνω προσιτή μια πνευματική αλήθεια, και πάλι παραμένετε ελεύθεροι να την πιστέψετε ή όχι. Ωστόσο θα πρέπει να λάβετε θέση, θα πρέπει να κάνετε κάποιες σκέψεις και να έχετε την καλή θέληση να αναγνωρίσετε και να αποδειχτείτε το σωστό.

Δεν απαιτώ να πιστέψετε τυφλά ότι σας αποκαλύπτει ο Λόγος Μου. Όμως απαιτώ να ελέγχετε πριν κρίνετε.

Μετά από ένα επισταμένο έλεγχο θα αναγνωρίσετε ότι είναι αλήθεια αυτά που σας προσφέρονται, και δεν θα πιστεύετε πλέον τυφλά. Όμως δεν μπορώ να απαλλάξω τους ανθρώπους για το ότι υιοθέτησαν χωρίς έλεγχο κάποιες πνευματικές γνώσεις και τώρα τις υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα. Ωστόσο με λίγη σοβαρή σκέψη θα είχαν οπωσδήποτε καταλάβει ότι είναι αναλήθειες.

Πάρα πολλοί άνθρωποι αρκούνται σε αυτά που διδάχθηκαν παραδοσιακά. Ακόμη και το να σκεφτούν γύρω από αυτά τα πράγματα, το θεωρούν σαν σφάλμα, γιατί έτσι τους έχουν διδάξει. Πώς όμως θα δικαιολογηθούν μια μέρα; Ο κάθε άνθρωπος έχει λάβει από Εμένα το χάρισμα του νου, το χρησιμοποιεί όμως άραγε; Γιατί ελέγχει την αξία των επίγειων πραγμάτων, αλλά παραμελεί τον έλεγχο των πνευματικών;

Γιατί αδιαφορεί τόσο πολύ για τη σωτηρία της ψυχής του, ώστε να μην αναρωτιέται και να μην αγωνιά καθόλου, αν είναι όντως αλήθεια αυτά που του προσφέρουν; Γιατί δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την Αλήθεια;

Γιατί αληθινά, όποιος ποθεί να βρει την Αλήθεια, δεν πορεύεται στο σκοτάδι. Κι όμως, αυτή η αδιαφορία είναι διαδεδομένη όπου κανείς υιοθετεί κάθε πνευματική γνώση ανεπιφύλακτα και χωρίς έλεγχο, επειδή αυτή η γνώση προέρχεται από μια συγκεκριμένη πηγή και ακριβώς αυτή η πηγή δεν πηγάζει από ΕΜΕΝΑ, γιατί διαφορετικά ο άνθρωπος θα γνώριζε την Αλήθεια και θα αναγνώριζε αμέσως τα λάθη, μόλις θα λάμβανε θέση απέναντι σε αυτά τα θέματα.

Εσείς όμως υιοθετείτε τα πάντα ασυλλόγιστα και πιστεύετε τυφλά. Έτσι ενισχύετε την εξουσία εκείνου που είναι ο αντίπαλος Μου, ο οποίος θέλει να σας σπρώξει ή να σας κρατήσει στο σκοτάδι. Έχετε υποταχθεί σε μία οργάνωση, όχι όμως σε ΕΜΕΝΑ, που θέλω να σας οδηγήσω αληθινά στο Φως.

Η θέλησή σας είναι ελεύθερη. Για αυτό το λόγο δεν χρησιμοποίησα βία ποτέ, παρά σας άφησα πάντα να αποφασίσετε μόνοι σας. Όμως αν ΜΕ αναζητάτε στα σοβαρά, τότε σας βοηθάω να ΜΕ βρείτε και σας ανάβω ένα άπλετο φως το οποίο σας φανερώνει τη δράση του αντιπάλου Μου.

Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει αυτό το φως, αρκεί να το αποζητά. Η απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να θέλει ειλικρινά να απελευθερωθεί από τον αντίπαλο Μου, πράγμα που απαιτεί ένα στενό δεσμό μαζί ΜΟΥ. Ρωτήστε λοιπόν τον εαυτό σας, εσείς που πιστεύετε τυφλά, όπως σας έμαθαν να πιστεύετε, αν αισθάνεσθε την ακαταμάχητη παρόρμηση να ενωθείτε μαζί ΜΟΥ.

Κανένας από όσους αναζήτησαν αυτή τη στενή ένωση μαζί ΜΟΥ δεν έμεινε με άδεια χέρια, γιατί φανερώνομαι στον καθένα και του χαρίζω ένα φως που του φέγγει παραπέρα. Διότι το ότι ΜΕ αναζητά, σημαίνει πως έχει αγάπη μέσα του, πράγμα που του αποκομίζει σύντομα και τη σωστή γνώση.

Έτσι θα μπορεί να ξεχωρίζει το λάθος από την Αλήθεια και δεν θα πιστεύει τυφλά. Ο σύνδεσμος μαζί Μου θα τον απελευθερώσει από τον αντίπαλο Μου, ώστε αυτός να μην έχει πια τη δυνατότητα να κρατήσει στο σκοτάδι ετούτο τον άνθρωπο, τον οποίο άγγιξε μια φορά το Φως.

Γιατί το Φως τον έκανε ευτυχισμένο και ο πόθος του για το Φως μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Κι αυτός ο άνθρωπος θα απαλλαγεί από την επιρροή εκείνων που αυτοπαρουσιάζονται ως οι “αλάθητοι αντιπρόσωποι Μου επί της γης”, που όμως δεν κατέχουν οι ίδιοι την Αλήθεια και γι’ αυτό δεν μπορούν να την προσφέρουν παρακάτω.

Εξασκούν πνευματική βία πάνω στους πιστούς τους, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο Θέλημά Μου. Ο σκοπός της ζωής στη γη είναι ο άνθρωπος να αποφασίσει ελεύθερα, εκείνη η πλευρά όμως τον εμποδίζει να το κάνει.

Είναι Αλήθεια αυτά που πιστεύετε;

 

Αν θέλει κανείς να βρει την Αλήθεια θα την βρει, πόσο σπάνια όμως είναι μια τέτοια ακλόνητη θέληση! Οι άνθρωποι δέχονται ασυλλόγιστα ό,τι τους προσφέρεται ως αλήθεια και σ’ αυτό προσαρμόζουν τις σκέψεις τους, βρίσκονται δηλαδή στο φως ή στο σκοτάδι ανάλογα με τις γνώσεις που τους έχουν προσφερθεί. Μόνο η καθαρή Αλήθεια μπορεί να χαρίσει το Φως, ενώ η πλάνη σκοτεινιάζει πάντα το πνεύμα!

Πρόκειται εδώ για πνευματικές γνώσεις, και όχι για ανθρώπινες, οι οποίες μπορούν μεν να επαληθευθούν με αποδείξεις, αλλά δεν έχουν καμία επιρροή στην ψυχική ζωή του ανθρώπου. Και η ζωή στην γη δόθηκε στον άνθρωπο για να ωριμάσει η ψυχή του Γι’ αυτό να αναζητάτε μόνο την καθαρή αλήθεια και είναι σίγουρο ότι θα τη βρείτε! Ποιος όμως σας εγγυάται ότι αυτά που σας παρουσιάζουν σαν αλήθεια είναι πραγματικά η Αλήθεια;

Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το θέτετε πάντα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές πνευματικές κατευθύνσεις και όλες πρεσβεύουν πως οι δικές τους αλήθειες είναι η Αλήθεια και όλες διδάσκουν κάτι διαφορετικό. Η Αλήθεια όμως είναι μόνο μία. Δεν πρέπει λοιπόν να πιστεύετε “χωρίς ενδοιασμούς” κανέναν, αλλά να απευθύνεσθε πάντα στην “Ανώτατη Αρχή” στην ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πρέπει να απευθύνεσθε σ’ ΑΥΤΟΝ που στέκει πάνω απ’ όλα, ο ΟΠΟΙΟΣ εδημιούργησε τα πάντα, ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ είναι τέλειος και παντογνώστης και η ΙΔΙΑ Η ΑΓΑΠΗ. Ο ΟΠΟΙΟΣ θέλει να προσφέρει φως, σε σας, τα πλάσματά Του, γιατί σας αγαπάει. ΑΥΤΟΣ που αληθινά δεν δημιούργησε τους ανθρώπους με σκοτισμένο το πνεύμα τους, αλλά και δεν τους εμπόδισε όταν με την ελεύθερη θέλησή τους στράφηκαν προς το σκοτάδι και ακολούθησαν τον άρχοντα του σκότους, τον Εωσφόρο, στο βασίλειό του.

Ο ΘΕΟΣ, ΑΥΤΟΣ που σας έδωσε την ζωή όμως, δεν θέλει να μείνετε στο σκοτάδι! ΑΥΤΟΣ θέλει να σας δώσει φως και μπορείτε να το πάρετε από τα χέρια Του ανά πάσα στιγμή. Ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμος να φωτίσει τις σκέψεις σας και να σας δώσει καθαρές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σας απασχολούν – για όλα τα πνευματικά θέματα, για τον λόγο της ύπαρξής σας και τον σκοπό της ζωής σας.

Και όταν είναι η ΙΔΙΑ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ που σας διδάσκει, δεν μπορεί παρά να σας μεταδώσει την πιο καθαρή Αλήθεια – και τότε μπορείτε να πιστεύετε χωρίς ενδοιασμούς. Θα ξέρετε με σιγουριά ότι βρίσκεσθε μέσα στην Αλήθεια. Μπορείτε να είσθε βέβαιοι ότι θα λάβετε την Αλήθεια αν την επιθυμείτε πραγματικά.

Τούτη είναι n πρώτη προϋπόθεση, γιατί αν ο άνθρωπος πιστεύει όντως ότι ο ΘΕΟΣ είναι η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε οφείλει να απευθυνθεί σ’ ΑΥΤΟΝ τον ΙΔΙΟ και να ΤΟΝ παρακαλέσει να τον οδηγήσει στην Αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος ανοίγεται συνειδητά στην λάμψη του φωτός και αποκαθιστά τον δεσμό με τον Θεό. Αυτός ο δεσμός που είναι ο στόχος και ο σκοπός συνάμα της επίγειας ζωής, διακόπηκε κάποτε εθελοντικά και γι’ αυτό τα όντα έπεσαν στα απύθμενα βάθη, στο έρεβος.

Έτσι λοιπόν ανοίγεται συνειδητά ο άνθρωπος και αφήνει να λάμψει μέσα του η Αγάπη του Θεού, πράγμα που σημαίνει πως από το σκοτάδι περνάει στο φως και αποκτάει γνώσεις στις οποίες μέχρι τότε δεν είχε καμία πρόσβαση. Μπορείτε να είσαστε βέβαιοι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβεί και ότι όντως συμβαίνει. Και μπορείτε ακόμα να πιστέψετε ότι κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να την ζήσει.

Απαιτεί όμως προϋποθέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει ο καθένας, γι’ αυτό δεν μπορούν όλοι να λάβουν απευθείας Μόνοι τους την Αλήθεια από τον Θεό, μπορούν όμως να την λάβουν έμμεσα. Γιατί ειλικρινά, όποιος αναζητάει την Αλήθεια, θα την λάβει.

Αλλά ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι που να μπορεί να λάβει απ’ ευθείας την Αλήθεια αν εφαρμόζει στην ζωή του την αγάπη για τον πλησίον χωρίς καμιά ιδιοτέλεια. Έτσι ζωντανεύει το πνεύμα μέσα του που είναι κρυμμένο μέσα στον κάθε άνθρωπο, και που η Αγάπη το κάνει να μιλήσει και να εκφρασθεί.

Αυτό το πνεύμα, όντας η συμμετοχή και η παρουσία του Θεού μέσα στον άνθρωπο, γνωρίζει τα πάντα και γι’ αυτό μπορεί να διδάξει τον καθένα “από μέσα του”.

Γι’ αυτό πάρτε τον δρόμο που οδηγεί στην “Ανώτατη Αρχή” και μην αρκείσθε σ’ αυτά που σας προσφέρουν οι άνθρωποι – ακόμα και αν πιστεύουν ότι εκπροσωπούν την αλήθεια. Αν η Αλήθεια είχε όντως βρει το δρόμο της μέσα στους ανθρώπους δεν θα υπήρχε τέτοιο σκοτάδι πάνω στη γη.

Είναι όμως πασιφανές ότι επικρατεί βαθύ σκοτάδι, αλλιώς στην γη θα υπήρχε αρμονία και ειρήνη. Συμβαίνει όμως το αντίθετο.

 

Αμήν

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ