Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 

Μόλις ξύπνησες. Σήμερα  ανέπεμψε ευχαριστίες στο Θεό, που σε δημιούργησε.

Πες  απλά  ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά σου που είσαι ζωντανός-ή, που αναπνέεις, που νιώθεις ,που αισθάνεσαι, που βλέπεις, που ακούς, που μιλάς, που έχεις μια οικογένεια, ανθρώπους και φίλους γύρω σου που αγαπάς και σε αγαπούν.

Πες ευχαριστώ για την όμορφη μέρα που ήρθε,  για τον όμορφο ύπνο που έκανες το  βράδυ που πέρασε.

Συγχώρεσε κάποιον-α, που νομίζεις πως σε έβλαψε , αλλά να το κάνεις αληθινά  και πάνω από όλα συγχώρησε πραγματικά   τον ίδιο τον  εαυτό σου.

Άκουσε τα  τιτιβίσματα των πουλιών, τον παφλασμό του κύματος, διάβασε ένα ωραίο βιβλίο, ένα ποίημα , δες ένα όμορφο πίνακα ζωγραφικής, γράψε κάπου τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο.

Μέθυσε με την μυρωδιά των δέντρων , των λουλουδιών , ενός νεογέννητου μωρού με οτιδήποτε.

Να δίνεις χωρίς να προσδοκείς να πάρεις.

Να χαιρετάς   και να ευλογείς νοητικά άγνωστους στο δρόμο. Επίσης νοητικά πες τους ότι τους αγαπάς, ότι  είναι αδέλφια σου …

Έτσι δημιουργείται το εσωτερικό χαμόγελο και ανεβαίνουν οι δονήσεις της ενέργειας σου.

Σταμάτα να δυσφορείς για το παρελθόν και να φοβάσαι για το μέλλον. Να είσαι στο παρόν , στην Άγια στιγμή του τώρα ,στην Αιώνια  στιγμή γεμάτος Αγάπη και ειρήνη  και ο συμπαντικός νους αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Να θυμάσαι πως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να δημιουργήσεις με δυο και μόνο λέξεις σου μόνο και μόνο που είναι δικές σου. Δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να περιμένει δυο κατά τ’ άλλα τυπικές, κουβέντες σου για να χαμογελάσει και να λάβει υπέρτατη δύναμη ή έστω την απαραίτητη για να ξεκινήσει και συνεπώς ν’ αντέξει τα τόσα της μέρας του.

 Μια καλημέρα δική σου, μπορεί να είναι για κάποιον σωτήρια. Είναι η αύρα, είναι ο αέρας, είναι η ενέργεια, είναι όλα αυτά μαζί που τα έχουμε συνυφασμένα με εκείνον τον άνθρωπο που παρών ή απών από τη ζωή μας, έχει την ίδια επίδραση στην ψυχολογία μας ακόμα και εν αγνοία του.

Είναι που λες, κάποιοι άνθρωποι που ενώ φαντάζουν τόσο μακριά μας, αγκιστρώνονται στις ζωές μας πιο κοντά από ποτέ χωρίς καν να το προσπαθήσουν. Στα τόσα που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα σου, μέσα στην ταραχώδη ομολογουμένως κάθε μέρα σου, είναι κάποια μάτια και κάποια χαμόγελα που έχουν αποδειχθεί εντελώς επαρκή για να σε εφοδιάσουν με εκείνα που θες για να τα καταφέρεις.

Να σκορπάς τις καλημέρες σου από καρδιάς και όχι τυπικά, γιατί δεν ξέρεις ποτέ ποιος το έχει πραγματικά λυτρωτική ανάγκη.

 

Είναι καρδιές που χτυπάνε με παλμούς που έχουν χάσει το μέτρημά τους περιμένοντας την πολυπόθητη κουβέντα. Είναι το λιγότερο γιορτή, τα μάτια που αγαπάς να τα ‘χεις δίπλα σου κάθε πρωί. Είναι ευλογία να ξυπνάς με την καλημέρα εκείνου που επιλέγει κάθε μέρα η ψυχή σου. Είναι αυτό το απλό μα τόσο θεραπευτικό καλημέρα που μπορεί να εσωκλείσει μέσα του όλους τους φόβους που ενδεχομένως και να μην έφυγαν ποτέ μα για λίγο, για τόσο λίγο ξεχνιέσαι και νιώθεις ικανός για πολλά.

Περιμένει την καλημέρα σου ένας γέροντας που ζει μονός του και τα παιδιά του δεν  του λένε ούτε μια καλημέρα και είναι λυπημένος.

Είναι  η καθαρίστρια της πολυκατοικίας σου κι έχει  ξυπνήσει απ’ το μαύρο χάραμα. Ήρθε για να περάσει  τα σφουγγάρια της   πάνω από κει που λέρωσες. Είμαι Ο άνεργος και ψάχνει για δουλειά. Είναι ο απελπισμένος και απογοητευμένος  από την ζωή. Είναι ο άνθρωπος. Μια ζεστή καλημέρα, από  καρδιάς. Την έχει ανάγκη.

Αυτή η μέρα είναι ευλογημένη από το Θεό, ανήκει στο Θεό, ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να μπούμε μέσα σε αυτή. Προχωρείς αυτή τη μέρα σαν αγγελιοφόρος του Θεού. Όποιον συναντάς, τον συναντάς με τον τρόπο του Θεού. Βρίσκεσαι εκεί για να είσαι η παρουσία του Κυρίου και Θεού, η παρουσία του Χριστού, η παρουσία του Αγίου Πνεύματος, η παρουσία του Ευαγγελίου. Αυτό είναι το καθήκον σου αυτή τη συγκεκριμένη μέρα.

Κάθε μέρα νά μήν τήν βλέπουμε σάν ρουτίνα. Ἡ κάθε μέρα εχει μία έκπληξη γιά τούς Χριστιανούς. Ως τό βράδυ κάτι θά γίνει καί ὁ Θεός κάποιο μήνυμα θά σου στείλει.

Κάθε μέρα νά σκεφτόμαστε ότι Κάποιος πρίν ἀπό 2000 χρόνια σταυρώθηκε γιά μας. Σου δίνει τήν αίσθηση ότι κάποιος σέ αγαπά πάρα πολύ. Αν  ηρεμήσει ἡ ψυχή σου καί ταπεινωθεί, έστω καί στό παρά πέντε, θά φανερωθεί καί θά σε βοηθήσει ὁ Χριστός.

 

Όσο για τη μέρα που αρχίζει, αν αποδεχτείς ότι είναι ευλογημένη από το Θεό, διαλεγμένη από το ίδιο Του το χέρι, τότε κάθε πρόσωπο που συναντάς είναι δώρο του Θεού, κάθε περίσταση που θα συναντήσεις είναι δώρο του Θεού, έστω και αν είναι πικρή ή γλυκιά, αν σου αρέσει ή δεν σου αρέσει. Είναι δώρο του Θεού σε σένα και αν το πάρεις με αυτό τον τρόπο, τότε μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση. Να την δεχτείς με την ετοιμότητα ότι μπορεί να σου συμβεί οτιδήποτε ευχάριστο ή δυσάρεστο.

Τι λες, λοιπόν;  Θα μου πεις  αύριο μια καλημέρα; Μια ζεστή καλημέρα, από  καρδιάς.

Θα μου πεις την καλημέρα του Θεού;

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ