Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Σήμερα γίνεται ιδιαίτερος λόγος για τον ρόλο που έχει η τεχνολογία στη ζωή μας για τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στην καθημερινότητά μας και για τον τρόπο που γίνεται η χρήση της σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον. Είναι άλλωστε ορθή η φράση που χρησιμοποιούν κάποιοι Αγιορείτες Πατέρες για την διάκριση στο θέμα της τεχνολογίας.

 “Το μαχαίρι μπορεί να σκοτώσει αλλά το μαχαίρι κόβει και το ψωμί”

Είναι αναγκαίο να επισημανθούν κάποιες θέσεις  για το θέμα αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστές στο κοινό , ίσως και καθόλου γνωστές.

 

Το διαδίκτυο έγινε γνωστό σε εμάς χάρη στην τεχνολογία, όμως για τους Αγίους της Εκκλησίας η επικοινωνία του Θεού με τους ανθρώπους ήταν γνωστή με τη φώτιση του Θεού από καταβολής κόσμου, διότι δια μέσου των προφητών μίλησε το Άγιο Πνεύμα και άνοιξε το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Θεού και ανθρώπων.

Οι προφήτες είναι άνθρωποι που μεταφέρουν μηνύματα του Θεού στους ανθρώπους μέσα στην ιστορία, δηλαδή ένα πνευματικό “διαδίκτυο” για να χρησιμοποιήσουμε ένα πιο σύγχρονο όρο”.

Ο σημερινός κόσμος ταλανίζεται από πολυεπίπεδη σύγχυση και είναι ακριβώς αυτή η σύγχυση αποτέλεσμα της μη διάκρισης. Η τεχνολογία είναι εργαλείο, είναι ευλογία του Θεού προς τον άνθρωπο, εναπόκειται στην δική μας όμως διάκριση η χρήση της. Ο άνθρωπος με τη δική του διάκριση έφτιαξε την πυρηνική βόμβα, έφτιαξε όμως και χρήσιμα για την ανθρωπότητα επιτεύγματα.

Είναι δώρο Θεού αλλά όπως όλα τα δώρα, έτσι και η τεχνολογία θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον άνθρωπο, γιατί εξαρτάται από εμάς τους ίδιους πως θα τη χρησιμοποιήσουμε.

 

Δυστυχώς  όμως  όπως όλα  τα έχουμε χρησιμοποιήσει εναντίον του Θεού και του ανθρώπου έτσι και την τεχνολογία την χρησιμοποιούμε λανθασμένα, με αποτέλεσμα αντί να κόψουμε  με το μαχαίρι το ψωμί  χρησιμοποιούμε το μαχαίρι για να σκοτώσουμε.

Το αποτέλεσμα  αυτής της κακής χρήσης του μυαλού μας, είναι ότι βρεθήκαμε αιχμάλωτοι.

Μας αιχμαλώτισε ο ίδιος μας ο εαυτός.

Η συνέπεια  αυτής της κατάστασης  είναι η πτώση και  η υποδούλωση του άνθρωπου στον διάβολο καί η ένωσή του μ’ αυτόν χωρίς καμιά  αποστροφή.

 

Το βασίλειο του σκότους, δηλαδή ο ίδιος ο πονηρός άρχοντας, αφού αιχμαλώτισε τον άνθρωπο, , κάλυψε καί έντυσε την ψυχή του μέ την εξουσία του σκότους. Όπως έναν άνθρωπο που τον κάνουν βασιλιά, τον ντύνουν μέ βασιλικά ρούχα από τό κεφάλι μέχρι τά νύχια, έτσι έντυσε ο πονηρός άρχοντας την ψυχή ,  μολύνοντάς  καί αιχμαλωτίζοντας  ανθρώπινες ψυχές.

Τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες ψυχές  βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά  και φτάσανε την Ελλάδα και τους  Έλληνες στον γκρεμό της αβύσσου. Αυτό όμως  συνοδεύεται και από τους ανθρώπους που επιμένουν να βρίσκονται δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους γιατί και αυτών των ανθρώπων η ψυχή έχει μολυνθεί.

Όλα όμως  έχουν μια αρχή και ένα τέλος.

 

 

Όλα τα πολιτικά κόμματα και οι γνωστοί κομματοθρεμμένοι και καρεκλοβολεμένοι πολιτικοί να έχουν πλέον ξεφουσκώσει, να έχουν «σκάσει σαν το μπαλόνι», διότι πλέον όλοι δείξανε το ποιόν τους, τη ρίζα τους, τα έργα τους, τους καρπούς τους. Και οι καρποί τους είναι συγκεκριμένοι, σάπιοι, γεμάτοι ανθελληνικότητα, απιστία, διχόνοια, δουλεία, γραικυλισμό, διαπλοκή, υποδούλωση, πονηριά, αδικία, προδοσία, ψέμα! Ναι, ξεφούσκωσαν πια όλα τα πολιτικά σχήματα, μηδενός εξαιρουμένου και ο Έλληνας πολίτης ανυπεράσπιστος, αδικημένος στο έπακρο, παραγκωνισμένος και ισοπεδωμένος  απ’ τον ανελέητο κομματικό βομβαρδισμό των τελευταίων 40 χρόνων, αλλά και από την οικονομική εξόντωση των τελευταίων 5 χρόνων της εικονικής κρίσεως, διατηρώντας ακόμα μερικά απομεινάρια αξιοπρέπειας, καλείται για άλλη μια φορά να ταΐσει με ψήφους την κομματική Λερναία Ύδρα που όσα κεφάλια κι αν χάσει κατά ένα παράξενο τρόπο γεννάει πάλι ίδια και χειρότερα, ώστε να συνεχίζει ανενόχλητη το αποσαρθρωτικό και μηδενιστικό έργο της διάλυσης της πατρίδας μας.

 

Και μας βάζουν πάλι στην ίδια λογική, να τους ξαναψηφίσουμε, να τους δώσουμε το πράσινο φως να συνεχίσουν, όλοι σαν μια παρέα, την αποδόμηση, την ισοπέδωση, την εξόντωση του Ελληνικού λαού, ως εντολοδόχοι της Ευρώπης, κάνοντας έτσι κι εμάς συνεργούς στο έργο τους και συνυπεύθυνους στην αδικία τους!

 

«Εἰ δὲ ἡ χείρ σου ἢ ὁ πούς σου σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὰ καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· καλόν σοί ἐστιν εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωὴν χωλὸν ἢ κυλλόν, ἢ δύο χεῖρας ἢ δύο πόδας ἔχοντα βληθῆναι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον» (Ματθ. ιθ, 8).

Καλύτερα είναι και σε μας να κόψουμε το χέρι μας παρά να ξαναγίνουμε συνεργοί με την πράξη της ψήφου μας με αυτά τα αντίχριστα κόμματα της διαφθοράς και τους ψεύδους. Και τι να ψηφίσουμε, θα αναρωτηθεί κανείς, να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Ας αφήσουμε αυτή την ώρα να μιλήσει ο Θεός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όπως είπαμε όλα ξεφούσκωσαν!

Ο άγιος γέροντας Παΐσιος έλεγε συνεχώς (το γράφω με δικά μου λόγια): Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα δεν θα αφήσει να χαθεί, γιατί είναι η μαγιά της Ορθοδοξίας. Η Ελλάδα θα λάμψει πάλι και η Ορθοδοξία. Τον ρώτησαν λοιπόν: «Τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις γέροντα έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πως θα μας βοηθήσει ο Θεός; και ο γέροντας Παΐσιος απάντησε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»!

 

Να λοιπόν πρακτικός αγώνας για τους Χριστιανούς σήμερα, να αποτελέσουμε τη μαγιά, να ενταχθούμε στη μαγιά, χάρη της οποίας ο Θεός θα σώσει την πατρίδα μας. Για να αποτελέσουμε όμως τη μαγιά θα πρέπει ως χριστιανικός ελληνικός λαός να δείξουμε αληθινή μετάνοια και να ξεκόψουμε τη σχέση μας, όποια κι αν είναι αυτή με τα κόμματα αυτά που δεν αγαπούν ούτε το Θεό ούτε την πατρίδα μας. Δεν χωρούν άλλοι συμβιβασμοί, άλλη υποκρισία. Να τα έχουμε καλά με το Θεό και με το κόμμα μας που θα μας βολέψει με οιονδήποτε τρόπο. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε μια στο Θεό και μια στο μαμωνά και τα όργανά του! Έλεγε χαρακτηριστικά και πάλι ο Άγιος Παΐσιος: «Κοιτάξτε βρε παιδιά! Ποιός είναι πιο κοντά στην Εκκλησία, ποιός αγωνίζεται γι’ αυτήν και για την πατρίδα και ποιός έχει ζωή σύμφωνη μ αὐτά που λέει; Όποιον βλέπετε πως είναι πιο καλός και πιο κοντά στην Εκκλησία, αυτόν να ψηφίζετε. Δε λέω να ψηφίζετε κόμματα, όπως αυτά που βγαίνουν και λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί είναι λάθος. Δεν πρέπει να κομματιαζόμαστε. Εμείς πρέπει να αγαπούμε πρώτα την Εκκλησία μας και μετά την πατρίδα μας και να ψηφίζουμε αυτούς που βλέπουμε να αγωνίζονται γι’ αυτά τα δύο. Βλέπετε, ο Μακρυγιάννης κι όλοι οι μεγάλοι ήρωες γι αυτά τα δύο αγωνίστηκαν κι έχυσαν το αίμα τους. Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος. Γι’ αυτό και ‘μεις, σήμερα, πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες, που είμαστε ελεύθεροι και όχι  δούλοι των Τούρκων και να προσπαθούμε τέτοιοι Έλληνες να βγαίνουν στην εξουσία, που να χύνουν το αίμα τους πρώτα υπέρ της πίστεως και μετά υπέρ της πατρίδος. Σήμερα δυστυχώς βάλαμε μέσα στη Βουλή ανθρώπους να μας διοικούν των οποίων το ιστορικό είναι πολύ επιβαρημένο». Και σε άλλη περίπτωση έλεγε: «Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν»!

 

Μπορούμε  να παραμείνουμε καθαροί, μη σχετιζόμενοι με το συγκεκριμένο σάπιο πολιτικό σύστημα, στηρίζοντας στην παρούσα φάση μικρά κομματίδια που κινούνται στην κατεύθυνση της αγάπης της Εκκλησίας και της Πατρίδος, αν αυτά υπάρχουν και παίρνοντας την απόφαση να κάνουμε το λίγο που μπορούμε, να διατηρήσουμε τη «μαγιά» (τη φλόγα αναμμένη) στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στα παιδιά μας, στην ενορία μας και όπου είναι εφικτό, ως Εκκλησία Χριστού, να γίνουμε ζωντανές ενορίες, ζώσες χριστιανικές κοινότητες, σώμα Χριστού και μέλη εκ μέρους, όπου η μαγιά της Ορθοδοξίας μας θα παραμένει ενεργή, καθάρια!

Αυτό για να το πετύχουμε, πρέπει να  ελευθερωθούμε πρώτα από τον εαυτό μας  και να ελευθερώσουμε την ψυχή μας από τον διάβολο.

 

Τότε μπορούμε να ελπίζουμε στον Θεό πατέρα μας ότι θα σώσει την Ελλάδα μας και όλο τον κόσμο, χάρη στον μικρό αυτό αγώνα της «μαγιάς», των ολίγων χριστιανών με ζώσα και αληθινή πίστη! Οφείλουμε οι χριστιανοί, κλήρος και λαός, να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, της σχέσης μας με τα αντίχριστα αυτά κόμματα της διαφθοράς και του ψεύδους και να προσκυνούμε τον Θεό εν πνεύματι και αληθεία κι όχι εν συμφέρον και υποκρισία! Και η λύση του δράματος απ’ ότι φαίνεται είναι κοντά.  Η Τουρκία ήδη έχει αρχίσει να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη… και οι προφητείες του Πατροκοσμά και του αγίου Παϊσίου επιβεβαιώνονται η μία μετά την άλλη, ώστε το αληθινό ρωμαίικο να πάρει κι αυτό τη σειρά του!

 

Ας είναι η σημερινή ημέρα αφορμή να ευχόμαστε ώστε να βάλουμε την Εν Χριστώ διάκριση στη ζωή μας, και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός  να μας καθοδηγεί στο τρικυμισμένο πέλαγος του βίου μας.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ