ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ

αναρτήθηκε σε: ΩΦΕΛΙΜΑ | 0

Ένας νέος πήγε σ’ έναν σοφό γέροντα και τον παρακάλεσε θερμά:

– Με απασχολεί το ερώτημα: Υπάρχει Θεός; Πές  μου, σε παρακαλώ! Εσύ το πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός;

 

– Και βέβαια το πιστεύω, του απάντησε ο γέροντας.

 

– Και ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, το πιστεύεις κι αυτό;

 

– Και βέβαια, το πιστεύω.

 

– Και τον Θεό ποιος τον έφτιαξε;

 

– Εσύ, του απάντησε σοβαρά και ξερά ο γέροντας.

 

Ο νεαρός σοκαρίστηκε με την απάντηση του γέροντα.

 

Τον ρώτησε και πάλι λοιπόν:

 

– Γέροντα, εγώ σε ρωτάω σοβαρά, του είπε. Κι εσύ μου λες πως εγώ έφτιαξα το Θεό.

 

– Μα κι εγώ σοβαρά σου μιλάω, του απάντησε ο γέροντας. Πολύ σοβαρά. Και πρόσεξε γιατί. Εσύ μ’ όλ’ αυτά που με ρωτάς, δείχνεις πως δεν ψάχνεις να βρεις το Θεό όπως είναι. Εσύ ψάχνεις να βρεις έναν Θεό όπως τον θέλεις εσύ, όπως τον φαντάζεσαι εσύ, κομμένον στα μέτρα σου. Αυτόν τον Θεό λοιπόν θα τον έχεις φτιάξει εσύ. Δεν θα είναι ο αληθινός Θεός.

 

Και πρόσθεσε ο άγιος αυτός γέροντας:

 

– Ψάξε να βρεις τον αληθινό Θεό, παιδί μου. Να Τον δεχτείς όπως είναι. Μην Τον θέλεις όπως εσύ τον φαντάζεσαι. Προσπάθησε να γίνεις εσύ όπως σε θέλει ο Θεός. Προσπάθησε να Τον καταλάβεις όπως είναι. Και ν’ αγαπήσεις το θέλημά Του, όπως είναι.

 

Χάσαμε τον Θεό

Γίναμε εγωιστές και εγωιστές φτιάξαμε και τα παιδιά μας. Ο εγωιστής άνθρωπος είναι ανίκανος και ανάπηρος και να ερωτευτεί και να αγαπήσει.

Η σιωπή της κοινωνίας μας για όλα αυτά που βλέπουμε να υπάρχουν γύρω μας, είναι ενταγμένη σ’ αυτόν τον εγωισμό μας.

Ουσιαστικά, όλα αυτά που προωθούνται σήμερα στην Παιδεία και την Πολιτεία μας, τέτοιους ανάπηρους ανθρώπους φτιάχνουν, γιατί τέτοιους ανάπηρους ανθρώπους χρειάζεται το σύστημα για να λειτουργήσει.

 

 

 

Ο άνθρωπος έγινε σαν τα ζώα· ακάθαρτος και λαίμαργος σαν το χοίρο, υπερήφανος και ματαιόδοξος σαν το παγώνι, πονηρός και δόλιος σαν την αλεπού, άγριος σαν το λύκο, οργίλος και θυμώδης σαν την τίγρη, εκδικητικός σαν την καμήλα, φθονερός και φαρμακερός σαν το φίδι και το σκορπιό. Ο άνθρωπος έγινε θηρίο.

 

Ο άνθρωπος χωρίς το Θεό έπεσε ακόμη πιο χαμηλά, έγινε χειρότερος από τα ζώα. Κάνει πράγματα που τα ζώα δεν κάνουν. Λόγου χάριν, το ζώο δεν τρώει και δεν πίνει πέρα από το όριο· οι κοιλιόδουλοι άνθρωποι όμως τρώνε μέχρι διαρρήξεως και πίνουν μέχρι μέθης, και μετά τους τρέχουν στα νοσοκομεία. Ακόμη, όσο κι αν ψάξετε στη φύση, δεν θα δείτε θηλυκό ζώο να μην πονά τα παιδιά του· στους ανθρώπους πλήθος γυναίκες με διάφορες προφάσεις σκοτώνουν τα έμβρυά τους. Όσο κι αν ψάξετε τέλος στη φύση, πουθενά δεν θα δείτε το αλλόκοτο, αρσενικό ζώο να σμίγει με αρσενικό· στις ανθρώπινες κοινωνίες όμως θα βρείτε αστικά κέντρα γεμάτα από ομοφυλοφίλους, που θέλουν μάλιστα και το κράτος να νομιμοποιεί το παρά φύση πάθος να παντρεύεται αρσενικός με αρσενικό. Πως τα άστρα δεν πέφτουν ακόμη πάνω μας, πως η γη δεν ανοίγει να μας καταπιεί, πως τα ποτάμια δεν πλημμύρησαν να μας πνίξουν!

 

Ο άνθρωπος χωρίς το Θεό γίνεται χειρότερος κι από το διάβολο ακόμα. Γιατί ο διάβολος όλα τα αμαρτήματα τα κάνει, αλλά ένα αμάρτημα δεν το κάνει. Ποιο; Δε βλαστημάει. Ακούει το όνομα του Θεού και τρέμει. Ενώ ο άνθρωπος τολμάει και βλαστημάει τα θεία. Βλαστημάς λοιπόν; χριστιανός δεν είσαι, άνθρωπος δεν είσαι. Βλαστημάς; ούτε ζώο ούτε άγριο θηρίο είσαι. Βλαστημάς; είσαι χειρότερος κι από το διάβολο.

 

Η εποχή μας, αδέρφια μου, είναι εποχή σατανική. Ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δεν έπεσαν τόσο πολύ. Μοιάζουν με τον απόστολο Παύλο στο πρώτο μέρος της ζωής του, όταν ήταν εχθρός του Χριστού. Όπως λοιπόν εκείνος εν συνεχεία πίστεψε στο Χριστό και άλλαξε, έτσι κ᾽ εμείς να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε και στο εξής να ζήσουμε μαζί με το Θεό. Ναί, να πλησιάσουμε το Χριστό. Μην ακούτε τι λένε. Όποιος πάει κόντρα με το Χριστό, θα γίνει στάχτη.

 

Το δίδαγμα που μας δίνει ο απόστολος Παύλος είναι, να μείνουμε σ αυτά που είπε όταν ήρθε και φώτισε την πατρίδα μας. Οι προπάτορές μας ήταν φτωχοί, αλλά μέσα στις καλύβες εκείνες κατοικούσαν άγγελοι. Το βράδυ προσεύχονταν οικογενειακώς μπροστά στο εικονοστάσι, εκκλησιά ήταν το σπίτι. Δείξτε μου τώρα μια οικογένεια που ζει έτσι, να πέσω να φιλήσω τα πόδια τους. Υπάρχει; Φύγαμε δυστυχώς από το Θεό, γι᾽ αυτό μας περιμένουν μεγάλα δεινά. Μόνο η μετάνοια θα μας σώσει, να επιστρέψουμε όπως ο Σαύλος.

 

Τελειώνω ζυγίζοντας τα λόγια μου. Όπου είναι ο Χριστός, εκεί είναι η αλήθεια, όπου λείπει ο Χριστός, είναι η ψευτιά. Όπου είναι ο Χριστός, εκεί είναι η αγάπη, όπου λείπει ο Χριστός, εκεί είναι το μίσος. Όπου είναι ο Χριστός, είναι η ειρήνη,  όπου λείπει ο Χριστός, είναι ο πόλεμος. Όπου είναι ο Χριστός, είναι ο παράδεισος,όπου λείπει ο Χριστός, είναι η κόλαση. Ναί, κόλαση έγινε η γη, γιατί φύγαμε απο το Χριστό.

Ναι. Φύγαμε από τον Ιησού Χριστό και ακολουθούμε τον διάβολο και τους οπαδούς του. Ακολουθούμε και αναδεικνύουμε αυτούς που πράττουν τους νόμους του διαβόλου.

 

Είθε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, παπάδες και δεσποτάδες, άρχοντες και αρχόμενοι, κάθε τάξεως και παρατάξεως, να πιστέψουμε στο Χριστό, να γονατίσουμε εμπρός του και να τον παρακαλέσουμε, και τότε εκείνος θα κάνη το έλεός του. Ο δε Κύριος Ιησούς Χριστός διά πρεσβειών της Υπεραγίας  Θεοτόκου και πάντων των αγίων, και ιδίως των κορυφαίων αποστόλων, ας είναι πάντα μαζί σας.

 

Τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας  συμβολίζουν τη θλίψη, τον πόνο και τις αγωνίες της καθημερινότητάς μας. Η Ανάσταση, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι σύμβολο ελπίδας, είναι η θριαμβευτική νίκη κάθε πιστού, η λύτρωση!

 

Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε, να αντλήσουμε δύναμη και να αγωνιστούμε.

 

Εύχομαι ολόψυχα η απόδειξη της άνευ όρων αγάπης του Χριστού να γίνει πηγή δύναμης για μας. Να δώσει στη ζωή μας ουσιαστικό νόημα, απομακρύνοντας κάθε τι που μας ταλανίζει. Να είναι οδηγός μας για την ψυχική γαλήνη και την πνευματική καταξίωση.

 

Όπως το φως αναβλύζει δηλώνοντας την Ανάσταση έτσι να γίνει χείμαρρος η χαρά και η ευτυχία για τον καθένα!

 

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε