ΙΔΕ – ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

αναρτήθηκε σε: ΩΦΕΛΙΜΑ | 0

Η Θρησκοληψία και ο σκοπός μας

Θρησκοληψία είναι όταν είσαι ακραίος όταν είσαι απόλυτος όταν είσαι σχολαστικός και δογματικός με την κάθε λεπτομέρεια και επικριτικός όταν οι άλλοι δεν είναι σαν και εσένα η δεν κάνουν η πιστεύουν πράγματα ακριβώς όπως θα έπρεπε κατά την γνώμη σου. Ο θρησκόληπτος θέλει να επιβάλετε στους άλλους με όσο πιο αυστηρό τρόπο μπορεί και του επιτρέπετε να εκφραστεί.

Τα λόγια και οι πράξεις τους διαφέρουν κατά πολύ, μιλούν για αγάπη με προϋποθέσεις η τα λόγια τους δεν έχουν σχέση με τις πράξεις τους. Θα λένε για αγάπη, αλλά θα φοβερίζουν ταυτόχρονα τον κόσμο.  Και μέσω του φόβου δημιουργούν πιστούς η δεκτικούς ανθρώπους από τον επικείμενο Θείο τιμωρό που τους περιμένει να τους τιμωρήσει η κάψει κτλ γνωστά.. Τα λόγια τους δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις τους.

Η θρησκοληψία το μόνο μου προσφέρει είναι οι ανεπανόρθωτες πληγές.

 

 

Άλλο θρησκεία και άλλο θρησκοληψία. Το να τα συγχέουμε είναι ένα τρομερό και πολλές φορές εσκεμμένως κακόβουλο λάθος.

 

 

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που ομολογούν ότι είναι πιστοί χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει πίστη.

 

Η εποχή μας έχει ξεχάσει τον Θεό! Η καλύτερα, επειδή έτσι τη συμφέρει, έχει επιλέξει να του γυρίσει την πλάτη, ιδίως στα μέρη εκείνα οπού η τεχνολογική πρόοδος, δηλαδή τα καλύτερα εργαλεία, ή και η οικονομική ευμάρεια, συνήθως η εκμετάλλευση των ασθενέστερων, οδήγησαν τον άνθρωπο να πιστέψει ότι έγινε και παντοδύναμος. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί για να βγάλει τον Θεό από τη ζωή του, θεοποιώντας τον εαυτό του, στηριζόμενος μόνο στη λογική του και καθοδηγούμενος μόνο από τις επιθυμίες του. Και μόνον η αναφορά στον Θεό αρκεί για να προκαλέσει στην καλύτερη περίπτωση συγκαταβατικά, αν όχι ειρωνικά χαμόγελα, πολλές δε φορές και βίαιες αντιδράσεις από όσους δεν αντέχουν, έστω την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού.

 

Από την άλλη η υπερβολική αυτοπεποίθηση του ανθρώπου, η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και μια λανθασμένη αίσθηση αυτάρκειας έχουν καλλιεργήσει την ιδέα σε πολλούς ότι μόνοι τους μπορούν να ανακαλύψουν τον Θεό. Οδηγούνται έτσι στο να δημιουργούν προσωπικά τους δόγματα και θεωρήσεις, πιστεύοντας όχι ότι ο Θεός έχει αποκαλύψει για τον εαυτό Του, αλλά ότι η φαντασία τους ή μία πεπλανημένη λογική τους υποβάλλουν.

 

 

 

 

Πολλοί κηρύττουν τον Χριστιανισμό, τον διδάσκουν, τον καπηλεύονται, τον μελετούν, τον επικαλούνται, αλλά οι πράξεις τους, τα έργα τους και τα φρονήματά τους είναι τελείως ξένα προς αυτόν. Και ενώ στην ουσία,  είναι πάρα πολύ καλοί και άκρως επιτυχημένοι υποκριτές, προβάλλονται όμως και λέγονται Χριστιανοί. Εγωιστές, ατομιστές, συμφεροντολόγοι, υπηρέτες και υπαλληλίσκοι σκοτεινών συμφερόντων, κλπ., ανθρωπάκια… Αιχμάλωτοι στα πάθη τους, με μισθό την μη ικανοποίηση, ούτως ώστε να έχουν πλείστες όσες ψυχολογικές ανασφάλειες και διακυμάνσεις.

 

Ακόμη και ο ίδιος ο Πιλάτος, αν ζούσε σήμερα, θα έλεγε: «Ίδε οι άνθρωποι, ίδε οι Χριστιανοί »!… Άνθρωποι που καυχώνται και επαίρονται για τα επιστημονικά, τεχνολογικά και ότι άλλα επιτεύγματά τους, που όμως συγχρόνως, αυξάνουν και ενισχύουν το άγχος, την ανασφάλεια και την αγωνία για το μέλλον. Ο σκοπός τους είναι η ύλη και η σάρκα, αιχμάλωτοι σε αυτά και ουδεμία κοινωνία με την ψυχή και τελικά φθείρουν και το σώμα. Ζωή χωρίς νόημα.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δημιουργούνται – οικοδομούνται λόγω συμφερόντων, στηρίζονται σε συμφέροντα και πορεύονται βαδίζοντας επί συμφερόντων. Η κατάντια στο μεγαλείο της!  Η ανθρωπότητα  ένα απέραντο ειδεχθές προσωπείο…

 

 

Μιλούν για ειρήνη, ενώ έχουν ετοιμάσει τεράστιο εξοπλισμό για πολέμους, τους οποίους πολέμους οι ίδιοι σχεδίασαν, σχεδιάζουν και θα σχεδιάζουν, προετοίμασαν, προετοιμάζουν και θα προετοιμάζουν, προκάλεσαν, προκαλούν και θα προκαλούν.

 

Οι δυνάστες, δήθεν ενδιαφέρονται για ειρήνη και ελευθερία. Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, δήθεν, για το καλό της ανθρωπότητας, για ανθρώπινα δικαιώματα, για την μόλυνση του περιβάλλοντος, κλπ.  Άλλο θέμα βέβαια είναι τώρα, ότι κυρίως αυτοί οι ίδιοι έχουν οδηγήσει και οδηγούν την ανθρωπότητα στην εξαθλίωση και το περιβάλλον στην καταστροφή. Οι ίδιοι σκορπούν την μόλυνση και θέλουν να μας πούν ότι ενδιαφέρονται για την υγεία-σωτηρία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων.

 

Οργανώνουν συνέδρια, κάνουν συσκέψεις, ψηφίζουν νόμους, για το θεαθήναι και βάζουν κροκοδείλιες υπογραφές σε νόμους, που ποτέ δεν θα ισχύσουν και δεν θα εφαρμοσθούν. Την στιγμή που άνθρωποι εκμεταλλεύονται απάνθρωπα ανθρώπους, οι ίδιοι υπογράφουν νόμους δήθεν για την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια. Ολόκληροι λαοί, αμέτρητες ψυχές ζούν κάτω από εξωφρενικές καταπιέσεις, κακουχίες, φτώχεια, κλπ.  Και πόσες ψυχές χάθηκαν, χάνονται και θα χαθούν αδίκως από φόνους, δολοφονίες, πολέμους, κλπ.

 

 

Έχουν κάνει νόμο το δίκαιο του ισχυροτέρου. Επινοήσεις, σχέδια, μεθοδεύσεις δρομολογούνται και στοχεύουν στην εξουθένωση ψυχών και σωμάτων. Κατά τα άλλα, τους ενδιαφέρει η πρόοδος και ο πολιτισμός, ενώ έχουν οδηγήσει τις κοινωνίες στο σημείο να υποφέρουν καθημερινά από αδίστακτους φονιάδες, εκβιαστές, απαγωγείς, εξτρεμιστές και ότι άλλου είδους πλείστες απειλές.

 

Ομιλούν για ειλικρίνεια και εντιμότητα. Ποιοί; Οι ανέντιμοι, οι ψεύτες και οι υποκριτές.  Λόγια του αέρα, σαπουνόφουσκες και θεωρίες.

 

Οι κοινωνίες έχουν γίνει ζούγκλες. Και συν τοις άλλοις, θέλουν να μας πείσουν ότι προερχόμεθα από τον πίθηκο….!  Το δυσάρεστο όμως είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έγιναν ”πίθηκοι”.  Στον καιρό που ζούμε, θα έπρεπε οι πίθηκοι  να ”αναρωτιούνται” και μάλιστα να ”ανησυχούν” οι πίθηκοι, μη τυχόν και ”προέρχονται” από τον άνθρωπο που έγινε ”πίθηκος”… Επίσης  ενδιαφέρονται αν υπάρχουν εξωγήινοι – αστεία πράγματα –  και δεν ανησυχούν που δυστυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν καταντήσει ”εξωγήινοι”!…

 

Μόδα έχει γίνει η αθεΐα, οι διάφορες άλλες ψευτοθρησκείες-παραθρησκείες και τα συναφή…  Επικαλούμενοι την αγάπη, επιδιώκουν την ένωση των εκκλησιών και όχι την επιστροφή των αιρετικών εις την μία και μοναδική αγία Ορθόδοξο και όντως καθολική Εκκλησία.

Ἴδε οἱ ἄνθρωποι!… Ἤ καλύτερα, ἴδε οἱ κατευθυνόμενες μηχανές-ἄνθρωποι!…. Ἴδε ἡ ἀξία τῆς ζωῆς, ἴδε ἡ ἀξία τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου! Ἴδε ἡ ἀνήθικη τάξις, ἴδε ἡ κάθε εἴδους ἀσχήμια καί διαστροφή!  Ἴδε, ἴδε, ἴδε!….

 

Άκουσον, όμως, ταλαίπωρε άνθρωπε: Ούτε το χρήμα, ούτε οι ανέσεις, ούτε τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, ούτε οι γνώσεις, ούτε οι αμαρτωλές ηδονές, ούτε ότι άλλο σοφισθείς και εφεύρεις θα σε σώσει. Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ικανό να σε σώσει. Εσύ ο ίδιος επιζητείς τον αφανισμό σου, τον πρόσκαιρο και αιώνιο θάνατό σου.  Μόνο ο Χριστός είναι η σωτηρία και η ζωή.

 

Αναλογίσου λοιπόν άνθρωπέ μου, ότι αυτή η σατανική, ιλιγγιώδης και ξέφρενη πορεία σου, σίγουρα θα σε οδηγήσει σε ολοκληρωτικό κατακερματισμό και αφανισμό ψυχής και σώματος. Επίστρεψε λοιπόν στον Χριστό, βάζοντας όχι μόνο φρένο και χειρόφρενο στα πάθη σου και στα όσα πλείστα αμαρτωλά έχεις επιλέξει, αλλά καταπόντισε με την αληθινή μετάνοιά σου, το σατανικό και εξωφρενικό σκάφος στο οποίο έχεις επιβιβασθεί  και πορεύεσαι. Να το εγκαταλείψεις αμέσως και να επιστρέψεις στον Χριστό μας και να φωνάζεις κάθε ώρα και λεπτό: «Ίδε ο απαίσιος και χαιρέκακος Διάβολος!»  «Ύπαγε οπίσω μου αιώνιε θάνατε!». «Εγκαταλείπω για πάντα το βρωμερό σκάφος σου και επιστρέφω και επιβιβάζομαι στην αγία και αιώνια Κιβωτό της σωτηρίας, την μία Ορθόδοξη καθολική και διαχρονική Εκκλησία». Διότι αυτή, και μόνο αυτή, θα μας οδηγήσει στον ακύμαντο, γλυκύ και αιώνιο λιμένα, στην μία αληθινή και αιώνια ζωή της Βασιλείας των Ουρανών..

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε