ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Η ΕΤΟΙΜΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΦΟ

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Είσαι δυνατός και υγιής; Αυτό είναι θαυμάσιο!

Ελπίζεις να μείνεις έτσι; Αυτό είναι φυσικό.

Μπορεί ν’ απογοητευτείς; Αυτό είναι πιθανό.

Μπορεί να πεθάνεις; Αυτό είναι βέβαιο.

Καλύτερα να είσαι έτοιμος. Αυτό είναι σοφό!

Αν θέλεις να μάθεις πως θα ετοιμαστείς, άκουσε το αληθινό μήνυμα του Θεού για σένα, πίστεψέ το και θα σωθείς. Αν δεν το πιστέψεις θα χαθείς για πάντα.

Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε με μια φύση χωρίς αμαρτία. Είχε τη δύναμη να διαλέξει ανάμεσα στο καλό και στο κακό, πίστεψε όμως το ψέμα του σατανά και όχι την αλήθεια του Θεού κι έτσι έγινε αμαρτωλός. Κάθε απόγονος των πρωτόπλαστων (εκτός του Κυρίου Ιησού Χριστού) κληρονόμησε την αμαρτωλή φύση των προγόνων μας.

Μπορεί να σπουδάζουμε, μπορεί να προσπαθούμε να ζούμε δίκαια, όμως δεν μπορούμε ποτέ ν’ αλλάξουμε τη φύση μας, γιατί είναι μέρος του εαυτού μας.

Ο ουρανός είναι ένα μέρος όπου δεν μπορεί να μπει η αμαρτία. Εκείνοι λοιπόν που θέλουν να πάνε στον ουρανό πρέπει ν’ αποκτήσουν μια άγια ζωή μέσα τους.  Ο Θεός έχει ένα σχέδιο, με το οποίο όλοι οι άνθρωποι μπορούν να σωθούν. Αν ακολουθήσουν αυτό το σχέδιό Του, υποσχέθηκε να συγχωρήσει όλες τους τις αμαρτίες και να τους δώσει αυτή τη νέα φύση, τη νέα ζωή.

Ο Θεός έστειλε τον Υιό Του στον κόσμο να υποστεί την τιμωρία για την αμαρτία. Ο Κύριος Ιησούς πέθανε για σένα και για μένα. Πήρε πάνω Του όλη την ενοχή μας, τιμωρήθηκε για τις δικές μας αμαρτίες.

Ο Κύριος Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς, ανελήφθη εν δόξη και τώρα.  Αυτό αποδεικνύει ότι το έργο Του στον σταυρό έγινε τέλειο και είναι αιώνιο. Συνεπώς η υπόθεση της αμαρτίας τακτοποιήθηκε για πάντα. Τώρα ο αμαρτωλός καλείται ν’ αποδεχθεί μόνο τον Κύριο Ιησού ως τον Σωτήρα του, που τιμωρήθηκε για τις αμαρτίες μας πάνω στο σταυρό. Αγαπητέ αναγνώστη, πρέπει ν’ απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση: Τι θα κάνεις εσύ με τον Κύριο;

Αυτός νίκησε τον εχθρό μας, τον σατανά, πέθανε για τις αμαρτίες σου και είναι ο Μόνος που μπορεί να σώσει μια χαμένη ψυχή. Μπορεί να σε σώσει αυτή τη στιγμή. Είναι μάταιο να προσπαθήσεις να σώσεις εσύ την ψυχή σου με άλλους τρόπους, γιατί δεν μπορείς. Το λέει ο ίδιος ο Θεός. Δέξου λοιπόν τη σωτηρία σαν δώρο από το Θεό δια του Κυρίου Ιησού και θα σωθείς για πάντα. Η σωτηρία είναι ελεύθερη και σου προσφέρεται δωρεάν.  Φυσικά ο άνθρωπος για να προσπαθήσει να σώσει την ψυχή του πρέπει να γνωρίζει τι είναι η ψυχή, πράγμα που ελάχιστοι γνωρίζουν και αυτός είναι ο λόγος που αδιαφορούν γι αυτήν.

Η ψυχή είναι  ο ίδιος Θεός που βρήκε καταφύγιο στο σώμα του ανθρώπου δικό μου και το δικό σου σώμα. Φαντάστηκες ποτέ πόσο μεγάλη τιμή μας έκανε ο Θεός  που επέλεξε να κατοικεί μέσα στο δικό μας σώμα; Η ψυχή είναι τέλεια, όταν είναι έντιμη ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατη κι άφθαρτη. Κάθε ψυχή που δεν έχει νουθετηθεί, δεν έχει θεραπευτεί.    Ο Θεός δεν έχει καλύτερη κατοικία πάνω στη γη, από την καθαρή ψυχή.    Οι άνθρωποι δυστυχώς  κάνουν τα πάντα, τα πιο παράλογα, μόνο και μόνο για να αποφεύγουν μια ματιά στη δική τους ψυχή. Ο άνθρωπος καταναλώνει όλη του την ενέργεια και βάζει πολύ κόπο για το στόμα και την σάρκα. Την ψυχή όμως την αφήνει νηστική.  Όπως το σώμα έχει ανάγκη από υλική τροφή, έτσι και η ψυχή έχει ανάγκη από καθημερινή υπόμνηση και τροφή πνευματική. Ούτε η Γη ανθίζει χωρίς βροχή, ούτε η ψυχή χωρίς δάκρυα. Προτίμησε να έχεις δύναμη περισσότερη στην ψυχή παρά στο σώμα.    Τα δάκρυα για την ψυχή είναι σαν το σαπούνι για το σώμα.    Τη στιγμή που η ανθρωπότητα έχασε την ψυχή ο κόσμος γέμισε ψυχολόγους.    Το σώμα είναι όργανο της ψυχής, η δε ψυχή το όργανο του Θεού.    Το σώμα σου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα γκαράζ, όπου έχεις αποθέσει προσωρινά την ψυχή σου. Άνθρωποι που έχουν μικρές ψυχές, γενικά προξενούν μεγάλα δεινά. Απ’ όλα τα αγαθά, που κατέχει ο άνθρωπος, το πιο ιερό, μετά τον Θεό, το πιο οικείο είναι η ψυχή.    Από την καθαρή ψυχή, καλύτερο μέρος πάνω στη Γη δεν έχει ο Θεός να κατοικήσει. Βιάζεσαι να βγάλεις αμέσως απ’ το μάτι σου το σκουπιδάκι που σ’ ενοχλεί, αν όμως κάτι ενοχλεί την ψυχή σου, τη γιατρειά την αναβάλλεις για του χρόνου. Εάν θέλεις πλούτη στην ζωή  να αρνηθείς την ψυχή σου, αν θέλεις να διασώσεις την ψυχή σου, να απαρνηθείς τα πλούτη. Αλλιώς θα είσαι πάντα διχασμένος και δε θα έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.    Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό. Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. Λοιπόν, θέλετε να λογαριάσουμε τη διαφορά; Τα ζώα ζουν, οι άνθρωποι υπάρχουν.

Μετά από όλα αυτά που διάβασες σε ρωτώ.  Θέλεις να σώσεις την ψυχή σου;

Θέλεις να σώσεις την ψυχή σου και να κερδίσεις την αιώνια ζωή; Αποφάσισε από τώρα να αλλάξεις πορεία. Υπερνίκησε την τεμπελιά σου, κάνε το σημείο του σταυρού και πες με θέρμη και πίστη. Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Δεν κατακτά κανείς την πίστη μόνο με ευσεβείς στοχασμούς, αλλά κυρίως με αγωνιστική προσπάθεια. Δε μας μαθαίνουν οι λέξεις και οι θεωρίες τι είναι ο Θεός, αλλά ή εμπειρία της πνευματικής ζωής. Πρέπει ν’ ανοίξουμε το παράθυρο για να μπει μέσα ο δροσερός αέρας. Πρέπει να βγούμε έξω για να μας λούσει στο φως του ο ήλιος. Ποτέ δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σκοπό, αν καθόμαστε στην ησυχία μας και περιμένουμε.

Μπορεί να είσαι χωμένος στα γήινα πράγματα και αλυσοδεμένος μ’ αυτά. Ποτέ δεν είναι αργά. Δε γράφτηκε χωρίς λόγο στην Αγία Γραφή. Γράφτηκε για σένα και για μένα. Δεν  είναι σωστό να νομίζεις πώς είναι πολύ νωρίς. Μια πυρκαγιά σ’ ένα δάσος δε σβήνεται στο πι και φι. Θα ήθελες αλήθεια να δεις την ψυχή σου να καταστρέφεται και να γίνεται παρανάλωμα της φωτιάς του κακού; Κινήσου λοιπόν με δραστηριότητα.

Εάν αποκαλείς τον εαυτό σου χριστιανό έχεις  την υποχρέωση να πολεμάς εναντίον των αόρατων εχθρών της ψυχής σου. Τον αγώνα αυτόν ανάλαβε τον έστω και τώρα. Αρκετά δίστασες. Βυθισμένος στην αδιαφορία και στην τεμπελιά, άφησες πολύ καιρό πολύτιμο να πάει χαμένος. Για αυτό πρέπει να ξέρεις ότι την καθαρότητα πού πήρες με το βάφτισμα την άφησες να ποδοπατηθεί και να λερωθεί με τον πιο οικτρό τρόπο.

Σήκω λοιπόν επάνω. Κάνε το όμως γρήγορα, χωρίς αργοπορία. Μην αναβάλλεις την απόφαση σου για το απόγευμα  ή  για αύριο  ή  για τότε που, όπως λες, θα είμαι έτοιμος αφού τελειώσω προηγουμένως τη δουλειά πού έχω . Το διάστημα που θα μεσολαβήσει μπορεί να’ ναι ολέθριο.

Αυτή την ώρα, αυτή τη στιγμή, πάρε  την απόφαση, οφείλεις να δείξεις έμπρακτα ότι απαρνήθηκες το παλιό εγώ σου και ότι άρχισες τώρα μια καινούργια ζωή, με καινούργιους σκοπούς και νέα μορφή.  Προχώρησε στην καινούργια σου απόφαση και μη κοιτάς ξανά πίσω.  Δεν θα σου πω ψέματα. Θέλω να σου πω όλη την αλήθεια για να γνωρίζεις τι και πως θα αντιμετωπίσεις  σε όλα αυτά που δεν βάζει ο νους σου.

Ο αγώνας πού αναλαμβάνεις τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολος. Οι δυνάμεις σου είναι ανθρώπινες και γι’ αυτό πάρα πολύ ανεπαρκείς για να τα βγάλουν πέρα σ’ ένα τέτοιο αγώνα. Αν στηρίζεσαι μονάχα σ’ αυτές, γρήγορα θα πέσεις κάτω στη γη και δε θα έχεις όρεξη να συνεχίσεις την πάλη. Μονάχα ο Θεός μπορεί να σου δώσει την επιθυμητή νίκη.

Αν σκεφτείς τι πραγματικά αξίζεις , τότε τα μικρά καθημερινά πράγματα θα γίνουν το όπλο σου και θα περνάς στα αλήθεια καλά και όχι αυτό που θες να βγάζεις προς τα έξω, πως όλα είναι τέλεια και απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Κάνε το όμως στα αλήθεια, ναι, απόλαυσε την κάθε σου στιγμή γιατί αυτό είναι που θα σου μείνει μέσα σου και θα το θυμάσαι.

Παρατήρησε προσεκτικά τον εαυτό σου και θα δεις πόσο είσαι δεμένος στα πάθη και τις επιθυμίες σου. Ή ελευθερία σου είναι αλυσοδεμένη και έτσι περπατάς σαν αιχμάλωτος μέσα σε ένα εγώ  από το πρωί ως το βράδυ.

Πώς μπορεί  σε έναν άνθρωπο  να προέλθει κάτι καλό από ένα τέτοιο εγώ πού περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του; Δε μας έδωσε ο Κύριος εντολή να αγαπούμε τον πλησίον μας σαν τον εαυτό μας και το Θεό πάρα πάνω απ’ όλα; Το κάνουμε όμως αυτό; Δεν κατέχει αντίθετα τη σκέψη μας κυρίως το δικό μας συμφέρον;

Ξέρω ότι όλα αυτά η δεν σε ενδιαφέρουν η σου φαίνονται δύσκολα.

Ξέρεις  τι συμβαίνει και στις δυο περιπτώσεις;

Απόκτησες εχθρό και αντίπαλο τον ίδιο σου τον εαυτό και πρώτος αυτός είναι ο αντίπαλος σου και ο εχθρός που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Καταπολέμησε τον εαυτό σου, και ο εχθρός φεύγει τόσο γρήγορα όσο εσύ πλησιάζεις. Τα σκαλοπάτια για τη βασιλεία του ουρανού είναι μέσα σου, κρυμμένα στα βάθη της καρδιάς σου. Ξεφορτώσου τις αμαρτίες σου και τότε θα βρεις μέσα σου τις σκάλες που θα σου επιτρέψουν να ανέβεις πιο ψηλά.

Όλα αυτά καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη πρέπει να μπουν σε μια τάξη και μια σειρά.

Θα έχεις μια διαφορετική σκέψη από κάποιους ανθρώπους.

Είναι ωραίο μεγαλώνοντας να βάζουμε σε τάξη κάποια πράγματα, να γινόμαστε σοφότεροι και να ξεχωρίζουμε καταστάσεις. Καλύτερα να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να μη πλασάρουμε μια βιτρίνα, που στο κάτω κάτω είναι ψεύτικη. Το αληθινό είναι καλύτερο γιατί κρατάει και περισσότερο.

Μεγαλώνουμε και πρέπει να μάθουμε και να διδάξουμε ότι η αξία είναι στο γέλιο, στη χαρά, στο φως, στους φίλους, στ’ αδέρφια, στην οικογένεια, στην ηρεμία.

Ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι και γίναμε αντικείμενα.

Χρειάζεται να μάθουμε πόσο μεγάλη διαφορά έχει ένας άνθρωπος από ένα αντικείμενο. Να μάθουμε και να καταλάβουμε πως να ξεχωρίζουμε την αληθινή αγάπη από την αγάπη απλά. Ότι όποιος μας αγαπάει και τον αγαπάμε πραγματικά, δε μας αφήνει και δεν τον αφήνουμε ποτέ, ακόμα κι αν υπάρχουν χίλιοι λόγοι. Η αληθινή αγάπη πάντα μένει και δε χάνεται.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ