ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ

 

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια άρνηση μέσα τους για το Θεό. «Ποιος Θεός;» λένε.

Αλήθεια. Ποιος έχει δει τον Θεό; Άλλοι λένε πως αν δεν δουν τον Θεό δεν πιστεύουν.

Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Πως θα γνωρίσω τον Θεό και πως θα Τον δω;

Η πίστη στον Θεό έρχεται δια μέσον Του Ιησού Χριστού. Αυτόν πρέπει να γνωρίσουμε και μετά αποφασίζουμε εάν θα Τον δεχτούμε η εάν θα Τον απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι κάποιον η να τον απορρίπτεις πριν τον γνωρίσεις. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτό είναι ασθένεια.

Σε αυτό το σημείο θα σου θέσω ένα ερώτημα και  την απάντηση να την δώσεις σε σένα.

Αυτόν τον Θεό θέλεις να Τον γνωρίσεις; Τον Υιόν Του τον Ιησού Χριστό το Σωτήρα του κόσμου, θέλεις να Τον γνωρίσεις;

 

Επειδή πολλοί δεν έχουν ακούσει και δεν έχουν καταλάβει πως μπορούν να γνωρίσουν το Χριστό, αν θέλουν να Τον γνωρίσουν, θα κάνουν δυο απλά πράγματα. Πρώτα να αρχίσουν να διαβάζουν το Ευαγγέλιο κάθε μέρα, την Καινή Διαθήκη του Ιησού Χριστού. Όχι οποιαδήποτε θρησκευτικά βιβλία, αλλά το Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο. Και δεύτερον όταν έχουν ευκαιρία να γονατίσουν λίγο και να μιλήσουν δυο λόγια στο Θεό, δια Ιησού Χριστού.

 

Εάν έχεις σκοπό να το κάνεις, κάντο σήμερα και όχι αύριο. Το αύριο δεν είναι δικό μας, διότι δε γνωρίζουμε τίποτα για το μέλλον της ζωής μας και για την πορεία του σώματός μας και όταν δεν έχουμε διδαχθεί τον αλήθεια του Ευαγγελίου, είμαστε σαν «απολωλότα πρόβατα», μη έχοντα ποιμένα. Άρχισε από σήμερα να διαβάζεις το Ευαγγέλιο και γονάτιζε όταν έχεις ευκαιρία στο δωμάτιό σου και μίλα στο Θεό και Πατέρα να σου αποκαλύψει τον Ιησού Χριστό. Χτύπα την πόρτα του Ιησού Χριστού. Πού είναι η πόρτα του Χριστού; Η πόρτα του Ιησού Χριστού είναι μέσα στο σπίτι σου, μέσα στο δωμάτιό σου, όπου μπορείς να γονατίσεις και να φωνάξεις ελεύθερα: «Ιησού Υιέ του Θεού, πού είσαι; Σου κτυπώ την πόρτα όπως μου είπες, άνοιξέ μου να Σε γνωρίσω». Όσοι το έκαναν αυτό με ειλικρίνεια και δίψα της ψυχής, βρήκαν τον Χριστό και ο Χριστός τους έσωσε.

Ο Χριστός κτυπά συνεχώς την πόρτα της καρδιάς μας, για να Του ανοίξουμε να μπει μέσα  μας και να μας χαρίσει την πληρότητα, αγάπη, γαλήνη, χαρά, ευτυχία.

Ο Χριστός για να συγχωρεθεί μαζί μας, να χωρέσει μαζί μας,  δέχθηκε να σταυρωθεί, τόσο πολύ μας αγάπησε, ήθελε να χωρέσει μαζί μας, κι ας είχαμε εμείς τόσο βάρβαρα αρνητικά συναισθήματα και θέλαμε να τον σταυρώσουμε, ήθελε να μας σώσει, να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αγάπη.

Ζούμε από ένα θαύμα. Το ότι η ζωή του Χριστού μπήκε στη ζωή μας, το ότι μας τράβηξε ο Χριστός κοντά Του, ότι έχουμε μέσα μας το αίμα Του και το Πνεύμα Του, το ήθος Του, είναι ένα θαύμα. Είναι μεγάλο το δώρο της ζωής, το ότι είμαστε ζωντανοί χάρη στην αγάπη του Ιησού Χριστού.

 

Ο Χριστός, τα χρόνια που έζησε πάνω στη γη, σκόρπισε την ζωή, έδωσε ζωή στους ανθρώπους. Ο Χριστός, μας ζητάει να κάνουμε αυτό που μπορούμε κι Εκείνος θα κάνει το δύσκολο. Αυτά που θέλουμε να γίνουν για να αλλάξει η ζωή μας, δεν θα γίνουν μαγικά, δεν θα μας τα κάνει κανένας ενώ εμείς καθόμαστε και περιμένουμε έτοιμη τη λύση. Κανείς δεν θα κάνει κάτι, αν εμείς δεν συμβάλλουμε σε αυτό το έργο της ζωής μας. Καθόμαστε περιμένοντας στον καναπέ μας να ανάψουν  ένα κερί, να προσευχηθούν γονατιστοί άλλοι αντί για εμάς. Έχουμε την απαίτηση να βρούμε τον Ιησού Χριστό εκεί που δεν συχνάζει και εκεί που δεν μένει. Έχουμε την απαίτηση να έρθει ο Ιησούς Χριστός σε εμάς, ενώ εμείς με τις πράξεις μας τον έχουμε απορρίψει.

Ο Χριστός θέλει να ζήσεις τα όνειρά σου. Όνειρο είναι να βρεις τον εαυτό σου, να βρεις τον Θεό σου, να βρεις την αγάπη, να βρεις την ταπείνωση, να βρεις την Εκκλησία.

Θέλει αγώνα αυτή η ζωή, ώστε να έχει νόημα αυτό που κάνουμε μέσα στην Εκκλησία και να μην περνάνε έτσι οι ημέρες μας.

Έρχεται ο Χριστός να μας φέρει ζωή στους θανάτους της ζωής μας. Αν έχουμε τον Χριστό μέσα μας, θα φρεσκάρει τη ζωή μας. Ο Χριστός είναι πάντα νέος. Κι όταν αγαπάμε τον Χριστό και είμαστε μαζί Του, πάντα νέοι θα αισθανόμαστε.

Η ψυχή δεν έχει ηλικία. Το κορμί γερνάει και κουράζεται. Η ψυχή ωριμάζει, αλλά η νεανική της κατάσταση διατηρείται όσο είμαστε κοντά στον Θεό.

Πόση ώρα ενωνόμαστε με τον Χριστό και παίρνουμε ζωή από την ζωή Του; Πόση ώρα είδα σήμερα τηλεόραση και πόση ώρα έκανα σήμερα προσευχή κι έχω αισθανθεί ότι ζω; Στα σχέδια που κάνω  συμπεριλαμβάνω και Τον Ιησού Χριστό;

Η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι ένα δώρο, καθώς επιλέγουμε να πιστεύουμε και καθώς το επιδιώκουμε και κρατιόμαστε από αυτό.

Ο Σωτήρας ανεγνώριζε τη δύναμη ή την αδυναμία στην πίστη των γύρω Του. Προς κάποια είπε επιδοκιμαστικά: «Μεγάλη είναι η πίστη σου». Παραπονέθηκε σε κάποιους άλλους:

Πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό δεν είναι κάτι αέρινο το οποίο αιωρείται χαλαρά στον αέρα. Η πίστη δεν πέφτει επάνω μας κατά τύχη ούτε μένει μαζί μας από κληρονομικό δικαίωμα.

Η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι ένα δώρο από τους ουρανούς που έρχεται καθώς επιλέγουμε να πιστεύουμε  και καθώς το επιζητούμε και κρατιόμαστε από αυτό.

Με τη χάρη του Χριστού, θα σωθούμε μία ημέρα μέσω της πίστεως στο όνομά Του. Το μέλλον της πίστεώς μας δεν είναι κατά τύχη, αλλά από επιλογή.

 Από επιλογή του λοιπόν ο άνθρωπος  είναι παγιδευμένος και χαμένος  και όχι από τύχη.

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΣ

Όπως υπάρχουν δύο είδη ζωής,  πνευματική και φυσική, έτσι υπάρχουν και δύο είδη θανάτων,  πνευματικός και φυσικός. Είναι δυνατό για ένα ανθρώπινο σώμα να ζει φυσικά, να περιδιαβαίνει την πόλη, να εργάζεται, να έχει συναναστροφές,  και όμως να είναι νεκρό, δηλαδή πνευματικά νεκρό.

Ο Σατανάς οδηγεί έναν πνευματικά νεκρό στην κατηφοριά της αμαρτίας και της ανυπακοής. Αλλά η θαυμάσια αλήθεια του ευαγγελίου είναι ότι ο Θεός αγαπάει τέτοιους καταδικασμένους ανθρώπους. Τους αγαπάει ενώ αυτοί βρίσκονται μακριά Του, νεκροί στις αμαρτίες, και τους προσφέρει πλήρη απελευθέρωση από τη δυσχερή κατάσταση. Αρκεί να είναι αυτή η επιλογή τους.

Οι αμαρτίες που δεν έχουν συγχωρηθεί, διασπάνε τις σχέσεις μας με το Θεό. Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση αγάπης χωρίς πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό. Γι’ αυτό ο Χριστός αναφέρεται στην αμαρτία ως απιστία. Αυτός ήρθε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο Θεό, την οποία ο Σατανάς είχε υπονομεύσει.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Ένας Ινδουιστής είπε σε ένα φίλο του Χριστιανό: «Στον Ινδουισμό βρήκα πολλά πράγματα που δε βρήκα στο Χριστιανισμό, αλλά ο Χριστιανισμός έχει κάτι που δεν το έχει ο Ινδουισμός,  ένα Σωτήρα. Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία στον κόσμο που προσφέρει στους ανθρώπους ένα Σωτήρα.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ – ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.

Είμαστε πνευματικά καταδικασμένοι σε θάνατο ως παραβάτες του νόμου. Η τιμωρία της αμαρτίας είναι ο αιώνιος θάνατος. Αλλά ο Ιησούς μπορεί να μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο και να μας δώσει την αιώνια ζωή. Πώς και γιατί;

Από αδιάπτωτη αγάπη ο Ιησούς πέθανε για μας. Δεχόμενος να πεθάνει στη θέση μας, μας εξασφάλισε τη συγχώρηση. Γνώρισε τη φρίκη του μαρτυρίου, τον ολοκληρωτικό αποχωρισμό από το Θεό, για να μη τα γνωρίσουμε εμείς. Επειδή Αυτός πέθανε για μας και υπέφερε όλα τα αποτελέσματα της αμαρτίας, ο Θεός μπορεί τώρα να μας συγχωρήσει και δέχεται τους αμαρτωλούς χωρίς να ελαχιστοποιήσει την αμαρτία.

Ο Θεός όχι μόνο μας συγχωρεί, αλλά μας θεραπεύει και μας αποκαθιστά. Υπόσχεται να μας σώσει από την αμαρτία, όχι μέσα στην αμαρτία.

Δεν μπορούμε μόνοι μας να σωθούμε από την αμαρτία ή να αλλάξουμε τη φύση μας.

Εδώ θα πω την λέξη που έλεγε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

 

Μετάνοια είναι να λυπηθούμε για τις αμαρτίες μας, να τις αποστραφούμε, να κόψουμε τις παλιές συνήθειες και την παλιά διαγωγή μας. Δε λυπόμαστε για το φόβο της τιμωρίας, αλλά ανταποκρινόμαστε στη χρηστότητα του Θεού που οδήγησε τον Ιησού να πεθάνει στην αμαρτωλή θέση μας. Απορρίπτουμε την αμαρτία επειδή προκαλεί πόνο στο Θεό.

Είναι μια πραγματικότητα ότι οι αμαρτίες μας συνετέλεσαν ώστε τα καρφιά να τρυπήσουν τα χέρια και τα πόδια του Ιησού. Τελικά, ο καθένας μας σταύρωσε το Σωτήρα.

Ανταποκρίσου στη φιλεύσπλαχνη πρόσκληση για μετάνοια. Ομολόγησε τις αμαρτίες σου. Αρκεί να πιστέψεις ότι ο Θεός σε συγχωρεί, και Αυτός θα το κάνει. Μην εφησυχάζεις στα αισθήματα. Εμπιστέψου στις υποσχέσεις της Γραφής.

Ο Ιησούς Χριστός μας αγάπησε τόσο πολύ που για χάρη όλων μας πέθανε, ώστε εκείνοι που ζουν να μη ζουν πια για τους εαυτούς τους, αλλά για Εκείνον που πέθανε για χάρη τους και εγέρθηκε. Ώστε, αν κάποιος είναι στο Χριστό, είναι καινούργιο κτίσμα.

 

Όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεός μένει μέσα Του και Αυτός μέσα στο Θεό. Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει μέσα στην αγάπη μένει μέσα στο Θεό, και ο Θεός μένει μέσα του. Όποιος γνώρισε τον Κύριο με το Άγιο Πνεύμα γίνεται όμοιος με τον Κύριο. Και τα πάντα είναι από το Θεό, που μας συμφιλίωσε με τον εαυτό του μέσω του Χριστού.

Ο Χριστός για να συγχωρεθεί μαζί μας, να χωρέσει μαζί μας δέχθηκε να σταυρωθεί, τόσο πολύ μας αγάπησε, ήθελε να χωρέσει μαζί μας, κι ας είχαμε εμείς τόσο βάρβαρα αρνητικά συναισθήματα και θέλαμε να τον σταυρώσουμε, ήθελε να μας σώσει, να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αγάπη.

 

 

 

 

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ.

Κάθε μέρα διαβάζω για το Χριστό, όχι γιατί είμαι άγιος, αλάνθαστος η αναμάρτητος, αλλά  γιατί θέλω να γνωρίσω καλύτερα Αυτόν που αγαπώ και πιστεύω.  Όποτε ανοίγω την Καινή Διαθήκη είναι σαν ανοίγω την πόρτα του σπιτιού μου και της καρδιάς μου στον Κύριο και Δάσκαλό μου! Μου έχει πει πολλά πράγματα με ανοιχτή την Καινή Διαθήκη!….

Συγχωρήστε για όλα τα λάθη μου και τα πάθη μου.  Μακάρι όλοι μας να είμαστε στην αγκαλιά του Χριστού με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και να αγαπάμε ολοκληρωτικά τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας! Γιατί είναι «άξιον και δίκαιον»!!!

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ