ΚΑΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ?

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη ευλογία Κυρίου.

Θέλω πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσω που αυτήν την στιγμή διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Σε αυτό το κείμενο θα δεις μονό την αλήθεια. Δεν θα δεις ψέματα και υποκρισία.

Σε ευχαριστώ που με έχεις φίλο.

Ίσως κάποιοι άνθρωποι να με παρεξηγήσουν και να πουν διάφορα. Αυτό δεν με νοιάζει.

Κάτω από το ράσο μου κρύβεται ένας άνθρωπος με αμαρτήματα, με πάθη και αδυναμίες.

Ίσως οι αμαρτίες μου, τα πάθη και οι αδυναμίες μου να είναι περισσότερες από τις δίκες σου.

Ίσως ακόμη να είμαι και ανάξιος για να είμαι ιερέας.

Γράφοντας τα κείμενα αυτά δεν επιδιώκω να παρουσιάσω τον εαυτό μου σαν άγιο και σαν αναμάρτητο.

Γράφοντας τα κείμενα αυτά επιδιώκω δυο πράγματα. Πρώτο πράγμα που επιδιώκω είναι να προσπαθώ να μάθω περισσότερα. Προσπαθώ να γνωρίσω καλά τον Ιησού Χριστό και τους νομούς του ώστε όλα αυτά να με κάνουν να προσπαθώ κάθε μέρα για να διορθώσω τα στραβά μου.

Δεύτερον, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, Θέλω να διαδώσω τον θείο Λόγο παντού μήπως και σωθεί έστω και μία ψυχή.

Το διευκρινίζω ότι, δεν είμαι εγώ ο σωτήρας άλλα σωτήρας είναι ο Ιησούς Χριστός.

Αυτός είναι η Αλήθεια η Αγάπη το Φως και η Οδός της Σωτήριας.

 

Αυτό που προσπαθώ είναι να οδηγήσω ψυχές κοντά Του, και επαναλαμβάνω, όχι γιατί είμαι άγιος η αναμάρτητος, το αντίθετο, άλλα ίσως αυτό σταθεί η αφορμή και η δικαιολογία όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης που θα περάσω. Δηλαδή ίσως κι εσύ να είσαι η αφορμή που θα σωθώ εγώ.

Θέλω να σου πω με όλη την εκτίμησή μου, ότι δεν είναι δυνατόν να σε πείσω σε δύο αράδες και φαντάζομαι ούτε και συ θα περίμενες κάτι τέτοιο . Εκείνο που χρειάστηκε και σε μένα πολλά χρόνια να κατακτήσω, ίσως χρειαστεί και συ να το ψάξεις για να το βρεις. Η πίστη δεν χαρίζεται, κατακτείται!

Ο Θεός δεν σου απαγορεύει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που σου έδωσε το μυαλό για να ερευνάς. Αλλά να μην ερευνάς μονόπλευρα και μεροληπτικά. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ερευνάς τις Άγιες Γραφές που μπορούν υπεύθυνα να σε πληροφορήσουν για υπερφυσικά πράγματα που καμιά επιστήμη δε μπορεί να σου πει. Για το μεταφυσικό κόσμο.

Είναι θλιβερό το ότι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για λογοτεχνικά και άλλα best sellers και τα ρουφούν και δεν έχουν ανοίξει το Βιβλίο που είναι εδώ και πολλά χρόνια το μοναδικό best seller που παραμένει ανά τους αιώνες.

 

Και τώρα να προσπαθήσω να σου δώσω και κάποια επιχειρήματα.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού σε ρωτήσει γιατί δεν πίστεψες και αποδείξεις ότι δεν ανακάλυψες την αλήθεια, θα είναι πολύ επιεικής μαζί σου και θα σε βάλει στη Βασιλεία Του, αφού δει ότι ενεργούσες με βάση τη συνείδησή σου (μετά θα αναζητήσει εμένα για να μου ζητήσει το λόγο γιατί δεν σε ενημέρωσα κατάλληλα, καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί θέλω να είμαι καλυμμένος!). Το ζήτημα είναι αν τα πάμε καλά με τη συνείδησή μας… Ας αναρωτηθεί ο καθένας κι ας ψάξει για την Αλήθεια.

 

Ποιος άλλος στην ιστορία της ανθρωπότητας ισχυρίστηκε ότι ήταν Θεός και τον έλαβαν υπ’ όψη τους στα σοβαρά; Ο Χριστός το είπε και Τον πίστεψαν μυριάδες γιατί το απέδειξε με τη δύναμή Του και το αποδεικνύει και σήμερα. Ομολόγησε τη θεότητά Του και στους Φαρισαίους και σταυρώθηκε γι αυτό, αναστήθηκε και μετά ίδρυσε την Εκκλησία Του, όπου μπορεί ο καθένας να βρει την αλήθεια. Πες μου, πώς γίνεται άλλες θρησκείες (πλάνες) να Τον αναγνωρίζουν σαν προφήτη, όπως ας πούμε ο Μωαμεθανισμός, αλλά να αγνοούν την αλήθεια; Μα αν είναι προφήτης για σας που το λέτε, είναι δυνατόν ένας προφήτης να ψεύδεται ασύστολα; Ανοίξτε την Καινή Διαθήκη να δείτε τι λέει για τον εαυτό Του, αυτός ο Προφήτης; Ότι είναι ο Υιός του Θεού, ο Νομοθέτης της Νέας Διαθήκης, ο Σωτήρας, αυτός που ανασταίνει νεκρούς κλπ.

 

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη.

Μη σε ξεγελά κανένας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος όσο καιρό είναι μακριά από το Χριστό, χωρίς πίστη. Το παρελθόν σου δεν μπορείς να το αλλάξεις με τίποτε. Μπορείς όμως να χαρείς το παρόν σου, εάν δεχτείς ως προσωπικό σου Σωτήρα και Κύριό σου τον Ιησού Χριστό, ο οποίος θα εξαλείψει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Θα σου δώσει ειρήνη και χαρά για το παρόν και ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Θα σου δώσει επίσης αιώνια ζωή, που αρχίζει εδώ κάτω στη γη και συνεχίζεται στην αιωνιότητα.

Μη φοβάσαι για το αύριο, διότι ο Θεός είναι εκεί πριν από σένα. Αν ζεις με πίστη στον Θεό, δεν πρέπει να φοβάσαι για τίποτα. Πίστη δεν είναι να πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί να κάνει κάτι, αλλά ότι θα το κάνει! Η πίστη βλέπει το αόρατο, πιστεύει το απίστευτο και λαμβάνει το αδύνατο και ακατόρθωτο! Η ζωή αυτή είναι πρόσκαιρη και προσωρινή. Αργά ή γρήγορα μια μέρα θα αναχωρήσουμε από τη ζωή αυτή και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη, όπου θα συναντήσουμε τον Θεό. Ελπίζω ότι είσαι έτοιμος  η έτοιμη  να Τον συναντήσεις ως Σωτήρα και Κύριό σου και όχι ως αδέκαστο Κριτή.

 

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη, αν ακόμη δεν έχεις αποφασίσει  σχετικά με τη σωτηρία της ψυχής σου, θέλω να σου πω κάτι από την εμπειρία μου. Όσο είσαι μακριά από το Σωτήρα Χριστό, ποτέ δεν θα βρεις τη σωτηρία της ψυχής σου, πραγματική ειρήνη, ικανοποίηση, ευτυχία και χαρά στη ζωή σου. Μόνο ο Χριστός μπορεί να σου δώσει τη σωτηρία της ψυχής και να σου εξασφαλίσει την άφθονη, την αιώνια ζωή, όπως το έκανε και σε μένα. Δεν σου υπόσχομαι ότι όταν δεχτείς το Χριστό στη ζωή σου δεν θα έχεις δυσκολίες και προβλήματα, μάλιστα μπορεί να έχεις και περισσότερα, αλλά θα έχεις τον Κύριο βοηθό σου. Μόνο με Αυτόν θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις νικηφόρα τις αντιξοότητες και τις φουρτούνες της ζωής. Μην αναβάλεις τη σωτηρία της ψυχής σου, γιατί κάποτε μπορεί να είναι πολύ αργά.

 

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη, πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι όταν φύγω από τη ζωή αυτή της φθοράς δεν θα είναι το τέλος, αλλά η αρχή στο σπίτι του Ουράνιου Πατέρα μου και στην ευλογημένη και ένδοξη παρουσία Του για όλη την αιωνιότητα.

 

Κλείνοντας Θέλω να σου πω ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην γνωριστούμε ποτέ.

 

Θέλω να σου πω ότι τίποτε δεν επιδιώκω από εσένα.

Άπλα Θέλω να σου γνωρίσω τον Ιησού Χριστό.

θα τελειώσω με ένα πραγματικό γεγονός.

Μία μέρα λίγο πριν βραδιάσει κάποια γυναίκα  βάδιζε στους δρόμους για τη «δουλειά» της.

Καθώς περνούσε δίπλα σ’ έναν κήπο βλέπει έναν άνθρωπο να ετοιμάζεται να απαγχονιστεί.

Έδεσε το σχοινί στο κλαδί του δέντρου και με μιας το έβαλε γύρω από το λαιμό του.

Ή γυναίκα σβέλτα πήδησε πάνω από την περίφραξη, τράβηξε το μικρό της μαχαίρι από την τσέπη κι έκοψε το σχοινί, οπότε ό άνθρωπος έπεσε στο χώμα λιπόθυμος. Του έκανε μαλάξεις ώσπου συνήλθε.

Τότε της είπε ο αυτόχειρας:  «Γιατί το ’κανες; Εγώ δεν μπορώ να ζήσω, δεν έχω στον ήλιο μοίρα. Εξαιτίας της φτώχειας μου, ήθελα να τελειώσω μ’ αυτή τη μίζερη ζωή».

Ή γυναίκα έβγαλε όσα χρήματα είχε μαζί της και του τα έδωσε, υποσχόμενη ότι θα τον βοηθά κι άλλο ώσπου να βρει δουλειά.

Και συνέχισε ή γυναίκα τη δική της άπρεπη δουλειά και μέρος από τα κέρδη της απ’ αυτή τη δουλειά, πήγαινε σ’ εκείνον φτωχό και του έδινε για να συντηρηθεί.

Όμως μετά από έξι βδομάδες ή γυναίκα έπεσε στο κρεβάτι βαριά άρρωστη. Της κάλεσαν τον ιερέα. Στην παρουσία του ιερέα εκείνη, ήδη ετοιμοθάνατη, άρχισε να λέει:

«Ω, άγγελοι του Θεού, γιατί ήρθατε σ’ εμένα; Μα δεν ξέρετε, πόσο βρώμικη και αμαρτωλή γυναίκα είμαι εγώ;».

Λίγο μετά πάλι φώναξε: «Ώ, Κύριε Χριστέ, μα κι ΕΣΥ ήρθες σ’ εμέ να την αμαρτωλή; Για ποιο λόγο το αξιώθηκα αυτό; Μα μόνο με το ότι έσωσα εκείνον το φτωχό απ’ το θάνατο;

Αλίμονο σ’ έμενα την ανάξια! Ώ πόσο είναι μεγάλο το έλεος του Θεού!».

Λέγοντας αυτό άφησε την ψυχή της, και το πρόσωπό της έλαμψε σα να φωτιζόταν με κερί. Να, τί σημαίνει να σώσεις την ψυχή ενός ανθρώπου.

Να, πως μία πράξη ελέους προς τον πλησίον σκεπάζει πολλές αμαρτίες!

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ