Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ

 

Μεγάλο λάθος, καταστροφικό θα έλεγα ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.  Κρίνεις τον άνθρωπο από το πόσα σου δίνει η εάν σου δίνει….

Μου ζήτησες να σε βοηθήσω οικονομικά και σου έδωσα δέκα ευρώ.

Κάποιος άλλος σου έδωσε πεντακόσια  ευρώ.

Η απάντηση σου είναι πως αυτός που σου έδωσε τα πεντακόσια  ευρώ είναι καλύτερος γιατί σου έδωσε περισσότερα.

Ξέρεις κάτι;

Αυτός που σου έδωσε πεντακόσια  ευρώ είχε τρεις χιλιάδες ευρώ.

Εγώ που σου έδωσα δέκα ευρώ είχα δέκα ευρώ.

Δεν µπορώ να σου δώσω λύσεις, για όλα τα προβλήματα της ζωής, ούτε έχω απαντήσεις στις αμφιβολίες ή τους φόβους σου, αλλά µπορώ να σε ακούσω και να τα µοιραστώ µαζί σου. Δεν µπορώ ν’ αποτρέψω να µη σκοντάψεις. Μόνο µπορώ να σου προσφέρω το χέρι µου, για να κρατηθείς και να µη πέσεις.

Δεν κρίνω τις αποφάσεις που παίρνεις στη ζωή. Περιορίζοµαι στο να σε στηρίζω, να σε παροτρύνω και να σε βοηθώ όταν µου το ζητάς.

 Δεν µπορώ να αποτρέψω τον πόνο σου όταν κάποια λύπη σου σχίζει την καρδιά, αλλά µπορώ να κλάψω µαζί σου και να µαζέψω τα κοµµάτια, για να τη φτιάξω από την αρχή.

 Δεν µπορώ να σου πω ποιος είσαι ούτε ποιος θα όφειλες να είσαι. Μονάχα µπορώ να σ’ αγαπώ όπως είσαι και να ‘µαι ο γονιός σου, ο αδελφός σου, ο φίλος σου.

Αυτό είμαι . Θα σου δώσω τα δέκα ευρώ μου από τα δέκα ευρώ μου και μην με συγκρίνεις με κάποιον που θα σου δώσει πεντακόσια ευρώ από τα τρεις χιλιάδες  ευρώ.

Όλα πρέπει να τα σκέπτεσαι και πριν μιλήσεις πρέπει να περνάς τα λόγια σου από σουρωτήρι.

Όπως σουρώνουμε το φαγητό και την ακαθαρσία που μένει στο σουρωτήρι την πετάμε, έτσι και τα λόγια μας πρέπει να τα περνάμε από σουρωτήρι.

Εδώ χρειάζεται το γνάθων.

‘Όποιος αισθάνθηκε  τις αμαρτίες του, είναι ανώτερος από εκείνον που ανασταίνει  νεκρούς με την προσευχή του.

Όποιος στενάζει μια ώρα για την ψυχή του, είναι ανώτερος  από εκείνον που ωφελεί όλον τον κόσμο. Όποιος αξιώθηκε να δει τον εαυτόν του, είναι ανώτερος από εκείνον που αξιώθηκε να δει αγγέλους.

Σε αυτόν που γνώρισε τον εαυτόν του, δίνεται η γνώση των πάντων, γιατί  η γνώση του εαυτού μας είναι πλήρωμα της γνώσης των πάντων.

Η κατάκριση, το συμφέρον και αλλά δεινά βρίσκονται εκεί που υπάρχει το Εγώ και απουσιάζει από εκεί που βρίσκεται το Εμείς.

Εάν ο άνθρωπος θέλει να σωθεί μόνος  του η νομίζει ότι θα σωθεί μόνος του είναι πλανεμένος από τον διάβολο γιατί αυτός του έβαλε τον εγωισμό.

Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να σωθεί μόνος του αδιαφορώντας για τους άλλους;

 

Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του, για να σωθεί ο ίδιος. Τους άλλους πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε να μη χαθεί κανείς.  Να μπουν όλοι στην Εκκλησία. Αυτό έχει αξία.  Όταν ξεχωρίζουμε τον εαυτό μας, δεν είμαστε χριστιανοί. Αληθινοί χριστιανοί είμαστε, όταν αισθανόμαστε βαθιά ότι είμαστε μέλη του μυστικού σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, με μια συνεχή σχέση αγάπης. Όταν ζούμε ενωμένοι εν Χριστώ, δηλαδή όταν ζούμε την ενότητα μέσα στην Εκκλησία Του με το αίσθημα του ενός. Αυτό είναι το μεγαλύτερο βάθος, η μεγαλύτερη έννοια που έχει η Εκκλησία. Εκεί βρίσκεται το μυστήριο·  να ενωθούν όλοι σαν ένας άνθρωπος εν Θεώ.

 

Όταν θα παρουσιασθούμε ενώπιων Του Θεού την ημέρα της κρίσεως θα μας κάνει την εξής ερώτηση :

  Μόνος σου είσαι ;  Πού είναι οι άλλοι ;  Τι έχεις κάνει για να τους φέρεις μαζί σου ;

Τι θα του απαντήσουμε τότε ;   Ότι νοιαζόμαστε μόνο για τη δική μας σωτηρία ;

                                                                                  

Με τις πιο πάνω σκέψεις ας προβληματιστούμε φίλοι μου …

Μονάχα άμα περάσουμε από το ” εγώ ”  στο  ” εμείς ” , ίσως να καταλάβουμε το πιο βαθύ νόημα της σωτηρίας όλων των ανθρώπων.

Εξακολουθώ να το λέω και να το ξαναλέω στον εαυτό μου , μέχρι να το καταλάβω και να το κατανοήσω.

Τα λέω σε σένα για να τα ακούω και να τα μαθαίνω εγώ.

 

Δεν ανοίγω το στόμα μου , να κατηγορήσω , να συκοφαντήσω , να κατακρίνω κανένα . Αν έχω κάτι να πω , ας είναι καλύτερα λόγια αγάπης και καλοσύνης , παρά καταλαλιά και συκοφαντία . Βλέπω τα δικά μου λάθη και κρίνω τον δικό μου εαυτό . Στο πρόσωπο του αδελφού μου , βλέπω μόνο την Εικόνα Του Θεού . Και αν σιωπά το στόμα , αλλά η καρδιά εξακολουθεί κρυφά να κατακρίνει , τότε παλεύω μαζί της, προσεύχομαι , και ζητώ ενίσχυση από Τον Κύριο ,να τον νικήσω , αυτόν τον ύπουλο και κρυφό πειρασμό . Άλλες φορές τα καταφέρνω άλλες όχι.

Οδεύοντας , σε μια πορεία προς Τον Ουρανό , αν δεν νικήσουμε πρώτα τον εαυτό μας και τα πάθη μας , τίποτα δεν μπορεί να μας βγάλει στο ξέφωτο.

” Όποιος σκύβει ταπεινά και δέχεται τα χτυπήματα από τους άλλους, διώχνει τα δικά του εξογκώματα, ομορφαίνει πνευματικά σαν Άγγελος και έτσι χωράει από την στενή πύλη του Παραδείσου.”

 

Τους περισσότερους πειρασμούς, τις περισσότερες φορές, τους δημιουργεί ο ίδιος μας ο εαυτός μας, όταν βάζουμε τον εαυτό μας στις συνεργασίες μας μαζί με τους άλλους, όταν δηλαδή θέλουμε να υψώνουμε τον εαυτό μας. Στον Ουρανό δεν ανεβαίνει κανείς με το κοσμικό ανέβασμα αλλά με το πνευματικό κατέβασμα. Όποιος βαδίζει χαμηλά, βαδίζει πάντα με σιγουριά και ποτέ δεν πέφτει.”

 

Ο ταπεινός και καλοκάγαθος άνθρωπος, επειδή έχει την καθαρότητα και την εσωτερική και εξωτερική ηρεμία, έχει και βάθος πνευματικό και βλέπει βαθιά τα θεία νοήματα και βοηθιέται περισσότερο, και αυξάνεται και η πίστη του πιο πολύ, ζώντας τα μυστήρια του Θεού.

.

Ο υπερήφανος, εκτός που είναι σκοτισμένος, είναι και συνέχεια εσωτερικά και εξωτερικά ταραγμένος από την ελαφρότητα του εγωισμού στέκεται πάντα στην επιφάνεια των πραγμάτων και δεν μπορεί να προχωρήσει στο βάθος, όπου βρίσκονται τα θεία μαργαριτάρια, για να πλουτίσει πνευματικά.

Ας φροντίσουμε για την επιμέλεια της ψυχής μας. Το έχει μεγάλη ανάγκη η ψυχούλα μας να ξαλαφρώσει. Αυτή η μέρα είναι ευλογημένη από το Θεό, ανήκει στο Θεό, ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να μπούμε μέσα σε αυτή. Προχωρείς αυτή τη μέρα σαν αγγελιοφόρος του Θεού. Όποιον συναντάς, τον συναντάς με τον τρόπο του Θεού. Βρίσκεσαι εκεί για να είσαι η παρουσία του Κυρίου και Θεού, η παρουσία του Χριστού, η παρουσία του Αγίου Πνεύματος, η παρουσία του Ευαγγελίου. Αυτό είναι το καθήκον σου αυτή τη συγκεκριμένη μέρα.

 

Εύχομαι η κάθε ημέρα που ξημερώνει να είναι  μια όμορφη , ειρηνική , ευλογημένη ημέρα , πλούσια γεμάτη με έργα αγάπης , και πλημμυρισμένη από Το Θείο Φως της παρουσίας Του Ιησού Χριστού στη ζωή μας . Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλους μας.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ