ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ  ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση στο να πούμε σε κάποιον ψέμα ή αλήθεια. Πολλές φορές φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια για αρκετούς λόγους και προτιμούμε το ψέμα παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτό ίσως κάνει χειρότερη μία κατάσταση.

Γιατί λοιπόν φοβόμαστε την αλήθεια; Όντως η αλήθεια καμιά φορά πληγώνει και πονάει αλλά το ψέμα σκοτώνει τις σχέσεις των ανθρώπων.

Αρκετοί από εμάς έχουμε πει ”ας πω ψέματα και έτσι ξεμπερδεύω” αλλά κανείς μας δεν σκέφτεται τη συνέχεια η οποία θα είναι σίγουρα πιο δύσκολη. Κι όταν φτάσει η στιγμή να απολογηθούμε δε μιλάμε, απλά καταπίνουμε το ψέμα χωρίς να παραδεχόμαστε την αλήθεια.

 

Τότε νιώθει προδομένος και ο άλλος και ο ίδιος μας ο εαυτός που ποτέ δεν τόλμησε να πει την αλήθεια και προτίμησε την εύκολη λύση. Μα αυτή η λύση οδηγεί σε λάθη. Σε λάθη που δύσκολα ξεπερνάμε.

Για το λόγο αυτό σκέψου τι είναι καλύτερο να πεις, αλήθεια ή ψέμα;

‘’Αυτός που λέει την αλήθεια χτυπάει το ψέμα στην καρδιά.’

Το ψέμα όμως έχει και αδέλφια. Έχει αδέλφια το μίσος, την ζήλια, τον φθόνο και την εκδίκηση.

Κρατήσου μακριά από την χειρότερη οικογένεια που μπορεί να γνωρίσεις ποτέ, η μητέρα ζήλια, ο πατέρας φθόνος και το φοβερό παιδί τους, το μίσος. Καλύτερα να μη τους γνωρίσεις ποτέ, αλλά κι αν ακόμη συναντηθείς μαζί τους φυλάξου αμέσως με τον καλύτερο τρόπο, αγνόησέ τους και απομακρύνσου το ταχύτερο δυνατόν. Μην μπλέξεις μ’ αυτήν την οικογένεια που μόνο πόνο, λύπη και δυστυχία μπορούν να σου φέρουν.

Η μητέρα ζήλια είναι ένα φαρμακερό τέρας, που άμα σε δαγκώσει χάνεις τη λογική σου, την κρίση σου και την αξιοπρέπειά σου. Είναι ένα φαρμάκι που τρέχει μέσα στο αίμα σου και κάθε φορά που φτάνει στην καρδιά σου νιώθεις ένα πόνο και ένα σφίξιμο, που χωρίς να το θέλεις θολώνει το μυαλό σου και αντιδράς εντελώς παράλογα, σαν να σε χτυπάει αλύπητα το μαστίγιο της τρέλας.

 

 

Μην αφήσεις το φαρμάκι της ζήλιας να δηλητηριάσει τις σκέψεις σου και να κυριαρχήσει ολόκληρο το είναι σου, πάρε αμέσως το αντίδοτο των λογικών σκέψεων και με σίγουρες κινήσεις, στηρίξου στις δυνάμεις σου, στις ικανότητές σου και στην προσωπικότητά σου και θα πετύχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος.

Ο φθόνος έρχεται κουβαλώντας μαζί του ανάμεικτα συναισθήματα ζήλιας και κακίας, γιατί ο φθόνος δεν είναι μόνο ζήλια, δεν είναι μόνο η επιθυμία να είχαμε και εμείς αυτό που έχει ο διπλανός μας, αλλά πλημμυρίζει το μυαλό μας με σκέψεις που ακτινοβολούν κακία, θέλοντας την καταστροφή, την εξαφάνιση, την απώλεια οποιωνδήποτε αγαθών έχει κάποιος και δεν τα έχουμε εμείς. Ο άνθρωπος που κυριαρχείται από φθόνο είναι δυστυχισμένος και δεν μπορεί να χαρεί τίποτε στη ζωή του, γιατί πάντοτε θέλει και όλα όσα έχουν οι άλλοι γύρω του, ζηλεύει και φθονεί τους πάντες και πλημμυρισμένος από το δηλητήριο του φθόνου, εκπέμπει συνεχώς τόσο άσχημες ακτινοβολίες, που κανείς δεν μπορεί να τον αντέξει. Φυλάξου από τέτοιους ανθρώπους, γιατί, όσο κι αν φαινομενικά σου κάνουν τον φίλο, πίσω σου, συνεχώς προσπαθούν να σε καταστρέψουν, για να ικανοποιήσουν τα λαίμαργα συναισθήματα της ζήλιας και του φθόνου τους.

Όπου υπάρχει ο φθόνος και η ζήλια ξεπετιέται και το τερατούργημα της φύσης, το μίσος. Αυτός, που μέσα του φώλιασε αυτό το τέρας, έχει χάσει κάθε επαφή με τον αγνό κόσμο των συναισθημάτων. Το μίσος νεκρώνει κάθε συναισθηματική προβολή και κατευθύνει τον άνθρωπο που κυριαρχεί εντελώς τυφλωμένο προς τον γκρεμό της απόλυτης κακίας. Αν η ζήλια είναι αρρώστια και ο φθόνος είναι πάθος, το μίσος δεν λογικοποιείται και δεν συγχωρείται με τίποτε. Αυτός που μισεί δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά και όποιος δεν σκέφτεται λογικά δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι όμως ούτε κάποιο άλλο είδος της φύσης, γιατί κανένα δημιούργημα της φύσης δεν νιώθει μίσος για κάποιο άλλο. Αυτός που μισεί, ελέγχεται και λειτουργεί κάτω από τις εντολές του παθιασμένου μίσους του, σαν τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι, χωρίς βούληση, πρωτοβουλίες, σκέψεις και στόχους. Το μόνο που υπάρχει και κατευθύνει τα πάντα είναι το μίσος και όλα πρέπει να οδηγούν στην απόλυτη κυριάρχηση αυτής της παθιασμένης επιθυμίας.

 

 

Το μίσος, η κακία και η ζήλια  θέλουν το ψέμα γιατί χωρίς το ψέμα δεν μπορούν να σταθούν.

Ας μην ξεχνάμε γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο. Το ψέμα ανήκει στον σατανά και όποιος χρησιμοποιεί το ψέμα γίνεται οπαδός του.

Ο σατανάς δεν έχει δύναμη και άδεια να εξουσιάζει, να απατά ή να βιάσει την θέληση του ανθρώπου προς την αμαρτία. Αυτός απλώς τον βάζει σε πειρασμό με διάφορα τεχνάσματα.

 

Ο σατανάς ποτέ δεν εμφανίζεται στον άνθρωπο κατά πρόσωπο, ποτέ δεν αποκαλύπτεται άμεσα ως εχθρός του ανθρώπου, αλλά τον μάχεται κρυφά, έμμεσα ή μέσω των κακών ανθρώπων, χρησιμοποιώντας παντός είδους διαβολικά τεχνάσματα, για να μην αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος επιθυμεί την πτώση και την απώλειά μας.

Αυτός ονομάζεται δελεαστής και πατέρας του ψεύδους.

Στον άνθρωπο  δόθηκε δύναμη να αντισταθεί στον διάβολο, να τον νικήσει και να τον διώχνει. Ποια είναι τα σημαντικότερα όπλα, με τα οποία νικάμε τούς πειρασμούς του διαβόλου; Δυο είναι τα ισχυρότερα όπλα, με τα οποία νικάμε όλες τις παγίδες και τους πειρασμούς του διαβόλου. Πρώτο είναι η ιερή προσευχή και έπειτα η ταπείνωση.

Άφησε τις μνησικακίες.

Η μνησικακία παραμένει όχι εξαιτίας αυτού που έκανε κάποιος άλλος, αλλά λόγω του εγωισμού μας,  αυτός δεν μας αφήνει να βάλουμε στη θέση της την αγάπη και την αληθινή συγχώρεση. Οπότε, όταν περάσουν οι φωνές και οι απειλές, αφού εκφράσουμε όλα όσα νιώθουμε, έρχεται η ώρα να ηρεμήσουμε. Θυμήσου ότι καμία καταιγίδα δεν κρατάει για πάντα.

Διάλεξε την καλοσύνη.

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει: “αν σκοπεύεις να εκδικηθείς κάποιον, τότε καλύτερα σκάψε δύο τάφους”. Η κακία, όπως και όλα τα αρνητικά συναισθήματα, είναι καταστροφική.

Γίνε λιγότερο επικριτικός άνθρωπος

«Δεν μπορούμε να βρούμε γαλήνη εκτός και αν πάψουμε να κρίνουμε τους άλλους. Αυτή η εσωτερική ηρεμία μάς κάνει πιο ευτυχισμένους και διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια. Άλλωστε μόνο ένας γαλήνιος άνθρωπος έλκει κοντά του την ανάλογη ενέργεια .

Άρχισε να δίνεις

Συνήθως όταν μας έχει θίξει κάποιος, νιώθουμε ότι μας έχει στερήσει κάτι. Το δίκιο, την ηρεμία, τη χαρά μας, την αναγνώριση που δικαιούμαστε. Αυτός που έχει υποστεί πλήγμα, πάνω από όλα, είναι ο εγωισμός μας, ο ίδιος που ευθύνεται για όλα τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε. Και έτσι, προτείνει να αντιστρέψουμε όλο αυτό, αντικαθιστώντας την έλλειψη με την προσφορά. Βάλε την αγάπη στη θέση του μίσους, φως στη θέση του σκότους, συγχώρεση στη θέση του πόνου.

Μην ψάχνεις αφορμές για να νιώθεις «θύμα»

Το κάνουμε οι περισσότεροι και το κάνουμε ασυνείδητα. Ειδικά αν είμαστε στις μαύρες μας, είναι λες και περιμένουμε το επόμενο «χτύπημα» για να νιώσουμε ακόμα χειρότερα, να «πιάσουμε πάτο», όπως λέμε. Γίνε ένας άνθρωπος που αρνείται να τον προσβάλει οτιδήποτε, οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε εξωτερική συνθήκη. Αν έχεις πίστη στα δικά σου πιστεύω, θα δεις ότι είναι αδύνατο να σε θίξει οτιδήποτε κι αν κάνει ή πει οποιοσδήποτε. Με το να έχεις εσύ τον έλεγχο των συναισθημάτων σου, δεν επιτρέπεις σε κανέναν να σε θίξει.

 

 

Ζήσε στο Τώρα

Όταν δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε κάποιον για κάτι που μας έκανε, ζούμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν και μας είναι αδύνατο να είμαστε ευτυχισμένοι στο παρόν. Δίνουμε την προσοχή και την ενέργειά μας στις στιγμές που έχουν περάσει και αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας το Τώρα. Να ζούμε τη στιγμή, εκτιμώντας την ομορφιά που έχει να μας προσφέρει.

 

Αδελφοί μου Χριστιανοί, προσέχετε, όσο μπορείτε, να μη λέτε ψέματα γιατί το ψέμα είναι εφεύρεση του διαβόλου και ο διάβολος είναι ο πατέρας του ψεύδους. Επομένως, όσοι είναι ψεύτες, έχουν πατέρα τους τον διάβολο και μοιάζουν μ’ αυτόν και τον έχουν πατέρα, καθώς το αναφέρει και ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή λέγοντας: «Ο πατέρας που έχετε εσείς είναι ο διάβολος, κι όσα επιθυμεί ο πατέρας σας, αυτά θέλετε να κάνετε. Εκείνος εξαρχής ήταν ανθρωποκτόνος και δεν μπόρεσε να σταθεί μέσα στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει μέσα του τίποτε το αληθινό. Όταν λέει ψέματα εκφράζει, τον εαυτό του γιατί είναι ψεύτης και είναι ο πατέρας του ψεύδους. Αντίθετα, όσοι λένε την αλήθεια, έχουν ως πατέρα τους την Αλήθεια, που είναι ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός.

«Παιδιά μου, ας μην αγαπάμε με λόγια και ωραίες φράσεις, αλλά με έργα και αγάπη αληθινή. Απ’ αυτό θα καταλάβουμε ότι είμαστε παιδιά της αλήθειας».

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ