Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ

 

Ο κατήφορος είναι ο τίτλος που επέλεξα για το κείμενο που ακολουθεί και που πραγματικά μου είναι δύσκολο να αποτυπώσω όπως ακριβώς θα ήθελα, όσο «φωναχτά» θα επιθυμούσα.

Τα χρόνια περνούν, η κρίση είναι ακόμα εδώ και δεν είναι μόνο οικονομική. Τα πράγματα αλλάζουν, οι άνθρωποι αλλάζουν, εξελίσσονται θα έλεγαν κάποιοι. Αλλά πως και με τι αποτελέσματα; Τι νέα ήθη δημιουργούνται και τι ιδέες προωθούνται;

Στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία ποια είναι η κουλτούρα, πολιτική και κοινωνική; Ποια είναι η νέα «φουρνιά» πολιτικών; Ποια είναι τα νέα κοινωνικά πρότυπα; Τι βιώνουν τα νέα παιδιά και ποια τα ερεθίσματα και τα πρότυπα που τους παρέχονται σήμερα;

 

Δύσκολο να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και ίσως το ίδιο δύσκολο να υπάρχει μόνο μία απάντηση για καθένα από αυτά.

 

500.000 συμπολίτες μας Έλληνες έφεραν με την ψήφο τους στην Βουλή ανθρώπους που κολυμπούν στην Έπαρση και κινούνται αυστηρά ανάμεσα στο κόμπλεξ ανωτερότητας και στο μίσος για οτιδήποτε δεν είναι ίδιο με αυτούς. Με σκοπό υποτίθεται να «ξεβρομίσουν» τον τόπο και βλέπουμε περιστατικά και συμπεριφορές από αυτούς τους ίδιους που δείχνουν πως όχι μόνο δεν θα ξεβρομίσουν τον τόπο αλλά θα τον κάνουν αποκρουστικό και επικίνδυνο από κάθε άποψη.

 

Η τηλεόραση γεμάτη από Talent Show και γενικά Show… Τα Social Media κάτι ανάλογο αλλά σε προσωπικό επίπεδο όπου βασιλεύει ο Ναρκισσισμός και η «προσωπική ατάκα». Ο κατήφορος και διαδικτυακά.

Όταν δεν διαβάζονται άρθρα αλλά «διαβάζονται» φωτογραφίες.

Όταν οτιδήποτε σοβαρό στοχαστικό και εμπεριστατωμένο είναι μπανάλ και βαρετό.

Όταν όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, στην Ελλάδα της αβεβαιότητας και της υποβάθμισης.

Όταν βλέπεις σε όλο και περισσότερα καφέ νεαρούς να παίζουν τάβλι «σκοτώνοντας» έτσι την ώρα τους.

Όταν βλέπεις αυτό το παράδοξο με μια πρώτη ματιά φαινόμενο του: «Οι Έλληνες περνούν καλά…»

 

Υπάρχουν   Έλληνες που δεν τους περισσεύουν, που δεν τα βγάζουν πέρα, που έχουν χρέη, που είναι ανασφάλιστοι, που πεινάνε.  Ναι, υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε. Που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν για να τους βλέπουμε εμείς.

 

Ναι υπάρχουν Έλληνες που πάνε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ με 10 ευρώ στο πορτοφόλι. Ναι, υπάρχουν Έλληνες που ψωνίζουν 4 πράγματα, που κάνουν 11,50 ευρώ και αφήνουν το ένα γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα για να το αγοράσουν,  και είναι κάτι που έχω δει εγώ μπροστά μου να γίνεται πάνω από  μία φορές.

 

Είναι σαφές ότι στην ελληνική κοινωνία σήμερα υπάρχει ένας κατήφορος. Τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον;

Ο Έλληνας σήμερα παρέδωσε την πίστη του και τα ιδανικά του. Προτίμησε να βγάλει από την ζωή του τον Ιησού Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους χάνοντας έτσι κάθε ελπίδα. Κάθε παρηγοριά.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία σήμερα; Το οικονομικό, το κοινωνικό, το πολιτικό, το πολιτιστικό;

Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του και ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε εκεί που μπορούμε όταν μπορούμε.

 

Ας προσπαθήσουμε να μην κατρακυλήσουμε κι άλλο ως κοινωνία και να μην «αποχαυνωθούμε» εντελώς, είτε λόγω μιζέριας και προβλημάτων, είτε λόγω υπερβολικής χαλαρότητας και ευδαιμονίας.

 

Το θέμα είναι ο καθένας μας να κατανοεί την κατάσταση, να μην παρασύρεται και όσοι έχουμε παιδιά να τα προφυλάξουμε όσο γίνεται από οτιδήποτε θεωρούμε εμείς εκφυλισμό και επικίνδυνο γενικότερα. Αλλιώς θα είμαστε χαμένοι γενικώς.  Ο κατήφορος θα είναι κάθετος, σαν ελεύθερη  πτώση.

 

Η Ελλάδα  έχει εισέλθει σε μια περίοδο παρακμής, ξεφεύγοντας κατά πολύ από τις Χριστιανικές του ρίζες.

Θέλουν να πιστέψουμε πως ζούμε σε μια εποχή διαφωτισμού, με τα σύνορα να υποχωρούν και τους λαούς να ενώνονται.

 

Ποτέ ο διάβολος δεν αρχίζει τη μάχη από τα μεγάλα και σοβαρά αμαρτήματα. Προτιμά να αγωνιστεί για να πείσει τον άνθρωπο να κάνει μία μικρή παράβαση σε ένα μικρό σφάλμα. Εδώ έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Ευκολότερα κανείς προχωρεί σε μία μικρή υποχώρηση. Έτσι αρχίζει το ξήλωμα και ο κατήφορος. Το μικρό οδηγεί στο μεγαλύτερο. Και σιγά-σιγά φθάνει ο άνθρωπος στην έσχατη αθλιότητα. Γιατί; Γιατί δεν πρόσεξε στο πρώτο ολίσθημα.

Ο γλυκός κατήφορος είναι εύκολος κατήφορος!

Η περίοδος που διανύουμε είναι κομβική. Όχι μόνο για τη χώρας μας αλλά για το ανθρώπινο είδος. Ο κατήφορος μας δεν φαίνεται να έχει τέρμα.

Ξαφνικά όλοι χρωστούν, όλοι πτωχεύουν. Όλοι πρέπει να πληρώσουν. Όλος ο κόσμος είναι αναστατωμένος, με τη ματιά του έντρομη μπροστά στο επόμενο κακό.

Από χρόνια η ελληνική κοινωνία είχε πάρει το μεγάλο κατήφορο. Είχαν καταφέρει οι ταγοί του έθνους με την συνέργεια ύποπτων κέντρων καταστροφής της ελληνοχριστιανικής μας παραδόσεως να δημιουργήσουν μια ηθική κατηφόρα, που αναπόφευκτα οδηγούσε στον γκρεμό.

Σήμερα ζούμε ημέρες ηθικής παρακμής, σήψεως και διαφθοράς, όπου επιβεβαιώνονται οι προφητικοί λόγοι του Αποστόλου Παύλου για τους χαλεπούς καιρούς μας, οπότε θα είναι οι άνθρωποι, όπως τους βλέπουμε γύρω μας, <<φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, αχάριστοι, ανόσιοι, άστοργοι, άσπονδοι, διάβολοι, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδότες, προπετείς, τετυφλωμένοι, φιλήδονοι>>.

Η αμαρτία, η ασυδοσία και η ανηθικότητα είναι το κατεστημένο σήμερα του Ελληνικού λαού, αυτό που μας έφερε στην οικονομική κρίση που δεν έχει τέλος. Καί δεν τελειώνει, γιατί εμείς δεν θέλουμε να τελειώσει. Το δείχνουμε με συνέχιση της εμμονής μας στην αμαρτωλή ζωή και στην επιβράβευσή της. Το δείχνουμε με την αμετανοησία μας.

Ποιός θα περίμενε ότι στη χώρα του φωτός, όπου ανέτειλε ο ήλιος του πολιτισμού, θα επικρατήσει το σκοτάδι της αμαρτίας; Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, αλλά έχοντας φόβο Θεού δεν διασαλπίζουμε την αμαρτία μας ως κάτι το ιδανικό, δεν βαφτίζουμε το άσπρο μαύρο, δεν διδάσκουμε και δεν παρασύρουμε τους άλλους στα μονοπάτια της δικής μας αθλιότητος. Έχουμε επίγνωση της αμαρτωλότητός μας και επιζητούμε το έλεος του Θεού μας.

Συνέλληνες Χριστιανοί, γρηγορείτε, συνέλθετε και αμυνθείτε στις επιθέσεις των σκοτεινών δυνάμεων, φυσικά όχι μόνοι σας, πάντοτε με τη βοήθεια του Θεού, του νοητού Ηλίου της δικαιοσύνης, που παρά τους κατά καιρούς φαεινούς αστέρες της επιβολής της διαφθοράς, θα εξακολουθήσει να φωτίζει τον κόσμο και το αυτό το μικρό κομμάτι γης, που θα μας επιτρέψει Αυτός να ζούμε μετά το ξεχείλισμα του ποτηριού των ανομιών μας.

 

 

Ο κατήφορος του Χριστιανισμού πρέπει να αντιστραφεί, και ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι αν εκείνοι που συνεχίζουν να είναι ενεργοί Χριστιανοί γίνουν ιεραπόστολοι και να δίνουν μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό.

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε