Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ

 

Γιατί ο Ιησούς;

 Κοίταξε στις σημαντικότερες θρησκείες όλου του κόσμου και θα δεις ότι ο Βούδας, ο Μωάμεθ, ο Κομφούκιος και ο Μωυσής παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως διδασκάλους και προφήτες. Κανένας ποτέ δε διακήρυξε πως είναι ίσος με το Θεό. Ο Ιησούς, όμως, το έκανε. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τον Ιησού Χριστό απ’ όλους τους άλλους. Είπε πως ο Θεός υπάρχει κι σεις τον βλέπετε. Αν και μιλούσε για τον Πατέρα τον Ουράνιο, δεν ξεχώριζε τη θέση του, αλλά μιλούσε για μια θέση ενωμένη, μοναδική σ’ όλη την ανθρωπότητα. Ο Ιησούς είπε πως οποιοσδήποτε είδε εκείνον, είδε τον Πατέρα, οποιοσδήποτε πίστευε σ’ εκείνον, πίστευε στον Πατέρα.

 

Είπε:

«Εγώ είμαι το Φως του κόσμου, εκείνος που με ακολουθεί δεν θα βαδίζει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής».

Διεκδίκησε, για τον εαυτό του, ιδιότητες που ανήκουν μόνο στο Θεό,  ότι είναι ικανός να συγχωρεί αμαρτίες, να απελευθερώνει από αμαρτωλές συνήθειες, να δίνει στους ανθρώπους άφθονη ζωή εδώ στη γη και αιώνια ζωή στον ουρανό. Αντίθετα με άλλους διδασκάλους που τα λόγια τους τα επικέντρωναν πάνω σε ανθρώπους, ο Ιησούς επικεντρωνόταν στον εαυτό Του. Δεν είπε, «ακολουθείστε τα λόγια μου και θα βρείτε την αλήθεια». Είπε, «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα αν δεν περάσει από εμένα».

 

Πως ο Χριστός απέδειξε πως είναι Θεός;

Έκανε πράγματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν. Ο Ιησούς Χριστός έκανε θαύματα. Θεράπευσε ανθρώπους… τυφλούς, χωλούς, κωφούς, ακόμη ανάστησε νεκρούς. Είχε δύναμη πάνω στα πράγματα, δημιούργησε τροφή, απ’ τον αέρα, ικανή να ταΐσει ένα πλήθος από μερικές χιλιάδες ανθρώπους. Έκανε θαύματα στη φύση,  περπάτησε πάνω στο νερό, διέταξε τον άνεμο να σταματήσει για χάρη των φίλων του. Όπου πήγαινε οι άνθρωποι τον ακολουθούσαν, επειδή συνεχώς κάλυπτε τις ανάγκες τους, ενεργώντας θαυμαστά. Είπε πως αν δεν ήθελαν να πιστέψουν σ’ αυτά που τους έλεγε, θα έπρεπε να πιστέψουν τουλάχιστον στα θαύματα που έβλεπαν.

Ο Ιησούς Χριστός παρουσίασε το Θεό γεμάτο αγάπη, που ενώ γνωρίζει τις αδυναμίες μας και τον εγωκεντρισμό μας, θέλει να έχει μια προσωπική σχέση μαζί μας. Ο Ιησούς μας αποκάλυψε ότι παρ’ όλο που ο Θεός μας έβλεπε ως αμαρτωλούς, άξιους να τιμωρηθούμε, η αγάπη του για μας υπερίσχυσε κι ο Θεός άλλαξε τα σχέδιά Του. Ο ίδιος ο Θεός πήρε ανθρώπινη μορφή και δέχτηκε να τιμωρηθεί για τις δικές μας αμαρτίες. Μήπως ακούγεται γελοίο; Ίσως, όμως πολλοί πατέρες που αγαπούν τα παιδιά τους θα άλλαζαν θέση με το παιδί τους που πάσχει από καρκίνο. Η Αγία Γραφή μας λέει πως ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αγαπούμε το Θεό είναι επειδή εκείνος πρώτος μας αγάπησε.

Ο Ιησούς πέθανε στη θέση μας ώστε εμείς να συγχωρηθούμε. Απ’ όλες τις γνωστές θρησκείες της ανθρωπότητας, μόνο μέσω του Ιησού μπορούμε να δούμε το Θεό να πλησιάζει την ανθρωπότητα, ανοίγοντας δρόμο για μια προσωπική σχέση μαζί Του. Ο Ιησούς αποδεικνύει μια θεϊκή καρδιά γεμάτη αγάπη, έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες μας, τραβώντας μας κοντά του. Ο θάνατος και η ανάσταση του Χριστού προσφέρουν σε μας μια καινούρια ζωή σήμερα. Ο Θεός μας συγχωρεί και μας αποδέχεται ολοκληρωτικά στην γεμάτη αγάπη αγκαλιά του. Μας λέει: «Σας αγάπησα με μια αγάπη αιώνια, επομένως συνεχίζω να είμαι πιστός προς εσάς». Έτσι ενεργεί ο Θεός.

 

Υπάρχει Θεός;

Αν θέλεις να μάθεις, ερεύνησε το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Έχουμε ακούσει πως: «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια».

Ο Θεός δεν μας αναγκάζει να πιστέψουμε σ’ Αυτόν, παρόλο που θα μπορούσε. Αντίθετα, μας προσφέρει πολλές αποδείξεις για την ύπαρξή Του, ώστε να ανταποκριθούμε σ’ αυτόν με τη θέλησή μας. Η τέλεια απόσταση της γης από τον ήλιο, οι μοναδικές χημικές συστάσεις του νερού, το ανθρώπινο μυαλό, το DNA, ο αριθμός των ανθρώπων που μαρτυρούν πως γνωρίζουν το Θεό, η ανησυχία στην καρδιά και τη σκέψη μας να επιβεβαιώσουν πως ο Θεός είναι εκεί, την επιθυμία του Θεού να τον γνωρίσουμε μέσω του προσώπου του Ιησού Χριστού.

 

 

Ήταν η ανάσταση του Ιησού απλώς μια ιστορία;

Ο θάνατος του Ιησού έγινε με δημόσια εκτέλεση σε σταυρό. Οι τοπικοί άρχοντες της εποχής είπαν ότι η αιτία του θανάτου ήταν η βλασφημία. Ο Ιησούς είπε ότι ήταν για να πληρώσει για τις αμαρτίες μας. Αφού βασανίστηκε σκληρά, τα χέρια και τα πόδια του Ιησού καρφώθηκαν πάνω στο σταυρό όπου κρεμάστηκε, οδηγώντας Τον σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Ένα ξίφος διαπέρασε τα πλευρά Του για να επιβεβαιώσει το θάνατό Του.

Έπειτα το σώμα του Ιησού τυλίχτηκε σε αρωματισμένα λινά υφάσματα . Το σώμα του τοποθετήθηκε σε ένα πέτρινο βράχο ο οποίος για ασφάλεια σφραγίστηκε με μία μεγάλη πέτρα. Επειδή ο Ιησούς είχε πει δημόσια ότι θα ανασταινόταν από τους νεκρούς μέσα σε 3 μέρες, μια φρουρά εκπαιδευμένων Ρωμαίων στρατιωτών τοποθετήθηκε για να φυλάει τον τάφο. Και μια επίσημη Ρωμαϊκή σφραγίδα τέθηκε πάνω στην είσοδο του τάφου δηλώνοντας ότι ήταν περιουσία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Παρόλα αυτά, ύστερα από τρεις μέρες το σώμα έλειπε. Μόνο τα λινά υφάσματα παρέμειναν , με τη μορφή του σώματος του Ιησού. Ο ογκόλιθος που σφράγιζε τον τάφο, βρέθηκε σε μια πλαγιά λίγο πιο μακριά τον τάφο.

 

 

Τι σημαίνει η Ζωή του Ιησού Χριστού για σένα;

Αν ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι Θεός, σήμερα είναι Ζωντανός. Δεν επιθυμεί μόνο να δοξάζεται. Επιθυμεί να γίνει γνωστός από εμάς και να έρθει στις ζωές μας.

Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μας, ώστε να μπορούμε εμείς να έρθουμε σε προσωπική σχέση μαζί Του. Αυτό που έκανε δεν ήταν κάτι απλό. Πλήρωσε μεγάλο κόστος για να μας φέρει σε μία σχέση μαζί του. Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες μας επάνω του και μας κάλυψε με τη δική του δικαιοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο μας συγχώρησε ολοκληρωτικά και μας αποδέχθηκε πλήρως. Δεν χρειάζεται πρώτα να ζήσουμε μια καλή ζωή, ή να κάνουμε κάποια θρησκευτικά τελετουργικά, ή να ξοδέψουμε χρόνια παρακαλώντας τον. Είναι αυτός που το έκανε εφικτό για μας να έχουμε μία σχέση μαζί του. Ήρθαμε λοιπόν σ’ Αυτόν βασισμένοι σε αυτό που ο Ίδιος έκανε για μας και όχι σε αυτά που μπορούμε εμείς να κάνουμε. Πλήρωσε για τις αμαρτίες μας για να μπορέσει να μας συγχωρήσει και να έρθει στη ζωή μας.

 

Πως θα γνωρίσω τον Θεό;

Για να γνωρίσεις περισσότερο το Θεό, ξόδεψε χρόνο στο λόγο του (την Αγία Γραφή), ζητώντας του να σου αποκαλύψει περισσότερο τον εαυτό Του σε σένα και να χτίσει την προσωπική σου σχέση με Αυτόν. Το ευαγγέλιο του Ιωάννη (το τέταρτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης) είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις.

 

 

Μίλα του ελεύθερα. Μας ενθαρρύνει λέγοντας:

«Για τίποτε να μη σας πιάνει άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση τα αιτήματά σας να τα απευθύνετε στο Θεό με προσευχή και δέηση, που θα συνοδεύονται από ευχαριστία. Και η ειρήνη του Θεού, που είναι ασύλληπτη στο ανθρώπινο μυαλό, θα διαφυλάξει τις καρδιές και τις σκέψεις σας κοντά τον Ιησού Χριστό» (Προς Φιλιππησίους 4:6,7).

 

 

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ  ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

Πριν από περίπου δυο χιλιάδες χρόνια, παρουσίασαν στον Πόντιο Πιλάτο  ΤΟΝ Ιησού Χριστό σαν κατηγορούμενο, στο πραιτόριο στα Ιεροσόλυμα.

Εκεί έκανε κάποιες ερωτήσεις ο Πόντιος Πιλάτος στο Ιησού και Αυτός έδινε απαντήσεις.

Ας δούμε τι ρωτούσε ο Πόντιος Πιλάτος και τι απαντούσε ο Ιησούς Χριστός.

 

Πόντιος Πιλάτος…  Εσύ είσαι ο Βασιλιάς των Ιουδαίων;

Ιησούς Χριστός…  Από μόνος σου το ρωτάς αυτό, ή άλλοι σου είπαν για μένα;

Πόντιος Πιλάτος…  Μήπως εγώ είμαι Ιουδαίος, Το δικό σου έθνος και οι αρχιερείς σε    παρέδωσαν σε μένα. Τί έκαμες;

 Ιησούς Χριστός…      Η βασιλεία η δική μου δεν είναι από αυτό το κόσμο. Αν η δική μου βασιλεία ήταν από αυτό το κόσμο, τότε οι υπηρέτες μου θα αγωνίζονταν για να   μην παραδοθώ στους Ιουδαίους. Τώρα δε η   δική μου βασιλεία δεν προέρχεται  από εδώ.

 Πόντιος Πιλάτος…  Λοιπόν, εσύ είσαι βασιλιάς;

Ιησούς Χριστός…  Εσύ λες ότι εγώ είμαι βασιλιάς. Εγώ γι΄αυτό έχω γεννηθεί και για αυτό   ήρθα στο κόσμο, για να μαρτυρήσω για την αλήθεια. Κάθε ένας που προέρχεται από την αλήθεια, ακούει τη φωνή μου.

Πόντιος Πιλάτος…Τί είναι αλήθεια;

 

Και χωρίς να περιμένει απάντηση ο Πιλάτος, αν περίμενε λίγο θα άκουγε  το Χριστό να του απαντάει αυτό που είχε δηλώσει σε πρωθύστερο χρόνο :”ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ” , όμως δεν περίμενε να ακούσει, και βγήκε έξω και είπε στους Ιουδαίους : “Εγώ δεν βρίσκω καμιά αιτία σε αυτόν ( ώστε να καταδικαστεί εις θάνατον). Είναι συνήθεια να απολύω ένα κατάδικο το Πάσχα.  Θέλετε να απολύσω το βασιλέα των Ιουδαίων?”  Φώναξαν λοιπόν όλοι λέγοντας: “Μην απολύσεις αυτόν, αλλά το Βαραββά”.  Ήταν δε ο Βαραββάς ληστής.

Εδώ θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες  όσους αρνούνται τον Ιησού Χριστό και τον Σταυρικό Του Θάνατο, να δημιουργήσουν ένα νέο πραιτόριο και να πάρουν την θέση των ενόρκων. Ναι. Των ενόρκων. Να στήσουν ένα δικαστήριο, να δικάσουν, να ψηφήσουν και να γνωστοποιήσουν σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, και όχι μόνο. Σε κάθε μέρος της γης που υπάρχει χριστιανός ορθόδοξος την απόφαση τους.

Και σας ρωτώ όλους εσάς τους αρνητές του Ιησού Χριστού.

 

 

Τί θα ψηφίσετε;

Υπέρ της θανατικής ποινής με Σταύρωση του Ιησού Χριστού, ή υπέρ της αθώωσής Του;

Στο δίλημμα που έθεσε ο Πόντιος Πιλάτος:

Υπέρ της αθώωσης του αθώου Ιησού Χριστού, ή υπέρ της αθώωσης του ληστή Βαραββά;

Εάν ψηφίσετε  υπέρ της θανατικής ποινής του Ιησού με Σταυρικό θάνατο, τότε αβίαστα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Γιατί βαπτίζουν τα παιδιά τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του αγίου Πνεύματος;

Γιατί γίνεται η κηδεία τους από Χριστιανικούς Ναούς;

Γιατί εκκλησιάζονται έστω και δυο φορές το χρόνο, ήτοι τη Μεγάλη Παρασκευή

και το Πάσχα ;

Γιατί παρευρίσκονται μερικές φορές στα  εξωκκλήσια της εξαίσιας Ελληνικής υπαίθρου;

Γιατί ονομάζουν με Χριστιανικά ονόματα τα παιδιά τους;

 

 

Εάν παράλληλα με τη ψήφο σας  υπέρ της θανατικής καταδίκης του Χριστού με Σταυρικό Θάνατο, παράλληλα ζητούσατε και την αθώωση του κακοποιού Βαραββά, γιατί αυτά τα δύο πάνε πακέτο όσοι ζητατε τη καταδίκη του Χριστού, παράλληλα ζητάτε και την αθώωση του Βαραββά, τότε τους προκαλώ αν είναι έντιμοι και τίμιοι άνθρωποι να παραιτηθούν σήμερα από οποιοδήποτε αξίωμα, όσο υψηλά και αν ίστανται, και ειδικώτερα αν είναι λειτουργοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων,  ή από οποιαδήποτε μεγάλη Διοικητική  θέση κατέχουν στη Χριστιανική Ορθόδοξη  Ελληνική κοινωνία.

Οι Έλληνες Χριστιανοί δεν χρειάζονται  πνευματικό οδηγό ή πολιτικό οδηγό που μπροστά στο Σταυρό του Ιησού Χριστού παίρνει τη θέση και υποστηρίζει το ληστή Βαραββά, και με τη ψήφο του να θανατώνει με Σταυρικό θάνατο τον Ιησού Χριστό.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ