ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

 

Είναι κάποιες ψυχές σαν μπουμπούκια τ’ Απρίλη  ταπεινές , ταπεινές , με το γέλιο στα χείλη.

Είναι κάποιες ψυχές που θαρρείς έχουν πάρει ,  από ψηλά τ’ Ουρανού την ολόφωτη χάρη .

Είναι κάποιες ψυχές σαν λαμπάδες στα σκότη φλογερές, γιορτινές και μ’ αγέραστη νιότη.

Στον αγώνα μπροστά με μια πίστη μεγάλη , προχωρούν, προχωρούν δυνατές σαν ατσάλι.

Είναι κάποιες ψυχές που θαρρείς έχουν πάρει  τ’ αετού τη φωτιά, την αγέρωχη χάρη.

Λουλουδένιες, απλές δείχνουν τόση αγάπη  είναι αυτές οι ψυχές του φωτός το παλάτι. “

Είναι αυτές οι ψυχούλες που τις νοιώθεις αθόρυβα , σιωπηλά , προσευχητικά κοντά σου , και σαν αύρα λεπτή σου χαρίζουν το χάδι της αγάπης τους .

 

Είναι αυτές οι ψυχούλες που μπορούν ν΄ ακούσουν τον πόνο σου ,την αμαρτία σου , το πρόβλημά σου , τις ανασφάλειές σου, να σε κατανοήσουν , χωρίς να σε κρίνουν , να σου πουν ένα λόγο παρηγοριάς , μια συμβουλή , χωρίς να σε καταδικάσουν, να σου δώσουν λίγο απ΄ το χρόνο τους , χωρίς να βιάζονται, να σου χαρίσουν ένα χαμόγελο , χωρίς να περιμένουν τίποτα από σένα.

Είναι αυτές οι όμορφες , ευγενικές ψυχούλες που σαν Θείο Δώρο έρχονται στο δρόμο μας , στέκουν στον πόνο μας , στέκουν στην θλίψη μας , στέκουν στις πτώσεις μας , στέκουν στις ανασφάλειές μας , και με το λυχναράκι της δικής τους ψυχής , με τη δύναμη που κι΄ αυτές αντλούν απ΄ Τον Αγαπημένο , μας φωτίζουν το δικό μας σκοτάδι , μας ξυπνούν απ΄ το δικό μας λήθαργο , μας απαλύνουν κάθε πόνο , ψυχικό και σωματικό , μας βοηθούν να σηκωθούμε και να σταθούμε στα πόδια μας , για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία της ζωής μας.

 

Σ΄ αυτές τις υπέροχες ψυχές , που βρέθηκαν στην πορεία της δικής μου ζωής, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ , και να ευχηθώ εκ βάθους καρδίας νά είναι η πορεία της ζωής τους, πλημμυρισμένη Φως Χριστού , χαμόγελο , κι΄ αγάπη .

 

Στην πορεία της ζωής μας , δεν μπορούμε να είμαστε πάντα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάμε . Είναι φορές που οι δρόμοι παίρνουν άλλες κατευθύνσεις . Τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους για να πετάξουν στους δικούς τους ορίζοντες . Άνθρωποι αναγκάζονται να χωριστούν από αγαπημένα τους πρόσωπα , από φίλους , γνωστούς , συγγενείς , για διάφορους λόγους και απρόσμενες συγκυρίες που φέρνει η ζωή , και έτσι δεν μπορούμε πάντα να έχουμε δίπλα μας , όλους αυτούς που μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα , που μας κάνουν να χαμογελάμε , που αισθανόμαστε ότι αυτοί που πραγματικά μας αγαπούν συμπορεύονται μαζί μας .

 

Ένα όμως είναι το σίγουρο ! Όλοι είμαστε κάτω από τον ίδιο Ουρανό . Όλοι είμαστε παιδιά Του Ίδιου Θεού Πατέρα , που μας αγαπά και φροντίζει για μας , και στοργικά μας έχει στην Αγκαλιά Του .

 

Μπορούμε να συναντιώμαστε όλοι μεταξύ μας , όσο κι΄ αν οι αποστάσεις μας χωρίζουν , στα μυστικά και όμορφα μονοπάτια της προσευχής και της συνάντησης με Το Θεό ! Στο μαγικό χαλί των σκέψεων μας , που μας ταξιδεύει πέρα απ΄ τα σύνορα , και ανταμώνουμε με ψυχές αγαπημένες.

 

Εύχομαι σε τέτοιες συναντήσεις να ανταμώνουμε όλοι μας κάποιες φορές.

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη να μην ξεχνάς. Η ζωή έχει τους κανόνες της.

 

Ο μεγαλύτερος και καλύτερος φίλος: Ο Θεός.

Οι καλύτεροι σύντροφοι: Οι γονείς.

Το καλύτερο σπίτι: Το σπίτι σου.

Ο μεγαλύτερος ηρωισμός: Το θάρρος να είσαι καλός και να μη παρασύρεσαι από τους άλλους σε ότι δεν πρέπει.

Η μεγαλύτερη χαρά: Το εκπληρωμένο καθήκον.

Το καλύτερο σπόρ: Να κάνεις το καλό.

Η καλύτερη ευδαιμονία: Η καλή συνείδηση.

Η πλουσιότερη συλλογή: Η συλλογή των καλών πράξεων.

Ο καλύτερος χρόνος: Τώρα.

Η καλύτερη ασχολία: H εργασία.

Ο πιο εύκολος δρόμος για να είσαι ευτυχής: Η ευθεία οδός.

Η χειρότερη φτώχεια: Η οκνηρία.

Η μεγαλύτερη καταστροφή: Η αποθάρρυνση.

Η καλύτερη συμπεριφορά: Η φιλοφροσύνη.

Η καλύτερη διασκέδαση: Η μελέτη.

Ο μεγαλύτερος εχθρός: Το κακό.

Το μεγαλύτερο σφάλμα: Το ψέμα.

Η μεγαλύτερη δύναμη: Το καλό.

Η καλύτερη μέθοδος για να νικήσεις: Η πειθαρχία.

Η ωραιότερη ημέρα: Η σημερινή.

 

Εύχομαι σε κάθε φίλο γνωστό η άγνωστο, σε κάθε φίλη γνωστή και άγνωστη είτε κοντά είτε μακριά , σε κάθε γωνιά της γης μας . Εύχομαι σε σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ο Θεός να χαρίζει σε όλους Το Θείο Φως της Αγάπης Του ! Ο Ιησούς Χριστός να φωτίζει το δρόμο σας και τη ψυχή σας , και να γίνεστε φάροι φωτεινοί και για τη δική μας ζωή .

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ