ΑΓΝΩΣΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΙΛΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

 

Αγαπητέ άγνωστε φίλε και αγαπητή άγνωστη φίλη. Το παρακάτω κείμενο που θα διαβάσεις, είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω εγώ ο αμαρτωλός και ανάξιος ιερεύς,  προς δόξα του κυρίου ημών Ιησού χριστού δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των άγιων.

Κάθε αληθινός χριστιανός, πρέπει να πιστέψει και να δεχτεί στη ζωή του, ότι, ο μοναδικός και αληθινός σωτήρας όλου του κόσμου είναι ο κύριος ημών Ιησούς χριστός.

 

Αγαπητέ μου φίλε και φίλη. Πρώτα απ όλα πρέπει να πας να εξομολογηθείς μέσω χριστιανού ορθοδόξου ιερέα για όλα τα αμαρτήματα στη ζωή σου που έχεις κάνει, είτε αυτά έγιναν εκούσια η ακουσία, εν γνώση η εν άγνοια σου, είτε αυτά τα αμαρτήματα έγιναν δια στόματος είτε με τα έργα σου η με τις πράξεις σου, είτε ακόμα με τις σκέψεις σου. Η ψυχή του κάθε ανθρώπου χρειάζεται να καθαριστεί με το ιερό μυστήριο εξομολογήσεως για να καθαριστεί και να ελαφρύνει η ψυχή μας από το βάρος των αμαρτιών μας.

 

Εσύ που διαβάζεις το χριστιανικό μήνυμα αυτό, ποτέ μην πεις πως είναι αργά για να σωθείς! Γιατί ποίο αργά από το ληστή στο σταυρό,  που την τελευταία υστάτη στιγμή της ζωής ζήτησε ειλικρινώς να τον συγχώρεση ο Ιησούς χριστός δεν βρίσκεσαι εσύ.

Αν αυτά τα παραπάνω άγγιξαν έστω και λίγο την καρδία σου,  δέξου το Θεό στη ζωή σου με έργα και πράξεις και όχι με λογία και επιφανειακές θεωρίες, δήθεν χριστιανού,  γιατί από δήθεν χριστιανούς γέμισε ο τόπος. Να γίνεις κατ ουσία χριστιανός με σκοπό το άγιο θέλημα του Ιησού χριστού.

 

 

Γνωρίζεις για τον Ιησού χριστό αρκετά; Λίγο; Καθόλου;

Μήπως ήρθε καιρός να τον αγαπήσεις περισσότερο; Μήπως ήρθε καιρός να τον δοξάσεις περισσότερο; Μήπως ήρθε καιρός να ταπεινωθείς περισσότερο προς αγάπη προς τον Ιησού χριστό και όφελος της ψυχής σου; Μήπως ήρθε καιρός να τον εμπιστευθείς περισσότερο στην ζωή σου; Μήπως ήρθε καιρός να μην του γυρνάς την πλάτη για τα σφάλματα και τις αμαρτίες που κάνεις και που συνεχίζεις να κάνεις; Μήπως ήρθε καιρός να μάθεις περισσότερα για την ζωή του,  μέσω των ιερών κείμενων του ευαγγελίου του της άγιας γραφής και της καινής διαθήκης,  οπού εκεί γράφονται καθαρά οι εντολές του; Μήπως ήρθε καιρός να τον καλέσεις ταπεινά με αγάπη τώρα στη ζωή σου να σε βοηθήσει για την σωτήρια της ψυχής σου;

 

 

Άνθρωπε του Θεού διάλεξε τι θες στην πορεία που διανύεις !! Το φως το αληθινό που είναι ο Θεός και οδηγεί προς την σωτήρια των ανθρώπων,  η το σκοτάδι που δεν οδηγεί πουθενά, μάλλον οδηγεί στο βαθύ σκοτάδι του αντίχριστου;

Ο Θεός δεν  είναι παιχνιδάκι να τον επικαλούμαστε οπότε θέλουμε και όπως Θέλουμε εμείς και όταν Θέλουμε να τον ξεχνάμε.

Άνθρωπε του Θεού,  γιατί κρίνεις και κατακρίνεις τον Θεό και τους ανθρώπους; Ποίος σου το έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Δεν σου το έδωσε αυτό το δικαίωμα ο Θεός. Το έχεις πάρει από μονός σου και κρίνεις τον Θεό και τους ανθρώπους. Είναι μέγα λάθος. Αντί να υμνείς να δοξάζεις και να ευχαριστείς τον Θεό που σου έχει δώσει αυτό το θείο δώρο στο να ζεις και να  ξέρεις,  γιατί κρίνεις τον Θεό και τους ανθρώπους; Γιατί δεν σέβεσαι τον Θεό, δεν τον έχεις αγαπήσει, η τον έχεις αγαπήσει εν μέρει;

Ποσά βήματα έκανες σήμερα για να φτάσεις ποίο κοντά στον Θεό και ποσά αμαρτωλά βήματα έκανες για να απομακρυνθείς από το Θεό;

 

 

Άγνωστε φίλε και φίλη.

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να προσπαθείς, έστω και λίγο κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, να γίνεσαι καλύτερος. Το αξίζεις. Να αγαπάς κάθε άνθρωπο το ίδιο με τον εαυτό σου,  αδιαφορώντας για την κοινωνική θέση που βρίσκετε, γιατί να ξέρεις ότι για τον Θεό είμαστε όλοι ίσοι, δεν κάνει εξαιρέσεις ο Θεός, γιατί όλοι είμαστε δημιουργήματα του. Πέταξε το μίσος και την έχθρα στη ζωή σου και φέρε την αγάπη και την αγαθή ταπείνωση στην καρδία σου και στην ζωή σου.

Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι, πιστεύουμε στον Θεό όπως Θέλουμε εμείς,  η όπως μας βολεύει συνήθως. Δεν είναι έτσι όμως,  ο Θεός Θέλει να τον πιστέψουμε όπως Θέλει εκείνος,  γιατί μονό έτσι θα ξέρουμε να έχουμε σωστή πίστη απέναντι στον Θεό.

 

Αν έχεις απορία άνθρωπε του Θεού ποσό ο Ιησούς χριστός ο εσταυρωμένος και ανασταντας αγάπησε τον κόσμο, δες στον τίμιο και άγιο σταυρό που ο Ιησούς χριστός έχει τα χέρια του ανοιχτά δεξιά και αριστερά. Έχει μία μεγάλη αγκαλιά για όλο τον κόσμο. Ο πανάγαθος Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον άνθρωπο, οπού θυσίασε τον Υιό του τον Μονογενή, τον Ιησού Χριστό, τον μονό αναμάρτητο για να καθαρίσει και να σώσει την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες. Αυτός είναι ο αληθινός ζωοποιός και ευλογημένος Θεός τώρα πάντοτε και εις των αιώνα των αιώνων.

Για αντάλλαγμα η ανθρωπότητα, για δεύτερη φορά τον χλευάζει, τον αγνοεί. τον περιφρονεί, του γυρνά την πλάτη, τον διαψεύδει και αγνοεί τους νομούς του.

Ο  Ιησούς Χριστός στην πορεία της ζωής Του, μας δίδαξε ότι παρόλο που Τον μίσησαν, Εκείνος δίδαξε αγάπη. Παρόλο που Τον συκοφάντησαν αδίκως,  Εκείνος δίδαξε ταπείνωση. Παρόλο που τον κατηγόρησαν, Εκείνος δίδαξε δικαία τον νομό Του Θεού (και Πάτερα Του) στους ανθρώπους. Παρόλο που Τον ενέπαιζαν και Τον βλασφημούσαν, Εκείνος δίδαξε υπομονή. Παρόλο που Τον πολέμησαν με διάφορους τρόπους, Εκείνος δίδαξε ειρήνη. Παρόλο που δέχτηκε ραπίσματα και χτυπήματα, Εκείνος υπόμεινε μέχρι τέλους με υπομονή,  χωρίς να διαμαρτυρηθεί, για την σωτήρια όλων ημών.

 

Παρόλο που Τον σταύρωσαν, Εκείνος δίδαξε την συγχώρεση, οπού δεήθηκε στον Θεό και Πάτερα Του προς τους σταυρωτές Του. Δίδαξε την προσευχή στους ανθρώπους το πως πρέπει να προσεύχονται.

Εμείς οι άνθρωποι κάνουμε κάτι από όλα αυτά που δίδαξε ο Ιησούς χριστός;

Έχουμε αγάπη; Έχουμε ταπείνωση; Έχουμε δικαιοσύνη; Έχουμε υπομονή; Έχουμε ειρήνη στην καρδία μας; Συγχωρούμε; Προσευχόμαστε;;

Όχι. Ένα μεγάλο όχι.

Γίνεται το αντίθετο. Και το αντίθετο το κάνουμε εγώ κι εσύ, γιατί ο κόσμος είμαστε εγώ κι εσύ.

Πλήθυνε η κάκια στον κόσμο. Πλήθυνε η αδιαφορία στον κόσμο. Πλήθυνε  η αναισθησία στον κόσμο. Πλήθυνε η πορνεία στον κόσμο. Πλήθυνε η φιλαργυρία στον κόσμο. Πλήθυνε η αχαριστία στον κόσμο. Πλήθυνε η βλασφημία στον κόσμο. Πλήθυνε η ασέβεια προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο μας. Πλήθυνε  η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός και γενικά πλήθυνε η αμαρτία ποικιλότροπος

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί πολλοί από εμάς είμαστε εγωιστές, ατομιστές,  παρτάκηδες, αναίσθητοι. Θέλουμε να καλύψουμε τα δικά μας ελαττώματα, αδυναμίες και πάθη. Και όλα αυτά γιατί;

Για να δείξουμε ότι δήθεν κάτι είμαστε,  ψάχνουμε πολλοί από εμάς εφήμερες δόξες επί γης και αγνοούμε δυστυχώς τις ουράνιες και παντοτινές δόξες του Θεού.

 

Άγνωστε φίλε μου και άγνωστη φίλη μου.

Είσαι ένας οδοιπόρος της ζωής αυτής. Στο τελείωμα του δρόμου υπάρχουν δυο πύλες. Η πύλη της σωτήριας του Θεού που λέγεται παράδεισος και σώζετε ο άνθρωπος.  Η άλλη πύλη είναι η πύλη της κολάσεως και οπού οι ψυχές  χάνονται λόγω της αμετανοησίας τους και λόγω των αμαρτιών τους.

Γι αυτό άνθρωπε του Θεού, βρες ένα πνευματικό ορθόδοξο χριστιανό ιερέα και θα σου πει τι θα κάνεις για να σώσεις την ψυχή σου. Όπως άνθρωπε του Θεού ψάχνεις ιατρό να ιάσεις το σώμα σου,  να βρεις και πνευματικό (ιατρό) να ιάσεις την ψυχή σου.

Το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο.

Όπως άνθρωπε του Θεού πλένεις το σώμα σου για να καθαριστεί,  έτσι σπουδαίο είναι να εξομολογηθείς για να καθαριστεί η ψυχή σου από τις αμαρτίες.

 

Μην αναβάλεις την εξομολόγηση και πεις κάποια στιγμή θα πάω,  γιατί αυτή την σκέψη στην βάζει ο ανάποδος=διάβολος,  για να μην μπορέσεις να απαλλαγείς από τις αμαρτίες σου. Αυτές τις αμαρτίες, που πίσω από αυτές, κρύβεται ο αντίχριστος.  Εκείνος θέλει να πέφτεις σε αμαρτίες και αυτό το καταφέρνει από την στιγμή που του έχεις δώσει εσύ αυτό το δικαίωμα. Πρόσεξε όμως. Στην εξομολόγηση θα πεις εσύ τι έχεις κάνει και όχι τι έχουν κάνει οι άλλοι.

Στοιχεία όπως η αδιαφορία, αναισθησία, αχαριστία, υποκρισία, αμετανοησία, ασπλαχνία, ατιμία, ζήλια, κακία, δεν ανήκουν σε κάποιον που Θέλετε να λέγεται αληθινά ορθόδοξος χριστιανός.

Θέλει αγώνα υπομονή για να κερδηθεί ο παράδεισος.

 

Πρέπει στο τέλος του κοινωνικού και θρησκευτικού αγώνα μας εδώ στην γη να έχουμε έτοιμο το διαβατήριο μας καθαρό και άξιο οπού κατά την δευτέρα του Θεού παρουσία της μέλλουσας κρίσης του Θεού να είμαστε άξιοι να εισέλθουμε στην βασίλεια του Θεού .

 

 

 

Ως πότε θα μας περιμένει ακόμα να αλλάξουμε πορεία και να μετανοήσουμε;

Ως ποτέ θα μας ανέχεται;

Μην αναβάλεις και μην αδιαφορείς άνθρωπε του Θεού για την μετάνοια της ψυχής!!

Η αναβολή και η αδιαφορία θα φέρουν την καταστροφή σου και τον αιώνιο θάνατο σου.

ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΔΙΑΒΕΙΣ

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ