ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

αναρτήθηκε σε: ΩΦΕΛΙΜΑ | 0

Βλέπουμε τον Χριστό όπως μας βολεύει…

Και τελικά αυτή η ψεύτικη όραση μας οδηγεί σε πνευματική τύλφωση.

 

Βλέπουμε αυτό που συμφέρει τον εγωισμό μας και όχι την πραγματική αλήθεια. Συνήθως η αλήθεια ενοχλεί , πονάει, ειναι εκτυφλωτική και σε προκαλεί. Σε προκαλεί και σε προσκαλεί να αλλάξεις.

 

Τα βάγια γίνανε καρφιά, τα χειροκροτήματα γίνανε ραπίσματα, τα Ωσαννά γίνανε Σταυρωθήτω!. Πόσες φορές το “Δόξα τω Θεώ” έγινε “Γιατί σ’ εμένα Θεέ μου” μέσα σε δευτερόλεπτα. Πόσες φορές το “Ότι θέλει ο Θεός” θέλουμε να γίνει σύμφωνα με αυτό που θεωρούμε μέσα μας σωστό; Πόσες φορές όταν μιλάμε για θέλημα του Θεού στην ουσία θέλουμε ο Θεός να ευλογήσει το δικό μας θέλημα ;

 

Έχουμε λανθασμένη θέαση των πραγμάτων. Τότε οι άνθρωποι ήθελαν κάποιον επίγειο ελευθερωτή, έναν κοσμικό Βασιλιά, αλλά μόλις είδαν ότι μιλάει για ελευθερία από τα πάθη και για Βασιλεία των Ουρανών τον ανέβασαν στον Σταυρό διότι δεν πληροί τα κοσμικά κριτήρια.

 

Είμαστε τελικά ΙΔΙΟΙ. Οι περισσότεροι πάμε στην Εκκλησία για να μας δώσει ο Θεός υγεία, επιτυχία στις πανελλήνιες των παιδιών, καλές δουλειές, χρήματα , κοσμική ευημερία, επιτυχίες σε κάθε κοσμικό σκαλοπάτι. Σε όλα αυτά φωνάζουμε “Ωσαννα!” Χειροκροτάμε τον Χριστό. Κάνουμε δωρεές, πάμε στην Εκκλησία, κάνουμε ιδιωτικές Λειτουργίες και αρτοκλασίες αλλά μόλις ο Θεός μας δείξει τον δρόμο για τη Βασιλεία των ουρανών που περνάει κάποιες φορές και από το καμίνι του πόνου αρχίζουμε τα “Σταυρωθήτω”. Θέλουμε έναν Θεό στα μέτρα μας. Δεν μας κάνει ο Χριστός. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ελάχιστοι είδαν τον Χριστό για αυτό που είναι και φορούν φωτοστέφανο. Οι υπόλοιποι απλά ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να δούμε τον Χριστό για αυτό που είναι και όταν μας αποκαλύπτεται στη ζωή μας κάποιες φορές μέσα από σκληρούς τρόπους τον διώχνουμε.

 

Όχι αγαπητοί μου, δεν είναι ο Θεός κάποια κοσμική αόρατη δύναμη που την καλούμε όποτε γουστάρουμε για να ικανοποιεί τα κοσμικά μας σχέδια που έχουν ημερομηνία λήξης. Τέτοιος Θεός δεν υπάρχει και στην τελική, μας είναι άχρηστος, δεν τον έχουμε ανάγκη. Αν ο θάνατος είναι το τέρμα και ο Θεός ένας υπερφυσικός μου υπηρέτης, τότε δεν τον χρειάζομαι. Δεν τον θέλω. Δεν με αγγίζει. Δεν μου κάνει. Δεν μου λέει τίποτα.

 

Ένας Θεός όμως που είναι πρόσωπο, εραστής και νυμφίος και έχω μαζί Του προσωπική σχέση τότε τα πράγματα αλλάζουν. Θέλει κότσια η προσωπική σχέση. Έχει ευθύνη , συγγνώμη, πάλη, μάχες, πτώσεις, χαμόγελα, άσκηση, πόνο. Ποιός τα θέλει όλα αυτά; Βολεύει ένα Θεός άγαλμα που του κάνω αρτοκλασίες και φανουρόπιτες για να εξαγοράζω την εύνοιά του.

 

Ο μοναδικός που “είδε” τον Χριστό για αυτό που πραγματικά είναι ήταν ο ληστής. Και αυτή η αναγνώριση τον έκανε πρώτο πολίτη του Παραδείσου.

 

Ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος και μας άνοιξε τις Πύλες της Βασιλείας των Ουρανών. Θα φωνάζουμε “Ωσαννά” μέχρι να σβήσει ο ήλιος, και το “Σταυρωθήτω” θα το πώ στον εαυτό μου. Τότε θα αρχίζει η παλέτα της ζωής μου να παίρνει τα χρώματα του Παραδείσου.

 

Έλα κοντά Του, Σ`αγαπά Ο Ιησούς

Δεν έχει σημασία το ποιος είσαι!

 

Αν είσαι πλούσιος, η αν είσαι φτωχός.

Αν έχεις αποκτήσει κάποιο όνομα η όχι.

Δεν έχει σημασία αν αμάρτησες πολύ, η λίγο, μία αμαρτία είναι αρκετή για να φέρει τον θάνατο.

Άλλωστε ο Λόγος Του Θεού λέει:

(Ρωμ. 6:23 )Επειδή, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος· Λέει  ο μισθός της αμαρτίας, δε  λέει των αμαρτιών.

Δεν έχει σημασία αν κατά τη γνώμη σου, η αμαρτία είναι μικρή.

Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη αμαρτία, η αμαρτία είναι αμαρτία, όσο μικρή, η μεγάλη αν φαίνεται ότι είναι.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αμαρτήσει.

Ακούω πολλές φορές, εγώ δεν σκότωσα, δεν έκλεψα, δεν ψευδομαρτύρησα, δεν μοίχευσα, δεν έβλαψα κανέναν, τον εαυτό μου βλάπτω  με ότι κάνω , και με τον τρόπο αυτό προσπαθούν οι άνθρωποι να δικαιωθούν και να δείξουν ότι όλα είναι καλά γύρω τους.

Όλοι αμαρτήσαμε, και στερούμαστε τη δόξα του Θεού, και είμαστε άξιοι θανάτου.

Ο μόνος αναμάρτητος είναι Ο Ιησούς χριστός, και μας καλεί όλους σε μετάνοια.

(Πράξ. 17:30 ) Παραβλέποντας, λοιπόν, ο Θεός τούς καιρούς της άγνοιας, παραγγέλλει τώρα σε όλους τούς ανθρώπους, οπουδήποτε και αν είναι, να μετανοούν· Αυτό ζητά ο Θεός τη μετάνοιά σου.

Δεν τον ενδιαφέρει  τι έχεις πράξη, τον ενδιαφέρει όμως να έρθεις σε μετάνοια γιατί σε αγαπά, και θέλει να σε σώσει.

Πόσο σε αγαπά?

Έδωσε το γιο Του θυσία στο σταυρό. ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Πες ειλικρινά μέσα από την καρδιά σου, εσύ θα το έκανες για τον ποιο τελευταίο άνθρωπο  στη γη?

Θα σκότωνες το μονάκριβο παιδί σου για τον μεγαλύτερο βιαστή, τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών, η έμπορο γυναικών, και παιδεραστών?

Πες θα το έκανες?

Ω!! αγαπητοί μου! Ο Θεός  όμως το έκανε.

Τον έβλεπε πάνω στο Σταυρό ταλαιπωρημένο, ματωμένο, εξαντλημένο, το μόνο παιδί Του.

Όμως έσφιγγε  την καρδιά Του αυτός Ο Μεγάλος, και Άγιος Θεός, γιατί πίσω από τον Ιησού έβλεπε εσένα! εσένα!

θυσίασε το ένα παιδί, γιατί έβλεπε τα άλλα του παιδιά να χάνονται.

Έβλεπε εσένα  να παίρνεις τη δόση των ναρκωτικών, έβλεπε εσένα να κλέβεις, έβλεπε εσένα να σκοτώνεις, έβλεπε εσένα να υποφέρεις,  να να… τόσα πολλά να.. και δεν άντεξε άλλο και είπε, δίνω τον δίκαιο θυσία για τους άδικους, γιατί τους αγαπώ, τους αγαπώ.

Και το έκανε. Να πόσο σ αγαπά.

Το πιστεύεις?

Τώρα είναι η ώρα!

Δέξου τον Ιησού Σωτήρα σου, και μετανόησε από την αμαρτία σου. ΤΩΡΑ!

Και πες Κύριε Ιησού συγχώρεσε με, μετανοώ για τις αμαρτίες μου, και ακολούθησε Τον κύριο, για να αλλάξει τη ζωή σου.

Γιατί μετάνοια θα πει, αλλάζω σκέψη, αλλάζω νου, και μόνο με τη δύναμη Του Κυρίου μπορεί να γίνει αυτό.

Έλα  σε προσκαλώ αυτή την ώρα να μπεις μέσα στο σύνολο των παιδιών Του Θεού, και το λέω αυτό γιατί όλοι είμαστε πλάσματα του, αυτό είναι η αλήθεια, αλλά τα παιδιά του είναι αυτά που κάνουν το θέλημα του Πατέρα.

Έλα να γνωρίσεις και εσύ τι Ο Πατέρας Ο Ουράνιος έχει για σένα! Έλα σε περιμένει, έχει ανοιχτή την αγκαλιά πάντα, και περιμένει την επιστροφή σου.

Κάνε το βήμα σήμερα, κοίτα γύρω σου, τι έχει να σου προσφέρει ο κόσμος? τι έχει να σου προσφέρει η αμαρτία?

Κοίτα τι γίνετε….δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει ζωή μπροστά, τα πάντα καταστρέφονται, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα καλό.

Ο Θεός όμως εγγυάται, μπες μέσα στο Λόγο Του και θα δεις.

Αγαπητοί αν μέσα από αυτά τα λόγια, Ο Κύριος  άγγιξε την καρδιά σας, μίλησε μέσα σας, δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να τον ζητήσετε.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε