ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ

Η γλώσσα της καρδιάς είναι η κοινή γλώσσα των ανθρώπων, η γλώσσα που δεν καταργεί την λογική, αλλά την υπερβαίνει! Η λογική εγκλωβίζεται στον διαφορετικό τρόπο σκέψης κάθε ανθρώπου, οπότε είναι δύσκολο να υπάρχει κοινή λογική μεταξύ των ανθρώπων, πράγμα που καταργεί ταυτόχρονα και την επικοινωνία.

 Η γλώσσα της καρδιάς δεν ερμηνεύεται με την λογική, γι’ αυτό μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του άλλου. Η γλώσσα της καρδιάς εμπεριέχει την αγάπη, η οποία αγάπη μεταφράζεται σε θυσία, πράγμα αδύνατον να γίνει κατανοητό μόνο με την λογική.

 Τα λόγια της καρδιάς μαλακώνουν τον πόνο και την θλίψη, γαληνεύουν τον άνθρωπο, του δίνουν ανάσα ζωής να συνεχίσει την προσπάθεια, τον γεμίζουν εμπιστοσύνη, τον ξυπνούν από τον λήθαργο τής αμελείας, διώχνουν την εμπάθεια και το μίσος.

 Τα λόγια της καρδιάς είναι αληθινά, γιατί είναι η γλώσσα του παραδείσου και επαναφέρουν τον άνθρωπο στην φυσική του κατάσταση, όπως έχει πλασθεί, την παραδεισένια!

 Ο Ιησούς Χριστός  μίλησε με την καρδιά του,  γι αυτό ακόμη τα λόγια Του ακούγονται και σήμερα.

Η φωνή του Χριστού μας μιλάει στην καρδία μας μιλάει και μας λέει ποσό πολύ μας αγαπά.

Η  αγάπη του Χριστού δεν έμεινε κρυφή, άλλα φανερώθηκε δυναμικά όταν οικειοθελώς πήγε να σταυρωθεί για να πληρώσει το τίμημα, την τιμωρία για την δίκη μας αμαρτία.

Αγαπητέ μου φίλε μαζί με τον Χριστό μπορείς και εσύ να λάβεις το δώρο της αιωνίου ζωής, όταν τον χριστό σωτήρα σου δεχτείς. Ο  Χριστός πλήρωσε τα λύτρα και για την δίκη σου απελευθέρωση από την αιωνία τιμωρία για την αμαρτία ώστε όποιος πιστεύσει  σε Αυτόν δηλαδή τον εμπιστευτεί και σωτήρα και κύριο του τον δεχτεί να μην χαθεί άλλα να έχει αιωνία ζωή.

Φίλε μου σήμερα ο χριστός σου μιλάει στην καρδία και σου λέει « να,  στέκομαι τώρα μπροστά στην πόρτα της καρδίας σου και χτυπώ, αν ακούσεις τη φωνή μου και ανοίξεις την καρδία σου, θα μπω μέσα και θα γιορτάσουμε μαζί».

φίλε μου άνοιξε σήμερα την καρδία σου στον χριστό και στην ευλογία του θα μπεις, κάνετο και μην αργοπορείς.

Ο Χριστός θα σου παρουσιαστεί με μορφή ανθρώπου.

Θα Τον καταλάβεις  από το βλέμμα. Είναι βαθύ και φωτεινό. Γεμάτο αγάπη και αποδοχή. Ήρεμο και ακτινοβόλο. Θαρρείς πως όλο το πρόσωπό του λάμπει μέσα σ αυτό.

Δε φοβάται να σε κοιτάξει  στα μάτια. Αντίθετα, το επιδιώκει.

Ξέρει ότι εκεί θα δει  όλη την αλήθεια σου. Και σε δέχεται  όπως είσαι. Γιατί εκείνος  ξέρει  ότι τίποτα πιο ιερό από την ύπαρξη δεν υπάρχει σ αυτή τη ζωή. Σέβεται  τα όρια και τους περιορισμούς σου.

Δεν  χρειάζεται να κάνει  τίποτα άλλο παρά να σε κοιτάξει  μ’ εκείνο το δικό του, μοναδικό του βλέμμα.

Τα μάτια του είναι πάντα λαμπερά. Κι ας είναι μαύρα ή καστανά. Έχουν μια λάμψη, το φως που του έδωσε η δύναμή του . Η δύναμη που απέκτησε  τότε που η ζωή δεν τον  σεβάστηκε. Όμως, τη σεβάστηκε  αυτός . Την αγκάλιασε με αγάπη και έδωσε όλο του  το είναι για να την καλοπιάσει  και να την αλλάξει.

Έτσι αγκαλιάζει τώρα κι εσένα. Με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αγάπη. Γιατί αναγνωρίζει  σε σένα ένα κομμάτι του πονεμένου εαυτού του. Κι αυτός  ξέρει  πώς να φροντίζει  τους πονεμένους.

Είναι αυτός που δε θα σε πονέσει  ποτέ. Για κανέναν λόγο. Κι αν αναγκαστεί  να το κάνει , θα διαλέξει  τον πιο απαλό τρόπο για ν’ αγγίξει το συναίσθημά σου, γιατί ξέρει πως ο πόνος είναι δύσκολο πράγμα. Ξέρει  όμως πως είναι και κομμάτι της ζωής γι αυτό δεν τον φοβάται πια.

Γι αυτό, αν σταθείς τόσο τυχερός και συναντήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο, κάνε την τιμή στον εαυτό σου να τον βάλεις στη ζωή σου. Μάθε από αυτόν να εκτιμάς την ομορφιά της ζωής και το δώρο της ύπαρξης. Σεβάσου τον αγώνα του κι ας μη σου το ζητήσει.  Κι αγάπα τον. Που ξέρεις? Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός  και να σε γεμίσει με χρυσό.

Μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους πόσο πλούσιος είναι κάθε άνθρωπος, έχοντας θησαυροφυλάκιο την καρδιά του, γεμάτο όμως, και όχι κενό, με ανεκτίμητο θησαυρό τα χαρίσματα του αγίου Πνεύματος, την αγάπη του Θεού;

Καιρός είναι λοιπόν! Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας όλοι, να γεμίσουμε με τον θησαυρό μας τον κόσμο, τον δικό μας, που έχει φτωχύνει! Η έλλειψη επικοινωνίας μας έχει κάνει να ζούμε στην μοναξιά και στην κατάθλιψη, χωρίς να αντιδρά κανείς!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μέσα στην τρελή εποχή που ζούμε, να μάθουμε να μιλούμε καρδιακά, επιτέλους, μήπως καταφέρουμε και επικοινωνήσουμε μεταξύ μας!

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ