ΟΥΔΕΙΣ….ΟΥΔΕΙΣ….ΟΥΔΕΙΣ

αναρτήθηκε σε: ΘΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ | 0

Όλοι οι άνθρωποι μιλούν και δυσανασχετούν με την κρίση στην Ελλάδα. Όλοι οι άνθρωποι δυσανασχετούν και διαμαρτύρονται  για την δυστυχία  που έχει έρθει στην  κοινωνία μας.

Ουδείς όμως δυσανασχετεί, ουδείς διαμαρτύρεται  και ουδείς ανησυχεί  για την κρίση που έχει έρθει στην ψυχή του.

Ποιος στενοχωριέται για την αγάπη που έχει ψυχρανθεί; ΟΥΔΕΙΣ. Ποιος μιλά για την αμέλεια   και την αδιαφορία μας προς τον Ιησού Χριστό; ΟΥΔΕΙΣ. Ποιος μιλά για την αμέλεια  και την αδιαφορία για την  σωτηρία της ψυχής; ΟΥΔΕΙΣ.  Ποιος συμβουλεύεται την Αγία Γραφή; ΟΥΔΕΙΣ.  Ποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό, ενώ πολλοί μιλάμε γι Αυτόν χωρίς να Τον γνωρίζουμε; ΟΥΔΕΙΣ.

Κτυπά η καμπάνα της εκκλησίας και ο άνθρωπος αντί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα, απλά γυρνά πλευρό.

Προτίμησε να γυρίσει χαράματα στο σπίτι του γιατί άκουσε το κάλεσμα της διασκέδασης και το κάλεσμα του Ιησού χριστού το γράφει στα παλιά των υποδημάτων του.

Αυτό συμβαίνει γιατί σήμερα ο άνθρωπος έγινε φιλόνικος, οκνηρός, είναι πρόθυμος να κατακρίνει τους άλλους. Τον άνθρωπο σήμερα τον κυριάρχησε  η απιστία, το μίσος, η έχθρα, ο φθόνος, η φιλονικία και όλα αυτά κατέχουν την πρώτη θέση στην ζωή  του.

Πόσοι άνθρωποι τηρούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και πόσοι καλλιεργούν τις αρετές τους; Πόσοι κρατούν αναμμένη την λαμπάδα της ψυχής; Πόσοι θέλουν, πόσοι ξέρουν να προσεύχονται; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Κτυπήθηκε το σχολείο, η οικογένεια, η Εκκλησία. Για το κτύπημα αυτό ποιος μιλά; ΟΥΔΕΙΣ.

Είναι μεγάλη η ανάγκη να   επιστρέψουμε στον Ιησού Χριστό. Είναι μεγάλη η ανάγκη να  αγαπηθεί και να αυξηθεί η προσευχή. Πάντοτε χρειάζεται, αλλά τώρα περισσότερο. Η παρούσα κρίση ας μας κάνει πιο συνειδητούς χριστιανούς και πιο γνήσιους. Ιδιαίτερα οι κληρικοί μας να είναι φώτα δυνατά, δίχως τη θολούρα της υποκρισίας, της ψευτοαγιότητος. Ολοφάνερα σήμερα επικρατεί η αήθεια και απιστία. Εργάσθηκαν πολλοί πολύ γι’ αυτή την κατρακύλα. Η συνείδηση αγκομαχά, αλληθωρίζει, διψά και φωνάζει απεγνωσμένα. Με μεθόδους σκοτεινές απεργάσθηκε η απαξίωση της ορθοδόξου πίστεως. Θεωρήθηκε ελευθερία η ασυδοσία, η εμπάθεια, η ανηθικότητα, η κατάχρηση, η εξαπάτηση και λοιπά γνωστά και φοβερά. Αποτέλεσμα ψυχικά άλγη, άγχη, νευρώσεις και αυτοκτονίες. Πάντα υπήρχε αμαρτία και παρανομία, σήμερα όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ποσοστό. Το χειρότερο είναι ότι αμετανόητα επαίρονται για τ’ αντίθεα πάθη τους. Θεωρείται το αφύσικο· φυσικό, το άηθες· ηθικό, το ανώμαλο· ομαλό, το παράνομο· νόμιμο. Μάλιστα χλευάζεται η αρετή, η τιμιότητα, η πίστη, η πατριδοφιλία, η παραδοσιακότητα.

 

Παντού υπάρχει πόνος θλίψη, στενοχώρια, αγωνία, απογοήτευση, φτώχεια, έλλειψη υγείας. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας.  Μας προδίδουν και μας πουλούν προκειμένου  πολλοί να μην χάσουν την καρέκλα τους και τον παχουλό μισθό τους. Το γνωρίζω καλά και το γνωρίζω γιατί αυτό έχουν αποδείξει οι πράξεις τους.

 

Έναν σκοπό είχαν και τον πέτυχαν. Τον πέτυχαν όμως γιατί βρήκαν ένα έδαφος ανυπεράσπιστο. Το βρήκαν ανυπεράσπιστο γιατί εμείς δεν το υπερασπιστήκαμε.

Είχαν σκοπό νά απομακρύνουν τά παιδιά από τήν Εκκλησία. Τά δηλητηριάζουν, τά μολύνουν μέ διάφορες θεωρίες, κλονίζουν τήν πίστη τους. Τά εμποδίζουν από τό καλό, για νά τά αχρηστέψουν. Τά καταστρέφουν από μικρά. Καί τά παιδάκια, φυσικά, από αρνάκια γίνονται κατσικάκια. Αρχίζουν μετά νά χτυπούν άσχημα καί τούς γονείς τους. Χάσανε κάθε σεβασμο.

 

 

Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .

 

Μέσα στον πόνο, την κατήφεια και τη συννεφιά μπορεί ν’ ανατείλει ένας νέος, ωραίος, θερμουργός ήλιος, πού θα φωτίσει ανθρώπους μετανοημένους, αποφασισμένους, ηρωϊκούς και φιλάνθρωπους. Πρέπει να στήσουμε πνευματικά θεμέλια για ότι ξεκινάμε. Να σταυροκοπιόμαστε, να εκκλησιαζόμαστε, να προσευχόμαστε, να προσερχόμαστε στα άχραντα μυστήρια προσεκτικά. Σκοτεινές δυνάμεις κυριαρχούν στη χώρα των αγίων και των ηρώων. Αν κάποτε περάσει η οικονομική κρίση και δεν έχει επέλθει ειλικρινής ψυχική μετάνοια, η κρίση θα συνεχίζεται απτόητη. Ας αρχίσει η αλλαγή από μέσα μας. Ας είμαστε μόνοι. Πολλά μικρά κεριά φέρνουν δυνατό φως.

 

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπάμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες.  Ντρέπονται να πουν και να αποδείξουν ότι είναι χριστιανοί.

Και σε αυτό το σημείο θα θέσω ένα ερώτημα  με πόνο ψυχής. Μήπως τελικά πάψαμε να είμαστε Έλληνες και ορθόδοξοι;

Μήπως γίναμε Ρωμαίοι,  Βυζαντινοί, Θεανθρωπιστές; Μήπως << ανεβήκαμε πολύ ψηλά >>;

 

 

Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .

Ο Χριστός μέ τήν Σταύρωση καί τήν Ανάσταση Του έθεσε τήν Εκκλησία μέσα στόν κόσμο. Ο Σατανάς εφρύαξε καί αγωνίζεται νά θέση τόν κόσμο, τήν εκκοσμίκευση, μέσα στήν Εκκλησία. Επιπλέον δέ, τώρα θέλει νά διώξη καί τούς εναπομείναντας πιστούς από τήν Εκκλησία. Η πολιτική σημερινή ανθρωπίνη δικαιοσύνη μοιάζει μέ τήν αράχνη, πού μέ τόν ιστό της (τούς νόμους της δηλαδή),μπορεί νά πιάνει τά μικρά ζωΰφια, τά κουνουπάκια καί τίς μυγούλες καί νά τά καταβροχθίζει. Αδυνατεί όμως νά συλλάβει τά μεγάλα θηρία τού δάσους (δηλαδή τού ΚΡΑΤΟΥΣ) τίς ΑΡΚΟΥΔΕΣ καί τά ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, πού τήν αγνοούν-τήν περιφρονούν καί τήν ξεσκίζουν!…Καί μετά από όλα αυτά, έχουν τό θράσος νά ξεφωνίζουν: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ», γιά νά καλύψουν τόν παράνομο, εξωφρενικό πλούτο, τά καμουφλαρισμένα συμφέροντά τους καί γιά νά προχωρήσουν στά διαβολο – κατευθυνόμενα σχέδιά τους.

Οι άνθρωποι σήμερα ζούν σάν νά πρόκειται νά μήν πεθαίνουν καί πεθαίνουν σάν νά μήν έχουν προλάβει νά ζήσουν. Άνθρωποι μικροί, χωρίς Χριστό, χωρίς αξίες καί ηθικό ανάστημα, πού κατάφεραν, ανέντιμα, νά αναρριχηθούν σέ μεγάλα κοσμικά αξιώματα. Τό μόνο πού πέτυχαν ή θά πετύχουν είναι ό,τι καί ο νάνος πού έκλεψε καί φόρεσε στολή γίγαντα ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Φταίνε μόνο οι μεγάλοι; ΟΧΙ… Φταίμε καί εμείς!… Οι μεγάλοι τήν δουλεία τους έκαναν! Εμείς τί κάναμε; Βάλαμε μετάνοια καί βοηθήσαμε τά σχέδιά τους!… Γίναμε σκουλήκια καί παραπονιόμαστε καί αναρωτιόμαστε γιατί μάς πατούν! Δέν μπορεί κανείς, νά ανεβεί στήν πλάτη σου, εκτός εάν ΕΣΥ ο ΙΔΙΟΣ σκύψεις. Σκύψαμε, λοιπόν, υπεκύψαμε, συμβιβαστήκαμε, ανεχτήκαμε, υπεχωρήσαμε, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΔΕΛΕΑΣΤΗΚΑΜΕ καί άλλα πολλά….

 

Όλοι όσοι πιστεύετε στο Θεό, στην ψυχή σας και στην αιώνια ζωή, όλοι όσοι αγαπάτε την αγιασμένη Πατρίδα μας, κληρικοί και λαϊκοί, σας καλώ και σας ικετεύω. Πάρτε θάρρος και σταθείτε όρθιοι, υπερασπίζοντας την πίστη μας και τη γη μας. Ο λαός αγρίεψε, επειδή απομακρύνθηκε από τον Θεό. Τυφλωμένοι όλοι από τον διάβολο, ξεσηκώθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου. Βοηθήστε τους να συνέλθουν, γιατί βρισκόμαστε ήδη όχι στην άκρη του γκρεμού, αλλά στο βάθος του. Εμείς οι ίδιοι ρημάζουμε την Πατρίδα μας. Σώστε την όσοι βλέπετε και κατανοείτε το μέγεθος της καταστροφής. Ας στραφούμε όλοι με καρδιά γεμάτη συντριβή στον Θεό.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε