ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Θα σας μιλήσω για τη ζωή μου και θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές μου εμπειρίες. Θα σας πω τη δική μου ιστορία και θα ακούσετε τις εμπειρίες που είχα και τι έμαθα από αυτές. Στόχος μου, είναι μέσα σ’ όλα αυτά που θα ακούσετε, να συνειδητοποιήσετε κι εσείς με τη σειρά σας ότι, η θέληση και η πίστη κάνουν θαύματα στη ζωής μας, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτά. Με το πέρασμα των χρόνων και βιώνοντας τις διάφορες καταστάσεις, άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα που προηγουμένως δεν μπορούσα να αντιληφθώ.

Όλοι μας περνάμε μέσα από πολύ σκοτεινούς, δύσκολους και ανηφορικούς δρόμους. Όλοι μας κάποια στιγμή, πιθανό να λυγίσαμε κάτω από το πελώριο φορτίο των πιέσεων, των δοκιμασιών, της αρρώστιας, της αναπάντεχης κρίσης και ίσως έστω και προσωρινά

θελήσαμε να εγκαταλείψουμε τη δύσκολη προσπάθεια.

Σε τέτοιες όμως φάσεις της ζωής μας όταν νοιώσουμε εξασθενημένοι, εξαντλημένοι και

αποκαμωμένοι, τότε το καλύτερο δώρο και το καλύτερο φάρμακο, μας το δίνει ο

Ουράνιος Γιατρός – ο Θεός!

Είναι τεράστια η δύναμη, που έχει μέσα του ο άνθρωπος. Μια δύναμη που αντλείται από μια

αστείρευτη πηγή.  Την πηγή της Πίστης! Πάντοτε πρέπει να ελπίζουμε και ποτέ να μην απελπιζόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η απελπισία. Κι όταν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια λύση, κι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα τότε, ειδικά τότε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλούμαστε να ελπίζουμε στις θαυμαστές επεμβάσεις του Κυρίου!

Ποιός είμαι εγώ που σας τα λέω όλα αυτά; Είμαι ένας άγνωστος. Είμαι ένας από εσάς. Τίποτε παραπάνω δεν είμαι.

Πόνεσα και πονώ όπως εσείς. Πτώχευσα  όπως οι περισσότεροι. Δυσκολεύομαι στην ζωή όπως οι περισσότεροι. Αρρώστησα όπως όλοι οι άνθρωποι. Απελπίστηκα στην ζωή όπως όλοι μας.

Είδα  όμως και περιπτώσεις πολύ χειρότερες από τη δική μου, να κατορθώνουν πράγματα αδιανόητα για μένα τότε. Είδα την τόση θέληση που είχαν. Πόσο μεγάλη μπορούσε να είναι η εσωτερική δύναμη του ανθρώπου.

Τότε κοιτάζεις ξανά μπροστά με τόλμη, θέληση, αποφασιστικότητα και παίρνεις την απόφαση να συνεχίσεις.

Ο Θεός ευτυχώς δε με είχε εγκαταλείψει.

Ο άνθρωπος έχει τέτοιες δυνάμεις, ώστε νά μπορεί νά μεταδώσει τό καλό ή τό κακό στό περιβάλλον του. Αυτά τά θέματα είναι πολύ λεπτά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει νά βλέπουμε τό καθετί μέ αγαθό τρόπο. Τίποτα τό κακό νά μη σκεπτόμαστε γιά τους άλλους. Κι ενα βλέμμα κι ένας στεναγμός επιδρά στους συνανθρώπους μας. Καί ή ελάχιστη αγανάκτηση κάνει κακό. Νά έχομε μέσα στην ψυχή μας αγαθότητα κι αγάπη,αυτά νά μεταδίδουμε.

Νά προσέχουμε νά μήν αγανακτούμε γιά τους ανθρώπους πού μας βλάπτουν μόνο νά προσευχόμαστε γι’ αυτούς μέ αγάπη. Ότι κι αν κάνει ό συνάνθρωπος μας, ποτέ νά μή σκεπτόμαστε κακό γι’ αυτόν. Πάντοτε νά ευχόμαστε αγαπητικά. Πάντοτε νά σκεπτόμαστε τό καλό. Βλέπετε τόν πρωτομάρτυρα Στέφανο. Ευχόταν: «Κύριε, μή στήσης αυτοίς την άμαρτίαν ταύτην». Το ίδιο πρέπει νά κάνομε κι εμείς.

Δεν πρέπει ποτέ νά σκεπτόμαστε γιά τόν άλλο ότι θά του δώσει ο Θεός κάποιο κακό ή ότι θά τόν τιμωρήσει γιά τό αμάρτημα του. Αυτός ο λογισμός φέρνει πολύ μεγάλο κακό, χωρίς εμείς νά τό αντιλαμβανόμαστε.

Εμείς οι ίδιοι, δηλαδή, έχουμε τον έλεγχο των πράξεων μας και των αποτελεσμάτων που θα φέρουμε, και όχι οι άλλοι.

Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται απλό. Είναι όμως; Σίγουρα όχι. Πρέπει πρώτα να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις ικανότητες σας, στις δυνατότητες σας. Αυτή η πίστη στον εαυτό και η ισχυρή θέληση είναι που θα σας δώσουν το ισχυρό κίνητρο και θα σας ωθήσουν στην προσπάθεια. Φυσικά και το περιβάλλον γύρω σας παίζει το ρόλο του. Ή θα σας δώσει φτερά για να πετάξετε, ή θα σας κόψει τα φτερά όταν σας δει έτοιμο να πετάξετε και θεωρήσει πως δεν μπορείτε να το κάνετε. Πολλοί είναι αυτοί που θα πιστέψουν πως ένας πχ τυφλός άνθρωπος δεν μπορεί να τα καταφέρει και να γίνει ένας εξαιρετικός επιστήμονας. Πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο που τρέχει σε αγώνες ταχύτητας με τα τεχνητά του μέλη. Είναι αυτό που όλοι βλέπουμε απ’ έξω. Μια φυσική δυσκολία που εννοείται πως θα σταθεί εμπόδιο. Τίποτα δεν εννοείται. Μπορεί, όμως,  να δει κανείς την ψυχή αυτών των ανθρώπων; Αυτή τους φωνάζει πως μπορούν, ακόμα κι αν όλοι πιστεύουν το αντίθετο. Αυτό χρειάζεται για να τα καταφέρουμε λοιπόν. Πίστη στον εαυτό, επιμονή και υπομονή, ώστε να ξεπερνάμε τα εξωτερικά εμπόδια και τις αρνητικές σκέψεις παραμένοντας προσανατολισμένοι προς το στόχο μας. Φυσικά, δεν σημαίνει πως πάντα το αποτέλεσμα θα είναι η επιτυχία. Εγώ προσωπικά συγχαίρω όλους εκείνους τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό για το οποίο τους συγχαίρω.

Μεγαλύτερη αξία έχουνε τα βήματα που έχει κάνει κανείς και το πόσο περήφανος νιώθει για τον εαυτό του αν κοιτάξει πίσω!

Μην ξεχνάτε πως η δύναμη βρίσκεται μέσα σας! Αρκεί να έχετε στο μυαλό σας τον άνθρωπο που ζωγραφίζει με τα πόδια επειδή δεν έχει χέρια, εκείνον που κολυμπάει χωρίς χέρια και πόδια και τόσους ακόμη…Πόση θέληση και δύναμη ψυχής; Αναλογιστείτε το. Μοιάστε τους!

Να είσαι το αφεντικό της θέλησής σου και ο δούλος της συνείδησής σου.

Οι άλλοι μπορούν να σε σταματήσουν προσωρινά, εσύ είσαι ο μόνος που μπορεί να το κάνει μόνιμα.

Δεν είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν δύναμη θέλησης και κάποιοι δεν έχουν. Είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αλλάξουν και κάποιοι δεν είναι.

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την Θέληση και την Πίστη στον άνθρωπο.

Η δύναμη του ανθρώπου πραγματικά δεν έχει Όρια.

Το αδύνατο είναι για τους αδύνατους.

Ο Θεός και η φύση, μας προίκισαν με αστείρευτη δύναμη και ικανότητες.

Στις δύσκολες λοιπόν στιγμές της ζωής, μην τα παρατάτε,  μην πείτε πότε δεν μπορώ.

Η ζωή μου απέδειξε ότι, δεν υπάρχει «Δεν Μπορώ!» Υπάρχει μόνο «Δεν Θέλω»!

Πιστέψτε στη Δύναμη του Ανθρώπου, γιατί αυτή δεν έχει ούτε φραγμούς ούτε όρια.

Πιστέψτε στο Θεό και τη δύναμη σας και προχωρήστε να κάνετε το ακατόρθωτο – κατορθωτό.

Γνωρίζω προσωπικά πως μπορείτε!

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ