ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

αναρτήθηκε σε: ΘΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ | 0

 

Φίλες και φίλοι,  σήμερα που των περισσότερων  τα χείλη δεν βγάζουν πια χαμόγελο παρά μόνο ανησυχία και άγχος για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, σας καλώ να μην σταματήσουμε  να ονειρευόμαστε.  Να ονειρευόμαστε έχοντας μέσα μας τον Αναστάντα Χριστό που με το δύσκολο οδοιπορικό του στη γη και την Ταφή και Ανάσταση, έδωσε νόημα, ελπίδα και προοπτική στη ζωή μας. Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη. Είθε το Φώς της Ανάστασης να σημάνει μια νέα Άνοιξη για την Ελλάδα που θα φέρει ΕΛΠΙΔΑ, ιδίως στους νέους και θα κρατήσει ζωντανό το όνειρό μας να ζούμε σε μία Πατρίδα, αντάξια των δυνατοτήτων της και των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Πιο δυνατή, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη. Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση και σε αυτήν την Ανάσταση προσδοκούμε για την Πατρίδα μας. Ας ανοίξουμε τα φτερά μας για να κάνουμε το Λόγο μας Πράξη και την Αναγέννησή μας σαν αληθινοί πνευματοφόροι Άνθρωποι για να ακολουθήσουμε το ανέσπερο φως της Ελπίδας και της Αρετής, με πολλές ευκαιρίες ψυχικής και πνευματικής Ανάτασης. Ας γίνουμε  όλοι μαζί” Έμείς” και ας ξεχάσουμε το αλλαζονικό εγώ μας ,ας ακολουθήσουμε το σύμπαν που πάντα μας  τονίζει  την έννοια του πληθυντικού αριθμού.

Το μήνυμα της θυσίας και της Ανάστασης του Θεανθρώπου κορυφώνεται τις Άγιες, τούτες ημέρες που διανύουμε. Ειδικά στην παρούσα ιστορική στιγμή για τον Ελληνισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ανάσταση του Κυρίου που έπεται της εβδομάδας των Παθών, μας γεμίζει με ελπίδα και πίστη για το βέλτιστο.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν θα μας   νικήσουν, αντίθετα θα μας ένωσουν , για να τις ξεπεράσουμε. Κανείς δεν είναι μόνος του στην οικονομική κρίση . Μαζί θα αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες . Ενωμένοι θα πορευόμαστε , στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Με πατρική και αδελφική αγάπη.

Πάτερ Θεόφιλος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επιθυμείς μπορείς από κάτω μπορείς να γράψεις το δικό σου σχόλιο αλλά και ονόματα που θέλεις να διαβάζονται κατά την ώρα της προσκομιδής.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ