ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ;

αναρτήθηκε σε: ΩΦΕΛΙΜΑ | 0

 

Γιατί λέμε ψέματα; Τι ρόλο παίζει η απόκρυψη της αλήθειας στη ζωή και στις σχέσεις μας; Πώς η ιστορία γράφεται με τα ψέματα;

Ξέρετε ποιο είναι ένα από τα βασικά προσόντα των ανθρώπων που έχουν κοινωνική επιτυχία, που καταφέρνουν να αναρριχηθούν ή να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία; Ξέρουν να λένε ωραία ψέματα!

 

Η κακία κι ο δόλος κρύβονται συχνά πίσω από ένα γνωστό μας πρόσωπο και μια φωνή που έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Χωρίς εμφανή ελαττώματα χαρακτήρα και συχνά με κάποια κοινωνική υπόσταση καταστρέφουν ζωές, χωρίς απαραίτητα να έχουν καταπατήσει τον νόμο.

 

Εμείς οι άνθρωποι αρκετές φορές  πρέπει να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο για κακία και δόλο βασιζόμενοι αποκλειστικά σε μια μεμονωμένη πράξη του. Η κρίση μας πρέπει να βασίζεται σε ένα συνεχές πρότυπο κακής και ύπουλης συμπεριφοράς, στα κίνητρα και στον συγκεκριμένο τρόπο που ενεργεί κανείς. Κακία υπάρχει όταν κάποιος, αντί να αναλάβει την ευθύνη για τις δικές του αποτυχίες, προσπαθεί να σε βλάψει. Σκοτώνοντας ύπουλα τη ζωντάνια, την ελεύθερη σκέψη, και την αγάπη, επιβάλλει με εξαναγκασμό την δική του θέληση.

 

Οι κακοί, οι φθονεροί, οι υποκριτές, οι πλεονέκτες και γενικά όλοι οι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν κάποια χαρακτηριστικά.

 

Ποια είναι αυτά?

 

Προγραμματίζουν και καταστρέφουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Σκοτώνουν ή επιδιώκουν να σκοτώσουν ενσυνείδητα όχι το σώμα αλλά την ψυχή με πράξεις ή γλώσσα «βιτριόλι». Σπρώχνουν ευαίσθητα άτομα στον γκρεμό. Γκρεμίζουν όνειρα, αφαιρούν την ελπίδα, καταστρέφουν ζωές. Αφήνουν πίσω τους προβλήματα, πόνο και μιζέρια.

Είναι  οι εξαιρετικά πλεονέκτες.

 

Είναι οι υπερήφανοι. Έχουν κόμπλεξ ανωτερότητας και πιστεύουν πως είναι αναμάρτητοι. Θέλουν να είναι το κέντρο του κόσμου, και ασκούν κάθε επιρροή για να το επιτύχουν.

Κατηγορούν και καταδικάζουν τους άλλους, επειδή αρνούνται την αυτοκριτική και θεωρούν τον εαυτό τους άψογο, επιτίθενται και καταδικάζουν αυτούς που τολμούν να τους κρίνουν.

Είναι αυτοί  που  έχουν έλλειψη ενοχής. Η κακία τους πηγάζει όχι από την έλλειψη ενοχής αλλά μάλλον από την προσπάθεια αποφυγής της. Αρνούνται να έχουν ενοχές γιατί δεν μπορούν να ανεχτούν τον πόνο της δικής τους συνείδησης.

 

Είναι αυτοί που εξαπατούν. Αποκρύπτουν τα κίνητρά τους με συνεχή ψέματα σε σημείο που δεν ξέρεις ποια είναι η αλήθεια. Μη πιστεύεις τίποτα από αυτά που λένε.

προσπαθούν να διατηρήσουν την τέλεια εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Προσπαθούν συνέχεια να προβάλουν στον κόσμο την εικόνα μιας ηθικής και άψογης ζωής, μιας ζωής υπεράνω κάθε κριτικής και ντροπής.

Είναι πρόθυμοι να υποστούν μεγάλες δοκιμασίες προκειμένου να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια σταθερή κοινωνική θέση.

Είναι αυτοί που θέλουν να έχουν εξουσία πάνω στα θύματά τους. Διοχετεύουν τον πόνο και την αποτυχία τους μέσα από την εξουσία που έχουν στο άμεσο περιβάλλον τους.

 

Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια τιτάνια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού, ανάμεσα στον Θεό και στον διάβολο. Το αντικείμενο αυτής της μάχης είναι η ανθρώπινη ψυχή. Ποιος θα την κερδίσει?

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε