ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ;

Κάποιοι βάλθηκαν να αλλάξουν την Ελλάδα μας! Να την απομακρύνουν από την παράδοση των είκοσι τόσων αιώνων, όπου παγκοσμίως έχει αναγνωρισθεί ως η κοιτίδα της Ορθοδοξίας! Όχι μόνον να την καταστήσουν σε άθεο Κράτος, αλλά και να την μετατρέψουν σε Σόδομα και Γόμορρα! Εργάζονται πυρετωδώς για να εδραιωθεί το Κράτος του Αντιχρίστου στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία! Όλοι αυτοί έχουν αποχριστιανιστεί, διώχνοντας τον Χριστό από την καρδιά τους και δίδοντας το δικαίωμα να εισέλθει ο Διάβολος μέσα τους! Κάποτε η οικογένεια ήταν… θερμοκήπιο και σήμερα έχει μετατραπεί σε… ξενοδοχείο, όπου κάποιοι διαμένουν αλλά στην ουσία είναι ξένοι μεταξύ τους. Κάποτε στο σχολείο διδασκόμασταν Χριστό και Ελλάδα, ενώ σήμερα το μάθημα των Θρησκευτικών έχει γίνει Θρησκειολογία. Ψηφίζουν νόμους – εκτρώματα, νομοθετώντας το σκοτάδι και την ανομία! Οι πολιτικοί μας άρχοντες κάποτε σέβονταν την Εκκλησία, ενώ σήμερα την πολεμούν.

 

 

Ο λαός ενεργεί σαν υπνωτισμένος και μια φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπει σε δράση, διεισδύοντας παντού. Παλιά, η δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στα δάση, επειδή οι άνθρωποι εκκλησιάζονταν συνέχεια, φορούσαν και τιμούσαν τον Σταυρό, ενώ τα σπίτια τους προστατεύονταν από τις εικόνες, τα αναμμένα κανδήλια, τον αγιασμό. Σήμερα, όμως, τα σπίτια έχουν γίνει κατοικητήριο δαιμόνων εξαιτίας της απιστίας και της απομάκρυνσής τους από τον Χριστό. Οι άνθρωποι έφυγαν από τον Θεό και έγινε ο αιώνας μας αυτός, αιών της αποστασίας. Δεν θέλουν πια ν’ ακούσουν για Θεό, ούτε να σκεφθούν για ψυχή και για μετά θάνατον ζωή. Όλα αυτά και άλλα πολλά, λοιπόν, με κάνουν να πιστεύω πως ο κόσμος, δυστυχώς, οδεύει προς την αυτοκαταστροφή.

Ο άνθρωπος οδεύει προς την αυτοκαταστροφή. Πλέον ο άνθρωπος ούτε ελεύθερος είναι ούτε ευτυχισμένος. Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα.

Για να είναι κάποιος όμως ελεύθερος πρέπει να γνωρίζει τι είναι η ελευθερία.

Ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης. Το να σκέφτεται κανένας ελεύθερα είναι ωραίο. Το να σκέφτεται και σωστά είναι πιο ωραίο. Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος, αν δεν είναι κύριος του εαυτού του.

 

Έχουμε αναλογιστεί ποτέ τι εγκλήματα έχουμε κάνει στον εαυτό μας?

Αν μας δικάζανε για τα εγκλήματα που έχουμε διαπράξει εναντίον του εαυτού μας, λίγοι από μάς θα γλίτωναν την κρεμάλα.

Θελήσαμε όλοι να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη εποχή και να πάμε μπροστά αλλά κάναμε λάθος. Ένα λάθος που δεν έχουμε το σθένος, την παλικαριά και τον ηρωισμό να το παραδεχτούμε. Δημιουργήσαμε νεότητα χωρίς ηρωισμό, γηρατειά χωρίς σοφία και ζωή χωρίς μεγαλείο. Βλέπεις ο εγωισμός δεν μας αφήνει  να το παραδεχτούμε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι  για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ρίχνουν το φταίξιμο στην μοίρα  αλλά ε κείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, στην ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν. Το να μη διορθώνει κανείς τα λάθη του είναι μεγάλο λάθος. Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο. Το να το παραδέχεσαι είναι υπεράνθρωπο. Το να μην παραδέχεσαι ένα λάθος είναι μεγαλύτερο λάθος. Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε λάθη, αλλά έχουμε και καθήκον να τα διορθώνουμε.

Αλλά ποιος τολμά να διορθώσει τα δικά του λάθη αφού πάντα φταίνε οι άλλοι?

Πολλοί ελάχιστοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να το κάνουν. Οι περισσότεροι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και αυτό κάνει τον άνθρωπο ανεύθυνο.

 

Στην προσπάθεια μας να  ταχτοποιήσουμε το μέσα μας, ψάχνουμε το λάθος και το σωστό, το δίκαιο και το άδικο, το καλό και το κακό. Όπως  καταλαβαίνουμε όμως οι έννοιες αυτές είναι σχετικές γιατί πάντα εξαρτιόνται από την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα ή αλλιώς από την ματιά που ερμηνεύουμε τα γεγονότα. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να κατηγορήσουμε τους γύρω μας για αυτά που δεν έχουμε, να δυσανασχετήσουμε  για όλα αυτά που δεν ήρθαν και να παραπονεθούμε για όλα αυτά που δεν έγιναν.

 

Η ανθρώπινη συμπεριφορά λοιπόν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα. Θύματα που θα φορτωθούν τις δικές μας επιλογές, τον δικό μας φόρτο, την δική μας ανευθυνότητα, την ίδια μας τη ζωή. Καλό είναι να εξετάσουμε και την δική μας ευθύνη. Να παραδεχτούμε ότι τα περισσότερα αποτελέσματα, είναι αποτελέσματα από δικές μας επιλογές. Χρειάζεται να αναλάβουμε το κόστος των επιλογών μας,  ακόμα και όταν αποδεικνύεται ότι δεν ήταν σωστές.

 

Είναι σημαντικό και συνάμα βοηθητικό,  να σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες της ζωής μας στους άλλους.

Μέσω της αυτοκριτικής φτάνουμε στην αυτογνωσία και μέσω της αυτογνωσίας στην αυτοβελτίωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ν’ αναπτύξουμε την ικανότητα να κοιτάζουμε μέσα μας με απόλυτη ειλικρίνεια καθώς πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας.  Η υπευθυνότητα και η αυτοκριτική, κάνει τον άνθρωπο ελεύθερο.

 

Σώσε τον εαυτό σου για να σωθεί ο κόσμος. Η αυτοκαταστροφή είναι η επιτομή του Εωσφόρου! Είναι η πιο εχθρική πράξη στα σύμπαντα της δημιουργίας. Δεν μπορείς να έχεις εμπειρία Θεού όταν κρατάς μέσα σου οργή, εκδικητικότητα, κατάκριση. Ο Ναός πρέπει να είναι καθαρός για να λειτουργείται εντός το Μυστήριο του Θεού. Με την προσευχή παραμένεις μέσα στην ύπαρξη του Θεού. Η αγάπη σε κάνει άτρωτο σε κάθε επίθεση. Επιτρέπεις στον Θεό να επικρατεί. Όσο περισσότερο λάμπεις τόσο πιο πολύ θα σε πολεμούν.

Είσαι άγγελος σε καταστολή! Πρέπει να ξυπνήσεις. Τέρμα τα υπνωτικά.

Δεν μπορείς να θέλεις ταυτοχρόνως δυο δρόμους. Πήγαινε όπου θέλεις. Αλλά μη ζητάς να σύρεις τον Θεό στην επιλογή σου.

 

Πρέπει να μη φοβάσαι για να μην είσαι εγωιστής. Ο εγωισμός είναι ο μανδύας του φόβου.

Ας πούμε ένα ευχαριστώ στον Θεό που εφευρίσκει άπειρους τρόπους να μας διασώζει όταν οι ίδιοι σαμποτάρουμε τόσο τον εαυτό μας.

Αν μπορούσαμε να δούμε το γαϊτανάκι των πράξεων και των παραλείψεων,  δεν είναι δικαίωση του κακού ή αδυναμία του καλού. Είναι να θέλεις όλα τα πλάσματα να έρθουν στο φως, στην ομορφιά της ζωής. Δεν σημαίνει να χαριεντίζεσαι ή να μην νουθετείς αυτόν που πρέπει. Ούτε να μην λαμβάνεις κατασταλτικά μέτρα για να μην είναι επικίνδυνος κάποιος, όταν είναι.  Η ομορφιά της ζωής είναι ισχυρότερη και αυτήν σας εύχομαι  σε όλους να ζήσετε,  νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ