ΠΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ;

αναρτήθηκε σε: ΘΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ | 0

Ο αληθινός προορισμός του χριστιανού είναι να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα. Γνώριζε πως κανένα καλό έργο δεν φέρνει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, αν δεν γίνεται για την αγάπη του Χριστού. Σκοπός της ζωής μας είναι μοναχά η απόκτηση της χάριτος του Αγίου Πνεύματος».

 

θέλουμε να λάβουμε Πνεύμα Άγιο? Θέλουμε να μας επιφωτίζει το Άγιο Πνεύμα στην ζωή μας?

Το έχουμε ανάγκη η  δεν μας χρειάζεται? Για να έρθει το Πνεύμα το Άγιο θα πρέπει πρώτα από όλα να το θέλουμε και εμείς.

Και πως να το θέλουμε από την στιγμή που δεν εμπιστευόμαστε τον Χριστό?

Αφού του έχουμε γυρισμένη την πλάτη μας καθημερινά, δεν τον θέλουμε στην ζωή μας, πως είναι δυνατόν να ζητάμε εμείς οι ανάξιοι και αμαρτωλοί Πνεύμα Άγιο? Πως να ζητάμε Πνεύμα Άγιο όταν βλαστημάμε τον Χριστό και την Παναγία?

Πως να ζητάμε Πνεύμα Άγιο όταν η ζωή μας είναι βουτηγμένη στην αμαρτία?

Πως να ζητάμε Πνεύμα Άγιο όταν αμφισβητούμε την ύπαρξη του ίδιου του Θεού?

Πως να ζητάμε Πνεύμα Άγιο όταν πάμε στην Εκκλησία μια φορά τον χρόνο?

Πώς να απαιτούμε να μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα όταν εμείς διώχνουμε από την ζωή μας τον Ιησού Χριστό?

Βλέπετε τον Ιησού Χριστό Τον θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα και κάθε Πάσχα. Τα Χριστούγεννα Τον υποδεχόμαστε με πολύχρωμα λαμπάκια και αλλά έθιμα που έχουν δημιουργήσει και το Πάσχα το εστιάζουμε στο αρνί στην σούβλα και στην μαγειρίτσα.

Πως ζητάμε Πνεύμα Άγιο όταν μέσα στον οίκο Του Θεού αντί να μιλήσουμε με τον Θεό μιλάμε και κουτσομπολεύουμε παρατηρώντας τους γύρω μας?

Πως ζητάμε το Άγιο Πνεύμα όταν εμείς οι ίδιοι καταργήσαμε την Κυριακή που είναι αφιερωμένη στον Κύριο μας αρνούμενοι να πάμε στον Οίκο Του?

Ναι μεν διώξαμε από μέσα μας τον Ιησού Χριστό αλλά διαμαρτυρόμαστε κι όλας ότι δεν Τον βλέπουμε.

Πως ζητάμε το Άγιο Πνεύμα όταν έχουμε συμμαχήσει με τον διάβολο?

 

Πως αδελφοί πως?

 

 

Το Άγιο Πνεύμα θα έλθει με καθαρή καρδιά και αγνό σώμα. Με  ταπεινοφροσύνη. Με  υπακοή στη φωνή του Θεού. Με  προσευχή.

 

Κάθε πιστή ψυχή μπορεί να γεμίσει με Άγιο Πνεύμα, αν καθαριστεί από την αμαρτία, απαλλαγεί από τη φιλαυτία και ελευθερωθεί από την υπερηφάνεια. Το Άγιο Πνεύμα είναι πάντα ολόγυρά μας και επιθυμεί να μπει μέσα μας. Αλλά οι κακές μας πράξεις μάς περιβάλλουν σαν ισχυρό πέτρινο τείχος. Και τ’ αμαρτήματά μας, σαν άγριοι φρουροί, το διώχνουν μακριά μας και δεν το αφήνουν να μας πλησιάσει.

 

Κάθε αμαρτία διώχνει το Άγιο Πνεύμα. Πιό μισητές, όμως, είναι από τις σωματικές η πορνεία και από τις ψυχικές η υπερηφάνεια. Το Άγιο Πνεύμα, η τέλεια καθαρότητα, δεν μπορεί ποτέ να κατοικήσει σε άνθρωπο μολυσμένο με αμαρτίες. Πώς να μείνει στη καρδιά μας, όταν αυτή είναι γεμάτη μέριμνες, επιθυμίες και πάθη;

 

 

Ένα από τα πιό σίγουρα μέσα για την απόκτηση του Αγίου Πνεύματος είναι η ταπεινοφροσύνη. Το Άγιο Πνεύμα μπορούμε να το αποκτήσουμε επίσης με την υπακοή στη φωνή του Θεού.

 

 

 

Το Άγιο Πνεύμα Το παίρνουμε ακόμα με την προσευχή. Είναι ο πιό απλός και αποτελεσματικός τρόπος, που μπορεί να τον χρησιμοποιεί ο καθένας μας οποιαδήποτε ώρα.

 

 

 

Ο  άνθρωπος που δεν έχει μέσα του το Άγιο Πνεύμα, δεν μπορεί να προσευχηθεί αληθινά. Πραγματικά, για να προσευχηθεί κανείς όπως πρέπει, χρειάζεται πολύς κόπος, μεγάλος αγώνας. Δεν είναι δυνατόν αμέσως ή έστω σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατευθύνει το νου και την καρδιά του στο Θεό. Αλλά τί αποκτιέται στον κόσμο τούτο εύκολα, γρήγορα και άκοπα; Ποιά τέχνη, ποιά επιστήμη, ποιά πνευματική παρηγοριά; Γι’ αυτό να προσεύχεσαι. Ακόμα κι αν στη προσευχή σου βλέπεις πολύ κόπο και καμιά ευχαρίστηση, να προσεύχεσαι με επιμέλεια και ζήλο. Να συνηθίζεις τον εαυτό σου στη προσευχή και τη συνομιλία με το Θεό. Να προσπαθείς, όσο μπορείς, να συμμαζεύεις και να ελέγχεις τις σκορπισμένες σου σκέψεις. Έτσι, σιγά-σιγά, η προσευχή σου θα γίνεται όλο και πιό εύκολη, θ’ αρχίσεις κι εσύ να αισθάνεσαι μια γλυκεία παρηγοριά. Και αν κάνεις ειλικρινή προσπάθεια, το Άγιο Πνεύμα, βλέποντας την αγωνιστικότητά σου και τη γνησιότητα του πόθου σου, γρήγορα θα σε βοηθήσει. Και αφού μπει μέσα σου, θα σου διδάξει την αληθινή προσευχή.

 

 

 

Το Άγιο Πνεύμα το αποκτούμε, με τη συμμετοχή στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και κατεξοχήν με τη θεία Κοινωνία.

 

Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου, είναι ενωμένος μαζί μου κι εγώ μαζί του. Αυτός έχει ζωή παντοτινή. Και εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα».

 

Μην αμελείτε λοιπόν να πλησιάζετε στο Ποτήριο της ζωής. Αλλά να πλησιάζετε με φόβο Θεού και πίστη. Όποιος αρνείται ή αμελεί να κοινωνήσει, δεν αγαπάει το Χριστό, γι’ αυτό ούτε το Άγιο Πνεύμα θα λάβει ούτε στην ουράνια βασιλεία θα μπει.

 

Εύχομαι  καλή Φώτιση σε όλους! Εύχομαι το Φώς του Χριστού να λάμψει στις καρδιές και στις ψυχές όλων. Αυτό το Φώς να  φωτίσει το σκοτάδι όλου του κόσμου. Το σκοτάδι του εωσφόρου  μπορούμε να το πολεμήσουμε και να το νικήσουμε ΜΟΝΟ με το Αληθινό Φώς του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

«Εγὼ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν εμοί οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ ἀλλ’ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς» (Ιωάν. η΄ 12)

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε