ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Αν υπάρχει Θεός γιατί υπάρχει αδικία στον κόσμο;

Το ότι υπάρχει δυστυχία στον κόσμο, αδικία, ανισότητα, θάνατος, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει Θεός ; Όχι βέβαια !

Αυτό όμως που αναντίρρητα αποδεικνύει, είναι πως αν υπάρχει θεός είναι διεστραμμένος και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοντώσει την ανθρωπότητα ηθικά, ψυχικά, πνευματικά, βιολογικά. Λογικό φαίνεται αυτό, αλλά παράδοξο θεολογικά. Ταιριάζει με τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής ;

Κι όμως, για άλλη μια φορά θα δούμε πως ο Χριστιανισμός είναι τελικά η μοναδική πηγή απαντήσεων και άρτιας διδασκαλίας.

Έχουμε λοιπόν ένα θεολογικό παράδοξο. Μια «δυνατή» ερώτηση στην οποία καμία θρησκεία δεν μπορεί να απαντήσει.

Εκτός βέβαια από το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού στο οποίο προβλέπεται η κατάσταση του σημερινού κόσμου και παράλληλα δίνεται η εξήγηση σε αυτό το θεολογικό παράδοξο.

Η απάντηση λοιπόν είναι πως ο θεός αυτού του κόσμου είναι όντως διεστραμμένος.

Πριν προχωρήσουμε, έχει τεράστια ηθική σημασία να προσέξουμε μήπως ενσκήπτοντας στη θεολογία, αποποιηθούμε την ευθύνη που μας αναλογεί για τη σημερινή κατάσταση του κόσμου μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως τον κόσμο μας τον διαχειριζόμαστε ΕΜΕΙΣ !

Δείτε πολύ περιληπτικά τι και γιατί συμβαίνει στον κόσμο μας σύμφωνα με την Αγ. Γραφή.

– Ο Θεός Δημιούργησε τον κόσμο και τον άνθρωπο (Γεν. κεφ.1ο)

Ο Θεός δεν προγραμματίζει την προσωπικότητα του ανθρώπου, αλλά τον δημιουργεί αυτόβουλο. Του δίνει νόηση αλλά όχι προγραμματισμένη αντίδραση και απόφαση. Τον δημιουργεί δηλαδή «λευκό χαρτί». Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος ως ον με ευφυΐα, θα πρέπει να μπει σε διαδικασία διαπαιδαγώγησης για να δομήσει την κοινωνία του. Ο Θεός δίνει στον άνθρωπο την ελευθερία της επιλογής. Μπορεί να κρατήσει ή να απορρίψει την μέθοδο του Θεού (Γεν. 2/16)

– Ωστόσο προειδοποιεί τον άνθρωπο πως αν απορρίψει τον Δημιουργό του θα μπει σε περιπέτειες φρίκης (Γεν. 2/17)

Φυσικά το δώρο της ελεύθερης επιλογής θα ήταν ματαιότητα και εμπαιγμός από τη πλευρά του Θεού, αν ο Ίδιος δεν επέτρεπε να φτάσει στον άνθρωπο και η «άλλη» πλευρά των πραγμάτων. (Γεν. 3/1)

Ο άνθρωπος απέρριψε τον Θεό και επέλεξε να γίνει έρμαιο των ανθρώπινων επιλογών του (Γεν. 3/6)

Ωστόσο ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιστεύει κάπου. Κάπου να επενδύει την ψυχή του.

Επιμένοντας με μανία στην αρχική επιλογή του, συνήθως απορρίπτει τον Θεό και στρέφεται στην «άλλη» επιλογή. (Έξοδ. 32/4)

Ο Χριστός ξεκαθάρισε πως ο κόσμος που φτιάξαμε θα έχει πάντα δυστυχισμένους. Η φτώχια δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ. Μια πραγματικά εκπληκτική προφητεία. Ένας λόγος που διατηρείται ακριβέστατος παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας και του πολιτισμού 20 αιώνες μ.Χ. (Ιωάν. 12/8)

Η ερώτηση «γιατί η δυστυχία αν υπάρχει θεός;», για τις θρησκείες είναι θεολογικό παράδοξο. Αντιθέτως η Καινή Διαθήκη προβλέπει ότι θα ζούμε σε αυτήν την κατάσταση, την προφητεύει (βλ. Αποκάλ.) και έχουμε τη μόνη διδασκαλία στον κόσμο που δεν σιωπά μπροστά στην ερώτηση, αλλά την απαντά πριν καν αυτή διατυπωθεί.

Ο θεός αυτού του κόσμου είναι αυτός τον οποίον ο άνθρωπος,κάνοντας χρήση της ελευθερίας του, επέλεξε για τον κόσμο του. Δυστυχώς ο θεός αυτού του κόσμου είναι διεστραμμένος. Μάλιστα είναι αυτός που δεν θέλει να αποκαλυφθεί αυτή η αλήθεια αλλά προτιμά την σιωπή, την σκιά, το κρύψιμο του Φωτός. Πρόκειται για μια διαταραγμένη προσωπικότητα που στόχο έχει την ηθική, πνευματική, βιολογική και ψυχική εξόντωση της ανθρωπότητας.

Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ως Αρχαίο Φίδι, Σατανάς, Διάβολος και ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Β΄Κορινθ.4/4).Ο άνθρωπος απέρριψε τον Θεό και επέλεξε να λατρέψει έναν έκπτωτο άγγελο. Ίσως δεν ομολογούν πολλοί πως λατρεύουν αυτόν τον θεό αλλά το επιβεβαιώνουν με τους τρόπους, τη ζωή, με τις πράξεις τους.

Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο ως Κύριος του κόσμου αλλά ως Ελευθερωτής του. Εάν θελεις μελετήστε προσεκτικά την Κ. Διαθήκη πώς γεννήθηκε, πώς έζησε, πώς πέθανε. Όχι σαν Βασιλιάς ενός γήινου βασιλείου αλλά ως Βασιλιάς μια άλλης Βασιλείας του πραγματικού Θεού.

Εν Χριστώ ο Θεός εισηγείται τον εαυτό Του για άλλη μια φορά στον κόσμο μας.

Επιμένει στην αρχική τακτική Του. Δεν ελευθερώνει κάποιον που δεν θέλει να ελευθερωθεί (Ιωάν. 5/6).

Έτσι λοιπόν αποκλείεται κάποιος από όσους διαβάζουν σήμερα αυτές τις γραμμές να δει ποτέ την αλήθεια του αληθινού Θεού, αν δεν θέλει να δει την αλήθεια. Ο Θεός καλεί και πάλι τον άνθρωπο,όπως στην αρχή της Δημιουργίας, να δεχτεί την δική Του παιδεία και να γνωρίσει την Αλήθεια που ελευθερώνει (Ιωάν. 8/31-32).

Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο για να ζητήσει θυσίες. Ήρθε να μας ζητήσει να δεχτούμε τη δική Του θυσία. Ο Θεός δεν περίμενε από εμάς να γίνουμε σαν Αυτόν. Αλλά έγινε Εκείνος σαν εμάς. Κι εμείς για άλλη μια φορά τον αρνηθήκαμε.

Ο άνθρωπος εκούσια αυτονομήθηκε και υπέκυψε σε ότι του υπέδειξε το φρόνημα της αποστασίας. Και επιπλέον, γιατί συντάχθηκε με τον Πονηρό και είπε στον Δημιουργό του. «Ου δουλεύσω σοι». Εναντιώθηκε στον Νομοδότη της Ζωής και, βασισμένος στο εγώ του, αποδήμησε «εις χώραν μακράν». Απέρριψε δηλαδή και αγνόησε τη φιλόστοργη και ζωηφόρο σχέση του με τον Πατέρα, επιλέγοντας τις απαράκλητες απολαύσεις της εγώτροφης βιοτής. Εφεύρε με τη θέλησή του ένα καινούργιο και πρωτόγνωρο τρόπο ζωής, ο οποίος όμως είναι “παρά φύσιν” και εναντίον της φύσεώς του, της δημιουργημένης από τον Θεό.

Ο άνθρωπος θεωρεί τον Δημιουργό του ως υπεύθυνο για τις δυσκολίες που ο ίδιος συναντά στη ζωή του. Η σχέση δηλαδή που αναπτύσσει ο άνθρωπος μαζί Του, δεν είναι κοινωνία ζωηφόρου αγάπης, αλλά δοσοληψία και συναλλαγή. Ο άνθρωπος, «προσκυνά» τον Θεό και θεωρεί ότι ο Θεός υποχρεούται να του εξασφαλίσει, ως βραβείο «της πίστης του», αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως «ευτυχία». Νιώθει σαν να κάνει χάρη στον Θεό που δηλώνει πίστη σε Αυτόν και ζητά, γι’ αυτή τη χάρη, «αντιμίσθιο».

Οι άνθρωποι πολλές φορές ενοχλούνται από τήν αλήθεια γιατί τούς φαίνεται σκληρή. Αλλά η αλήθεια δέν είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακιά, είναι η αλήθεια.

Ποιά λοιπόν είναι η αλήθεια τού ανθρώπου χωρίς τό Θεό; Ποιό είναι τό μέλλον του;

Δεν υπάρχει μέλλον για τον άνθρωπο γιατί προτίμησε να βλέπει survivor αντί να μελετά την Αγία Γραφή. Δεν υπάρχει μέλλον για τον άνθρωπο γιατί δεν θέλει να κουραστεί προσευχόμενος. Δεν υπάρχει μέλλον για τον άνθρωπο γιατί μιλά για τον Θεό αλλά όταν του μιλά ο Θεός δεν Τον ακούει.

Ένας πιστός άνθρωπος του Θεού δεν θα πει, αν υπάρχει Θεός γιατί υπάρχει αδικία στον κόσμο, αλλά θα θέσει αλλιώς το ερώτημα. Τι θέλει ο Θεός από εμάς; Γιατί επέτρεψε αυτή την δοκιμασία; Αναζητούν την αιτία με ελπίδα σε Εκείνον που προνοεί με αγάπη για τον κόσμο του. Αισθανόμαστε αδύναμοι και πτωχοί, για να δώσουμε μία δική μας ανθρώπινη απάντηση. Γι’ αυτό προσφεύγουμε στον αιώνιο λόγο του Θεού, όπως καταγράφηκε στις Άγιες Γραφές, διότι αυτός φανερώνει τους απορρήτους λόγους της Ιστορίας, που είναι άγνωστοι και ακατανόητοι σε όσους δεν την βλέπουν ως φιλάνθρωπη παιδαγωγία του Θεού.

ΣΗΜΕΡΑ είναι ευκαιρία να μετανιώσουμε με την καρδιά μας και να αφήσουμε την Αλήθεια να φωτίσει τον δρόμο μας.

Ο Χριστός είναι Ελευθερωτής που καλεί στο δικό Του Βασίλειο.

Εκεί που ΔΕΝ θα υπάρχει θάνατος, κραυγή, πόνος.

Εκεί που θα σκουπίσει ο Ίδιος τα δάκρυά μας (Αποκαλ. 21/4)

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ σήμερα, μπορείς να ζητήσεις από τον Ελευθερωτή να έρθει στη ζωή σου.

Δοκίμασε να Τον γνωρίσεις. Δεν θα χάσεις τίποτα.

Ζήτησε τον Ίδιον και Εκείνος θα σε οδηγήσει σε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ .

ΣΗΜΕΡΑ ! Πριν να είναι αργά .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επιθυμείς μπορείς από κάτω μπορείς να γράψεις το δικό σου σχόλιο αλλά και ονόματα που θέλεις να διαβάζονται κατά την ώρα της προσκομιδής.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ