ΠΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΣΟΥ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Όποιος  ποθεί να αποκτήσει αληθινή πίστη, έχει χρέος να υπομένει κάθε δοκιμασία που θα του έρθει από τους εχθρούς και από τους πολλούς και ποικίλους λογισμούς, για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να εννοήσει τελείως, ούτε να μιλά γι’ αυτούς, ή να τους βρεί, παρά μονάχα ο εφευρέτης της κακίας διάβολος.

Ο πραγματικός πιστός ή ο υπηρέτης της δικαιοσύνης, είναι κάποιος του οποίου ο κύριος σκοπός στη ζωή είναι να προάγει το πνευματικό βασίλειο του Θεού στη γη. Ένα τέτοιο άτομο είναι ένας πνευματικός στρατιώτης, καθώς διεξάγει συνεχώς πόλεμο εναντίον του κακού, δηλαδή εναντίον των παραγόντων που αντιτίθενται στο να εγκαθιδρυθούν οι θείες αρχές και αξίες στην κοινωνία.

 

Ο  αληθινός  πιστός  χρειάζεται να έχει θάρρος, γιατί αν νικήσει τους πειρασμούς που έρχονται κατεπάνω του με τόση βία και συγκρατεί το νου του ώστε να μην υποχωρήσει στους λογισμούς που φυτρώνουν μέσα στην καρδιά του, θα νικήσει με μια όλα τα πάθη. Γιατί δεν είναι αυτός που νίκησε, αλλά ο Χριστός που ήρθε μέσα του με την πίστη.

Αυτό που χρειάζεται  ο πιστός είναι  η πανοπλία που πρέπει να φορέσει και τα όπλα  για να πολεμήσει, γιατί η ζωή του χριστιανού είναι ένας αδιάκοπος πόλεμος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει ξεσπάσει πνευματικός πόλεμος. Ο  σατανάς θα αρχίσει να ρίχνει όλων των ειδών τα ψέματα και τις κατηγορίες στο μυαλό μας . Θα σμας φέρει σε σύγχυση. Θα μας κάνει να νιώσουμε  ένοχοι και ανάξιοι. “Τι κάνεις εκεί, ρωτώντας τον Θεό γι’ αυτό;” θα σαρκάσει. “Θα πρέπει να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα! Κοίταξε τι είσαι. Κοίταξε τι έχεις κάνει. Πως είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός να σε γεμίσει με την δύναμη του άγιου του πνεύματος;”

 

Το πρώτο και πιο σπουδαίο κομμάτι της πνευματικής πανοπλίας πρέπει να είναι η ζώνη της Αλήθειας. Η Αλήθεια είναι σαν ένας ζωστήρας που πρέπει κανείς να δένει σφικτά γύρω από την οσφύ του, όπως ένας στρατιώτης ζώνεται με τη ζώνη του.

Το δεύτερο σε σπουδαιότητα κομμάτι της πνευματικής πανοπλίας του πολεμιστή του φωτός είναι ο θώρακας της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη εμπεριέχει όλες τις αρετές, αλλά πρωταρχικά την αγάπη, και παρομοιάζεται με το θώρακα του στρατιώτη.

 

 

Το τρίτο κομμάτι της στρατιωτικής πανοπλίας είναι τα κατάλληλα υποδήματα. Τα υποδήματα του στρατιώτη, που θα τον προφυλάξουν από τις νάρκες και κάθε είδους αιχμηρά αντικείμενα, είναι βασικό μέρος της πανοπλίας του για να μπορεί να βαδίσει ανεμπόδιστος εναντίον του εχθρού. Έτσι και ο πιστός πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος για να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης στους ανθρώπους προχωρώντας χωρίς να κινδυνεύει.

 

Τέταρτο και πολύ σπουδαίο στοιχείο της πανοπλίας του στρατιώτη είναι η ασπίδα. Παρομοίως και ο πνευματικός πολεμιστής πρέπει να κρατάει σταθερά την ασπίδα του, που είναι η πίστη. Στρέφοντας την ασπίδα της πίστης προς κάθε δυνατή κατεύθυνση, ο πιστός είναι ικανός να σβήσει τα πυρωμένα βέλη των πονηρών και να τα καταστήσει αναποτελεσματικά.

 

Πέμπτο εξάρτημα της πανοπλίας είναι η περικεφαλαία. Αυτή προστατεύει το κεφάλι του στρατιώτη. Παρομοίως η περικεφαλαία του πολεμιστή του φωτός θα προστατέψει το κεφάλι του, δηλαδή το νου του, από την πλάνη, τη σύγχυση και την απελπισία.

 

Έκτο και τελευταίο αλλά όχι ελάχιστο εξάρτημα της πανοπλίας του στρατιώτη είναι το ξίφος. Είναι το μόνο επιθετικό όπλο. Όλα τα προηγούμενα είναι αμυντικά. Με το ξίφος του ο πολεμιστής επιτίθεται στον εχθρό σώμα με σώμα. Για τον πνευματικό πολεμιστή το ξίφος είναι ο λόγος του Θεού, δηλαδή οι Άγιες Γραφές.

Γι’ αυτό, αναλάβετε την πανοπλία του Θεού, για να μπορέσετε να αντισταθείτε κατά την πονηρή ημέρα, και αφού καταπολεμήσετε τα πάντα, να σταθείτε. Σταθείτε, λοιπόν, περιζωσμένοι την οσφύ σας με αλήθεια, και ντυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης, και έχοντες φορεμένα τα υποδήματα στα πόδια με την ετοιμασία του ευαγγελίου της ειρήνης. πάνω δε από όλα, αναλάβετε την ασπίδα της πίστης, με την οποία θα μπορέσετε να σβήσετε όλα τα πυρωμένα βέλη του πονηρού και πάρτε την περικεφαλαία της σωτηρίας, και τη μάχαιρα του Πνεύματος, που είναι ο λόγος του Θεού. προσευχόμενοι σε κάθε καιρό, με κάθε προσευχή και δέηση με το πνεύμα, και αγρυπνώντας σ’ αυτό τούτο με κάθε προσκαρτέρηση και δέηση για όλους τους αγίους.

 

Δείτε ότι η πανοπλία δεν είναι δική μας. Είναι “πανοπλία ΤΟΥ ΘΕΟΥ”. Είναι κάτι που Αυτός έχει προμηθεύσει για να μας κάνει ικανούς να πολεμήσουμε την πνευματική μάχη επιτυχώς. Αυτό που απαιτείται λοιπόν από την πλευρά μας δεν είναι να φτιάξουμε την πανοπλία αλλά να την φορέσουμε. Αν το κάνουμε αυτό, η υπόσχεση που μας δίνεται είναι ότι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε κατά την κακιά  ημέρα και ότι αφού καταπολεμήσουμε τα πάντα θα σταθούμε όρθιοι.

ΒΙΝΤΕΟ  —  ΑΦΗΓΗΣΗ  ΠΑΤΕΡ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

(ΠΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΟ)

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ