ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ.

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Διαβάζοντας το βίο των αγίων μορφών που είχαν το χάρισμα της προφητείας διαπιστώνουμε ότι η Εκκλησία δεν επιμένει καθόλου στον τονισμό αυτού του χαρίσματος. Αντιθέτως, αυτό φαίνεται να εντάσσεται ομαλά στην αγία ζωή τους. Όσοι δεν έχουν εκκλησιαστικό πνεύμα, αλλά αποζητούν μαντικές δυνάμεις ή δυνάμεις ιεροδιαμέσου (= μέντιουμ) τονίζουν, προβάλλουν και απομονώνουν αυτό το χάρισμα. Μάλιστα, σε περιόδους προβλημάτων, κρίσεων και κοινωνικής αναταραχής αυτά τα μη εκκλησιαστικά στοιχεία κυριαρχούν. Διαπιστώνουμε με θλίψη ότι οι επιτήδειοι της ενημέρωσης εκμεταλλεύονται δεόντως την επιθυμία των πολλών παρέχοντας, υπό τύπον δώρων και προσφορών, τις προφητείες του τάδε ή του δείνα αγίου για να αυξήσουν τις πωλήσεις, την ακροαματικότητα και την τηλεθέασή τους. Αυτοί που τρέχουν να αγοράσουν τέτοιο υλικό δεν εξετάζουν την ουσία του προβλήματος, αλλά σπεύδουν συρόμενοι ως πρόβατα από τον ένα ή τον άλλο κήρυκα, δάσκαλο, σοφό ή οτιδήποτε άλλο . . .

Σε αυτό το πλαίσιο, συναντάμε και το θλιβερό φαινόμενο, κάποιοι παίζοντας με τον φόβο και την περιέργεια του λαού να ορίζουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη δευτέρα παρουσία του Κυρίου . . .

Κέντρο της προφητείας είναι και θα παραμείνει το παρόν με το οποίο την συνδέουν στενότατα οι αναφορές των ευαγγελίων. Το παρόν αυτό δεν είναι παρά ο χώρος της χάριτος, η εποχή που εγκαινίασε με τη θυσία του ο Χριστός και στην οποία ζούμε εμείς, χωρίς να έχουμε ανάγκη από προφητείες για να προοδεύσουμε πνευματικά. Η ενσάρκωση του Λόγου του Θεού ήταν είναι και θα παραμείνει το κορυφαίο σκάνδαλο για την ανθρώπινη ιστορία. Η συζήτηση για το πότε θα έλθει για δεύτερη φορά είναι σε λάθος βάση. Το ενδιαφέρον της Αγίας Γραφής για αυτά τα θέματα είναι μηδαμινό έως ανύπαρκτο.

Έγνοια και φροντίδα της Εκκλησίας είναι η σωτηρία μας και η μεταβολή του κόσμου που ζούμε σε παράδεισο. Στόχος της είναι η ανακαίνιση της κτίσεως και για την επίτευξη αυτού του στόχου αρκεί η πίστη μας στο πρόσωπο του Υιού και Λόγου του Θεού, του Σαρκωμένου Λόγου, του Χριστού του Θεού, στο πρόσωπό του οποίου βρήκαν την εκπλήρωσή τους όλες οι μεσσιανικές προφητείες.

Οι προφητείες είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της εποχής μας. Ο άνθρωπος ανησυχεί για το τι θα συμβεί στο μέλλον και αναζητά διαρκώς από κάπου να γαντζωθεί ώστε να νιώσει ασφαλής. Εάν κάποιος κάνει μια βιαστική έρευνα θα διαπιστώσει πως υπάρχουν πάμπολλες προφητείες προερχόμενες από διαφόρους προφήτες ποικίλων θρησκευτικών χώρων. Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν όλες οι προφητείες να είναι αληθινές. Πολλοί είναι οι ψευδοπροφήτες που κορόιδεψαν ή ακόμη και οδήγησαν ανθρώπους στον όλεθρο, είτε προς χάριν του κέρδους είτε εξαιτίας προσωπικής τους παράνοιας (βλ. ομαδικές αυτοκτονίες υπακούοντας σε «προρρήσεις» γκουρού). Το ζητούμενο λοιπόν είναι να εξετάσουμε προσεκτικά από πού προέρχονται οι προφητείες και εάν ο προφήτης είναι αληθινός.

Εκκλησία του Χριστού (δηλ. η Ορθοδοξία) διδάσκει ξεκάθαρα πως κανείς άλλος δεν μπορεί να προγνωρίζει το μέλλον εκτός από τον Θεό, αφού Αυτός είναι ο δημιουργός και προνοητής του παντός. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις χιλιάδες προφητείες που καταγράφτηκαν στην Παλαιά Διαθήκη εκατοντάδες χρόνους προ της ελεύσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού και επαληθεύθηκαν κατά γράμμα κατά την επί γής βιοτή Του. Οι λόγοι αυτοί των Προφητών είναι ακόμη μια αναντίρρητη απόδειξη για την θεότητα του Χριστού αλλά και φραγή προς τα στόματα που βλασφημούν κατά της Π. Διαθήκης. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με προφητείες της Καινής Διαθήκης (π.χ. λόγοι της Παναγίας).

Έτσι λοιπόν κατανοούμε ότι μπορεί να προφητέψει αληθινά μόνον όποιος έχει τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Κανένας άλλος! Και φυσικά ούτε αυτοί που με πονηρία επικαλούνται το όνομα του Κυρίου (π.χ. μέντιουμ). Η αλήθεια για τα όσα πρόκειται να συμβούν αποκαλύπτεται από τον Θεό μόνον σ’ αυτούς που βίωσαν την ζωή του Ευαγγελίου και φωτίσθηκαν από το Άγιο Πνεύμα (δηλ. οι Άγιοι).

Πρέπει να σημειωθεί πως καμμία αληθινή προφητεία δεν αποκαλύπτεται προς όφελος του Προφήτη (κέρδος, διαφημίσεως του ονόματος κτλ.)- όπως γίνεται αναμφισβήτητα με τα μέντιουμ, χαρτορίχτρες, γκουρού, αστρολόγους, μάγους κτλ.- ούτε προς ικανοποίηση της περιέργειας ή των σκοπών του ενδιαφερομένου. Η προφητεία εκφράζεται όταν θέλει ο Θεός προς πνευματική ωφέλεια των πιστών (ενίσχυση στην πίστη και στην ελπίδα, πνευματική προετοιμασία για το επερχόμενο, οδήγηση στην μετάνοια). Άλλωστε αυτό που επιθυμεί ο Κύριος και αυτό που πρέπει να ποθήσει ο καθένας μας είναι η σωτηρία της ψυχής μας. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής! Όχι η ενασχόληση με διάφορα κείμενα που τρέφουν την περιέργεια και την φαντασία.

Ναι, θα έρθει καιρός που θα έχουμε ελάχιστη τροφή, διακοπές στις επικοινωνίες μεταξύ μας, πολλές διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και πολύ δύσκολη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. να μην φοβόμαστε γιατί ο Κύριος θα μας φροντίσει αν φυσικά έχουμε πίστη και τον ζητήσουμε με την προσευχή μας!

Θα γίνουν όλα αυτά εκεί κοντά στα αναμενόμενα και πολύ άσχημα γεγονότα που όπως φαίνεται πλέον δεν θα τα αποφύγουμε. Μην με ρωτάς πότε ακριβώς θα γίνουν, ανά πάσα στιγμή πλέον είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουν. Τώρα πλέον είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Μετάνοια δεν έχουμε, προσευχή λίγη, πως να επέμβει ο Κύριος για αναβολές η αποφυγή αυτών των γεγονότων χωρίς να Του το ζητήσουμε; Από εμάς περιμένει το κάλεσμα ο Κύριος, είμαστε αυτεξούσιοι, ελεύθεροι να επιλέξουμε το καλό η το κακό, αν θέλουμε την Θεια επέμβαση η αν θέλουμε να πορευτούμε μόνοι μας όπως πορευόμαστε. Ο διάβολος δεν μας ρωτάει, αν βρει πρόσφορο έδαφος ανακατεύει την ζωή μας κατά τα θελήματα του. Κι εμείς όσο κάνουμε τα θελήματα του ζώντας αμαρτωλό κι αμετανόητο βίο θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε. Αυτά να τα ακούει ο κόσμος, δεν είναι λόγια του αέρα, θα τα βιώσουμε πολύ σύντομα! Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε δικαίωμα στον διάβολο κι αυτός βέβαια κάνει την ζωή μας κόλαση! Ας σηκώσουμε τα χέρια ψηλά σε προσευχή για να αποφύγουμε όλα τα δεινά!!! Ποτέ δεν είναι αργά… Και το τελευταίο λεπτό ο Θεός μας ακούει όπως άκουσε το Ληστή επάνω στο σταυρό. αρκεί να έχουμε ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!! ΟΛΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ, ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ…ΤΙΠΟΤΕ.

ΤΟΣΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ , ΤΟΣΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ; ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.

ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ, ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ. ΑΓΩΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ; ΕΣΤΩ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ; ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ; ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΡΕΙΣ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ