ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Πολλά τα προβλήματα και οι στενοχώριες του ανθρώπου και αυτό το διαπιστώνω καθημερινά . Πως το διαπιστώνω;

Οι περισσότεροι άνθρωποι  και μάλιστα μέσα από εδώ, από το διαδίκτυο, μου στέλνετε μηνύματα  η με παίρνετε τηλέφωνο  για να μου εκφράσετε  τα προβλήματα σας  και να σας δώσω λύση.

Θα έρθω όμως στο τελευταίο τηλεφώνημα που έλαβα που τα περισσότερα προβλήματα είναι ίδια.

Με παίρνει μια κυρία τηλέφωνο και μου είπε ότι ο γάμος της διαλύεται και τις ευθύνες όπως κάνουν οι περισσότεροι τις ρίχνουν στους άλλους.

ΤΗΝ ΡΩΤΩ.  Εξομολογείσαι;  Κοινωνείς; Εκκλησιάζεσαι;  Κάνεις πνευματική ζωή;

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ.  Κοινώνησα την μεγάλη Πέμπτη.

ΤΗΝ ΡΩΤΩ. Εξομολογήθηκες πριν μεταλάβεις;

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ.  Όχι.

ΤΗΝ ΡΩΤΩ. Ο σύζυγος σου  εξομολογείται;  Εκκλησιάζεται; Κοινωνεί; Κάνει πνευματική ζωή;

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ. Όχι. Δεν είναι πολύ πιστός αλλά για μένα μετάλαβε κι αυτός την μεγάλη Πέμπτη.

ΤΗΝ ΡΩΤΩ. Εξομολογήθηκε πριν κοινωνήσει;

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ. Όχι.

ΤΗΝ ΡΩΤΩ. Δεν γνωρίζεις ότι η Θεια Κοινωνία είναι φωτιά που καίει;

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ.  Μμμμμμμμμ.

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩ .

Μου κατηγορείς τον σύντροφο σου  την στιγμή που κι εσύ συμπεριφέρεσαι το ίδιο.

Μου λες ότι ο σύζυγος σου δεν είναι πολύ πιστός. Εσύ είσαι;

Μου λες ότι δεν είναι πολύ πιστός. Τι είναι ο Θεός; Είναι ένας καφές που πότε τον πίνουμε σκέτο, πότε  μέτριο και πότε γλυκό και πότε με ολίγη;

Κακώς χρησιμοποιείς την λέξη λίγο. Η είσαι πιστός η δεν είσαι.

Από ότι κατάλαβα  κι εσύ και ο σύζυγος σου δεν είσαστε πιστοί και δεν πιστεύετε στον Ιησού Χριστό.

Αφού δεν πιστεύετε τι ζητάτε από Αυτόν;

Αφού δεν πιστεύετε  σημαίνει ότι Τον απαρνηθήκατε.

Αφού τον απαρνηθήκατε και τον διώξατε  δεν το ξέρεις ότι ο διάβολος θα  βρει γόνιμο έδαφος  και θα εισχωρήσει για τα καλά φέρνοντας μεγάλη καταστροφή;

Γι αυτήν την καταστροφή  εσείς είσαστε υπεύθυνοι  γιατί διώξατε τον Ιησού Χριστό  και φέρατε τον διάβολο κι αυτός αλωνίζει. Εάν εσείς η εσύ δεν θέλατε να έρθει ο διάβολος δεν θα γινόταν αυτό.

ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ.

Μετανόησε για να σωθείς και ξεκίνα από την εξομολόγηση.

ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ.

Δεν ξέρω, να δούμε πως και πότε θα γίνει και χίλιες δυο δικαιολογίες.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.

Αφού δεν θέλεις να σωθείς πηγαίνοντας στον Ιησού Χριστό, επιλογή σου είναι να μείνεις με τον διάβολο και να καταστραφείς.

Από τότε, αδελφοί μου, πού σταμάτησε ό άνθρωπος νά πράττει τό θέλημα τού Θεού καί πράττει τό δικό του θέλημα, ή κοινωνία μας μετατράπηκε σε μιά σύγχρονη Βαβέλ. Ό κόσμος ζεί συγχυσμένος καί μακράν του θελήματος τού Χριστού.

Ξεχάσαμε σάν λαός του Θεού ότι έπρεπε νά κοιτάμε ένα. Πρώτα την Βασιλεία των Ουρανών σύμφωνα μέ τά λόγια του Χριστού μας.

Επειδή όμως, αδέλφια μου, κάνουμε τό ακριβώς αντίθετο, γι’ αυτό μας πήρε ό διάβολος καί μας σήκωσε

Άς γνωρίζουμε ότι, όταν ό Θεός βλέπει ότι ό άνθρωπος γίνεται ανάλγητος  καί δέν καταλαβαίνει πιά, αποσύρει τότε τήν Χάρη Του.  Παίρνει τήν Χάρη Του άπό τήν οικογένεια πού ξέχασε νά ζεί σύμφωνα μέ τό θέλημα Του. Τότε ή οικογένεια αυτή αρχίζει νά πηγαίνει κατά διαβόλου.

Μόνο αν αυτή ή οικογένεια αντιληφθεί αμέσως τί της συμβαίνει καί εννοήσει, ότι ό διάβολος απέκτησε εξουσία καί τήν καταστρέφει, επειδή απομακρύνθηκε άπό τό Θεό καί τό θέλημα Του καί αν επιστρέψει αμέσως κοντά στον Θεό, μόνο τότε μπορεί νά σωθεί.

Μή νομίσετε ότι είναι δύσκολο νά πάρει καί νά σηκώσει ό διάβολος μιά ολόκληρη οικογένεια ή ένα ολόκληρο Έθνος.

Ξεχάσατε ότι ό διάβολος σήκωσε τόν ίδιο τον Χριστό  θέλοντας να ξεδιαλύνει άν είναι υιός τού Θεού ή απλός άνθρωπος, αλλά ο Χριστός τον άφησε κρύβοντας την Θεότητά Του;

Αδελφοί μου, ότι μπορεί νά συμβεί σέ μία μικρή οικογένεια, συμβαίνει καί στή μεγάλη οικογένεια πού ονομάζεται Έθνος, Κράτος. Αμφισβητεί κανείς ότι τό Κράτος μας καί οί πολιτικοί μας δέν ζουν καί δέν νομοθετούν σύμφωνα μέ τό θέλημα του Θεού; Πόσοι νόμοι καθημερινά ψηφίζονται πού αντιστρατεύονται τό Νόμο του Θεού;

Φτάσαμε σήμερα στό σημείο, όπως είχαμε γράψει τό 1997 προς τους Αρχιερείς, νά θέλουν νά αφαιρέσουν τό σταυρό άπό τή σημαία μας, τά θρησκευτικά άπό τά σχολεία, τίς εικόνες από όλα τά δημόσια κτίρια κτλ.

Θέλουμε μετά ό Χριστός νά σκεπάσει αυτό τό Έθνος; Θέλουμε μετά ό Χριστός νά σκεπάσει την οικογένεια;

Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται δαιμονικές επιδράσεις φοβερές.

Ο διάβολος παλιά ασχολείτο με τους ανθρώπους, τώρα δεν ασχολείται γιατί ασχολούνται οι άνθρωποι με τον διάβολο.

Την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της περνάει στις ημέρες μας ο γάμος, η συζυγία, η οικογένεια και ειδικά η ελληνική οικογένεια. Διότι η ελληνική οικογένεια είχε ωραία παράδοση, είχε ευλογία, ήταν πρότυπο οικογενείας σε όλη την οικουμένη. Από τότε, όμως, που υιοθέτησε τα ξενόφερτα ήθη και έθιμα, από τότε που αντίχριστοι νόμοι  δρομολογούν την ζωή των Νεοελλήνων.  Οι Νεοέλληνες φέρανε  νέα μόδα. Αυτή η μόδα είναι ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Χριστό. Χωρίς νομούς Θεού γιατί,  η εμείς είμαστε ανώτεροι από τον Θεό, η δεν υπάρχει Θεός.

Όπου κι αν βρεθείς θα ακούσεις για χωρισμούς. Χωρίζουν παιδιά που πάρθηκαν με σφοδρό έρωτα και αγάπη φοβερή.

Όντως ναυάγιο είναι το διαζύγιο. Όσο κι αν θέλει η κοσμική νοοτροπία να το ωραιοποιήσει, να το αμνηστεύσει, να το χρωματίσει με τα χρώματα του αυτομάτου, του συναινετικού κ.λ.π.  Ναυάγιο του ωραίου χριστιανικού γάμου, της ζεστής φωλιάς που λέγεται οικογένεια. Ναυάγιο που κάνει ναυαγούς στην αδηφάγο και τρικυμισμένη θάλασσα της ζωής και της ταραγμένης κοινωνίας, όλους: Ναυαγό και τον άνδρα, ναυαγό και την γυναίκα, ναυαγούς και τα παιδιά. Ναυαγούς που προσπαθούν στην απόγνωσή τους να πιάσουν μια σανίδα   σωτηρίας, μια άλλη γυναίκα, έναν άλλον άνδρα, μια υπόσχεση, ένα όνειρο ψεύτικο, μια αδυναμία, ένα πάθος, μια πορνεία, μια μοιχεία.

 

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ  ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

ΔΙΑΒ. Καλησπέρα, παιδί μου. Χαίρομαι που σε βλέπω.

ΑΝΘΡ. Εγώ αντίθετα δεν χαίρομαι καθόλου και δεν είμαι παιδί σου!

ΔΙΑΒ. Ώστε ανήκεις στον «Άλλο» ε;

ΑΝΘΡ. Ανήκω στον «Ένα».

ΔΙΑΒ. Τελοσπάντων. Πολλοί έχουν αυτή την αυταπάτη, αλλά στην ουσία είναι δικοί μου.

Ακόμα και ο Γιος του «Άλλου» είπε ότι πολλοί θα λένε «Κύριε, Κύριε δεν κάναμε θαύματα στο Όνομά Σου;» και Εκείνος θα τους πει, «Φύγετε από εμένα οι εργάτες της ανομίας. Ποτέ δεν σας γνώρισα.» Ε, εγώ τους γνώριζα και πολύ καλά μάλιστα.

Αν έχω πολλούς που κάνουν θαύματα, φαντάσου πόσους έχω που δεν κάνουν θαύματα.

ΑΝΘΡ. Λοιπόν εγώ δεν είμαι σαν κι αυτούς.

ΔΙΑΒ.  Αυτό νόμιζαν κι εκείνοι. Εγώ όμως βλέπω μέσα στην καρδιά σου. Είσαι ένας απ” τους δικούς μου.

ΑΝΘΡ. Είσαι γνωστός ως «ο πατέρας του ψεύδους», ο μεγάλος απατεώνας. Έχω μάθει να μη σε πιστεύω.

ΔΙΑΒ. Λέω ψέματα όταν με βολεύει, μα λέω την αλήθεια όταν με βολεύει. Τουλάχιστον είμαι ειλικρινής όσον αφορά αυτό το σημείο. Εσείς οι άνθρωποι είστε ορθολογιστές και βρίσκετε δικαιολογίες, όταν λέτε ψέματα.

ΑΝΘΡ. Τελικά, έχεις διαφορετική όψη απ” ό,τι περίμενα. Για την ακρίβεια είσαι μάλλον ελκυστικός.

ΔΙΑΒ. Σκέψου αν έχει νόημα να φοβίζεις τους ανθρώπους; Μπορεί να είμαι κακός, αλλά θυμήσου, ήμουν το πιο ύπουλο πλάσμα στον Παράδεισο. Η μεταμφίεση είναι πολύ μεγάλο εργαλείο. Σκοτώνω δέκα φορές περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο με το τσιγάρο από ό,τι με τις βόμβες, τα περίστροφα και τα τουφέκια συνολικά. Οι άνθρωποι φοβούνται όλα αυτά τα όπλα, αλλά κανείς δεν φοβάται ένα από τα μεγαλύτερα θανατικά μου. Αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη, της απάτης και της πλάνης.

ΑΝΘΡ. Ένα από τα μεγαλύτερα θανατικά σου, είπες; Πόσα έχεις, δηλαδή;

ΔΙΑΒ . Περισσότερα από ότι φαντάζεσαι. Έχω θανατικά που σκοτώνουν το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Ξέρεις πόσους γάμους διαλύω; Και οι ανόητοι ούτε καν το ξέρουν ότι το κάνω εγώ.

ΑΝΘΡ. Πώς το κάνεις αυτό;

ΔΙΑΒ. Α, είναι απλό. Τους βάζω να σκέφτονται τους εαυτούς τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ό,τι ο ένας τον άλλο. Η περηφάνια και ο εγωισμός πάντα ήταν από τα καλύτερα εργαλεία μου.

ΑΝΘΡ. Δεν το ξέρεις ότι είσαι νικημένος; Δεν το ξέρεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις;

ΔΙΑΒ. Και λοιπόν; Ήμουν εδώ για χιλιάδες χρόνια και ακόμα και σύμφωνα με το Bιβλίο που διαβάζεις και πιστεύεις, έχω αρκετά ακόμη. Πολλοί από αυτούς που ζουν κάτω από την εξουσία μου, ξέρουν ότι θα ξοδέψουν την αιωνιότητα στην κόλαση. Αν λοιπόν εσείς οι άνθρωποι, είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε ολόκληρη την αιωνιότητα για μερικές δεκαετίες καλοπέρασης, φαντάσου πώς νιώθω εγώ, που έχω μερικές χιλιάδες χρόνια ακόμα μπροστά μου. Φυσικά αυτή η «καλοπέραση» είναι η μεγαλύτερη απάτη μου. Τους υπόσχομαι την ευτυχία με το σεξ, τα ναρκωτικά, το ποτό, τη διαφθορά και πολλούς τρόπους να ικανοποιήσουν τη σάρκα τους. Αυτά κρατάνε περίπου 26 μήνες πριν αρχίσει να γίνεται αισθητή η ματαιότητα και η δυστυχία.

ΑΝΘΡ. 26 μήνες; Πού τον βρήκες αυτόν τον αριθμό;

ΔΙΑΒ. Από χιλιάδες χρόνια εμπειρίας. Πίστεψέ με, ξέρω τι σου λέω. Επιπλέον, μπορεί να καταλήξω νικημένος στο τέλος, αλλά ακόμη και τότε εγώ θα έχω πολύ περισσότερες ψυχές από τον «Άλλο». Πολύ περισσότερες. Ακόμη και το Bιβλίο σου το λέει.

Άρα τελικά ποιος κερδίζει στην πραγματικότητα;

ΑΝΘΡ. Μα γιατί σου αρέσει να κάνεις τους ανθρώπους δυστυχισμένους και να προκαλείς τόσο πόνο και καταστροφή;

 

ΔΙΑΒ. Μερικές φορές απολαμβάνω περισσότερη εκτίμηση από όση αξίζω. Μερικοί από εσάς μπορούν να είναι ακριβώς τόσο κακοί όσο εγώ. Δεν τα κάνω εγώ όλα αυτά. Αρκετά από όσα βλέπεις γύρω σου είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης σάρκας και του ανθρώπινου μυαλού. Κοίτα πόσα αδέρφια είναι τσακωμένα, δε μιλιούνται. Πόσα παιδιά μισούν τους γονείς τους και μισούνται μεταξύ τους. Είμαι πολύ καλός στο να δημιουργώ χάος. Αλλά πρέπει να το παραδεχτώ, ότι η ανθρώπινη φύση μπορεί να πέσει αρκετά χαμηλά και χωρίς τη βοήθειά μου.

ΑΝΘΡ. Αλλά εσύ κάποτε ήσουν άγγελος. Πώς άλλαξες έτσι;

 

ΔΙΑΒ. Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία. Δεν θα καταλάβαινες…..

Ας πούμε πως απλώς κουράστηκα να δέχομαι εντολές και δεν ήθελα να είμαι υπό την εξουσία κανενός. Ήθελα να κάνω το δικό μου. Ήθελα εγώ να είμαι ο κύριος της ζωής μου. Αλλά από την άλλη, μήπως θα μπορούσες να καταλάβεις….Εσύ δεν ένιωσες ποτέ έτσι;

Λοιπόν δεν ένιωσες;

ΑΝΘΡ. Δεν παίρνουμε συνέντευξη από εμένα, αλλά από εσένα.

 

ΔΙΑΒ. Άγγιξα ένα ευαίσθητο σημείο σου, έτσι; Αυτό που σου είπα, ότι δεν ήθελα να εκτελώ εντολές. Και να κανονίζω μόνος μου τη ζωή μου. Ήταν το πρώτο μου βήμα μακριά από τον Άλλο. Και από τη στιγμή που απομακρύνθηκα εγώ, βάζω το ίδιο πνεύμα και στους ανθρώπους, για να τους απομακρύνω κι αυτούς. Παίρνω λίγο από τον εαυτό μου και τον εμφυσώ μέσα τους. Έχω βάλει λίγο από τον εαυτό μου μέσα σε όλους. Μόνο ένας ανόητος θα το αρνιόταν αυτό.

ΑΝΘΡ. Και λοιπόν τι έρχεται μετά; Τι σχεδιάζεις τώρα;

ΔΙΑΒ. Σχεδιάζω ένα πολύ μεγάλο ταρακούνημα. Ετοιμάζω κάποια πολύ άσχημα πράγματα, με τα οποία νομίζω πως θα επιτύχω μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή.

ΑΝΘΡ. Α, εννοείς όλη αυτή την παγκόσμια διαμάχη και την αναταραχή που υπάρχει στον κόσμο μας.

ΔΙΑΒ. Όχι, αυτός είναι μόνο ένας περισπασμός. Ξέρεις, είμαι πολύ καλός στους περισπασμούς. Σίγουρα θα προκαλέσω κάποια τεράστια προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας, αλλά δεν είναι αυτό που επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους. Πέρα από αυτά που θα ακούνε στις ειδήσεις, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου για παράδειγμα, δεν επιδρά και πολύ στο δικό τους κόσμο. Τα πολύ άσχημα που ετοιμάζω αφορούν το δικό τους κόσμο και όχι τον παγκόσμιο. Οι ανόητοι, ανησυχούν για τις διαμάχες των εθνών, ενώ εγώ τους έχω σε συνεχείς διαμάχες με τους συναδέλφους τους στο ίδιο τους το γραφείο. Αγωνίες, ανασφάλειες, τσακωμοί, εντάσεις στην κάθε τους μέρα. Βρίσκονται σε πόλεμο με τους ανθρώπους που βλέπουν κάθε μέρα, με τους ανθρώπους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Ακόμα και με τον άνθρωπο που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Και μια που το” φερε η κουβέντα, έχεις προσέξει πόσο έχω αλλάξει το ποιοι μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι στις μέρες μας; Είμαι πραγματικά περήφανος γι” αυτό. Βλέπεις, αυτά που δείχνει η τηλεόραση είναι ο περισπασμός. Το Βιβλίο σου λέει «ν” αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου». Δεν λέει ν” αγαπάς «τα άλλα έθνη». Εγώ τους κάνω να μισούν τόσο τον πλησίον τους όσο και τα άλλα έθνη. Καλά, είμαι φοβερός!

ΑΝΘΡ. Αλλά γιατί προκαλείς όλες αυτές τις καταστροφές;

ΔΙΑΒ. Έχεις πατήσει ποτέ ζουζούνι; Δεν σου λέω ένα κουνούπι που μπορεί να σε τσιμπούσε ή ένα έντομο όπως η μέλισσα ή η σφήκα, αλλά ένα έντομο που δεν θα μπορούσε να σου κάνει ποτέ κακό. Και το σκότωσες μόνο γιατί είχε πλάκα. Λοιπόν; Πάτησες ποτέ ένα ζουζούνι για να σπάσεις πλάκα; Ε, το” κανες ποτέ σου;

ΑΝΘΡ. Φαντάζομαι πως ναι.

ΔΙΑΒ. Λοιπόν, πολλαπλασίασε αυτή την ευχαρίστηση επί εκατομμύρια φορές. Μου αρέσει να συνθλίβω ζωές, ελπίδες, όνειρα, τη χαρά, την ειρήνη, την ευτυχία, την υγεία, την προκοπή και την αρμονία. Απλώς μου αρέσει πάρα πολύ! Έντομα. Έτσι σας βλέπω όλους. Αβοήθητα έντομα που θέλω να πολτοποιήσω.

ΑΝΘΡ. Θα με αφήσεις να φύγω από εδώ, για να πω στους ανθρώπους τα σχέδιά σου; Γιατί εάν σε εκθέσω, οι άνθρωποι θα σε πάρουν πιο σοβαρά και θα σε προσέχουν.

ΔΙΑΒ. Δεν έχω σκοπό να σε σταματήσω. Δεν μπορείς να με βλάψεις ούτε εμένα ούτε τα σχέδιά μου. Έχω εκτεθεί στους ανθρώπους από την πολύ αρχή και το λέει και το Βιβλίο σου. Επιπλέον εάν διαβάζεις το Βιβλίο σου και εάν στ” αλήθεια δεν είσαι δικός μου, τότε θα ξέρεις ότι δεν μπορώ να σε σταματήσω. Έχω εξουσία επάνω σους δικούς μου, αλλά όχι στους δικούς Του. Εγώ δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας διαβολέας. Από εκεί βγαίνει και το όνομά μου. Ο διάβολος, αυτό είμαι. Οι άνθρωποι πάντα γνώριζαν τη φύση μου. 142.314.762 διέπραξαν μοιχεία φέτος. Όλοι εκτός από τρεις ήξεραν ότι είναι λάθος. Λοιπόν ξεκίνα. Πήγαινε πες τους τα και δες τι καλό θα βγει. Ήδη το ξέρουν μέσα στις καρδιές τους τι είναι κακό και τι καλό. Ο «Άλλος» έγραψε τις εντολές Του στις καρδιές τους. Εγώ απλώς έβαλα και λίγο από τον εαυτό μου μέσα. Σας κρατάω στο χέρι μου εσάς τους ανθρώπους και δεν σας αφήνω εύκολα. Αλλά από την άλλη, οι περισσότεροι από σας δεν θέλουν οι ίδιοι να με αφήσουν. Στο είπα είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω.

ΑΝΘΡ. Και τι γίνεται με τον Ιησού; Αυτόν δεν Τον φοβάσαι;

ΔΙΑΒ. Γιατί να Τον φοβάμαι; Κοίτα το σκορ. Ακόμη και Κείνος το είπε: «επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια (η απώλεια, είμαι εγώ) και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ” αυτή. Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή (η ζωή, είναι Εκείνος), και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν.» Πρόσεξε ότι λέει πως πολλοί θα μπουν στο δικό μου δρόμο, αλλά μόνο λίγοι θα βρουν το δικό Του. Και να σου πω κάτι; Μη νομίσεις ότι όλοι όσοι βρίσκουν το δρόμο Του μπαίνουν σ” αυτόν ή μένουν . Έχω πολλούς από αυτούς να στέκονται στην πόρτα. Γνωρίζοντας το σωστό δρόμο, αλλά ακόμα αναποφάσιστοι και παγιδευμένοι και χωρίς να θέλουν να εγκαταλείψουν τις απάτες μου. Ναι, κρατάω αρκετούς σε αυτή την κατάσταση. Βλέπεις, άλλο να τον βρεις το δρόμο και άλλο να τον πάρεις. Και όταν υπολογίσεις το σκορ, έχεις: Έναν ευρύχωρο δρόμο που οδηγεί σε μένα. Αυτό είναι το ισοδύναμο ενός αυτοκινητόδρομου οχτώ λωρίδων κυκλοφορίας σε ώρα αιχμής. Και έναν στενό και θλιμμένο δρόμο που οδηγεί σε Κείνον. Αυτό είναι το ισοδύναμο ενός μικρού μονοπατιού πάνω σε ένα βουνό, που το παίρνει κάποιος ταξιδιώτης καμιά φορά. Άρα γιατί να Τον φοβάμαι;

ΑΝΘΡ. Ναι, αλλά στο τέλος θα καταστραφείς.

ΔΙΑΒ. Και λοιπόν; Θα έχω βασιλέψει για χιλιάδες χρόνια και θα πάρω τους περισσότερους από σας μαζί μου.

ΑΝΘΡ. Δεν έχεις καθόλου έλεος;

ΔΙΑΒ. Το έλεος δεν είναι αντικείμενό μου. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Είναι δικό Του γνώρισμα μόνο. Το αντικείμενο το δικό μου είναι η πλάνη, το ψέμα ότι θα λύσω τα προβλήματά σας και θα σας φέρω την ευτυχία. Αυτή η απάτη αποδίδει εδώ και χιλιάδες χρόνια και η επιτυχία της δε μειώνεται. Δελεάζω εσάς τους μικρούς και αδύναμους ανθρώπους με όλα τα υλικά πράγματα αυτού του κόσμου. Υλικά που σαπίζουν και εξαφανίζονται. Και εσείς οι ανόητοι συνεχίζετε να τα αγαπάτε.

ΑΝΘΡ. Θα σε εκθέσω σε χιλιάδες ανθρώπους! Θα τους εξηγήσω ποιος είσαι στ” αλήθεια! Θα τους κάνω να καταλάβουν!

ΔΙΑΒ. Θα το διηγηθείς αυτό σε χιλιάδες, ίσως και σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά θα σου πω εγώ τι θα γίνει. Θα το ευχαριστηθούν. Κάποιοι θα πουν «Αμήν», κάποιοι θα το πουν και σε άλλους, αλλά δεν θα αλλάξουν. Για κάθε 3422 δικούς μου που θ” ακούσουν αυτά που είπαμε σήμερα, μόνο ΕΝΑΣ θ” αλλάξει. Μόνο ΕΝΑΣ. Ανόητε! Μόνο ο ένας θ” αλλάξει. Τους άλλους θα τους κρατήσω εγώ. Και επίσης από την εμπειρία μου ξέρω, ότι και σας έχω και σας κρατάω, τους περισσότερους από σας. ΕΝΑΣ στους 3422! Εγώ θα κρατήσω τους 3421! Τι έχεις να πεις γι” αυτό;

ΑΝΘΡ. Ο Ιησούς Χριστός σου έχει ήδη δώσει την απάντηση:«Σας λέω ότι έτσι θα είναι χαρά στον ουρανό για έναν αμαρτωλό που μετανοεί, περισσότερο παρά για 99 δίκαιους, που δεν έχουν ανάγκη μετάνοιας». (Λουκάς ιε΄ 7).

 

 

Βρισκόμαστε  μπροστά στο φαινόμενο ενός συγχρόνου κατακλυσμού του κακού. Δεν υπάρχει σωτηρία έξω από την Κιβωτό. Κιβωτός είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του. Ο Νώε

κατασκεύασε την κιβωτό και ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία. Όλοι οι άλλοι που υπόσχονται σωτηρία και προστασία είναι αυτεπάγγελτοι σωτήρες και αυτόκλητοι μεσσίες.

Ούτε θεραπεία του κακού υπάρχει, ούτε ελπίδα και ζωή έξω από το «Πανδοχείο» και το Θεραπευτήριο της Εκκλησίας. Για όλους. Για ζευγάρια και για συζύγους. Για μικρούς

και μεγάλους. Για όλη την κοινωνία. Όλα τ’ άλλα είναι ανθρώπινα, είναι ημίμετρα, δεν θεραπεύουν ριζικά το καρκίνωμα, δεν δίνουν αμετάπτωτη υγεία.

Ας επιστρέψουμε στό Θεό μέ μετάνοια, προτού νά είναι αργά. Κλείνω τήν σημερινή ομιλία καί σας παρακαλώ, αδέλφια μου, τουλάχιστον όσοι είμαστε εδώ μέσα νά εφαρμόσουμε τό θέλημα τού Θεού.

Μετά από όλα αυτά που διάβασες η άκουσες η απόφαση είναι δική σου και το αποτέλεσμα που θα έρθει από αυτήν την απόφαση εσύ θα το έχεις φέρει  και κανένας άλλος.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ