Πάτερ Θεόφιλος : Τα δύο δυνατά εργαλεία του σατανά

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Δεν υπάρχει καμία, μα καμία, αμφισβήτηση ότι η χώρα μας και η ορθοδοξία μας τα δύο τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση.  Και έχει περιέλθει σε αυτή την κατάσταση των ακόμη πιο τραγικών μελλοντικών συνεπειών, επειδή η  ηγεσία, ενέδωσε εξ αρχής στις απαιτήσεις των «εμπόρων των εθνών»  που θέλουν να λεηλατήσουν την πατρίδα μας.  Τα τραγικά αποτελέσματα  θα φαίνονται μέρα με την μέρα και  χρόνο με τον χρόνο!…

Σήμερα, έχουν «ξεθαρρέψει» πολλοί, που κρυπτόμενοι πίσω από ιδεολογικές κουρτίνες, υποκρινόμενοι,  μας οδηγούν στην πλήρη καταστροφή.

Προκειμένου να δείξουν πρόθυμοι στους αφεντάδες τους, προκειμένου μα αποκτήσουν χρήμα και δόξα, έφτασαν στο σημείο να εκχωρούν ακόμη και την ήδη ευτελισμένη εξουσία τους.

Ξεπουλάνε τη χώρα και υποδουλώνουν το λαό μας, πίσω από την πλάτη μας.

 

Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία και στα μεγάλα πόστα, επέτρεψαν  να ξεπουληθεί η πατρίδα μας και να μας οδηγήσουν σε έναν δρόμο χωρίς ταυτότητα, χωρίς πιστεύω και χωρίς οικογένεια.

Φταίμε όμως κι εμείς. Ασχοληθήκαμε  πολύ με τον αντίχριστο και πάψαμε να ασχολούμαστε με τον Θεό.

Πρέπει να δούμε κατάματα το μεγάλο πρόβλημα και το μεγάλο πρόβλημα είναι η  πολυθεΐα. Δηλαδή θα γίνουμε ένα κράτος με πολλούς θεούς.

 

Το πραγματικό πρόβλημα των καιρών μας δεν είναι η αθεΐα, αλλά η πολυθεΐα και μάλιστα με τη μορφή της ειδωλολατρίας. Δημιουργείται κίνδυνος επειδή τοποθετούμε στη θέση του αγαπητικού και θυσιαζόμενου ταπεινού Θεού του Χριστού τα αλαλάζοντα Τέρατα.

 

Βρισκόμαστε όλοι σταυρωμένοι στον Γολγοθά της ιστορίας. Να κάνουμε τον προσωπικό μας σταυρό αναζήτηση του σταυρού του Χριστού.

Έπαψε να μας τρομάζει ότι έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα.

 

Πριν από λίγες ημέρες ο π. Φιλόθεος Φάρος είπε ότι «οι περισσότεροι ιερωμένοι είναι ποιμαντικά ανύπαρκτοι, δεν έχουν σταθεί στο πλευρό ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη». Συμφωνείτε;

Η συνεχής διατυμπάνιση του κακού προκαλεί ανασφάλεια, βία, επιθετικότητα, καθώς και αντίρροπες τάσεις αυτοπροβολής. Να δείξουμε και λίγο το καλό; Συνάντησα προσωπικά σειρά ολόκληρη αγίων κληρικών και μοναχών που κατόρθωσαν να μεταβάλουν τον άσχετο προς την εκκλησία μαθητή  σε θεολόγο και κληρικό. Αισθάνομαι δραματικά ελλιπής απέναντί τους.

 

«Να μη χάσουμε τα πάθη. Να τα μεταβάλλουμε.

 

«Ο χριστιανισμός ευτυχώς δεν είναι ούτε πλατωνισμός ούτε στωικισμός. Το καθετί πάνω στο σώμα μας και την ψυχή μας είναι θεόπλαστο και ως εκ τούτου απολύτως ιερό. Απομένει στην ελευθερία μου να θυμώνω, να ερωτεύομαι, να παίζω, να δημιουργώ, να τρώγω, να χαίρομαι και να λυπάμαι μ’ έναν τρόπο που με φέρνει όλο και πιο κοντά στη θεία πηγή τού είναι μου.  Αυτό σημαίνει η Ενσάρκωση. Ο Θεός δεν με καλεί να δραπετεύσω από τον κόσμο του,  αλλά να τον μεταβάλλω σε τόπο φανέρωσής του.

 

Ο χριστιανισμός είναι βαθύς εχθρός κάθε είδους ιδεαλισμού, επειδή ο ίδιος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ιερός υλισμός. Η Ενσάρκωση δεν είναι παρά η καταξίωση της ύλης και της ιστορίας όταν αυτά προσφέρονται στον Θεό και στους άλλους.

 

Ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια ως ιερέας, αυτή είναι η θερμή προσευχή μου. Ο Ιησούς Χριστός και όλοι οι Άγιοί μας, με την ζωή τους και το παράδειγμα τους, να αποτελέσουν μια   δυνατή υπενθύμιση ότι κανείς, σε καμία ηλικία, δεν έχει ανοσία στην επιρροή του Σατανά. Δύο από τα πιο δυνατά εργαλεία του Σατανά είναι η διάσπαση και η εξαπάτηση.

 

Όταν οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες έρχονται στον δρόμο μας, συχνά μας λέγεται απλώς «κουράγιο». Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: το «κουράγιο» δεν είναι αρχή του Ευαγγελίου. Το να υπομείνουμε μέχρι τέλους σημαίνει να ερχόμαστε συνεχώς προς τον Χριστό και να τελειοποιηθούμε σε Αυτόν.

 

Η πρόχειρη υπακοή και η χλιαρή δέσμευση αποδυναμώνουν την πίστη. Το να υπομείνουμε μέχρι τέλους απαιτεί ολική δέσμευση στον Σωτήρα και στις διαθήκες μας.

 

Μην ξεχνάτε να προσεύχεστε

Καθένας από εμάς βιώνει περιόδους σκότους και μοναξιάς. Στις πικρές δοκιμασίες, βάλσαμο για την ψυχή σου είναι η προσευχή. Προσευχηθείτε για δύναμη να υπομείνετε μέχρι τέλους. Ρωτήστε τον Επουράνιο Πατέρα: Τι περισσότερο θα ήθελες να κάνω;

 

Υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στο δένδρο της ζωής, στον Χριστό. Είναι στενωπό και στενό, απόλυτο και επακριβές. Οι εντολές του Θεού είναι απόλυτες αλλά όχι περιοριστικές. Μας προστατεύουν από πνευματικό και σωματικό κίνδυνο και μας αποτρέπουν από το να χαθούμε.

 

Το ταξίδι της ζωής είναι γεμάτο δυσκολίες. Είναι εύκολο να μας διασπασθεί η προσοχή, να ξεφύγουμε από το μονοπάτι και να χαθούμε. Τα βάσανα αποτελούν αναπόφευκτο και αναγκαίο μέρος της αιώνιας προόδου μας. Όταν έλθει η αντιξοότητα, μην επιτρέψετε σε κάτι που δεν καταλαβαίνετε πλήρως να καταστρέψει κάτι που γνωρίζετε. Να είστε υπομονετικοί. Παραμείνετε γερά στην αλήθεια. Η κατανόηση θα έλθει. Οι δοκιμασίες είναι σαν μεγάλες καταχνιές του σκότους που μπορούν να δέσουν τα μάτια μας και να σκληρύνουν την καρδιά μας. Αν δεν «κρατούμε  διαρκώς γερά στον λόγο του Θεού και να τον ζούμε, θα τυφλωθούμε πνευματικά,  μάλλον,  παρά θα σκεπτόμαστε πνευματικά.

 

 

Αδελφοί και αδελφές, το να υπομείνουμε μέχρι τέλους είναι η μεγάλη δοκιμασία της ιδιότητας του μαθητού. Η καθημερινή μας ιδιότητα του μαθητού θα προσδιορίσει τον αιώνιο προορισμό μας. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, λαός και κλήρος  προς τον Θεό, και να παραμείνουμε  γερά στην αλήθεια,  ας τηρήσουμε τις ιερές διαθήκες και  να μείνουμε κοντά στο δένδρο!

 

Δίδω μαρτυρία για τον Αναστημένο, Ζώντα Χριστό. Ξέρω ότι ζει. Η μεγαλύτερη επιθυμία  μου κα ο καθημερινός αγώνας που δίνω είναι να είμαι αληθινός και πιστός ώς το τέλος στο να ακολουθώ το μεγαλοπρεπές παράδειγμά Του. Στο ιερό όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού, αμήν.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε