ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να σε κατηγορούν πίσω από την πλάτη σου;

Οι άνθρωποι που σε κατηγορούν, ουσιαστικά διαδίδουν φήμες για εσένα, προσπαθώντας να πάρουν αξία από αυτό.

Οι διπρόσωποι και οι υποκριτές  είναι επαγγελματίες στο είδος. Άριστοι στην παρατηρητικότητα, θα βρουν και την παραμικρή συμπεριφορά ή κίνηση σου για να την σχολιάσουν και να προσπαθήσουν να σε ταπεινώσουν.

Βέβαια έχουν ένα μεγάλο ρεπερτόριο από στρατηγικές και τεχνάσματα για να υφαίνουν τον ιστό τους.

Η πιο συνηθισμένη είναι πως δεν λένε ποτέ την γνώμη τους μπροστά σου (προφανώς).

Δεν συμφέρει ποτέ να σε κατηγορούν όταν είσαι παρών, πολύ απλά γιατί θα μπορέσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι κατηγορίες να πέσουν στο κενό.Και εκείνοι να γίνουν ρεζίλι.

 

Βέβαια, οι στρατηγικές δεν σταματούν εδώ.

 

Μια ακόμα πιο αποτελεσματική τεχνική είναι πως δεν λένε ποτέ την γνώμη τους ευθέως.

Χειρίζονται με συγκεκριμένο τρόπο τις αναφορές στο πρόσωπο σου και μεθοδευμένα καθοδηγούν τους άλλους να βγάλουν τα συμπεράσματα που εκείνοι θέλουν.

Το ζήτημα βέβαια είναι πως συνεχίζουν να σε κατηγορούν επειδή πολύ απλά δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.

Δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν μέσα τους καλοσύνη παρά μόνο κακία. Η κακία είναι αυτή που γεννά το ψέμα, την υποκρισία, την συκοφαντία, την λασπολογία,, την δολιότητα και αλλά πολλά.

 

Μπορεί στ’αλήθεια να μπερδευτείς προσπαθώντας να εντοπίσεις πότε κάποιος είναι αυθεντικά καλός ή προσποιείται με κάποιο απώτερο σκοπό.

Ας δούμε όμως εδώ κάποια στοιχεία που μπορούν να ξεσκεπάσουν έναν τέτοιον άνθρωπο.

Σέβονται μόνο όσους βρίσκονται σε θέσεις ισχύος

Όλοι αξίζουν το σεβασμό σου άσχετα από τη θέση ή την επαγγελματική ιδιότητα τους, άσχετα αν είναι φίλοι σου ή κάποιος άγνωστος στο δρόμο.

 

Προσπαθούν σκληρά να “χτίσουν” σχέσεις

Ενώ οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάνουν υπερπροσπάθεια για να μεγαλώσουν τον “κύκλο” τους, οι ψεύτικοι άνθρωποι ίσως προσπαθούν ιδιαίτερα για να “κερδίσουν” τους άλλους.

 

Αποζητούν την προσοχή

Αν και είναι λογικό μερικές φορές να θέλεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο, ένα χαρακτηριστικό των ψεύτικων ανθρώπων είναι το γεγονός πως συνέχεια θέλουν να “κλέβουν” τις εντυπώσεις.

 

Κουτσομπολεύουν

Μερικές φορές ένα μικρό, gossip session συμβαίνει και δεν είναι κακό, αλλά πρόσεξε όσους έχουν (κακή) συνήθεια το κουτσομπολιό. Αν κάποιος σου σχολιάζει αρνητικά συνέχεια τους άλλους, μήπως συζητά αντίστοιχα και σένα σε κάποιον άλλον;

 

Κάνουν συνέχεια “φιγούρα”

Το να είσαι περήφανη για τα κατορθώματα σου είναι σημαντικό, αλλά το να τα επιδεικνύεις ξανά και ξανά είναι κακό σημάδι. Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι ταπεινοί.

 

Η καλοσύνη είναι μεγάλο προτέρημα. Όμως, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί και ειλικρινείς. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να σου δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να σε βοηθήσουν και άλλοι που δεν τους καίγεται καρφί αν ζεις ή πεθαίνεις. Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Άνθρωποι που δεν έχουν ηθική, αξίες, καλοσύνη μέσα τους και πατάνε επί πτωμάτων προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Πολλές φορές μάλιστα, νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση όταν ταλαιπωρούν, ταπεινώνουν ή κακομεταχειρίζονται τους άλλους. Είναι κακοί και το απολαμβάνουν, ενώ είναι πάντα έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τους άλλους χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Είναι αυτοί που δεν τους αρκεί να έχουν τον έλεγχο της δική τους ζωής, θέλουν να εξουσιάζουν και τις ζωές των άλλων.

 

Είναι αυτοί που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Λένε μισές αλήθειες, κρατάνε μόνο ό,τι τους συμφέρει και ό,τι εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

 

Είναι αυτοί που δεν νιώθουν ενοχές. Δεν ζητάνε συγγνώμη για τα λάθη τους, ούτε νιώθουν ενοχές για το κακό που προξενούν στους άλλους.

 

Είναι αυτοί που δεν αναλαμβάνουν ευθύνες των πράξεών τους. Κάνουν ότι θέλουν, πληγώνουν τους άλλους χωρίς να νιώθουν τύψεις και κατηγορούν τους άλλους για το δικά τους λάθη.

 

Είναι αυτοί που στα δύσκολα εξαφανίζονται. Μπορεί να προσφερθούν να σε βοηθήσουν, πάντα έχοντας στο μυαλό τους το δικό τους συμφέρον, αλλά μόλις δουν τα δύσκολα, το βάζουν στα πόδια.

 

Είναι αυτοί που λένε ψέματα όλη την ώρα, γιατί όλη τους η ζωή είναι ένα ψέμα.

 

Είναι αυτοί που σε παραπλανούν συστηματικά, για να σου δείξουν ότι μπορούν να σε ελέγχουν.

Είναι διπρόσωποι και άλλα λένε μπροστά σου και άλλα πίσω από την πλάτη σου.

Είναι αυτοί που ασκούν διαρκώς κακόβουλη κριτική σε όλους και μειώνουν τους πάντες γύρω τους.

Είναι αυτοί που προσπαθούν διαρκώς να πείσουν τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν και να περάσει το δικό τους.

Είναι αυτοί που βρίσκουν διαρκώς αφορμές για να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους άλλους.

 

Είναι αυτοί που οι σχέσεις τους είναι επιφανειακές. Δεν έχουν αληθινούς φίλους αλλά μόνο γνωστούς, που τους θυμούνται μόνο όταν έχουν κάποια ανάγκη. Δεν έχουν όρια. Δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Γι αυτό μακριά από τέτοιους ανθρώπους.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε