ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

αναρτήθηκε σε: ΘΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ | 0

Η Αγία Γραφή του Θεού δεν είναι βιβλίο να το διαβάζουμε, ούτε βοήθημα να φτιάχνουμε κηρύγματα για τους άλλους , αλλά ζωή για να τη ζήσουμε!

Η αναγεννημένη ζωή που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός είναι ζωή νίκης, ζωή ελευθερίας, ζωή λυτρωμένη, ζωή ειρήνης, ανάπαυσης. Έχει αυτά τα γνωρίσματα η ζωή μας;

Όταν άρχισα να λέω “ευχαριστώ” στον Κύριο για όλα χωρίς διάκριση, ένοιωσα ότι άρχισαν να μειώνονται τα “σε παρακαλώ” στην προσευχή μου.

Τα λόγια του θεού είναι για να τα ζούμε, όχι μόνο για να τα κηρύττουμε. Οι υποσχέσεις του Θεού είναι για να τις πιστεύουμε, όχι για να τις αναλύουμε. Τα έργα του Κυρίου για να τα μιμούμαστε, όχι για να τα αναλύουμε.

Η γνήσια σωτηρία αρχίζει με μετάνοια, προχωράει με την αναγέννηση, προοδεύει με τον αγιασμό και ολοκληρώνεται στην Ουράνια Πατρίδα.

Όσοι προσπαθούν να ξεκινήσουν το δρόμο του Θεού χωρίς μετάνοια, θα το μετανιώσουν όταν η μετάνοιά τους δεν θα ισχύει πλέον!

Παραπονιέσαι και στενοχωριέσαι για τα παλιά σου παπούτσια, γιατί δεν ξέρεις τι είναι να είσαι ανάπηρος χωρίς πόδια.

Δεν υπάρχει δι΄ ουδενός άλλου η σωτηρία, ούτε άλλο πρόσωπο χρειάζεται για να σωθούμε από την αιώνια απώλεια από τον Ιησού Χριστό.

Ζήτησε από τον Θεό το Άγιο Πνεύμα Του να σε διοικεί, να σε κατευθύνει. Θα είσαι ευτυχισμένος, νικητής, κάθε μέρα.

Αν θέλεις να απαντήσεις στην αγάπη του Θεού, απάντησέ Του με την αγάπη σου!

Αγαπώ και πιστεύω στο Θεό σημαίνει: Έχω τις εντολές Του στην καρδιά μου, τις εκτελώ με πίστη, τις μεταδίδω στους γύρω μου με αγάπη!

Μέσα μας κατοικεί ένα θηρίο, ένας βασανιστής. Είναι ο παλιός εαυτός μας. Αν δεν τον απορρίψουμε, δεν τον νικήσουμε, δεν θα ελευθερωθούμε.

Αν σου αρέσει να νιώθεις τον Ιησού Χριστό φίλο σου, δοκίμασέ Τον και σαν “Κύριό σου και Θεό σου”. Αν δεν νιώθεις καλά, ίσως δεν γίνατε ακόμα φίλοι.

Αγαπώ στη γλώσσα του Θεού σημαίνει, πιστεύω και υπακούω. Πιστεύω στο λεξικό του Θεού σημαίνει έχω βεβαιότητα, σιγουριά, ησυχία.

Αντί να βάζεις τους άλλους στη θέση τους, προσπάθησε να βάλεις εσύ τον εαυτό σου στη θέση τους.

Τα πετράδια γυαλίζουν και γίνονται πολύτιμα με κατεργασία σκληρή. Έτσι και τα πολύτιμα παιδιά του θεού, ετοιμάζονται για τη βασιλεία Του.

Ζήτησε από τον Κύριο μεγάλα πράγματα. Να σε κάνει ταπεινό. Να σε κρατήσει καθαρό. Να είσαι άγιος. Να αυξήσει την πίστη σου. Αυτά είναι τα καλύτερα!

Η βασιλεία του Θεού δεν είναι εκεί που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, αλλά μέσα στην καρδιά μας. Αν ο θεός είναι ζωντανός βασιλιάς, Κύριος, Θεός.

Για τον Θεό: Αγάπη χωρίς υπακοή δεν ισχύει. Πίστη χωρίς ανάπαυση δεν είναι πίστη, μετάνοια χωρίς επανόρθωση είναι άκυρη.

Όταν κοιτάζεις γύρω σου υποφέρεις. Όταν κοιτάζεις μέσα σου καταρρέεις. Όταν κοιτάζεις στον Ιησού Χριστό γεμίζεις χαρά, δύναμη, ελπίδα. Εσύ που κοιτάζεις;

Αντί να προσπαθείς να δαμάσεις τα κύματα της ζωής αυτής, γιατί δεν εμπιστεύεσαι τη ζωή σου στον Κύριο που “Δεσπόζει την έπαρση των κυμάτων”!

Η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας!

Καλύτερα να περπατάς στο σκοτάδι μαζί με τον Θεό, παρά στο φως και μόνος!

Στηρίζουμε τη ζωή μας ολόκληρη στον Ιησού Χριστό που θυσίασε τη δική Του ζωή για να γίνει στήριγμα μας, ελπίδα μας, δόξα μας. Αξίζει!

Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Απομακρύνεται όσο την κυνηγάς. Αν όμως επιστρέψεις στον Ιησού Χριστό με μετάνοια και πίστη, θα έρθει μόνη της να κάτσει επάνω σου!

Άθεος δεν είναι μόνο όποιος λέει ότι δεν υπάρχει Θεός, αλλά και αυτός που ενώ λέει ότι υπάρχει Θεός, με τις πράξεις του λέει το αντίθετο.

Ζήτησε από τον Κύριο να σου χαρίσει την αρχοντιά της λυτρωμένης ζωής: Δύναμη, χαρά, ελευθερία, νίκη! Αυτά ζηλεύουν και παλεύουν ν΄ αποκτήσουν όλοι. Αλλά τα απολαμβάνουν μόνο τα παιδιά του Θεού!

Ο Θεός μας χαρίζει τη ζωή και περιμένει να του την επιστρέψουμε με πίστη και για τη δόξα Του.

Ο διάβολος είναι και μεγάλος καλλιτέχνης. Καλύπτει την αμαρτία με τόσο ζωηρά και ελκυστικά χρώματα, που ξεχνάς ότι έχει δηλητήριο και θάνατο μέσα της!

Λέμε ότι αγαπάμε τον Κύριο, αλλά την ίδια ώρα δεν αγαπάμε το θέλημά Του, την κυριότητά Του. Δεν αγαπάμε τη ζωή Του περισσότερο από τη δική μας. Και αυτό που προκρίνουμε είναι το δικό μας και όχι το δικό Του.

Προσευχόμουν στο Θεό και είχα φτωχά αποτελέσματα. Τώρα προσεύχομαι να με μάθει να προσεύχομαι ώστε να μπορεί να απαντάει στην προσευχή μου.

Προσευχόμουν στο Θεό και είχα φτωχά αποτελέσματα. Τώρα προσεύχομαι να με μάθει να προσεύχομαι ώστε να μπορεί να απαντάει στην προσευχή μου.

Είναι ο καλύτερός μας φίλος ο Ιησούς Χριστός, γιατί ενώ μας ξέρει μέσα κι έξω, συνεχίζει να μας αγαπάει.

Ο εγωισμός και η υπερηφάνεια είναι η ξεχωριστή εκείνη αμαρτία που μετέβαλε τους αγγέλους σε δαίμονες. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται αυτή η περιοχή.

Ο βασικότερος λόγος που ξημερώνει κάθε νέα μέρα μπροστά μας, είναι για να φανερωθεί η χάρη, η αγάπη, το έλεος, του Θεού στη ζωή μας και να τα αξιοποιήσουμε με πίστη.

Όταν κοιτάζεις γύρω σου ματώνεις. Όταν κοιτάζεις μέσα σου απογοητεύεσαι. Όταν κοιτάζεις με πίστη στο Θεό του Ουρανού παίρνεις χαρά και δύναμη. Ξέρεις που πρέπει να κοιτάζεις για να προχωρήσεις.

Αν θέλεις να προχωρήσεις στη σχέση σου με τον Θεό, διάβαζε κάθε μέρα από το Λόγο Του, την Αγία Γραφή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επιθυμείς μπορείς από κάτω μπορείς να γράψεις το δικό σου σχόλιο αλλά και ονόματα που θέλεις να διαβάζονται κατά την ώρα της προσκομιδής.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ