ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ;ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

” Θέλει πολλή αγάπη η Ανάσταση “

Τι είναι ο θάνατος, τι είναι η Ανάσταση, τι είναι ο πόνος και η λύπη.

Αυτές τις μέρες κορυφώθηκε το δράμα , το θείο δράμα, αλλά και το δικό μας δράμα.

Της πατρίδας μας ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος. Επώδυνα τα τρία καρφιά της Σταύρωσης, σαν τα μνημόνια τα δικά μας  και την χαριστική βολή την έδωσε η λόγχη.

Μέρες που είναι , αναρωτιέμαι τι μας ετοιμάζουν πάλι, ποιά θα είναι η δική μας λόγχη.

Μα όσο  φρικτός κι αν είναι ένας  θάνατος, τόσο πιο λαμπρή  η Ανάσταση.

Αυτές τις μέρες ας υποσχεθούμε στους εαυτούς μας ότι θα αντέξουμε όλα τα δεινά και όλα τα μαρτύρια , και τον όποιο θάνατο, μας έχουν κάποιοι προγραμματίσει.

Αξίζει να πεθαίνει κανείς , όταν γνωρίζει ότι υπάρχει Ανάσταση κι αυτό δεν χρειάζεται κανείς να του το πει και να του το αποδείξει.

Καμιά θρησκεία μα και κανένας  σωτήρας, κανένας επιστήμονας μα και κανένας σοφός και μυημένος , δεν γνωρίζει να σου πει όσα η ψυχή σου νιώθει .

Η ψυχή  γνωρίζει και αναγνωρίζει το γνήσιο μήνυμα , και το λαμβάνει  από όπου κι αν προέρχεται.

Λαμβάνει το μήνυμα της Αγάπης , του σταυρωθέντα και αναστηθέντα Χριστού όποιος φέρει την ίδια ψυχή. Την ψυχή που διψάει για ελευθερία, για αλήθεια, για αγάπη.

Αυτές τις μέρες γίνεται ένα μαζί του , συμπονά και θρηνεί, γίνεται αδερφός αλλά και φίλος, μάνα , πατέρας αλλά και παιδί.

Συμπορεύεται και συμπάσχει , βιώνει τον θάνατο αλλά  και την Ανάσταση.

Υποφέρουμε τα θεία πάθη χιλιάδες χρόνια τώρα.

Κάθε χρόνο ξαναζούμε το θείο δράμα. Η θλίψη και η σταύρωση κυριαρχούν. Η λύπη , το πένθος , ο θρήνος, ο θάνατος και η ταφή, είναι τα σίγουρα σε αυτόν τον κόσμο και δεν αμφισβητούνται. ΌΛοι  γνωρίζουν  τα βάσανα τους.

Γιατί όμως αρνούνται την λύτρωσή τους? Γιατί αρνούνται την Ανάσταση ?

Γιατί η Ανάσταση αμφισβητείται? Γιατί  χρειάζεται αποδείξεις ?

Περιμένει να αποδειχτεί, να βεβαιωθεί και να τεκμηριωθεί.

Μιά ολοσδιόλου φυσική διαδικασία που ακολουθεί τον θάνατο και υπάρχει σε όλες τις μορφές ζωής γύρω μας.

Μα όπως και η Αγάπη, δεν βεβαιώνεται , ούτε αποδεικνύεται, δεν τεκμηριώνεται , και μόνο βιώνεται.

Έτσι κι η Ανάσταση φανερώνεται κι αποκαλύπτεται σε αυτούς που την αναγνωρίζουν κι όχι σε όλους.

Σε αυτούς που μπορούν να ελευθερωθούν από τα δεσμά της ύλης και του θανάτου.

Κι ο Χριστός σταυρώνεται ξανά και ξανά, κάθε χρόνο , αιώνες τώρα  και η ανθρωπότητα δεν λυτρώνεται , η πολυπόθητη ένωση δεν έρχεται ,  η αγάπη αργεί, η Ανάσταση δεν πείθει , και συνεχίζει να  κυριαρχεί , ο διχασμός, το μίσος , ο φθόνος .

Ο Χριστός μας έδωσε πολλά, αλλά από εμάς θέλει μόνο την ελεύθερη θέληση και την αγάπη μας. Γι’ αυτό και η Ανάσταση είναι το νόημα της ζωής μας.

Για να χαιρόμαστε την Ανάσταση  πρέπει να πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό και να πράττουμε ότι μας δίδαξε .

Ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του. Την οδόν την αρίστη μας έδειξε με την πράξη αυτή. Την ταπείνωση για να υψωθεί κανείς και να ζήσει μέσα στο φως της Αναστάσεως. Ο άνθρωπος έχει επιλέξει το αντίθετο από την ταπείνωση, τον εγωισμό. ¨Έχει κατακλύσει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Όταν ο εγωισμός γίνεται η πρώτη φύση μας κι όχι η ταπείνωση μας, τότε ο εγωισμός διαλύει και δεν οικοδομεί. Γι αυτό ο άνθρωπος βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση. Κι εμείς οι άνθρωποι μεταξύ μας θα πρέπει να νίπτουμε ο ένας τα πόδια του άλλου, να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Η αγάπη λιγοστεύει μεταξύ των ανθρώπων. Τα συμφέροντα και η υποκρισία είναι αυτά που κυριεύουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Όλα αυτά δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ανθρώπινη ευτυχία

Την Ανάσταση πρέπει να την  χαιρόμαστε  όλο το χρόνο και όχι μόνο την συγκεκριμένη στιγμή σαν ένα έθιμο η μια παράδοση,  επειδή η Ανάσταση  είναι ένα πραγματικό και αληθινό γεγονός  και η ημέρα της Αναστάσεως  είναι μέρα της νίκης εναντίον του θανάτου. Στον κόσμο μας βλέπουμε, ότι ο θάνατος έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε κάθε πράγμα και έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο ανθρώπινο πρόβλημα. Κάθε ένας από εμάς οπωσδήποτε συναντά τον θάνατο. Χάνουμε τους ανθρώπους, που αγαπάμε, εκείνοι χάνουν εμάς. Όλη η ανθρώπινη ζωή είναι πόνος. Βλέπουμε πώς κάθε λουλούδι, κάθε ον είναι φθαρτό και πεθαίνει. Και όταν ο ίδιος ο Θεός, που είναι εκτός χρόνου και τόπου, επιλέγει να γίνει άνθρωπος για μας, μπαίνει σε ανθρώπινο σώμα, γεννιέται από τη μήτρα της Παρθένου Μαρίας, ζει μαζί μας, μας παρηγορεί και θεραπεύει και στο τέλος δέχεται φοβερά βάσανα και ανασταίνει,  αυτό είναι αφορμή για παγκόσμια χαρά. Μέσω της Ανάστασής Του ανοίγει ο δρόμος για τη δική μας ανάσταση. Δεν είναι απλώς μια γιορτή, που τιμάμε μια φορά το χρόνο, αλλά πράξη, με την οποία τίθεται τέλος του θανάτου.

Αυτός που πιστεύει στον Ιησού Χριστό πιστεύει  και στην Ανάσταση Του.

Η ανάσταση Του είναι η ζωή. Ανασταίνεται ο Χριστός για να χαρίσει τη ζωή στους πάντες. Και να λύσει το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπου που τον ταλάνιζε και θα τον ταλανίζει αν δεν πιστεύει στο Χριστό, τον θάνατο. Ο θάνατος καταργείται με την Ανάσταση Του και ο φυσικός θάνατος γίνεται η μετάβαση στη ζωή. Όταν έρχεται η ώρα να κατεβεί το άψυχο σώμα του ανθρώπου σου μέσα στον τάφο είναι η πιο δύσκολη, η πιο φρικτή ώρα. Όταν ο τάφος εκείνος είναι χωρίς Χριστό, τότε μπορεί να οδηγηθείς στην τρέλα και στην απόγνωση. Με την Ανάσταση του Χριστού ο τάφος εκείνος γίνεται πέρασμα στην αιωνιότητα. Όσοι αγαπούν ουσιαστικά και πραγματικά και πιστεύουν στον Χριστό, τότε ο θάνατος δεν τους κυριεύει. Γι αυτό και είναι ελεύθεροι αυτοί που αγαπούν τον Χριστό. Όταν κανείς πιστεύει στον Χριστό, του αρκούν και τα λίγα και είναι ελεύθερος

Γι  αυτήν την Ανάσταση , τον νέο κόσμο που θα γεννηθεί ,αξίζει να υποφέρουμε ,να αντέξουμε , όλα τα δεινά και τα βασανιστήρια , όπως και ο Χριστός έκανε.

Για χάρη της Ανάστασης που θα ακολουθήσει , βιώνουμε έναν θλιβερό θάνατο τώρα, και θά είναι η πιο λαμπρή, η πιο φωτεινή, η πιο χαρούμενη, η πιο πανηγυρική Ανάσταση

Της ψυχής μας, της πατρίδας μας , αλλά και του πλανήτη ολόκληρου.

Αρκεί να το πιστέψουμε με όλη μας την ψυχή και θα γίνει.

Η  Αγάπη θα νικήσει, έτσι είναι να γίνει κι έτσι θα γίνει .

Καλή Λευτεριά , με πολλή Αγάπη θά έρθει και η δική μας  Ανάσταση !

Γιατί η ελευθερία μας οδηγεί στην  Αγάπη και η Αγάπη μας οδηγεί στην Ανάσταση!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επιθυμείς μπορείς από κάτω μπορείς  να γράψεις το δικό σου σχόλιο αλλά και ονόματα που θέλεις να διαβάζονται κατά την ώρα της προσκομιδής.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ