ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

αναρτήθηκε σε: ΘΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ | 0

Το καλύτερο και ακριβότερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου, είναι να τους χαρίσεις τον χρόνο σου.

Τα παιδιά και οι νέοι, μπορεί να κρατούν κλειστά τα αυτιά τους στη συμβουλή, αλλά κρατούν ολάνοιχτα τα μάτια τους στο παράδειγμα.

Όσοι δεν γεννήθηκαν ξανά, θα έρθει η ώρα που θα εύχονται να μην είχαν γεννηθεί ποτέ. Για να μην αντιμετωπίσεις τον Ιησού Χριστό κριτή εκεί επάνω, κάνε Τον φίλο εδώ κάτω.

Η υπερηφάνεια είναι το μόνο φαρμάκι που σου κάνει πολύ καλό, όταν το καταπίνεις. Κανείς ποτέ δεν πνίγηκε, καταπίνοντας τον εγωισμό του.

Την καρδιά του γείτονα μπορείς να την αγγίξεις με την καρδιά σου πολύ καλύτερα απ΄ ότι με τα λόγια σου και τις πράξεις σου. Μπορεί να είσαι εσύ ο πρώτος και ο μόνος κήρυκας που θα ακούσει ο γείτονάς σου στη ζωή του.

Κανένας δεν είναι τόσο καλός που να μπορεί να σωθεί μόνος του. Κανένας δεν είναι τόσο κακός που να μην μπορεί να τον σώσει ο Θεός.

Συμβιβάζομαι ίσως σημαίνει, δεν είμαι αξιόπιστος.

Αγάπη που δεν φαίνεται δεν υπάρχει κιόλας.

Όταν απαλύνεις τον πόνο κάποιου, ξεχνάς και τον δικό σου.

Το γνήσιο παιδί του θεού, δεν φοβάται τον θάνατο.

Μέσα στον Θεό, ζούμε κινούμεθα και υπάρχουμε!

Το έργο της Δημιουργίας τελείωσε. Το έργο της δοξολογίας μας στον Δημιουργό μόλις άρχισε!

Η αμαρτία είναι σαν το αναπαυτικό κρεβάτι: Εύκολα ξαπλώνεις, μα δύσκολα σηκώνεσαι. Διάλεξε τις σκέψεις σου με την ίδια φροντίδα, που διαλέγεις το φαγητό σου. Καλύτερα να δαγκώσεις τη γλώσσα σου, παρά να την αφήσεις να δαγκώσει άλλον.

Μπορεί μια αμαρτία να σου φαίνεται μικρή, αλλά θα σου αφαιρέσει δύναμη, θα σου προσθέσει προβλήματα και θα σου πολλαπλασιάσει τις δυσκολίες!

Δεν είναι το φορτίο που σε βαραίνει. Είναι ο λάθος τρόπος που το σηκώνεις! Δεν είναι αυτό που έχουμε στην τσέπη μας, που μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά αυτό που έχουμε στην καρδιά μας! Ο Ιησούς Χριστός είναι ο πραγματικός γιατρός που θεραπεύει τις αρρώστιες μα το να τις αφαιρεί.

Ας σπείρουμε το σπόρο της αλήθειας του Θεού όπου πηγαίνουμε, όπου βρισκόμαστε, όπου καθόμαστε. Ποτέ δεν θα δούμε καρπό, αν δεν αρχίσουμε τη σπορά. Σπορά σωστή αλήθειας Θεού με άγια χέρια και καθαρή καρδιά!

Δεν έχουμε δικαίωμα να συγχωρούμε τους άλλους λιγότερο απ΄ όσο μας συγχώρησε ο κύριος, ούτε ν΄ αγαπάμε λιγότερο από όσο αγαπηθήκαμε από τον ίδιο τον Θεό!

Κατέθεσε το Λόγο του Θεού στην τράπεζα της καρδιά σου και θα παίρνεις τόκους όλη σου τη ζωή και όλη την αιωνιότητα!

Αν κοιτάξεις γύρω σου βρίσκεις έναν Θεό ομορφιάς , αρμονίας. Αν κοιτάξεις μέσα σου είναι ένας Θεός σοφίας. Αν κοιτάξεις στην Αγία Γραφή είναι ένας Θεός αγάπης . Αν κοιτάξεις στο σταυρό είναι ο Θεός για σένα!

Όταν πιστεύουμε αυτό που δεν βλέπουμε η αμοιβή είναι, να “βλέπουμε” αυτό που πιστεύουμε. Αυτό που έκανες θέμα προσευχής δεν μπορεί να είναι θέμα ανησυχίας. Ο Θεός μας εμπιστεύεται τα λίγα για να δει τι θα κάνουμε με τα πολλά!

Δεν είναι το φορτίο που σε κουράζει, είναι που το κουβαλάς μόνος σου. Ο Θεός μας παρακαλεί να τον φορτώσουμε με αυτά που μας βαραίνουν.

Μόνο όσοι είναι δούλου του Θεού, είναι πραγματικά ελεύθεροι. Πολλά και σημαντικά φανερώνει η επιλογή μας ποιόν κάνουμε Κύριο στη ζωή μας. Σε πολλούς αρέσει να νοιώθουν αφεντικά και νικητές αλλά στη ζωή τους είναι αλυσοδεμένοι και σέρνονται.

Αν ονειρεύεσαι να γίνεις πλούσιος θυμήσου ότι τα σπουδαιότερα αυτής της ζωής και της αιωνιότητας να τα αγοράσεις με χρήματα. Αν θέλεις να νιώθεις πλούσιος κοίταξε γύρω σου πόσα πολλά έχεις, που δεν αγοράζονται με χρήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσεις τους ανθρώπους, είναι να προσευχής ο Θεός να τους επηρεάσει. Η προσευχή σου προσφέρει στον Θεό την ευκαιρία, να σου μιλήσει, να σου χαρίσει τα δώρα του, να δουλέψει επάνω σου.

Έχουμε υποκρισία, πρέπει να το παραδεχτούμε. Όταν ένας άνδρας, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου, δυο μπορεί να συμβαίνουν: Ή είναι καινούρια η σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο…

Πρόσεξε την περίπτωση του Σαμψών. Όταν αποκοιμιόμαστε στα πόδια στα πόδια του κόσμου, η δύναμη, η παρουσία του Θεού, το φως του προσώπου Του, η οδηγία Του Αγίου Πνεύματος μας εγκαταλείπουν.

Ξέχασε τα λάθη των άλλων, με το να θυμάσαι τα δικά σου. Μέτρα τα λάθη των άλλων, αφού τελειώσεις με το μέτρημα των δικών.

Δεν αγαπάμε τους άλλους , όχι γιατί δεν έχουμε αγάπη, αλλά γιατί αγαπούμε τον εαυτό μας και τα δικά μας.

Τη μεγάλη ζημιά στην πορεία σου, δεν την κάνουν τα βράχια γύρω σου, αλλά ένα ψηλό χαλικάκι, μέσα στα παπούτσια σου.

Στη γλώσσα του Θεού, ταπείνωση σημαίνει νίκη!

Δεν γίνεται να είσαι έτοιμος να υποφέρεις για τον Θεό και να μην υποφέρεις για τον διπλανό σου!

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ