ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

αναρτήθηκε σε: ΩΦΕΛΙΜΑ | 0

Ο Ιησούς αφήνεται να τον γνωρίσει, όποιος τον επιθυμεί αυθεντικά.

Γονείς

Οι γονείς μπορούν να αφυπνίσουν την περιέργεια των παιδιών τους. Ένα πουλί έρχεται και κάθεται στο πρεβάζι του παραθύρου. « Κοίτα! Τα πουλάκια έρχονται να σου πουν καλημέρα…» Ο ήλιος δύει . « Κοίτα τον ήλιο! Σου λέει να πας για ύπνο τώρα. Φεύγει να ξυπνήσει άλλα παιδάκια » Έτσι μπορούμε να κάνουμε το παιδί να αποκτήσει δεσμό με όλα όσα ζουν γύρω του, με όλα όσα έρχονται και του δίνουν χαρά.

 

Η μητέρα σε αντάλλαγμα δίνει πάντα αγάπη.

Παιδιά

Τα παιδιά ζουν στην παρούσα στιγμή. Ανησυχούν λιγότερο για τον εαυτό τους και ασχολούνται περισσότερο με τη δράση που συμβαίνει γύρω τους. Γελούν εύκολα και κλαίνε χωρίς προσποίηση. Η φαντασία τους είναι δραστήρια και σε εγρήγορση. Αισθάνονται προτού σκεφτούν. Ακούν με την καρδιά και την ψυχή τους, το μυαλό τους ακολουθεί. Τα παιδιά πάντοτε παραμένουν σε μια κατάσταση θαύματος και προσδοκίας.

 

Μήνυμα ελευθερίας

Ο Χριστός είναι ένα θερμό μήνυμα ελευθερίας. Είναι ένας ανοιχτός νους, μια ανοιχτή καρδιά. Η μεγάλη του δύναμη είναι η επιείκεια. Είναι η συγγνώμη. Ο Χριστός είναι ο αιώνιος συνομιλητής, το πνεύμα της συνδιαλλαγής, η υπέρτατη κατανόηση. Είναι ο φίλος. Περιμένει πίσω από την πόρτα, πίσω από το παράθυρο, πίσω από την παγωνιά του μοναξιασμένου δρόμου, μέσα στον κάμπο, που τον δέρνουν οι άνεμοι. Είναι η φλόγα, που λάμπει στο τζάκι, η σπιτική θαλπωρή. Είναι ο λόγος που παρηγορεί, το χέρι που απλώνεται, για να αγγίξει το άλλο χέρι, το δροσερό νερό, που σταλάζει στα φρυγμένα χείλη. Ένα κομμάτι ζεστό ψωμί, που ολοένα μελίζεται και ποτέ δεν ξοδεύεται. Η εγκαρτέρηση.

 

Ευχόμαστε για τα παιδιά μας

Να ζήσουν ευτυχισμένα, χωρίς απωθημένα. Να απολαμβάνουν τη ζωή και να χαίρονται την κάθε μέρα σαν ένα θαύμα. Να νιώθουν πετυχημένοι και σπουδαίοι σαν άνθρωποι, ανεξάρτητα από το τι κάνουν. Να νιώθουν θετικά συναισθήματα για τον εαυτό τους και τη ζωή. Να μεγαλώσουν, ξέροντας πώς να μην αφήνουν τις αναποδιές της ζωής να τα καταστρέψουν. Να έχουν μια στερεή αίσθηση εσωτερικής γαλήνης, που θα τα στηρίξει στις δύσκολες στιγμές. Να ξέρουν ότι διαμορφώνουν τα ίδια τη ζωή τους, ότι έχουν τη δύναμη να τη διαλέξουν και να την αλλάξουν. Να είναι ευαίσθητα και υπεύθυνα, με σεβασμό για τη φύση και την ανθρωπότητα. Να μάθουν να αγαπούν και να αγαπιούνται. Να βρουν τις ευκαιρίες που κρύβονται μέσα στις αναπόφευκτες οδυνηρές εμπειρίες της ζωής. Να έχουν καλές σχέσεις με την υγεία, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική. Να προσθέτουν ένα χαμόγελο σε ότι κι αν κάνουν.

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε