ΤΟ ΕΝΙΩΣΕΣ ΠΟΤΕ; ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ; ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΣ ΠΟΤΕ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Ένιωσες ποτέ ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο στη ζωή; Κάτι πέρα από το να υπάρχεις απλά;

Ίσως έχεις ακούσει για κάποιον που είχε σκοπό της ζωής του να σκαρφαλώσει ένα συγκεκριμένο βουνό. Όταν τελικά έφτασε στην κορυφή, ένιωσε μεγάλη απογοήτευση. Δεν είχε πλέον άλλο στόχο μιας και είχε ταξιδέψει παντού και το κενό μέσα του ακόμα υπήρχε.

Πάντα πίστευα ότι η ζωή πρέπει να έχει νόημα. Όχι απαραίτητα το κάθε λεπτό της μέρας. Εννοώ, πόσο νόημα υπάρχει στο να βάζεις πλυντήριο; Ούτε θα έπρεπε η ζωή να είναι πάντα μες τη σοβαρότητα. Όλοι μας χρειαζόμαστε και στιγμές που απλά να περνάμε καλά. Αλλά η ζωή δε μπορεί να περιορίζεται στην αναζήτηση της ευχαρίστησης, επειδή η απόλαυση δεν διαρκεί. Είναι εδώ για ένα λεπτό και μετά περνάει, πάει!

Αποφάσισα ότι εάν πραγματικά υπήρχε ο Θεός, ήθελα να Τον γνωρίσω. Αλλά ήμουν ακόμη δύσπιστος. Συζητούσα και προκαλούσα τους χριστιανούς που ήξερα. Ζητούσα αποδείξεις ότι ο Ιησούς είναι Θεός. Μια ημέρα κοίταξα με ειλικρίνεια τις αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού και την θεότητα του Ιησού Χριστού και έμεινα έκθαμβος από την πληθώρα των λογικών, ιστορικών αποδείξεων. Ήξερα τότε ότι είχα μια απόφαση να πάρω. Θα Του ζητούσα να μπει στη ζωή μου και να την επηρεάσει έτσι όπως Αυτός ήθελε, ή θα έκλεινα αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου αρνούμενος να ξανασκεφτώ ποτέ πια την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού ;

Ξανακοιτώντας τους συγκεκριμένους, πολύ καλούς, διανοητικούς λόγους που είχα για να πιστέψω στον Χριστό, ζήτησα από τον Ιησού να έρθει στη ζωή μου. Και εκείνη την ίδια μέρα, η αναζήτησή μου για το νόημα της ζωής έλαβε ένα τέλος.

Με κατέπληξε το γεγονός ότι μπορούσα να έχω σχέση με τον ίδιο τον Θεό. Μιλούσα σε Αυτόν και -μέσα από διάφορες καταστάσεις- έδειχνε ότι με ακούει. Με οδήγησε σε εργασιακούς δρόμους που είναι πολύ πιο ευρείς και συναρπαστικοί απ’ όσο μπορούσα να φανταστώ. Του έκανα ερωτήσεις και με οδηγούσε στις κατάλληλες, χρήσιμες απαντήσεις μέσα απ’ την Αγία Γραφή.

Διάβασα ότι έδωσε υποσχέσεις  και αισθάνθηκα σιγουριά ότι τις υποσχέσεις που έδωσε θα τις κρατήσει.

Ίσως εσύ που διαβάζεις το κείμενο αυτό  ίσως να ξέχασες η να μην γνωρίζεις ποιες υποσχέσεις έδωσε.

Ο Θεός δεν παίρνει ποτέ πίσω ή αλλάζει τις υποσχέσεις Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Δε θα παραβώ τη διαθήκη μου ούτε θα αθετήσω ό,τι βγήκε από τα χείλη μου.” (Ψαλμός 89:34.)

Καμία από τις υποσχέσεις του Θεού δεν αποτυγχάνει ποτέ. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “…κι εσείς γνωρίζετε με ολόκληρη την καρδιά σας, και με ολόκληρη την ψυχή σας, ότι δεν ματαιώθηκε ούτε ένα από όλα τα αγαθά λόγια, που ο Κύριος ο Θεός σας μίλησε για σας·”(Ιησούς του Ναυή 23:14.)

Ο Θεός μας έχει υποσχεθεί αιώνια ζωή. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Κι αυτή είναι η υπόσχεση, που Αυτός υποσχέθηκε σε μας: Την αιώνια ζωή.” (Επιστολή Ιωάννη Α΄ 2:25.)

Ο Θεός μπορεί να κάνει το αδύνατο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Κι εκείνος είπε: Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για το Θεό.” (Λουκάς 18:27.)

Ο Θεός μας έχει υποσχεθεί νέες καρδιές και επιθυμίες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Και θα σας δώσω καρδιά νέα· και θα βάλω μέσα σας πνεύμα νέο, και, αφού θα έχω αποσπάσει την πέτρινη καρδιά από τη σάρκα σας, θα σας δώσω καρδιά σάρκινη.” (Ιεζεκιήλ 36:26.)

Έχει υποσχεθεί τη συγχώρεση. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος, ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.” (Επιστολή Ιωάννη Α΄ 1:9.)

Έχει υποσχεθεί τον καρπό του Πνεύματος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια·” (Προς Γαλάτας 5:22-23)

Έχει υποσχεθεί την απελευθέρωση από το φόβο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Εκζήτησα τον Κύριο, και με εισάκουσε, και από όλους τους φόβους μου με ελευθέρωσε.” (Ψαλμός 34:4)

Ο Θεός έχει υποσχεθεί σωτηρία για τα παιδιά μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “…εγώ θα δικολογήσω απέναντι σ’ αυτούς που δικολογούν εναντίον σου, κι εγώ θα σώσω τα παιδιά σου.” (Ησαΐας 49:25)

Ο Θεός μας έχει υποσχεθεί το Άγιο Πνεύμα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αν, λοιπόν, εσείς που είστε πονηροί, ξέρετε να δίνετε καλές δόσεις στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας ο ουράνιος θα δώσει Πνεύμα άγιο σ’ εκείνους που ζητούν απ’ αυτόν;” (Λουκάς 11:13)

Όλες ανάγκες μας θα καλυφθούν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Ο δε Θεός μου θα εκπληρώσει κάθε ανάγκη σας, σύμφωνα με τον πλούτο του, με δόξα, διαμέσου του Ιησού Χριστού.” (Προς Φιλιππησίους 4:19)

Δεν θα μας αρνηθεί κανένα καλό πράγμα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Επειδή ήλιος και ασπίδα είναι ο Κύριος ο Θεός· χάρη και δόξα θα δώσει ο Κύριος· δεν θα στερήσει από κανένα αγαθό αυτούς που περπατούν με ακακία.” (Ψαλμός 84:11)

Ο Θεός έχει υποσχεθεί τη φρόνηση. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αν, όμως, κάποιος από σας είναι ελλιπής σε σοφία, ας ζητάει από τον Θεό, που δίνει σε όλους πλούσια, και χωρίς να ονειδίζει· και θα του δοθεί.” (Επιστολή Ιακώβου 1:5.)

Ο Θεός έχει υποσχεθεί την ειρήνη. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Θα φυλάξεις σε τέλεια ειρήνη το πνεύμα που επιστηρίζεται επάνω σε σένα, επειδή σε σένα έχει το θάρρος του.” (Ησαΐας 26:3.)

Ο Ιησούς έχει υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αν κάποιος με αγαπάει, θα φυλάξει τον λόγο μου και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει και θα έρθουμε σ’ αυτόν και θα κατοικήσουμε μέσα σ’ αυτόν.” (Ιωάννης 14:23)

Έχει υποσχεθεί ότι ο θάνατος, η θλίψη και ο πόνος θα λάβουν τέλος. Η Αγία Γραφή λέει αναφέρει: “Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή τα πρώτα παρήλθαν.” (Αποκάλυψη 21:4)

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να μιλήσεις με τον Θεό και αυτό γίνεται μόνο με την προσευχή.

Η προσευχή είναι η νοερή επικοινωνία και προσωπική μας συνομιλία με το Θεό, κατά την οποία, παράλληλα με τη δοξολογία και ευχαριστία που απευθύνουμε σ’ Αυτόν, ζητάμε και την εκπλήρωση ορισμένων αιτημάτων μας.

 Η προσευχή: είναι για μας μεγάλο δώρο, αφού μπορούμε να μιλάμε   όποτε θέλουμε με το Θεό.

 Είναι μια ψηλάφηση του Θεού ή των Αγίων.  Δε μιλάμε με φαντάσματα.  Γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται σε ήσυχο μέρος, έτσι ώστε να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να συναισθανόμαστε ότι θα μιλήσουμε με τον ίδιο το Θεό.

Ζήτα από τον Θεό κι εγώ σου υπόσχομαι ότι  θα στο δώσει.

Αν θέλεις να πάρεις πολύτιμα πράγματα από τον Θεό για την ψυχή σου, δώσε ανεπιφύλακτα την αμαρτωλή καρδιά σου μετανοιωμένη και ταπεινωμένη στο Θεό . Από την στιγμή που θα δώσεις την καρδιά σου στο Χριστό, θα αρχίσουν οι επεμβάσεις του Θεού στη ζωή σου και στην ύπαρξή σου. Συμφιλιώσου με τον Θεό, διότι αυτό είναι το αγαθό σου.

Δώσε την καρδιά σου στο Χριστό και πάρε το έλεος του Θεού, πάρε τη συγχώρηση του Θεού, πάρε την υιοθεσία του Θεού, πάρε τη σωτηρία του Θεού, πάρε την αιώνια ζωή από το Θεό, πάρε την συμφιλίωση με τον Θεό, πάρε την εξάλειψη των αμαρτιών σου από το Θεό, πάρε καθαρή τη συνείδησή σου από το Θεό, πάρε τη δικαίωσή σου από τον Θεό

Για να πάρεις νέα καρδιά από τον Θεό, για να γίνει ναός του Θεού, για να γραφτείς στο βιβλίο της ζωής του Ουρανού, για να κερδίσεις αιώνιες απολαύσεις, για να ξεφύγεις την κρίση του Θεού.

Σιγά σιγά οδεύουμε  και κοντεύουμε να φτάσουμε στα Χριστούγεννα. Κοντεύουμε να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα που όμοια της δεν έχει υπάρξει. Αυτή είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Πόσοι όμως από εμάς που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί και ανήκουμε στον Ιησού Χριστό, (γιατί αυτό σημαίνει να είσαι χριστιανός, να ανήκεις στον Ιησού Χριστό,) τον τιμούμε αυτήν την ημέρα?

Ελάχιστοι  και αυτό γίνεται γιατί πήραμε την καρδιά μας από τον Ιησού Χριστό και θέλουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς Αυτόν.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τι είναι τα Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα είναι ένας καιρός για να δούμε τον κόσμο με μάτια γεμάτα αγάπη. Είναι ο καιρός για να θυμηθούμε πως ο κόσμος είναι  γεμάτος από ανθρώπους σαν  κι εμάς, και για να τους δούμε  όπως πραγματικά είναι μέσα τους. Όλοι έχουν προβλήματα ίδια με τα δικά μας, και καρδιές ευαίσθητες  σαν και τις δικές μας, ανεξάρτητα  από το ποιοι είναι η από πού προέρχονται.

 Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός που χαίρεται η καρδιά. Είναι ο καιρός για  να συλλογιστούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα καλά μας έφερε η προηγούμενη χρονιά. Είναι ο καιρός για να δείξουμε ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έστειλαν  τα Ουράνια μέσα στις ζωές μας.

     Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός για να δώσουμε σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς να ζητήσουμε καμιά ανταπόδοση.

     Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης επειδή ο Θεός είναι ο Θεός της αγάπης.

     Τα Χριστούγεννα είναι μια νέα αρχή,  είναι ο καιρός για να ξεχάσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να αρχίσουμε ξανά από την αρχή

     Τα Χριστούγεννα είναι τα γενέθλια του Ιησού. Κάθε Χριστούγεννα ο  Χριστός μπορεί να ξαναγεννηθεί  μέσα  στις καρδιές μας.

     Τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα που μπορούμε να τη γιορτάζουμε με χαρά, γνωρίζοντας ακόμα κι αν νοιώθουμε μοναξιά ή  αισθανόμαστε πως δεν έχουμε κανέναν  κοντά μας πάνω στην Γη,  ότι υπάρχει Κάποιος ο Οποίος μας αγαπά και Αυτός είναι ο Ιησούς.

     Η ζωή, όπως και τα Χριστούγεννα, δεν είναι φτιαγμένη από  αυτά που  παίρνουμε  αλλά από αυτά που  δίνουμε. Μια ζωή που χτίζεται με την προσπάθεια να  πάρει από τους άλλους, αντί να  τους δίνει,  στο τέλος θα αποτύχει.

     Δώσε το δώρο της αγάπης σε κάποιον σήμερα δείχνοντας ότι τους χρειάζεσαι.

     Σ’ έναν κόσμο όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν δραστικά από τη μια μέρα στην άλλη, φαίνεται πως λίγα μπορούν να γλυτώσουν από το να γίνουν πολύ γρήγορα παρελθόν. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δε θα γίνει ποτέ ξεπερασμένο –– η ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτή είναι η ουσία των Χριστουγέννων. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται  εδώ. Απ’ αυτό θα μας θυμούνται — απ’ την αγάπη που δείχνουμε στους άλλους.

     Τα Χριστούγεννα δεν είναι κάτι το ξεχωριστό  επειδή σου δίνουν οι άλλοι.  Είναι ξεχωριστά γι’ αυτά που δίνεις εσύ.

     Θυμήσου τα πιο σημαντικά και αγαπημένα  Χριστούγεννα που πέρασες,  και σκέψου το γιατί. Μετά πάρε αυτή την ανάμνηση και κάνε την πράξη για κάποιον άλλον.

     Πώς μπορείς να ζήσεις τα Χριστούγεννα στο ζενίθ; Πως μπορείς να περάσεις τις Γιορτές και να αισθανθείς  ικανοποίηση  μέσα στην καρδιά σου; Με το να δώσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορείς να δώσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη  από  ένα χαμόγελο η από  μια ευγενική λέξη. Μπορείς να δώσεις σ’ αυτούς που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη, που έχουν λιγότερα από σένα. Μπορείς να δώσεις ένα χέρι βοήθειας στο γείτονά σου. Όταν δίνεις, αυτό κάνει  τα Χριστούγεννα  να αξίζουν.

     Μπορούμε να κάνουμε και την κάθε μας μέρα τόσο ξεχωριστή όσο είναι και τα Χριστούγεννα, αν είμαστε πρόθυμοι να προσπαθήσουμε.

     Γιατί τραγουδούσαν  οι άγγελοι; Γιατί αγάλλονταν οι ουρανοί; Επειδή γεννήθηκε ο Χριστός εκείνη την ξεχωριστή νύχτα. Το φως διείσδυσε στο σκοτεινό κόσμο και  έφθασε  η   σωτηρία.   Συνεχίζουν να  αγάλλονται επειδή βλέπουν ότι το μήνυμα του Σωτήρα εξακολουθεί να διαδίδεται. Αγάλλονται να βλέπουν τις πράξεις  αγάπης που γίνονται  από τον έναν για τον άλλον. Μπορούμε  να κάνουμε ξανά τους αγγέλους να αγάλλονται και αυτά τα Χριστούγεννα καθώς μοιραζόμαστε την  αγάπη με  τούς άλλους.

      Δεν φαίνεται να υπήρχε κάτι το ασυνήθιστο σχετικά  με την Μαρία και τον Ιωσήφ που τους έκανε να επιλεχτούν για  να γίνουν οι γονείς του Ιησού. Ήταν  ένα φτωχό, νεαρό, και  εργαζόμενο ζευγάρι. Ίσως  το ότι ήταν μέσοι άνθρωποι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας δίνει ανακούφιση. Εφόσον μια  τέτοια  τεράστια  ευθύνη  επιδόθηκε  στην δική τους φροντίδα,    μήπως σημαίνει  πως κι εμείς θα μπορούσαμε να είμαστε άξιοι μιας τέτοιας εμπιστοσύνης  για  να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τον Θεό;

     Η αγάπη ήρθε τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη. Η πιο αγνή μορφή αγάπης είναι το να δίνει κάποιος απ’ τον εαυτό του στους άλλους. Αυτό συνέβη την πρώτη νύχτα των Χριστουγέννων,  και αυτό είναι που θα πρέπει να προσπαθούμε να επαναλαμβάνουμε  κάθε Χριστούγεννα.

     Σαν βρέφος ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού,  κείτονταν ταπεινά μέσα σε μια απλή φάτνη. Είμαστε ο καθένας μας εξ ίσου ξεχωριστοί  για το  Θεό, άσχετα με το  πόσο ταπεινή η ασήμαντη είναι η θέση μας.

     Παρακαλώ να έρθετε στο πάρτι των γενεθλίων Μου. Πότε;  Στις 25 Δεκεμβρίου. Πού; Όπου και να ‘στε. Φέρτε την οικογένεια σας και τους φίλους σας.—Ιησούς.

     Το   γενέθλιο  δώρο που  θεωρώ  πολυτιμότερο είναι η αγάπη σας. — Ιησούς.

     Η γέννησή Μου ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να σας δώσει ο Πατέρας Μου,  η  ευκαιρία να  δεχτείτε  την αιώνια ζωή.—Ιησούς.

     Εγώ  είμαι ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο που είναι πάρα πολύ μεγάλο για να χωρέσει κάτω απ’ το δέντρο,  αλλά  και  αρκετά μικρό για να ζήσει  μέσα στην καρδιά σου. —Ιησούς.

     Επειδή τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον μοναδικό Του Γιό, τον Ιησού, τα Χριστούγεννα,  ώστε να μπορούμε εμείς να κάνουμε Χριστούγεννα μαζί  με τον Ιησού για πάντα.

 

Τα Χριστούγεννα δε χρειάζεσαι  στολίδια ακριβά.

Και σωρούς από τα  δώρα,  δεν τα χρειάζεσαι  κι αυτά.

Γιατί αν την ευτυχία  ψάχνεις μέσα στη γιορτή αυτή,

Ίσως τούτο να ‘ν’ το δώρο, που  να θέλεις πιο πολύ.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε για του Θεού το Γιο.

Δέντρο, δώρα και στολίδια δεν του δώσανε θαρρώ.

Ταπεινά μόνο γεννήθηκε να φέρει  ελευθερία,

Να γεμίσει την καρδιά με φως,  αγάπη κι ευτυχία.

Τώρα σου χτυπά την πόρτα της καρδιάς σου, ας Τον να ‘ρθει.

Αν  πιστέψεις και Του ανοίξεις,  νέα ζωή θα έχεις βρει.

Πάντα δίπλα σου θα είναι,  φίλος σου παντοτινά

Και θα σου προσφέρει αιώνια αγάπη, ελπίδα και  χαρά.

ΒΙΝΤΕΟ  —  ΑΦΗΓΗΣΗ  ΠΑΤΕΡ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

(ΠΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΟ)

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ