ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΠΟΛΥ

 

Στη χώρα μας το φαινόμενο του ψεύτη πολιτικού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Γιατί όμως οι Έλληνες πολιτικοί λένε τόσα ψέματα; Είναι αλήθεια πως κάποιοι εξ αυτών διακρίνονται για την έλλειψη ηθικών φραγμών. Άλλοι υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των συμπολιτών τους, που θεωρούν ότι η αλήθεια είναι προνόμιο μόνο όσων μπορούν να παίρνουν μέρος σε κλειστές συσκέψεις. Επιπλέον, φαίνεται πως ως κοινωνία δεν έχουμε καλή σχέση με την ανάληψη της ευθύνης και από μικροί κοινωνικοποιούμαστε στα ψέματα για να αποφύγουμε τις συνέπειες των πράξεών μας.

Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα γιατί όχι μόνο δεν τους κοστίζει, αλλά γιατί είναι το πιο αποδοτικό μέσο στην ακραία ανταγωνιστική πολιτική αρένα. Αν δεν πουν ψέματα, υστερούν έναντι των ανταγωνιστών τους, που θα πουν. Βασιζόμενη στα ψέματα, η αντιπολίτευση υπονομεύει ευκολότερα την κυβέρνηση. Χάρη στα ψέματα, ο πολιτικός μπορεί να παρουσιάζει το κενό ως πολιτικό πρόγραμμα, την παράνοια ως λογική διαδρομή, τον πελατειασμό ως κοινωνική πολιτική, το λάθος ως ορθό.

Γιατί όμως οι πολίτες «αγοράζουν» τα ψέματα; Είναι αφελείς, απληροφόρητοι και εξαπατώνται; Συχνά ναι, καθώς οι πολιτικοί βρίσκονται σε θέση υπεροχής, όπως ο έμπορος έναντι του δυνητικού αγοραστή. Αλλά, νομίζω, πως τις περισσότερες φορές οι πολίτες αγοράζουν συνειδητά τα ψέματα με την κυνική σκέψη πως είναι καλύτερα να ελπίζεις σε κάτι από το να μην ελπίζεις σε τίποτε. Εξάλλου, η ψήφος είναι ένα φθηνό εμπόρευμα και δεν μας κοστίζει πολλά να την πετάξουμε.  Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, είναι να βλάπτεται το συνολικό κοινωνικό συμφέρον.

«Όλοι οι Έλληνες λέμε ψέματα και μην πει κάποιος ότι δεν έχει πει ποτέ του ψέματα γιατί αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ψέμα , γιατί όχι οι πολιτικοί:» Η διαφορά μεταξύ του απλού πολίτη  και του πολιτικού βρίσκεται στις συνέπειες των πράξεών τους. Το ψέμα του απλού πολίτη μπορεί να επηρεάσει την οικογένειά του, τον φίλο του ή τον γείτονά του. Το ψέμα του πολιτικού επηρεάζει την ζωή όλων μας και στο παρόν και στο μέλλον.

 

Από την εποχή του Σημίτη μέχρι και σήμερα δείχνει γιατί οι Έλληνες πολιτικοί λένε τόσα ψέματα. Είναι αλήθεια πως κάποιοι εξ αυτών διακρίνονται για την έλλειψη ηθικών φραγμών και υποτιμούν ιδιαιτέρως τη νοημοσύνη των πολιτών. Ένας παλιός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ συνήθιζε να λέει στις ιδιωτικές συζητήσεις του: «Πες στο λαό τόσα ψέματα, όσα αντέχει». Σημίτης, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, Τσίπρας και Καμμένος, ξεπέρασαν κάθε όριο και είπαν περισσότερα ψέματα από όσα αντέχει ο λαός. Ψέματα βεβαίως υπήρχαν και πριν από αυτούς. Όμως οι οικονομικές διαχειρίσεις των συγκεκριμένων πολιτικών οδήγησαν τη χώρα σε ξένα κέντρα και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους. Κοινώς, έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες και εν ολίγοις ίσως δεν θα έπρεπε να αναρωτιούνται για τις ακραίες αντιδράσεις του λαού.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ

Όλοι αυτοί που μας είπαν ψέματα, όλοι αυτοί που μας εξαπάτησαν , όλοι αυτοί που γίνανε αιτία  να βρεθεί η Ελλάδα σε αυτό το χάλι υπόσχονται ότι θα μας σώσουν.

Όσοι τους πιστεύουμε τα θέλουμε κι εμείς τα ψέματα και καλά να πάθουμε.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ  ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ.

Ο σεβασμιότατος Αμβρόσιος, χωρίς να τον κρίνω, πήρε μια θέση για ότι συμβαίνει στην χώρα μας. Άλλοι τον αποκαλούν ακραίο και άλλοι του λένε μπράβο. Εγώ δεν θα δώσω χαρακτηρισμό.

Αμέσως πέσανε πολλοί να τον <<φάνε>> γιατί είπε μια λέξη λιγότερη η περισσότερη.

Όλοι πέσανε να τον φάνε, επαναλαμβάνω χωρίς να τον κρίνω και χωρίς να τον χαρακτηρίσω, γιατί μίλησε γι αυτούς,  που πράξανε   ότι πράξανε, από τότε μέχρι σήμερα , και βρέθηκε  η Ελλάδα μας σε αυτήν την άσχημη και αθλία κατάσταση. Υπάρχουν και αυτοί που  τους χειροκροτούν, τους επευφημούν και με την ψήφο τους,  τους δείνουν  το δικαίωμα να βρίσκονται στην βουλή των Ελλήνων και να συνεχίζουν το ίδιο καταστροφικό έργο.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.

Τα βάζουν με τους δεσποτάδες και τους κληρικούς λες και  εμείς οι κληρικοί φέραμε την Ελλάδα σε αυτήν την θέση.

Ο κληρικός έφερε την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα;

Ο κληρικός εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό;

Ο κληρικός έφερε την ανεργία;

Ο κληρικός είναι υπεύθυνος που δεν λειτουργεί το σύστημα υγείας;

Ο κληρικός είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων;

Ο κληρικός είναι υπεύθυνος για τις μειώσεις συντάξεων και μισθών;

Ο κληρικός είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους που εξαθλιωθήκαν  και αυτοκτόνησαν; Η μήπως αυτούς  που αυτοκτόνησαν τους ξεχάσαμε? Γιατί εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε πολύ γρήγορα.

Ο κληρικός είναι αυτός που οδήγησε τον κόσμο να ψάχνει  να βρει  κάτι να φάει  στους κάδους των απορριμμάτων;

ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ.

Εάν βρεθεί όμως ένας κληρικός να τα πει αμέσως κάποιοι  έως και πολλοί πέφτουν επάνω τους να τον φάνε.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί ο Έλληνας δεν θέλει την αλήθεια και εάν βρεθεί κάποιος να πει την αλήθεια εναντιώνονται  σε αυτόν τον άνθρωπο, δεν τον πιστεύουν τον λένε γραφικό, ρομαντικό λαϊκιστή, χουντικό και ότι δήποτε άλλο.

Ο Έλληνας προτιμά το ψέμα από την αλήθεια. Του αρέσει να ακούει ψέματα.

Γιατί όμως; Ποιανού αρέσει το ψέμα;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Το ψέμα αρέσει στον ψεύτη και όποιος υποστηρίζει τον ψεύτη είναι και αυτός ψεύτης.

 

Όποιος δεν θεώρει το ψέμα αμαρτία  αυτός είναι ικανός να κλέβει και να απατά. Είναι ικανός να <<σκοτώσει >> κάποιον προκειμένου να μην εμφανιστεί το ψέμα του.

Επίσης ένας ψεύτης δεν έχει αγάπη μέσα του.  Το ψέμα είναι ένα από τά πάθη και την αμαρτια  πού εύκολα εισχωρεί στήν ψυχή τού ανθρώπου. . Ίσως γιατί ο υποκινητής του, ο  διάβολος,  έχει κατορθώσει νά πείσει τόν άνθρωπο ότι είναι τάχα μικρή αμαρτία τό ψέμα. Τό ψέμα διαλύει τήν κοινωνική συνοχή, γιατί μέ αυτό χάνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ τών ανθρώπων. Αντίθετα, μέ τήν ειλικρίνεια διευκολύνεται η συνεργασία, διαλύονται οι υποψίες καί οικοδομείται η αγάπη. Είναι απαραίτητο νά δώσουμε πολλή προσοχή στό ζήτημα τού ψεύδους. Άς μήν επιτρέψουμε νά μάς γίνει  συνήθεια, διότι κάτι τέτοιο θά μάς οδηγήσει σέ απομάκρυνση από τόν Θεό καί από τούς αδελφούς μας. Νά αγαπήσουμε τήν αλήθεια, γιά νά είμαστε ενωμένοι μέ τόν Κύριο Ιησού καί νά έχουμε τήν ευλογία του καί τή βοήθειά του στή ζωή μας.

Ας αγκαλίσουμε αυτόν που λέει την αλήθεια, με όποιον τρόπο κι αν τη λέει και ας διώξουμε μακριά μας αυτούς που λένε ψέματα με όμορφα λόγια, γιατί μην ξεχνάτε ότι ο ψεύτης είναι παΐδι του ψεύδους, δηλαδή του διαβόλου και αυτός που λέει την αλήθεια είναι παΐδι της αληθείας και η αλήθεια είναι του Θεού.

 

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε