ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ημέρα και κάθε στιγμή προσεύχονται.

Προσεύχονται ζητώντας να γίνει το θαύμα , για κάποια ανάγκη τους. Άλλοι ζητούν γενικά και αόριστα την προστασία του Θεού στην ζωή τους, και άλλοι ζητούν κάτι το συγκεκριμένο. Για κάποια αρρώστια που βιώνουν αυτοί ή κάποιος δικός τους, ίσως για ένα επαγγελματικό ή κοινωνικό θέμα που τους απασχολεί, ή κάτι το εντελώς προσωπικό ,που θα ήθελαν στην αισθηματική τους ζωή  να γίνει. Όλοι ζητούμε για τον ένα η τον άλλο λόγο ,το θαύμα να έρθει στην ζωή μας. Άσχετα, από το αν το αξίζουμε ή όχι. !!!!!!!!

Εμείς ζητάμε και ζητάμε και ζητάμε. Από έναν Θεό στον οποίο εμείς δίνουμε από ελάχιστα έως τίποτα, εμείς ζητάμε τα πάντα. Και πολλές φορές απαιτούμε κι όλα. Γιατί έγινε καλά ο γείτονας και όχι εμείς; Πρέπει να γίνουμε και εμείς καλά αλλιώς δεν υπάρχει Θεός. Ξεχνάμε βέβαια ότι ο Θεός δεν έχει καμία ανάγκη την γνώμη μας, για το αν υπάρχει η όχι. Αυτός ξέρει ότι υπάρχει.  Το μόνο όμως που καταφέρνουμε λέγοντας ότι δεν υπάρχει, αν δεν μας κάνει τα χατίρια, είναι να του αποδείξουμε ,ότι καλώς δεν μας ευεργέτησε, γιατί όπως πολύ καλά αυτός ήξερε, δεν είμαστε άξιοι για να ευεργετηθούμε. Δύσκολα ο άνθρωπος το συνειδητοποιεί αυτό. Εμείς δεν φταίμε ποτέ για τίποτα.

Ενώ μας είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι για να κάνουμε χρήση της συγκοινωνίας, πρέπει να πληρώσουμε εισιτήριο, για να πάρουμε τρόφιμα από το μπακάλικο πρέπει να πληρώσουμε χρήματα, και γενικά για ότι αποκτούμε στην ζωή, πρέπει να έχουμε δώσει κάποιο αντάλλαγμα, μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε ,ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτε από τον Θεό ,αν δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις που αυτός έχει βάλει. Γιατί ο Θεός δεν ζητάει αντάλλαγμα. Δεν πουλά τις υπηρεσίες του. Προϋποθέσεις χρειάζονται.

Το ερώτημα  όμως που προκύπτει είναι το εξής.  Τι ονομάζουμε θαύμα?

Θαύμα ονομάζουμε το ανεξήγητο εκείνο γεγονός, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε μία κατάσταση, με ακατανόητο τρόπο. Κι εδώ όμως, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής μας, υπάρχει η αλήθεια και η πλάνη, το γνήσιο και το κάλπικο, το ωφέλιμο και το επιζήμιο, που μας αναγκάζουν να χωρίσουμε τα θαύματα σε δύο κατηγορίες: Στα Θεϊκά, τα οποία προέρχονται από τις Ενέργειες της Χάρης του Θεού και στα ψευτοθαύματα (ή αλλιώς θαύματα εντυπωσιασμού), εκείνα δηλαδή που γίνονται μέσω της επίκλησης διαφόρων δαιμόνων.

Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε τα Θαύματα που δημιουργούν στην καρδιά του πιστού μία κατάσταση ειρήνης και χαράς, χωρίς όμως ποτέ να αποβλέπουν στην επίδειξη και τον εντυπωσιασμό. Στην περίπτωση αυτή, τα αίτια που έλκουν τη Χάρη του Θεού, δεν είναι άλλα από την Πίστη, την ταπείνωση και την αγάπη, τα οποία στολίζουν τις ψυχές εκείνων που προκαλούν αυτά τα Θαύματα, αλλά και κάποιων από εκείνους που γίνονται αποδέκτες τέτοιων Θαυμάτων.

Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, έχουμε να κάνουμε με το τάγμα του Εωσφόρου και τα όργανά του (με όσους δηλαδή το ακολουθούν).

Ας ξεκινήσουμε  πρώτα να γνωρίσουμε τα Θαύματα, που προέρχονται από τις Ενέργειες της Χάρης του Θεού.

Μπορεί καμιά φορά να περνάει από το νου σου η εξής σκέψη. Υπάρχουν τόσες θρησκείες στη γη, Xριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές, ινδουϊστές κ.λ.π. Ποιος έχει την Αλήθεια; Αλλά και οι Χριστιανοί είναι χωρισμένοι: Ορθόδοξοι, Παπικοί, Διαμαρτυρόμενοι… τι θα γίνουν οι άλλοι άνθρωποι; Εμείς μόνον κατέχουμε την Αλήθεια; Και σιγά-σιγά αυτή η συλλογιστική οδός μπορεί να οδηγήσει στους σκοτεινούς δρόμους της αμφιβολίας πρώτα και τέλος στο κανάλι της απιστίας. Εμείς όμως πέραν από μια θεωρητική απάντηση -που δεν είναι του παρόντος- σου προτείνουμε το εξής: Αν νομίζεις πως η Αλήθεια δια την Ορθόδοξη Πίστη είναι σημαντική υπόθεση, θα σου λέγαμε να κάνεις ένα ταξίδι το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί θα δεις με τα μάτια σου ένα συνεχιζόμενο θαύμα : Την Τελετή του Αγίου Φωτός. Αν και έχουν περάσει ολόκληροι αιώνες το θαύμα αυτό συνεχίζεται. Κάθε χρόνο το Άγιο Φως ανάβει μόνο του στον Πανάγιο Τάφο με Θεϊκή Δύναμη.

Ένα μεγάλο θαύμα που κάθε χρόνο γίνεται στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα), είναι εκείνο όπου κατά τη νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως (6 Αυγούστου με το Παλαιό Εορτολόγιο), εμφανίζεται μια Φωτεινή, Απαστράπτουσα Νεφέλη (χρώματος απαλού ερυθροκυανολεύκου), η οποία καλύπτει τον χώρο της Μονής, φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον και ευωδιάζει! Μετά το τέλος της Εορτής η Νεφέλη χάνεται.

Είναι τόσα πολλά τα θαύματα και τα υπερφυσικά φαινόμενα που γίνονται  μέσα στο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας  που χρειάζεται πολύς χρόνος να τα απαριθμήσουμε και να τα αναφέρουμε.

Αφού λοιπόν γνωρίσαμε ορισμένα από τα Θαύματα, που προέρχονται από τις Ενέργειες της Χάρης του Θεού, θα προχωρήσουμε τώρα στην αντίπερα όχθη για να αναλύσουμε περιστατικά, που απασχόλησαν και απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της γης, προκαλώντας ερωτηματικά και διχογνωμίες ανάμεσα στους ανθρώπους.

Παράδειγμα πρώτο: Γνωστός είναι ο Δαβίδ Κόπερφιλντ που με τα μυστηριώδη «θαύματά» του, κατέπληξε την κοινή γνώμη έπειτα από τόσα υπερφυσικά φαινόμενα που παρουσίασε. Κατόρθωσε να κρύψει και να αφανίσει από τα μάτια των ανθρώπων, το τεράστιο άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος πέρασε μέσα από το Σινικό Τείχος, κατόρθωσε να σχίζεται το σώμα του στη μέση και να χωρίζεται σε δύο κομμάτια, καθώς και άλλα πολλά μυστηριώδη φαινόμενα.

Παράδειγμα δεύτερο: Στο Star Channel στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, είδαμε τον Ξανθό Μάγο να κάνει διάφορα εκπληκτικά πράγματα. Είδαμε να έχει περάσει μέσα από διάφορα τζάμια, έπειτα έκοβε το σώμα του με διάφορα αντικείμενα, κατάπινε ολόκληρα καρφιά, πρόκες κ.τ.λ.

Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι τέτοια ψευτοθαύματα σαν και αυτά που αναφέραμε παραπάνω, θα πολλαπλασιαστούν στις ημέρες μας όπως γράφουν οι Προφητείες, γι’αυτό ο Χριστιανός πρέπει να μένει με τη Μυστηριακή ζωή και την Προσευχή κοντά στο Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς να δίνει καμία σημασία σε αυτά τα φαινόμενα, διαφωτίζοντας συγχρόνως και τους άλλους συνανθρώπους του για να μην πλανηθούν.

 

Δεν  χρειάζεται να κοιτάξουμε μακριά να δούμε θαύματα αλλά δίπλα μας..

Ίσως και κοιτάζοντας έναν καθρέπτη θα δούμε ένα θαύμα..

Ότι υπάρχει στην φύση που είναι ζωντανό και αναπτύσσεται, είναι ένα μικρό

καθημερινό θαύμα…

Όπως είμαστε κι εμείς ένα μικρό καθημερινό θαύμα απλά δεν το βλέπουμε..

Γυριστέ απλά δίπλα σας το κεφάλι σας και δείτε..

Η ζωή είναι ένα θαύμα από μόνη της και έχει πολύ σασπένς και χρώμα..

Ας μην την κάνουμε άχρωμη..!!!

Απλά δείτε και χαμογελαστέ!!!

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ