ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΞΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;

αναρτήθηκε σε: ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ | 0

 

Οι τοξικοί άνθρωποι δηλητηριάζουν καθημερινά τη ζωή μας, γι’ αυτό και πρέπει  να μένουμε μακριά από αυτούς. Τι γίνεται όμως όταν το δηλητήριο βγαίνει από τη δική μας «γλώσσα»;

Η αυτοκριτική είναι δύσκολο πράγμα και για να γίνει χρειάζονται «κότσια» (ή αλλιώς ψυχικό σθένος). Παρόλο που είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων να την αποφεύγουν μεθοδικά, ένα «χαστούκι» από στοιχεία που δείχνουν ότι αυτοί έχουν τελικά το πρόβλημα, μπορεί να είναι αρκετό για να τους πείσει να μπουν στην διαδικασία.

Πολλές συμπεριφορές παγιώνονται χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουμε από τα σύννεφα κρίνοντας τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται ένας εξονυχιστικός έλεγχος του εαυτού μας μήπως εμείς είμαστε οι τοξικοί και κακοί άνθρωποι και όχι οι άλλοι.

Συνήθως ο τοξικός η ο κακός άνθρωπος  για λίγο μπορεί να κρυφτεί γιατί κάποια στιγμή αποκαλύπτεται το πραγματικό του πρόσωπο.

Εν εσύ είσαι ένας τοξικός , κακός άνθρωπος, θα στο εμφανίσουν κάποια σημάδια και τα σημάδια είναι τα εξής.

Για όλα τα προβλήματά σας φταίνε οι άλλοι

 

Το νούμερο ένα σημάδι ενός τοξικού ατόμου είναι η μετάθεση της ευθύνης για πράγματα που πηγαίνουν στραβά σε οποιονδήποτε άλλον του είναι βολικό.

Λέτε συνεχώς πράγματα «από πίσω».

Αν και κάθε γκρίνια δεν αξίζει μια αντιπαράθεση, πρέπει να είστε πρόθυμοι και ικανοί να συζητήσετε τα προβλήματα με τους ανθρώπους, όταν είναι απαραίτητο.

Σας αρέσει να «αναμασάτε» τις συζητήσεις.

Κάποιες φορές, τα λόγια των άλλων αξίζουν επανεξέταση.

Παίρνετε (πολλά) περισσότερα από όσα δίνετε.

Κανείς δεν εκτιμά έναν φίλο που είναι «εκεί» μόνο στα καλά, αλλά είναι εύκολο να πέσει ο ίδιος στην παγίδα. Αν θυμάστε τους φίλους, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας, μόνο όταν θέλετε κάτι, και εξαφανίζεστε όταν έρθει η ώρα να ανταποδώσετε, λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι αυτό θα έχει, αργά ή γρήγορα, αρνητική επίδραση στη ζωή σας.

Σας αρέσει το δράμα.

 

 

Κανενός η ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη, ωστόσο, το «δράμα» θα πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, πλασάρετε την ζωή σας σαν αρχαία τραγωδία τότε, εκτός του ότι πρέπει να το «κοιτάξετε», το πιθανότερο είναι να καταλήξετε ο μοναδικός πρωταγωνιστής αλλά και ο μοναδικός θεατής της.

Εδώ θα συνεχίσω με ένα ερώτημα.

Γιατί οι τοξικοί άνθρωποι καταστρέφουν τη ζωή μας και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε?

Η πρώτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που ασκούν απόλυτα ευεργετική επίδραση επάνω μας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα άτομα που όπου και αν πηγαίνουν «ρουφάνε» από τους γύρω τους την καλή ενέργεια, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση. Είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι και βρίσκονται παντού ανάμεσά μας.

Θέλει μαεστρία για να τους ξετρυπώσεις, αλλά μετά από μερικές επαφές με το «είδος» γίνεται ευκολότερο. Αρχικά, ένας τοξικός άνθρωπος δεν δίνει δεκάρα για σένα. Μπορεί να σου μιλάει ώρες ατέλειωτες για τη δουλειά του, την οικογένειά του και τα όσα έκανε από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά δεν θα ρωτήσει ποτέ, μα ποτέ για σένα. Συνήθως δεν σου δίνει καν την ευκαιρία να μιλήσεις, αλλά μόλις τολμήσεις να αναφέρεις κάτι, τότε αμέσως θα θυμηθεί κάτι που ο ίδιος έκανε σχετικά με αυτό.

Είναι εκείνο το άτομο που πάντα έχει μια ιστορία να σας πει για κάποιον πίσω από την πλάτη του και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ για κάτι καλό. Αν υπήρχε «Βραβείο Χρυσό Φτυάρι», τότε θα ήταν δικαιωματικά δικό του. Πολύ συχνά μάλιστα, τα μισά από όσα λέει είναι ψέματα. Επειδή ναι, κάτι ακόμα που ξέχασα να σας πω, είναι ότι οι τοξικοί άνθρωποι είναι και εξαιρετικοί ψεύτες.

 Η τοξικότητα φέρνει και γκρίνια.

Μεγάλο, θλιβερό πράγμα θα έλεγα είναι η γκρίνια. Από εκεί ξεκινάνε όλα.

Η γκρίνια είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια και όχι μόνο. Όχι γιατί αποτελεί δομικό πρόβλημα, αλλά γιατί είναι η τροφή της σύγκρουσης, της αποστροφής και τέλος της απομάκρυνσης τους.

Ένας τοξικός κακός άνθρωπος πεθαίνει καθημερινά και δεν το ξέρει.

Πώς αντέχεις να πεθάνεις χωρίς να γίνεις όλα όσα είσαι;

Ο διάβολος παρασύρει τους ανθρώπους και τους κάνει κακούς και τοξικούς με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να έχουν συμπράξει με τον διάβολο.

 

 

Η ζωή είναι επιλογή και είναι στα χέρια σου. Ανάλαβε όμως ολόκληρη την ευθύνη για την επιλογή που κάνεις.

Οι κουβέντες είναι καλές μόνο στην αρχή. Η συνειδητοποίηση είναι μόνο η μισή λύση. Τα υπόλοιπα είναι πράξη. Διάλεξε το δρόμο της ζωής. Διάλεξε το δρόμο της αγάπης. Διάλεξε τον δρόμο του ενδιαφέροντος. Διάλεξε το δρόμο της ελπίδας. Διάλεξε το δρόμο της πίστης στο αύριο. Διάλεξε το δρόμο της εμπιστοσύνης. Διάλεξε το δρόμο της καλοσύνης. Από εσένα εξαρτάται. Εσύ θα διαλέξεις.

Καλέ μου φίλε και καλή μου φίλη ξεκίνα από τώρα να αλλάξεις ζωή και βάλε όρο στη ζωή σου, να γίνεις ελεύθερος και  ευγενικός άνθρωπος.

Εάν δεν την έχεις την ευγένεια μας λέει ο Κύριος, ζητήσέ την από Μένα να σου την δώσω. Και τότε, θα νιώσεις τέτοια χαρά, που δεν ξανάνιωσες ποτέ, γιατί δεν θα είσαι μόνο χαρούμενος εσύ, αλλά θα είναι χαρούμενοι και όλοι όσοι σε περιτριγυρίζουν!

Γιατί, ο ευγενικός άνθρωπος δεν έχει λόγια περιττά να πει.

Ο ευγενικός άνθρωπος δεν κρίνει κανέναν. Δεν συκοφαντεί κανέναν. Δεν υποτιμά κανέναν.

Τα λόγια του είναι γεμάτα αγάπη! Και αν αναγκαστεί κάποια στιγμή λόγια σκληρά συμβουλευτικά να πει, αυτά τα ντύνει με τόση αγάπη και με τόση λεπτότητα, που δίνει χαρά στον άλλον, και όχι πίκρα και ταραχή.

Αυτός που έχει ευγένεια, πάντα δίνει τη θέση του στους άλλους. Πάντα παίρνει την τελευταία θέση. Κι Εγώ, μας λέει ο Κύριος, που τον βλέπω την τελευταία θέση να παίρνει, τον βάζω στην πρώτη θέση της καρδιάς Μου. Άλλοι διαλέγουνε τις πρώτες θέσεις εδώ στον κόσμο. Αυτοί όμως που διαλέγουν την τελευταία, τους βάζω στην πρώτη θέση της καρδιάς Μου.

 

 

ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ ΣOY ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΖΩΗ!

Δώσε χαρά πρώτα στον Θεό σου με τρείς λέξεις γλυκές.

«Συγνώμη για τα λάθη σου. Ευχαριστώ από ευγνωμοσύνη για ότι πλουσιοπάροχα σου δίνει. Και Σ΄ αγαπώ για τη λατρεία σου».

Τότε μετέφερε αυτή την αγάπη στους γύρω σου, δώσε χαρά στους άλλους και θα είναι ο Θεός μαζί σου. Σκόρπισε την ειρήνη δίπλα σου και τότε θα είναι ο Θεός της ειρήνης μέσα στην καρδιά σου. Κι αν κάνεις λάθη, αμέσως να Μου λές: «Συγχώρεσε με, Πατέρα Μου», κι Εγώ θα σε συγχωρώ παιδί Μου, τόσο εύκολα, όσο συγχωρεί η μάνα το παιδί της, όταν το δει λυπημένο, όταν έλθει ταπεινωμένο και της πει: «Μαμά έκανα λάθος, συγνώμη..»

Τι κάνετε τότε εσείς οι μάνες; Το δέρνετε το παιδί σας;

Όχι. Το αγκαλιάζετε ακόμα πιο σφιχτά, το γεμίζετε με χάδια και φιλιά και το ευλογείτε.

Έτσι κι Εγώ, ο Θεός σας, κάνω στον καθένα που έρχεται ταπεινά να μου πει:

«Συγνώμη, Πατέρα μου, για τα λάθη μου. Σ’ ευχαριστώ που Με αγαπάς. Και Σε λατρεύω, γιατί είσαι ο Θεός μου και ο Βασιλιάς μου».

Αυτός, που θέλει να μιμηθεί τον πράο και ησύχιο Κύριο, πρέπει να αγαπήσει την ευλογημένη σιωπή. Τότε μόνο θα μπορεί να προφέρει αδιαλείπτως το πανάγιό Του όνομα και να εργάζεται διαρκώς το θέλημά Του «ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς» του και με πόθο άγιο.

 

 

Για να αποκτήσεις τη σιωπή και την ησυχία στην καρδιά σου, απόφευγε τις περιττές βιοτικές σκέψεις. Έτσι θά σωθείς και θα συγχορεύεις με Αγγέλους.

Να μιλάς μόνο όταν πρόκειται να πεις κάτι ανώτερο της σιωπής.

Ο πολύλογος, έστω κι αν είναι ρήτορας, πνευματικά δέν ευδοκιμεί.

Η αργολογία εκδιώκει από την καρδιά το χαροποιόν πένθος.

Σιώπα και ειρήνευε.

Να γνωρίζεις για ποιό σκοπό σιωπάς. π.χ. Αν με τη γλώσσα σιωπάς και με τον λογισμό σου κατακρίνεις, δεν σε ωφελεί μια τέτοια σιωπή. Ούτε πάλι ωφελεί να σιωπάς και στην καρδιά σου να βασιλεύει μελαγχολία και απόγνωση.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ