ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ

Θα ξεκινήσω το άρθρο από λόγια που είπαν στο παρελθόν  διορατικοί Άγιοι Γέροντες

Στα έσχατα της ιστορίας ανάμεσα στα άλλα θα υπάρξει τεράστια στεναχώρια , αμηχανία και φόβος στα κράτη για το μέλλον, όπως και θόρυβοι από την κίνηση των κυμάτων (Βλ.Τσουνάμια και άλλες φυσικές καταστροφές) ενώ οι άνθρωποι θα γίνονται ως νεκροί(κατάθλιψη κ.α) από τον φόβο και την απελπισία τους για το μέλλον της οικουμένης.

 

Όταν πλησιάσει ο καιρός τής ελεύσεως τού Αντιχρίστου, θα σκοτισθεί ή διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τής σάρκας, και θα πληθυνθεί σφόδρα ή ασέβεια και ή ανομία. Τότε άρχεται ό κόσμος να γίνεται αγνώριστος.

 

Οι άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνη του Αντίχριστου. Δεν θα υπάρχει σεβασμός στούς γονείς και γεροντοτέρους, η αγάπη θα εκλείψει, οι δε Ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και Ιερείς θα είναι ώς επί το πλείστον, άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιά οδό  από την αριστερά.

 

Τότε θα αλλάξουν ήθη και παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα χαθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν στον μέγιστο βαθμό και αλλοίμονο στους θησαυρίζοντας αργύρια.

 

Οι πορνείες, μοιχείες, αρσενοκοιτίες, κλοπές και φόνοι θα πολιτεύονται εν τω καιρώ εκείνω και διά την ενέργειαν της μέγιστης αμαρτίας και ασελγείας οι άνθρωποι θέλουν στερηθεί την χάριν του Αγίου Πνεύματος όπου έλαβαν εις το Άγιον Βάπτισμα καθώς και την τύψιν και τον έλεγχο της συνειδήσεως…

 

Οι Εκκλησίες τού Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστη, γιατί  δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως.

 

Ζούμε καιρούς συγκλονιστικούς! Αυτό πλέον δεν μπορεί κανένας πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη να το αμφισβητήσει.  Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας αλλαγής, η οποία θα σηματοδοτήσει το πέρασμα του ορατού μας κόσμου σε μια εντελώς καινούρια χωροχρονική πραγματικότητα, δημιουργώντας κυριολεκτικά αυτό που γράφεται στην Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη: «Καινόν ουρανόν και καινήν γην»…

Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι ο κόσμος μας βρίσκεται ενώπιον απίστευτων γεγονότων και συντριπτικού ολέθρου, διαμέσου γενικού ολοκαυτώματος (Αρμαγεδδώνα)!… Όσο δε για το «σύνθημα» που αναμένεται (ή αλλιώς το σάλπισμα της μοιραίας σάλπιγγας…), αυτό δεν είναι παρά η θεία ειμαρμένη, το θέλημα δηλ. των ουρανών, που όταν πια θα σημάνει τελειωμό δεν θα έχουν τα ραγδαία γεγονότα που θα λαμβάνουν χώρα επί του πλανήτη αυτού!

Η κρίση οφείλεται στο γεγονός ότι σαν δαίμονες και έχουμε δώσει δικαιώματα στον έξω από ’δω. Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα.

 

 

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως πρόσφορο είναι το έδαφος. Γνωρίζουμε από τις ειδήσεις ότι Ιράν, Αμερική, Κίνα, Ρωσία διαθέτουν όπλα, αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις και αλλά κράτη όσο δύσπιστος και εάν είσαι. Να κάνετε καθαρή εξομολόγηση, με ευλάβεια, να είστε προσηλωμένοι  στα πνευματικά σας καθήκοντα και  να συμμετέχετε στα μυστήρια ανελλιπώς, κυρίως εξομολόγηση και θεία κοινωνία.

Θα πω ένα λακωνικό σύνθημα. Και θα παρακαλέσω όλοι, άντρες και γυναίκες, να το προσέξετε και ν’ ανταποκριθείτε σ’ αυτό. Το σύνθημα είνε.  Φανείτε ήρωες! Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς. Φανείτε ήρωες! Κι όταν λέω ήρωες τι εννοώ;

 

 

Άλλη γλώσσα έχει ο κόσμος, άλλη εμείς οι Χριστιανοί. Άλλο το λεξιλόγιο του κόσμου, άλλο το λεξιλόγιο του Θεού. Ήρωας στη γλώσσα του κόσμου είναι εκείνος που οπλισμένος αγωνίζεται με γενναιότητα, υπερασπίζει την πατρίδα, νικά και θριαμβεύει, και η πατρίς ευγνωμονούσα του στήνει ηρώο και άγαλμα. Στη γλώσσα του Θεού, στη γλώσσα της πίστεως, ο ήρωας παίρνει άλλη έννοια,  προσλαμβάνει βάθος και έκτασι, ανάγεται σε επίπεδο υψηλότερο και πνευματικώτερο. Ήρωας εδώ είναι  εκείνος που νικά απλώς εξωτερικούς εχθρούς, αλλά  εκείνος που νικά τους τρεις μεγάλους εχθρούς του ανθρώπου. Την σάρκα, τον κόσμο, και τον διάβολο. Η μεγαλύτερη νίκη είναι να νικήσει κανείς τα πάθη του. Όπως έλεγαν και οι προγονοί μας, υψίστη νίκη είναι «το νικάν εαυτόν», να νικά κανείς τον κακό εαυτό του.

Ήρωας είναι ο Χριστιανός μαχητής. Όπως ο στρατιώτης είναι οπλισμένος με όπλα, αμυντικά και επιθετικά, έτσι και ο Χριστιανός που ελκύεται από τον ηρωισμό της αγιότητος.

 

 

Όταν οι κουλτουριάρηδες, οι άθεοι και άπιστοι ακούνε τώρα τη λέξη αυτή, χλευάζουν και μυκτηρίζουν τον χριστιανισμό, διότι στο λεξιλόγιό του περιέλαβε την υπομονή. Αλλά ας μη μας επηρεάζει η γνώμη τους.

Οι νέοι τα θέλουν όλα έτοιμα και χωρίς αναβολή. Δεν έχουν καθόλου υπομονή. Μικρά παιδιά, κακομαθημένα, χτυπούν το χέρι πάνω στο τραπέζι και απαιτούν ότι τους αρέσει. Και η μάνα, κακή παιδαγωγός, τους δίνει ότι ζητήσουν. Αντί να τα αφήσει εκεί νηστικά, να τους κόψει το θέλημα, να τα μάθει να περιορίζουν τις απαιτήσεις τους. Και φθάσαμε να παρατηρούνται, για πρώτη φορά, αυτοκτονίες παιδιών και νέων. Γιατί; Γιατί δεν συνήθισαν από μικρά στην άσκηση της υπομονής.

Είπα ένα σύνθημα. Φανείτε ήρωες. Βρισκόμαστε όπως είπα, σε χαλεπούς καιρούς.  Το έθνος μας απειλείται από άγρια θηρία του δρυμού, έτοιμα να επιπέσουν εναντίον του.  Είμαστε  εγκαταλελειμμένοι από όλους,  γιατί στον κόσμο βασιλεύουν ο μαμωνάς, τα τριάκοντα αργύρια, τα ιδιοτελή συμφέροντα. Απειλείται επίσης η Εκκλησία μας, η Ορθοδοξία μας, που έθρεψε το γένος στα χρόνια της σκλαβιάς. Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία, δεν θα υπήρχε Ελληνισμός.  θα ήμασταν  όλοι ή Φράγκοι ή Τούρκοι. Μας έσωσε η Εκκλησία.

 

Η Εκκλησία η ορθόδοξος βάλλεται  από άθεους και απίστους, από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν υλισμό, από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που διακωμωδούν την ευσέβεια, από εφημερίδες και περιοδικά που υποσκάπτουν την πίστη.

 

Τα αντίχριστα χρόνια που ήρθαν , μην νομίζετε ότι ο άνθρωπος θα μπορέσει να  αντέξει εύκολα. Σας διαβεβαιώνω, δεν θα αντέξει με τίποτα! Ξέρετε  ποιοι θα αντέξουνε μόνο; Αυτοί που αγαπούν τον Θεό! Θα αντέξουν αυτοί, που η σταθερή πίστη τους στον Θεό θα τους δώσει τέτοιες φοβερές δυνατότητες, ώστε να επιβιώνουν όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

 

 

Ξέρετε τι μήνυμα θέλει ο Ουρανός να μεταφέρει σε εμάς και σε όλο τον κόσμο; Πως πρέπει να οπλιστούμε με βαθιά πίστη! Ποια είναι αυτή η βαθιά μας πίστη; Ότι ο Θεός είναι για μας ο Ουράνιος Πατέρας μας! Είναι ο Θεός της καρδιάς μας! Αλλά δεν είναι μόνο Πατέρας είναι και Μάνα. Είναι Πατέρας για να προστατεύει και να καθοδηγεί  τα παιδιά Του. Είναι όμως και Μάνα για να αγκαλιάζει μέσα στην καρδιά Του τρυφερά και στοργικά τα πλάσματά Του! Αν αυτό ο άνθρωπος το πιστέψει, θα σωθεί. Και αν πιστέψει την πιο μεγάλη αλήθεια, που ο ίδιος ο Θεός έδωσε σε όλα τα πλάσματά Του στη γη, ότι ο Ιησούς είναι ο Μονογενής Υιός Του, όχι απλά θα σωθεί, αλλά ο ουράνιος Πατέρας μας θα τον κρατήσει γερά στην αγκαλιά Του.

 

Προσέξτε όμως, αυτή την αλήθεια, ο Εωσφόρος μέσα από τα δικά του πρόσωπα, του Ψευδοπροφήτη και του Αντίχριστου, θα την πολεμήσει φοβερά. Θα ισχυριστεί ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο Υιός του Θεού! Θα μας πει ότι είναι ψέμα αυτό! Θα προσπαθήσει να ακυρώσει το Άγιο Όνομά Του και θα προσπαθήσει να κηλιδώσει τα θεϊκά Του διδάγματα!

Αυτοί που δεν έχουν πίστη  θα υποκύψουν, εκτός από αυτούς οι οποίοι θα έχουν βαθιά πίστη στον Ιησού. Η πίστη είναι σαν το χώμα. Μέσα σε αυτό το καλό χώμα, το ποτισμένο με τα δάκρυα της θυσίας, θα ανεμίσουν τα μεγάλα ρόδα του θεϊκού έρωτα.

Σε καλώ αυτήν την Ανάσταση που θα γιορτάσουμε εφέτες να ανάψουμε μαζί την λαμπάδα της ψυχής.

 

Σε καλώ να ετοιμαστούμε  για την υποδοχή του ουράνιου Νυμφίου, του υπερένδοξου Κυρίου Ιησού Χριστού. Ιδού, «έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα,  ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα». Ξύπνα, ετοίμασε τη λαμπάδα της καρδιάς σου. «Ανάστα, τί καθεύδεις; το τέλος εγγίζει και μέλλεις θορυβείσθαι». Έρχεται Εκείνος που μαζί Του θα ζήσουμε και θα συνευφρανθούμε αιωνίως. Πρόσεξε να μη σβήσει η λαμπάδα σου. Πρόσεξε να μη νυστάξει η ψυχή σου από τη ραθυμία και την ακηδία. Ετοιμάσου να δεχθείς μέσα σου τον Κύριο της δόξης. Ήρθε και χτυπά κιόλας τη θύρα της καρδίας σου. Άκουσέ Τον.

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΟ